Divné správanie priateľovej mamy - som paranoidná?

martina799
21. mar 2020

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať nám pár vecí. Priateľova Mama je veľmi zvláštny človek. Sme spolu 3 roky a poznáme sa dokopy už 10. Odkedy sme sa dali dokopy , neustále označuje na príspevkoch môjho priateľa spolu s jej oveľa mladšou kamarátkou. Stále mu o nej hovorí. Stále ju spomína , keď sme u nej na návšteve. Mám sa báť , že jej o niečo ide? Alebo ide o to , že moc kamarátok nemá a preto sa tak prehnane na ňu upla? Som zbytočne paranoidná? Priateľ ma na začiatku podviedol a za 3 roky to nespravil ani raz ale ten pocit nedôveri vo mne je stále. Poraďte mi , ak ste niekedy s týmto mali skúsenosti. Ako sa s tým vyrovnať ? Alebo ako reagovať ? Nevšímať si to ? Ďakujem za akúkoľvek odpoved.

janickacrazy
21. mar 2020

@martina799 na začiatku vzťahu ťa podviedol? to vážne? ked máte byť maximálne zamilovaní? noo a si si istá že potom už nie? a tá kamarátka má s tým dačo spoločné? či to bola iná? no neviem, ja by som mu už neverila asi

pribinak
21. mar 2020

Fuuu, vo vzťahu Vám chyba to základne dôvera a vernosť. Si šťastná?

martina799
autor
21. mar 2020

@janickacrazy Dlho sme boli kamaráti (7 rokov). Nikdy sme neriešili naše vzťahy. Bolo mi s ním neskutočne dobre a jedného dňa som na neho vybafla či so mnou nechce byť , bol zarazeny ale povedal , že áno. Na druhý deň mi prišiel povedať , že bol ukončiť vzťah s jeho “znamosťou” a nech mu odpustim ale išla som na neho príliš zhurta. Odvtedy sa nič podobné nestalo.

martina799
autor
21. mar 2020

@pribinak Úprimne ? Neviem. Keď som s ním , som šťastná. Ale stále sa utápam v myšlienkach o minulosti. Možno je chyba vo mne , že sa neviem vyrovnať s vecami , ktoré sa stali.

dopolbokaodrata
21. mar 2020

@martina799 akože išiel ukončiť vzťah s predošlou frajerkou tak, že ju poskákal? No to je skvelý muž, toho sa drž.
No a zvyšok, ani nemám slov.. veď si spravte dieťa a dúfaj, že sa zmení, alebo že to prejde, alebo sa všetko vyrieši. Veď polovica dám tu na koni to tak robí.

mala_hobitka
21. mar 2020

@martina799 Takže keby si na neho pred troma rokmi nevybafla že stačí kývnuť a si jeho....tak by doteraz obskakoval iné? A jeho jediné čo napadlo bolo povedať áno, druhý deň naposledy obskočiť dočasku a hurá za tebou? S týmto chlapom si akože šťastná?!?

Ale k otázke ohľadom tej slečny, ktorú jeho mama stále spomína. Jeho mama evidentne chce tých dvoch dať dokopy, už dlhodobo.
Problém č. 1: Jeho mama k tebe nemá úctu a váš vzťah neberie vážne, inak by mu nepredhadzovala druhú.
Problém č. 2: Tvoj priateľ k tebe nemá úctu, inak by mamu nenechal mu predhadzovať druhú, a tobôž nie verejne.
Problém č. 3, ten hlavný: Ty k sebe nemáš úctu a radšej sa tváriš, že problémy nie sú také vážne aby si ich musela razantne riešiť.
Ako vážne! Tvoj priateľ ti nevydržal byť verný ani prvých 24 hodín vzťahu...a ty si to nechala tak. Jeho matka pre tebou ospevuje druhú ženskú a ty to nechávaš tak. On situáciu nerieši tiež akoby sa ho to netýkalo a to tiež nechávaš tak.
Takže, prepáč, ale ...ako si potom šťastná? S klapkami na očiach?

katty2012
21. mar 2020

@martina799 neviem, ci sa uplne da, nevsimat si hlupe reci tvojej svokry...pokial nie je dementna, tak si musi byt plne vedoma toho, ze jej reci a aktivity ta mozu zranovat. ja som za plne otvorene rozhovory a komunikaciu, takze za mna si treba svokru posadit, najlepsie aj za pritomnosti tvojho priatela, aby nieco neprekrutila, a priamo sa jej spytat, preco to robi, co tym sleduje a povedat jej, ako sa v tom celom citis. neviem ako reaguje na jej reci priatel, ale ten ma tiez usta a moze to cele zastavit s tym, ze si to nezela... co sa tyka jeho nevery v minulosti... on to urobil raz, bolo to nefer, ale v tvojej hlave ti je neverny uz 3 roky. nezda sa ti to teraz nefer z tvojej strany? bud na to cielene zabudni, alebo chod od neho prec. preco by mal za jednu chybu, ktoru olutoval pykat cely zivot? co ked sa to raz stane tebe? ziadny clovek na svete nedokaze dat zaruku ani sam za seba, a nie ju este vyzadovat od druheho. jedna nevera v minulosti ti nemoze kazit tvoj vztah cely zivot, ked si v nom stastna

