Dlhodobý vzťah

elizme
10. feb 2024

Ahojte baby, trochu sa tu rozpíšem, a rada si prečítam vaše názory a skúsenosti. Ide o to že som vo vzťahu už 8 rokov, obaja žijeme v zahraničí a mám pocit, že neuveriteľne stagnujeme aj keď to v realite až tak pravda nie je. Zasnubili sme sa pred rokom, ale svadba je plánovaná až na budúci rok. Minulý rok sme zobrali úver a prerobili sme dom, ktory priateľ zdedil. Pri prerábke bolo veľa vyhrotených situácii, ktoré sme zvládli ale ako sa ukončila, prestali sme sa nejako snažiť niečo spolu robiť. Posledné mesiace sa každý sustredil na svoju prácu a ja som sa pristihla, ze napriek tomu ze ho mam rada, mi prestal chybat. Nemam potrebu mu pisat ako sa má, túliť sa alebo čokolovek... nejak s nik travit čas. Má svoje hobby, ktore mna absolutne nezaujima a chce v nom aj karierne prerazit... samozrejme mu to prajem ale ucastnit sa mi nechce. Na jednej strane ho mam velmi rada, na strane druhej neviem ci sa snažiť to zachranovat, lebo sme tak dlho spolu a niekde to už aj smeruje... no vobec sa neteším. Obaja si vieme priznat svoje chyby, mali sme o tom rozhovor a priateľ sa momentalne snazi zmenit, ale ja sa citim v sebe velmi neista.... vsetci mi hovoria aky je on dobry chlap, starosltivy a mam ma naozaj rad, co je pravda, ale akoby mi to iz nestaci. Cela situacia je taka zvlastna. Co si o tom myslíte?.

deti95060810
10. feb 2024

deti nemáte? nepíšeš.
možno aj to je problém - posunuť vzťah troška na inú úroveň...

zmrzlinka2021
10. feb 2024

@elizme na úvere si aj ty?

elizme
autor
10. feb 2024

@deti95060810 deti nemáme, to je vsetko v ďalekej budúcnosti, keďže ten úver treba este platiť, kym sa vrátime na SK.

elizme
autor
10. feb 2024

@zmrzlinka2021 áno som aj ja, platíme ho rovnym dielom, ale dom je jeho... ktorým ručíme.

sejbipi
10. feb 2024

Nepíšeš o žiadnych spoločných výletoch, zážitkoch… niečo čo nebude obyčajné ako každý všedný deň

elizme
autor
10. feb 2024

@sejbipi nepíšem, lebo je ich veľmi málo. Ako vravim ani jeden sa nesnaží nič vymyslieť, predtym som ich častejšie iniciovala ja a už to nerobím. Teraz po tom rozhovore čo sme mali naposledy, tak už aj on chce vsade ist a vsetko robiť, ale ja uz nemám motiváciu. Často krát sa nedohodneme na tom kam a potom je jeden alebo druhy nespokojný a cim sme starsi tym menej sa nam chce prispôsobovať, aspon mam z toho taky pocit. No teraz je samozrejme vsetko, kam chcem ist ja jediny napad, lebo sa zlakol ze už zo vzťahu odchádzam.

sejbipi
10. feb 2024

@elizme tak využi svoje nápady, nebráň sa tomu. Možno sa to zlepší… tiež “milujem” keď sa nevieme zhodnúť na niečom, ale keď vypadneme z rutiny, tak už je to potom fajn. Možno vás to nakoniec zblíži 😊 za pokus to stojí- prekonať sa. Môj názor

13uzivatelka11
10. feb 2024

@deti95060810 akože je chyba ze nemajú deti a majú si jedno urobiť ci sa im podarí zachrániť vzťah?

miadi
10. feb 2024

Znie to ze vyprchala laska. Ten uver bol chyba ale tak Snad ta vyplati Keby ste sa rozisli? Druhych nepocuvaj ze aky je super a mas si ho zobrat oni s nim zit nebudu . Pocuvaj seba svoj instinct. Nemoze byt jeho zdedeny dom jedine co vas spaja a koli tomu sa o rok brat a potom zas mat dieta Lebo vsetci ti budu hovorit ze to by vam bolo treba. A potom zistis ze mas dieta s clovekom s ktorym uz nechces byt a nemas kam ist Lebo vsetky svoje € si dala do jeho domu.

kitycat
10. feb 2024

@elizme hovori sa, ze po 7 rokoch prichadza zmena/ kriza.

Pokial ti nezalezi na tomto vztahu tak sa rozid. Ten uver vsak budes musiet poriesit.

ivangeline
11. feb 2024

Prechodeny vztah a stereotyp? Cim skor aa posunut. Cim skor sa zacat viac snazit o spolocny kvalitny cas. Hlboky rozhovor. Nie ste zalubenci,ze by ti musel stale chybat.. ;D Vo vztahu treba aj chciet byt spolu. V dobrom. Aj v zlom..

mamina7070
11. feb 2024

@elizme si v peknom srabe dievca

si na uvere a nevlastnis nic 🙄🙄🙄 prepac ale si hlupa nemas narok ani na polovicu splatok co teraz platite

ci ta miluje silno pochybujem vezmi rozum do hrsti a zacni konat

urob mu test daj mu podpisat uznanie dlhu na polovicu doteraz investovanych penazi do jeho domu a uvidis aka je jeho laska

zeldia
11. feb 2024

@elizme ste len unavení a potrebujete si oddychnut, ty možno trocha viac. Prerábky, úvery a starosti človeka zdeptaju a zničia. Dom ste prerobili platíte úver ale nebyvate tam tsk sa ani nemáte z čoho tešiť lebo to nevidíte len platíte. Myslim si ze toto “nudne” obdobie zas prejde a nerobila by som zbytočne uponáhľané kroky.

lily246
11. feb 2024

@elizme Obrovská chyba zobrať si na seba úver, platiť ho, ale vlastníctvo je niekoho iného!🤦‍♀️ Ešte k tomu bez manželstva, takže ani polovica splátok nie je tvoja, proste nič. Baby, prečo pristupujete na takéto niečo? Čítam tu o tom už toľkýkrát, vždy zle dopadnete. Veď môžeš prísť o všetko kedykoľvek to jemu napadne. Toto by som riešila ako úplne prvoradý a najdôležitejší problém. 🙄

stanulienkat
11. feb 2024

To fakt dobrovolne splacas cudziu nehnutelnost?

tinuska803
11. feb 2024

Áno bolo toho na vás veľa, neviem koľko máte rokov ale nieje rozumne riešenie urobiť si dieťa lebo sa vzďaľujeme , ani úver nieje problém,,, treba sa snažiť udržať vzťah ale len ak ti na ňom záleží ale to musíš cítiť ty☺️

elizme
autor
11. feb 2024

@mamina7070 čo sa tyka toho uveru, vedeli by sme sa vysporiadať, v tomto pripade... stacilo ze by som si nechala kauciu z nášho bytu na svojom účte a už by to bolo tak 90 percent sumy co som zatial zaplatila. Horšie to je do budúcna, brať sa mame az o rok, lebo teraz na to nemame financie. Ako vravím, už za mi do toho ale tak nechce preto nad tym uvažujem, ze ked teraz nevycuvam už tak už nikdy.