Ahojte, čo by ste si mysleli o takomto vzťahu: Mam kamosku, zijeme od seba cez 300 km, píšeme si, bola som jej svedkom na svadbe. Keďže je to veľká vzdialenosť, osobné stretnutia nie sú časté, mame svoje rodiny, no raz, dvakrát ročne sme sa videli. Aj tak som ju považovala za osobu blízku. Teraz som tehotná, už v 6.mesiaci a ona sa neozvala od jari, o tehotenstve vie. Nezaujíma ju, ako to zvládam, čo čakáme atď. Je pravda, že trikrát v priebehu troch rokov potratila, tak možno jej nerobí dobre, kontaktovať sa s tehotnou. Ja však si myslím, že dobrá kamarátka nemá závidieť, ale tešiť sa so mnou. Sú tu aj iné veci, ktoré sa mne daria a jej nie, napr. mam lepšie pracovné podmienky, som zabezpečená, nemám hypotéku, úspešne som ukončila fakt ťažkú vš... Je mi smutno, že asi nebola taká, za akú som ju mala, no zároveň nemienim sa jej natískat. Ja som "v inom stave" a keby to bolo opačne, zaujímala by som sa, ako sa majú, čo aj tak bolo.
Podľa popisu si "divnejšia" ty. 🤷♀️
Preco cakas, ze sa ona ozve? Ty sa ozvat nemozes prva, ked chces zostat v kontakte?
Tiež mám kamošku/známu ktorej som viac krát v živote vyfukla čo chcela ona. Napr hrozne túžila aby ju chlap požiadal o ruku, aby si založili rodinu...dlho mu to naznačovala, vážne pre to žila...keď sme spolu všetci boli vonku a oznámili im, že sme sa my zasnúbili, mala nervy a smútok zároveň a bolo to dosť vidieť. Po pár mes.sa s tým chalanom rozišla keďže ich vzťah nikam nešiel a stretli sme sa možno o polroka. V tom čase som už bola tehotná a očakávala som fakt hroznú reakciu z jej strany..no opak bol pravdou 😊úprimne sa so mnou tešila, žila si svoj život bez ex a celkovo sa spamätala.
Tým chcem len povedať, že kamoška pravdepodobne nebude úplne happy vo svojom živote a to si musí vyriešiť ona sama.
Porovnávanie sa s kamoškami naozaj není dobre, nikdy to na vzťahoch nepridalo ...ale musí si ona na to prísť 😊
Neozývala by som sa na tvojom mieste ale asi skôr z toho dôvodu že by som nechcela do nej šprtať ak sa ozaj trápi po toľkých potratoch.
Skús sa na to pozrieť opačne. Si dobrá kamarátka ty, keď jej zazlievaš, že sa nekontaktuje s tehotnou, hoci poznáš jej (nie práve ľahkú) situáciu? Vieš si predstaviť, ako potrat dokáže so ženou a jej psychikou zamávať? Jeden, nie to ešte tri. Nehovor, čo by si robila, pokiaľ si to nezažila. Skús ju pochopiť. Ako kamarátka.
@obleckodogymu ďakujem za príspevok, ani sa ozývať nebudem
Skus ju pochopit. Vobec nevies, ako by si reagovala na jej mieste, kedze si to nezazila. Ja som potratila iba raz a nejaky cas po potrate bolo pre mna bolestive byt v kontakte s kamoskou, ktora mala prave krasne zdrave babatko. Bola som u nej a potom som doma plakala, snivali sa mi velmi.neprijemne sny. Kontakt som sice aj tak neprerusila, ale veru som ho trochu obmedzila na nejaky cas. Keby som potracala opakovane, tak tazko povedat.
Ak ta to mrzi, ze nie ste v kontakte, tak sa ozvi ty, popytaj sa ty jej, ako sa ma, ako sa citi. Stve ta, ze sa nezaujima o tvoje babatko, ale vlastne ani ty sa nezaujimas o nu a nespytas sa, ako sa ma ona.
@dominyca9 viem co je potrat
skus jej napisat sama auvidis ci sa ozve lebo nie .. neahadzovala by som to .. mozno sama ma tazke obdobie teraz a nema naladu pisat .. nevies co sa deje v jej zivota ... pokial jej nevyhadzujes na oci ze ty si ta co sa ma lepsie nemyslim,ze ona by to vytahovala ..
*dobra kamaratka nema co zavisiet* ach dievca nemat a stratit dieta je ta najhorsie bolest na svete a Akekolvek *Ma/nema* ide bokom,tie pocity Ta prevalcuju.. my sme prisli o babatko pred 1.5 rokom a nemohla som cele mesiace Ani pozriet na inu tehotnu,otacala sa prec od kazdeho kocika a nie,nedokazala som sa s nikym v okoli *tesit*. Ta bolest bola privelka. A taky velky je aj strach v tomto tehotenstve... nezazijes nepochopis,aj ked Ako dobra kamoska by somi sa *mala* snazit trochu viac vcitit do pocitov tej druhej.
@0silvia0 ja už som sa prvá ozvala až až
Ty sa ozves a ona nereaguje?
Ani sa jej necudujem a nemaj jej to za zle. Nedokazes si predstavit,co 3 potraty narobia so psychikou zeny. To ta uplne zmeni. Daj jej cas a pochopenie. Mozes jej napisat ty,ale nebav sa s nou o tehotenstve. Je vela inych tem,o ktorych sa mozte bavit. Nemozes cakat,ze utrapena zena,tuziaca po dietati sa ta bude vypytovat na tvoje tehotenstvo a na to,ake pohlavie cakate. To proste tabu tema. Dobra kamaratka by to mala pochopit.
