Divná svadba

15. aug 2023

Ahojte,v sobotu sme boli na svadbe manzelovej sestre.
Bola to mala svadba, len rodicia a surodenci z obidvoch stran, bolo nas 15. V plane bolo normalne svadba v kostole a potom kratke posedenie v restauracii.
To by bolo vsetko ok, sok prisiel, ked sa isiel rozratavat ucet za ten obed, co sme zjedli. To ste uz zazili niekedy?
Pritom mladomanzelia nic take predtym nespominali, ze si kazdy zaplati sam. Teda akoze ja by som s tym problem nemala, ale mohli to dat vediet dopredu. Potom by som im aj do obalky dala menej penazi.
Podotykam, ze biedou netrpia, jasne, ze keby boli v zlej financnej situacii, by som to neriesila a chapala, ale takto... a pritom viem, ze museli vyzbierat celkom slusne penazia, len my surodenci sme sa dohodli, ze im dame po 200 eur a rodicia urcite viac.
Tak to je len taky moj vylevik tu, ze ci sa to na takychto malych svadbach takto robi bezne 😀

pribinak
15. aug 2023

Asi by mi oci z jamiek vypadli 🤣🤣🤣🤣

ariannazara
15. aug 2023

Na ich mieste by som sa od hanby prepadla ;)

kvetinka75
15. aug 2023

to vážne? Prepadla by som sa od hamby.

brendaa
15. aug 2023

aký je ten účet teda?

terezka1947
15. aug 2023

Ešte som to nezažila,ani o Tom nepočula. Ale čo tak spýtať sa na to priamo mladomanzov,veď ste blízka rodina.

kp7333
15. aug 2023

No asi by som im povedala, ze za nas maju peniaze v obalke. WTF.

majamat
15. aug 2023

fuha, mam dost. toto som veru nezazila. divne.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
15. aug 2023

No ty brďo. Ja som zvedavá ako to vlastne prebiehalo. Čašník priniesol účet a oni povedali čo? Ako sa tvárili? Vybrali kalkulačku a delilie? Ich rodičia čo? Ostatní svadobčania?
Akože fakt nonsens, neviem si to predstaviť zato píšem a som zvedavá.

mima1608
15. aug 2023

My sme mali malú svadbu, cca 30 ľudí, ale teda peniaze za obed sme od nich nepýtali 🤣

banderaska29
15. aug 2023

už čakám, kedy si ľudia budú kupovat listok na svadbu a platiť si občerstvenie 😀 to je choré. nemam na to úctit si ľudí, nebudem robiť svadbu. to mojho syna 9 ročná oslava bola teda štedrejšia, nepýtali sme za koláče 😀

gejb
15. aug 2023

A svadobni rodicia s tým boli OK? Tiež sa poskladali? By som predpokladali, ze pri takom "fópá" by to jeden z rodičov zatiahol aby celá svadba nebola hanba na 3 zimy

januska20
15. aug 2023

Tu sa pripnem, znie to zaujímavo 😀

janetinka27
15. aug 2023

odchadzali ste vsetci naraz? neviem si predstavit situaciu, ze by sa niekto zdvihol skor a nemohol by odist, kym nezaplati

ukulela
15. aug 2023

Marika, za vás dvoch je to 43,50. Terka, peniaze máš v obálke ....

srdeenko19
15. aug 2023

To počujem prvý x. No je to hanba mladomanželov, nie vaša. Asi boli prekvapení všetci, že ste boli pozvaní a ešte si aj zaplaťte, ha ha.

konikmodry111
15. aug 2023

@ukulela zabila si to 😂

januska20
15. aug 2023

Stále sa hovorí, že z darov sa im niečo vráti - tak tu mladomanželia fakt zarobili 🙂

asocial
15. aug 2023

toto je dost neslusne podla mna. aj my sme mali taku malu svadbu, ale platili sme vsetkym aj ubytko na tri dni. Napriek tomu sme na daroch od rodicov a surodencov dostali viac. A aj keby sme nedostali nic, toto by mi nenapadlo..Ufff.
@ukulela toto je uplne paradne! Len skoda, ze toto im nenapadlo.
Hanbila som sa na mieste mladomanzelov pytat peniaze za obed

dusankomoj
15. aug 2023

@ukulela správna odpoveď👍👍👍

konikmodry111
15. aug 2023

My sme mali svadbu len s dvoma hosťami ktorých sme následne pozvali na večeru. No bola by som sa hanbila ako pes pýtať od nich peniaze za večeru a manžel by asi išiel rovno písať rozvodové papiere 😂

mandzula
15. aug 2023

Ked pridu na navstevu, pri odchode ich skasiruj a predloz kasicku na tringelty.

nikha2809
15. aug 2023

Aký super nápad, my máme svadbu v sobotu 😂😂 ale nie, no hanbila by som sa ako pes, toto ma ani vo sne nenapadlo 😂😂

ukulela
15. aug 2023

Akože toto je prípad.... A dosť možné, že sa zrodil zaujímavý rodinný precedens. Zakladateľka, myslím, že sa to zopakuje na krstinach ... Tam by som sa pri pozvaní rovno opýtala. Že Terka, radi prídeme, len mi povedz, či platíme za obed. Ak áno, ja budem platiť kartou, ako všade inde 😀

maminkasisa
15. aug 2023

Je to velmi divné, ešte som to nepočula, aj keď v Anglicku na svadbe si drinky hostia platia sami, ale o tom všetci vedia, že to tak funguje.... a ako to potom dopadlo? A čo ostatní hostia?

autor
15. aug 2023

Teda tak aspon ste ma uistili, ze nie ja som ta nenormalna, ked mi to prislo divne 😀
Vsetci sme odchadzali naraz, ja s manzelom sme mali hlavne jedlo, kavu, ja aj kolac, manzel asi zo 3 deci vina, ja nealko, soferovala som. Nechali sme im 50 eur. Nerozratavali to na centy s kalkulackou, to nie, len uz sme zbystrili, ked zenich povedal, ze ci teda ideme, ze ide vypytat ucet. Tak to uz zostalo take ticho, mysleli sme si, ze to pojde vybavit sukromne sam, ze ani nebudeme vediet, kedy zaplatil. No a prisiel uz aj s tym blockom za stol. Ja uz ani neviem ako, my sme sedeli na kraji stola najdalej od nich, zrejme svokor prvy pochopil a vytiahol penazenku a potom sme sa popridavali ostatni a bol to taky sok, ze sme ani nevedeli inak reagovat, no toto ma ani nenapadli ppvedat, ze mate v obalke, skoda 😀 lebo to je fakt dobry napad

autor
15. aug 2023

@ukulela no ak budu nejake krstiny, nedam nic

autor
15. aug 2023

Este mi tak napadlo, ze mozno necakali dary, ked to bola mala svadbicka, tak neboli na to pripraveni, ale tak ked videli, ze sa im pred kostolom davali obalky co si mysleli, ze je v nich... neviem no, ale to jej uz manzel je taky divny, moc nezapadol k nam do rodinnej partie, asi je to u nich normalne

mandzula
15. aug 2023

@autor ja normalne za teba citim tu hnusnu pachut, ktora v rodine po tomto pocine ostala.

vilma7
15. aug 2023

Pre istotu si vezmite aj na krstiny obálku🙂