majkeel
22. mar 2020

1. Dohodli ste sa, ze sa date dokopy. V "prvy" den vztahu sa siel rozist, cize este s nou chodil, vyspali sa spolu este raz a ty mienis mu nedoverovat do konca spolocneho zivota? To fakt? Nestaci povedat, ze to bol Den nula a ze ste zacali chodit spolu az po ich uplnom rozchode v Den 1? Koser to od neho nebolo, ale nechas tym kazit vas vztah cely zivot? Vsetko je v hlave.
Ak toto "nevies" spracovat, nevies to hodit za hlavu a beries to ako podvod, tak sa rozidte. Bude Ti vrtat v hlave cely zivot, budes to vytahovat pri hadkach, "trestat" ho a znici vam to vztah tak ci tak. Tak radsej zacnite na zelenej luke obaja znova a nestracajte spolu cas.
2. Chodis s mamou, alebo s nim? Na mamu mozes kaslat. Ale mamy maju na toto radar, mozno vycitila, ze mu nedoverujes, hadate sa a uprednostnuje tu prvu. Bezproblemovu.

majkeel
22. mar 2020

A ci si paranoidna? V tomto pripade, ano. A ta paranoja bude aj pricinou rozchodu.
Konflikty sa maju definitivne vyriesit, ak sa uz nikdy nezopakovali, odlozit, zakopat, zabudnut a uz nikdy sa k nim nevracat. A nie sa masochisticky vrtat v minulosti, vytahovat ich a hoviet si v tom.
Alebo sa rozist.

martina799
autor
22. mar 2020

@majkeel toto som presne potrebovala. Nespal s ňou. Išiel za ňou a povedal jej , že je koniec. Ja beriem ako podvod už len to , že za ňou vôbec išiel. Ďakujem naozaj za radu. Máte pravdu. Nemôžem žiť v pochybnostiach cely život a nemôžem si nechať kaziť život vlastnými myšlienkami.

majkeel
22. mar 2020

@martina799 Aha, dokonca ani ziadna nevera sa nekonala. A co jej mal napisat sms? Predstav si, ze s niekym roky chodis a ten chudak sa s tebou rozide cez sms. Ubohe.
Tak fajn, drzim palce. Ked dvaja ziju spolu, bude este kopec preslapov z oboch stran. Ak dvaja nevedia veci jednorazovo vyriesit a uz sa k tomu nevracat, nech ziju sami. Su nevhodni na vztah.

dopolbokaodrata
22. mar 2020

@martina799 počkať, takže nebol sex na rozlúčku, ale v tvojom chápaní ta podviedol tým, že jej šiel podať ruku na rozlúčku?
Tak to áno, si paranoidná a radšej ho nechaj pre nejakú, ktorá mu za to bude stáť.

cacianka
22. mar 2020

Baby nepochopili ste - autirka navrhla vztah, on sa rozisuel s predoslou a az potom sa dali dokopy.
Takze aká nevera preboha @martina799 ???
Co bolo predtym ta trápiť nemusí, ved aj ty si nebola anjel a asi si mala nejaké lásky. Iba ak by bol nejaky basista alebo zavislak zbystri pozornosť.
Tebe by imponoval keby sa s nou rozisiel na chrapuna a rovno skočil k tebe ?
Bud vypni tie trapne podozrievania alebo ak neverís prenechaj ho nejakej inej kde si budu doverovat navzajom

clarke
25. mar 2020

Však ta nepodviedol.. Robis z komára somara... Ako povieš je keď sa niekto z niekym vyspi s nie ze pred tebou keď ešte ste si ani ne odsúhlasili vzťah ho ukončil... To je fakt choré... Uvedom sa už... Nepodviedol ta ani raz tak aký máš problém hmm?Ci by si chcela aby ta podviedol ci ako??
No možno jeho mama mala v niečo pravdu... Keďže ty si furt paranoidna ani nemáš dôvod naň... Ľutujem toho chalana... Chudáčik... Nevie s kým chodí... Tak mu daj prečítať toto fórum ked si hrdinka a uvidíme ci ta potom sám chalan nepošle do kelu keď ty nie si k nemu na 100 percent úprimná..Sere ta to... Ale to ste si mali na začiatku vydiskutovst je tvoja chyba ze nedokážeš odpustiť a zabudnúť a nerieši ale vyťahovať nieco co bolo alebo ani nebolo... Smutné..