Ahojte,v sobotu sme boli na svadbe manzelovej sestre.
Bola to mala svadba, len rodicia a surodenci z obidvoch stran, bolo nas 15. V plane bolo normalne svadba v kostole a potom kratke posedenie v restauracii.
To by bolo vsetko ok, sok prisiel, ked sa isiel rozratavat ucet za ten obed, co sme zjedli. To ste uz zazili niekedy?
Pritom mladomanzelia nic take predtym nespominali, ze si kazdy zaplati sam. Teda akoze ja by som s tym problem nemala, ale mohli to dat vediet dopredu. Potom by som im aj do obalky dala menej penazi.
Podotykam, ze biedou netrpia, jasne, ze keby boli v zlej financnej situacii, by som to neriesila a chapala, ale takto... a pritom viem, ze museli vyzbierat celkom slusne penazia, len my surodenci sme sa dohodli, ze im dame po 200 eur a rodicia urcite viac.
Tak to je len taky moj vylevik tu, ze ci sa to na takychto malych svadbach takto robi bezne 😀
Na ich mieste by som sa od hanby prepadla ;)
to vážne? Prepadla by som sa od hamby.
aký je ten účet teda?
Ešte som to nezažila,ani o Tom nepočula. Ale čo tak spýtať sa na to priamo mladomanzov,veď ste blízka rodina.
No asi by som im povedala, ze za nas maju peniaze v obalke. WTF.
fuha, mam dost. toto som veru nezazila. divne.
No ty brďo. Ja som zvedavá ako to vlastne prebiehalo. Čašník priniesol účet a oni povedali čo? Ako sa tvárili? Vybrali kalkulačku a delilie? Ich rodičia čo? Ostatní svadobčania?
Akože fakt nonsens, neviem si to predstaviť zato píšem a som zvedavá.
My sme mali malú svadbu, cca 30 ľudí, ale teda peniaze za obed sme od nich nepýtali 🤣
už čakám, kedy si ľudia budú kupovat listok na svadbu a platiť si občerstvenie 😀 to je choré. nemam na to úctit si ľudí, nebudem robiť svadbu. to mojho syna 9 ročná oslava bola teda štedrejšia, nepýtali sme za koláče 😀
A svadobni rodicia s tým boli OK? Tiež sa poskladali? By som predpokladali, ze pri takom "fópá" by to jeden z rodičov zatiahol aby celá svadba nebola hanba na 3 zimy
Tu sa pripnem, znie to zaujímavo 😀
odchadzali ste vsetci naraz? neviem si predstavit situaciu, ze by sa niekto zdvihol skor a nemohol by odist, kym nezaplati
Marika, za vás dvoch je to 43,50. Terka, peniaze máš v obálke ....
To počujem prvý x. No je to hanba mladomanželov, nie vaša. Asi boli prekvapení všetci, že ste boli pozvaní a ešte si aj zaplaťte, ha ha.
@ukulela zabila si to 😂
Stále sa hovorí, že z darov sa im niečo vráti - tak tu mladomanželia fakt zarobili 🙂
toto je dost neslusne podla mna. aj my sme mali taku malu svadbu, ale platili sme vsetkym aj ubytko na tri dni. Napriek tomu sme na daroch od rodicov a surodencov dostali viac. A aj keby sme nedostali nic, toto by mi nenapadlo..Ufff.
@ukulela toto je uplne paradne! Len skoda, ze toto im nenapadlo.
Hanbila som sa na mieste mladomanzelov pytat peniaze za obed
@ukulela správna odpoveď👍👍👍
My sme mali svadbu len s dvoma hosťami ktorých sme následne pozvali na večeru. No bola by som sa hanbila ako pes pýtať od nich peniaze za večeru a manžel by asi išiel rovno písať rozvodové papiere 😂
Ked pridu na navstevu, pri odchode ich skasiruj a predloz kasicku na tringelty.
Aký super nápad, my máme svadbu v sobotu 😂😂 ale nie, no hanbila by som sa ako pes, toto ma ani vo sne nenapadlo 😂😂
Akože toto je prípad.... A dosť možné, že sa zrodil zaujímavý rodinný precedens. Zakladateľka, myslím, že sa to zopakuje na krstinach ... Tam by som sa pri pozvaní rovno opýtala. Že Terka, radi prídeme, len mi povedz, či platíme za obed. Ak áno, ja budem platiť kartou, ako všade inde 😀
Je to velmi divné, ešte som to nepočula, aj keď v Anglicku na svadbe si drinky hostia platia sami, ale o tom všetci vedia, že to tak funguje.... a ako to potom dopadlo? A čo ostatní hostia?
Teda tak aspon ste ma uistili, ze nie ja som ta nenormalna, ked mi to prislo divne 😀
Vsetci sme odchadzali naraz, ja s manzelom sme mali hlavne jedlo, kavu, ja aj kolac, manzel asi zo 3 deci vina, ja nealko, soferovala som. Nechali sme im 50 eur. Nerozratavali to na centy s kalkulackou, to nie, len uz sme zbystrili, ked zenich povedal, ze ci teda ideme, ze ide vypytat ucet. Tak to uz zostalo take ticho, mysleli sme si, ze to pojde vybavit sukromne sam, ze ani nebudeme vediet, kedy zaplatil. No a prisiel uz aj s tym blockom za stol. Ja uz ani neviem ako, my sme sedeli na kraji stola najdalej od nich, zrejme svokor prvy pochopil a vytiahol penazenku a potom sme sa popridavali ostatni a bol to taky sok, ze sme ani nevedeli inak reagovat, no toto ma ani nenapadli ppvedat, ze mate v obalke, skoda 😀 lebo to je fakt dobry napad
@ukulela no ak budu nejake krstiny, nedam nic
Este mi tak napadlo, ze mozno necakali dary, ked to bola mala svadbicka, tak neboli na to pripraveni, ale tak ked videli, ze sa im pred kostolom davali obalky co si mysleli, ze je v nich... neviem no, ale to jej uz manzel je taky divny, moc nezapadol k nam do rodinnej partie, asi je to u nich normalne
Pre istotu si vezmite aj na krstiny obálku🙂
Asi by mi oci z jamiek vypadli 🤣🤣🤣🤣