Divný prístup

18. máj 2024

Ako by ste sa zachovali na mojom mieste. So sesternicou sme mali uzasny vztah cele detstvo, pubertu, povedala by som, ze este skoro do 30tky. Je pravda, ze ked mala 4 rocny vztah, tak vtedy ten vztah nebol intezivny, ale ja som sa tesila s nou, lebo mala tazsie detstvo a dopriala som jej, ked si nasla prveho priatela, ked mala 24. Jasne, ze ma mrzelo, ze na mna uz vobec nemala cas a bola len s nim, s jeho partiou atd, ale nejako som to neriesila. Potom sa rozisli a opat sme sa dost stretavali, cca do jej 31ky. Potom prisiel dalsi muz a tiez uplne utla priatelstvo. Ked som aj daco navrhla, tak slubila, ze pojde, ako sa tesi a ked som jej dva dni pred tou dohodnutou udalostou volala, ze ako sa teda dohodneme, tak zacala, ze ona ide s frajerom a jeho partiou na koncert. Pritom taku hudbu nikdy nepocuvala :D ja mam tiez vztah, ale nikdy som nedavala priatelstvo bokom, uprimne ma to mrzi. Ale co ma najviac zarazilo, bola jej svadba. Ako rodina sme jej prispeli na pečenie. U nas je taky zvyk, ze sa prispieva na kolace. Ale co ma najviac zamrzelo bolo to, ze nam jedinym nedoniesla kolace. Pritom porozvazala kolace jeho kamaratom a kadekomu, kto ani na tej svadbe nebol od zaciatku a pochybujem, ze prispieval vobec na pečenie. Je mi to fakt luto, lebo ja som jej nikdy v zivote nic neurobila, praveze som sa s nou vzdy so vsetkym zdoverila, pomohla jej vo vela veciach. Myslite si, ze to mam riesit alebo sa uppne na to vykaslat?

zooeynka
18. máj 2024

Sa jej spytaj preco sa vam kolace neusli, ze ste sa na ne tesili....Ostatne by som uz neriesila, ved ona jasne ukazuje o koho ma zaujem a o koho nie. Viac sa nevtieraj.

autor
18. máj 2024

@zooeynka ja sa jej vtieram?:D ako prepac, ale nemame 15 rokov, ze sa tu budeme skupinkovat, ako na strednej skole. Ja som ju potom, ako ma odmietla, uz nikam nevolala. Ja som len chcela ozrejmit situaciu, mne sa skor jedna o ten pristup jej. Kolace nedostali ani moji rodicia. My totizto byvame s priatelom na jednom pozemku aj s nasimi a nedoniesla kolace ani im. Pritom mama bola ako jej druha mama po cele detsvo, mladost atd. Ja sa vydavam buduci rok a po tejto skusenosti ju ani na tu svadbu volat nemienim

jaond19
18. máj 2024

Tiez som mala (mam) sesternicu s ktorou sme boli roky najlepsie kamaratky (pocas skoly). Dodnes neviem preco to uťala, uz ma ani nepozdraví. Proste si nasla inu partiu, celkovo sa odtrhla. Neostalo mi nic iné, len to prijat ako fakt. Ty ocakavas ze sa k tebe ludia zachovaju rovnako charakterne ako ty k nim. A tu nastava potom to sklamanie. Zariad sa teda jej sposobom. Vyskrtni ju. Nemas co stratit. Poste ziadna nejaka pomsta, len respektujes jej vyber.

zooeynka
18. máj 2024

Ved ju nezavolaj....ale na tie kolace by som sa urcite opytala. A podla jej odpovede sa zariad, ak zadre uplnu blbost preco sa vam nauslo tak ju na svadbu ani nevolaj....jedine ze by si bola velkorysa a zavolas ju ajtak, lebo ju tam chces a nebudes riesit ze sa nechova podla tvojich predstav.

luccija
18. máj 2024

Nepýtala by som sa a ani ju nezavolala ani nekontaktovala.Ste kamarátky len, keď jej to vyhovovalo.Nepohadali sa vaši rodičia medzi sebou?

ckocka
18. máj 2024

No tak je divná, ako to chceš riešiť? Na svadbu si volaj koho chceš, a koho nechceš nechaj doma.