@obleckodogymu nič v zlom ale takú kamarátku by som nechcela. Kamarátka ktorá ťa má rada, chce aj tvoje šťastie čiže tým zasnubam sa mala potešiť. Lebo vedela že si šťastná. Ako musím uznať že mať ženu za kamarátku by som asi už nechcela
Divná si skôr ty.
@0silvia0 to nie, od jari bol posledný kontakt, neozvala som sa, to až až myslím ozývanie sa z mojej strany v minulosti
@autorka O to skôr by si ju mala chápať. Tiež mám kamošku, ktorá prežila MA. V tom čase som už ja mala dieťa. Vravela mi, že hneď ako to bude možné, budú skúšať znova. Trvalo im 6 rokov, kým sa podarilo a stálo ich to veľa vyšetrení a stresu. Medzi tým som ja porodila druhé dieťa. Ani mi nenapadlo zazlievať jej, že kontakt so mnou obmedzila a ak aj nejaký bol, tehotenstvo/deti sme vôbec neriešili. Bolelo ju to a ja som jej nechcela jatriť rany. O tom je kamarátstvo - podržať sa navzájom, ale tiež vedieť, kedy sa stiahnuť.
Hm, ja som mala, aj mám kamošku, ktorá nemohla zopár rokov otehotnieť. Avšak, keď som jej povedala, že som tehotná, plakali sme spolu od radosti. Toto je pravá kamoška, ktorá dopraje. Ona potom dva mesiace nato otehotnela ako blesk z jasného neba. Vôbec to nečakali, viac menej boli zmierení, že deti nebudú. Zato manžel má v rodine príbuznu, obdobná situácia. Tá ma išla zabiť, keď ma videla s bruchom. Hrozné bolo, byť v jej prítomnosti. Nakoniec sa tiež po rokoch teší zo zdravého dieťatka.
Rob ako myslis, ja osobne by som sa ozvala s otazkou ako sa ma a co ma nove a ci ma vsetko ok.
@janulka1802 moja reč, to co ona robí je myslím sebecké a len prejav závisti a nemá čo robiť medzi pravými priatelkami
@rozkvet1 preto som to aj uviedla ako kamoška/známa 😊 chlapi boli kamoši, my baby sme mali o čom ale nikdy som ju nebrala ako blízku, myslím že ani ona mňa úplne. Ta reakcia na zásnuby ma trochu zamrzela, ale v zásade vôbec neprekvapila takže ani som nerátala že sa ešte stretneme keď sa rozišli. A div sa svete po rozchode sa ozvala ona mne a aj doteraz sa ozýva ona mne,volá ma na kávu a aktívne sa zaujíma aj o moje tehotenstvo 😊
Už len v tom opise vzťahu a situácie sa vyvyšuješ. Toto pre mňa nie je pravé kamarátstvo. Každý by túto situáciu prežíval inak ale ak tebe na kamarátstve záleží tak by si jej mohla napísať úplne obyčajnú správu a spýtať sa jej, ako sa má. Neubudne z teba, a ak aj jej aspoň trocha na tom záleží tak udrží konverzáciu, neodbije ťa. My nevieme ako to medzi sebou máte, ako prežíva tie straty.
@ruzovakrava kde sa v opise vyvysujem? Som úspešnejšia v globále, čo je pravda, je pravda, každý má tak ako si sám spraví
Nepríde ti to ako vyvyšovanie? Mne to tak z toho opisu príde. Ale to je okej, len chcem povedať že tam nemusí byť hneď z jej strany závisť.
Uff Tak Ja som porodila v 18t a potom som stretla znamu co prave porodila a hnet cakala druhe.. a vobec som jej nezavidela ani som nemala problem Ked sli okolo mna tehotne. Ale viem sa vcitit do cloveka co taky nie je a nedokaze po 3 potratoch komunikovat s tehotnou. Ty mas vsetko lepsie trosku sebecke od teba ocakavat ze bude s tebou kricat huraaaaa . Ty nie si lepsia kamoska ako ona ked sa jej nechces ozvat a cakas kedy sa ozve ona a len ju kritizujes. Fakt nevies ako sa citi Aj ked si zazila potrat kazdy moze veci prezivat inak. A nevies ak by bola situacia opacna ci by si nereagovala ako ona . Ona moze byt v uplnej depresii a nevladze sa s tebou tesit to neznamena ze ti zavidi. Len je na dne a zisla by sa jej kamoska.
Uf no asi sa jej ani neozyvaj, ale kvôli nej, nie kvôli sebe. Podľa mňa si zaslúži lepšiu kamošku ako si ty. Si povysenecka a malicherna.
@ruzovakrava nepríde, je menej úspešnejšia, lebo nemá takú sebadisciplinu ako ja, ja som na svojom úspechu makala, nepadol mi zo stromu, ona zvolila leharo štýl, má nižšiu finančnú gramotnosť, tak sa ma logicky horšie, to je normálne, aj tak ju považujem za človeka zaujímavého natoľko, že som počas tých rokov kontakt udržiavala, no čo teraz robí resp. nerobí mi priateľské nepride
Ocividne ju nemas rada tak je to fajn ze sa neozyva. Mas len zranene ego . Ty prezivas svoje teho Akoby si cakala mesiaša.
tiez myslim ze nie si zrovna dobry material na priatelku
mozno ta ona berie ako toxicku
pol roka nie ste v kontakte a vraj kamarátky... to asi ťažko.