solange7
18. máj 2024

Mna by take nieco neurazilo, asi by som ani nezaregistrovala, ze mi niekto umyselne ci neumyselne nedal svadobne kolace. Ale kedze mas vystalkovane ze roznasala kadekomu, tak sa jej spytaj ci sa ujde aj vam alebo nie. A neries ci chodi na koncerty zanru, ktory nepocuva. To je jej vec. Niektori ludia sa v zalubenej faze vztahu maju tendenciu distancovat a nemaju cas na druhych. Ked ju nezavolas na svadbu kvoli kolacom, tak si definitivne spalis most. Dajte si time out a chvilu sa nebavte. Rodinne vztahy nemusia byt vzdy nadstandardne.

liusa82
18. máj 2024

to akoby si písala o mojej sesterke až na tie koláče🙂 tiež je taká ak niekoho má tak kašle na rodinu,kamošov aj na všetko a ked je single odrazu má na nás čas a dopytuje sa na kávičky.Dokonca jednu dobu odišla aj z fb kvôli frajerovi že ani on tam neni a neželá si to.To ma dosť prekvapilo vtedy.Ale aj tak spolu nevydržali.Dohodnúť sa s ňou na niečom to bola čistá katastrofa a nadludský výkon furt niečo odvolávala aj hodinu pred stretkom..ale to bola takáto aj bez frajera nespolahlivá.No čo, blíženec čo je raz taká raz onaká🙂 ani boh sa v nej niekedy nevyzná.Ja som jej to vždy vrátila ale neuvedomila si nič.Takže proste taká povaha

lienka.7
18. máj 2024

Autorka, a prečo si sa jej na rovinu neopytala? Vieš, možno že ako kamoslu ju berieš len ty, ona teba potrebuje, len keď je "sama"

jaskolka
18. máj 2024

Prepáč, ale podľa mňa riešiš úplne prkotiny. Nedala vám koláče? To toť ta fakt trápi? 🙈🙈🙈Ja by som sa vykašlala na koláče aj na celkovo "kamošenie" sa so sesternicou. Co mate 10 rokov,ze sa musíte "navždy" kamarátit? Proste mate už každá svoj život,ja o mnohých svojich sesternicach viem akurát to, ze kde žijú. A to sme tirz v detstve a ranej mladosti boli "super kamošky". Ale proste už každý je inde a má svoje starosti a svoj život.
Co sa týka svadby, boli ste vôbec na jej svadbe, pozvala vás? Ak áno, tak ju pozvi aj ty, ak nie, tak nemusíš. Vlastne na svadbu ju volať vôbec nemusíš, veď to je vaša vec, koho tam zavoláte.
Co sa týka toho, ze nikde s tebou nechce ísť, keď ma známosť, tak to je normálne podľa mňa,akurat ti mohla dat vedieť pred tou plánovanou akciou sama, ze teda nejde.

liusa82
18. máj 2024

@jaskolka no podla mňa nie je normálne všetko uťať ak už dakoho mám a iné nevidím ale rozdeliť si to.Spraviť si čas aj na rodinu,kamarátov.Potom nech sa dotyčná alebo
dotyčný, toto sa skôr týka ale žien, nečuduje že aj druhá strana sa jej obráti chrbtom ak to bude raz potrebovať.Ja som si vždy našla čas na každého aj teraz ked už s polovičkou bývam,nenapadlo by ma dakoho na druhú kolaj dávať

jaskolka
18. máj 2024

@liusa82 áno, ale nie každý to vníma ako takú silnú väzbu. Tu očividne autorka viac to berie stále ako kamarátstvo, no dotyčná sesternica ju už berie len ako niekoho, s kým sa kontaktuje, keď nemá nič iné (iného). Keď ma partnera, tak je pre ňu na prvom mieste a viac, ako jej sesternica(autorka)
Proste ich životy a vzťahy sa menia, nie každý navždy ostane mojim kamarátom, hoci to je aj rodina.

mabenn
18. máj 2024

tu sa velmi neda nic riesit, pokial je taka osobnost, ze ak je v partnerskom vztahu, ustupuje svojim veciam a uprednostnuje toho druheho a utina veci, ktore mala pred vztahom

k47
18. máj 2024

Jediné, kedy by to malo zmysel riešiť, je, ak ju partner zámerne izoluje od jej kamarátov a preto sa stretávajú len s jeho kamarátmi.

katulienocka999
18. máj 2024

Iba zo zvedavosti,ste boli aj na svadbe? Ty s priateľom ci rodicia...že či vám tam ak ste boli nedali výsluzky, že zabudli, teoreticky..a ak ste neboli no to už by boli cudne kebyže nie ak ste tak boli zadobre plus aj blízka rodina