Deti majú všetko, fyzické tresty nedostávaju, ale asi sa im nedostatočne venujú rodičia

5man
23. aug 2024

Zaujíma ma Váš názor na toto:

- nie je to priamo moja vec, ale týka sa to rodiny, tak ma zaujíma názor, už je to totiž cez hranicu
- pýtam sa seriózne

Moja mama a jej sestra bývajú v rodičovskom dome. Za ich domom sa vybudovala dcéra maminej sestry (moja sesternica). Žije tam s mužom a dvoma deťmi (chlapec 9 a dievča 6).

- sesternica mala x možností kde bývať ale vybrala si toto miesto (aby bola blízko svojej mamy)
- je vychovaná, že všetko sa jej musí tolerovať a všetko musí byť po jej inak sa "urazí"
- od kedy sa tam vybudovali mamina sestra moju mamu aj tak tlačila do všetkého, "že mladým treba vyhovieť!
- ak niekto vyslovil kritiku voči sesternici, brala to zle, pomaly záchvaty, že ona je najhoršia atď.

- sesternici chodila jej mama stále pomáhať starať sa o deti, vedľa do domu hoci to nepotrebovala ale, že boli s mužom stále pracovné vyťažení (pracovala aj už počas materskej) (jej mama dala kvôli tomu dala vypoveď v práci)

ale načo sa chcem opýtať, že správanie tých detí bolo, že:
- mamina sestra brala tie deti každu chvílu k ním do domu, žeby dcéra (sestrrnica) mala kľud, často pracuje aj z domu
- deti sa tak naviazali na babku, hlavne mladšia
- stále cirkusy keď boli u babky, že nechcú ísť domov, mamka je taká a hentaká
- mladšia doslova všade chodí s babkou ako taký pes
- veľa krát okomentovala, že mamka je hnusná, zle varí atď
- babka ich brala aj každu chvílu k sebe spať

- čo ma minule úplne dostalo keď som počul, že tá 6 ročná mala histericky záchvat keď bola 4h s babkou a potom prišla domov, že si zvykla na babku a ešte bola pyšná, že bola histerická
- podobných vecí sa dialo veľa už

čo si o tom myslíte?
deti hmotne majú všetko, fyzické tresty nedostávaju len vyzerá, že málo alebo nedostatočne sa im venujú rodičia

mamamasama
23. aug 2024

Ja len, žeeee...staraj sa o seba ženská!!!

viestta
23. aug 2024

mysliet si mozme cokolvek, ale otazka je co chces ty s tym robit ked sa ta to netyka?

janickacrazy
23. aug 2024

@5man myslím si, že prvá chyba bola, že bývajú mama a jej sestra v jednom dome a hneď vedľa dcéra maminej sestry. Ostatné sú všetko len následky. Ak tam bývaš, tak sa rýchlo odstahuj a máš pokoj.

5man
autor
23. aug 2024

@viestta dotýka sa to mojej mamy a o ten dom som sa mal časom postarať ja...len ostatní tvrdia, že deti chcú byť iba s babkou a že nič iné to nie je ale mne nepríde ok mať histerické prejavy atď. keď majú ísť od babky

rozculena
23. aug 2024

@5man čo ťa je po tom,že nejaké decká majú histerické záchvaty

mikadooo
23. aug 2024

@5man ako si ich naučili, tak majú. Ak budú chcieť odučiť deti od babky, odučia (aj bez fyzických trestov, tie hysáky u detí sú bežné, za všetko možné). Ďalej si myslím, že počúvaš skôr jednu stranu, a druhú asi ani moc nie (alebo je tam istá averzia, výčitka voči matke detí), takže nie si úplne objektívny). A ešte si myslím, že nemáš deti. To je všetko.

5man
autor
23. aug 2024

@rozculena ano nič len je to na mieste kde aj ja som

tiika
23. aug 2024

@5man vieš, členovia rodiny si pomáhajú ako vedia. Na to, že niekomu sa niečo nepáči, slúži dialóg. V dome bývajú a vrátane teba sú dospelé svojprávne osoby, teda mali by byt a čo si myslia cudzí ľudia je irelevantné. Deti mávajú hysterické záchvaty aj bez toho, aby ich niekto ťahal od babky. Staci sa popýtať tu na MK.

viestta
23. aug 2024

@5man takze tebe brani vrieskajce dieta v starostlivosti o dom, ktory este ani nevlastnis? Kolko vlastnych deti uz mas?

zuzana76
23. aug 2024

najvacsi problem je, ze tvoja mama nema vlasne byvanie, byva v dome po svojich rodicoch so svojou sestrou. Takze musi tolerovat vnucata svojej sestry.

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2024

@5man Aky je Tvoj problem?

zuzana76
23. aug 2024

@zuzana76 vlastné, oprava

5man
autor
23. aug 2024

@mikadooo nie, to čo sem píšem je úplne neutrálne a pohľad z oboch strán...načo by som prifarboval či písal neobjektívne ked cchem radu, bolo by to nanič

viestta
23. aug 2024

@5man ty neches radu, tasa pytas "čo si o tom myslíte?" Nuz nemyslime si nic, pretoze to nie su tvoje deti a ani tvoj dom. Si tam rovnaka navsteva ako tie deti, aj ked su tam tie deti mozno castejsie ako ty. A tie deti maju na vychovu rodicov, nie je tvoja uloha robit poriadok s cudzimi detmi v cudzom dome.

luccija
23. aug 2024

@5man tebe sa sťažovala mama, alebo tebe vadí, že ich je plný dom?
Sú od malička blízko babky, tak je logické, že si deti zvykli a skúšajú.Za chvíľu podrastu pôjdu do puberty ešte vydrž🙂aj moja dcéra plakala, keď sme odchádzali od babky, ale 6 r nemala.Inak je to pekné, že majú taký vzťah s babkou.Zle je, že bývate všetci spolu a asi nikto nemá kľud okrem sesternice🙂

beata_k
23. aug 2024

@5man Tvoja mama sa viac-menej tiez musi starat o tie deti kedze su casto v tom dome? Uz je na dochodku? Uprimne, vadilo by mi to, ze mama musi pocuvat vreskot deti. Ak je starsia a chce mat klud, tak jej to nemam za zle. Ale pomoct sa jej asi neda. Tvoja teta ma na to jasny nazor, ze mladym treba pomahat. A este ked dala vypoved🤦🏼‍♀️

zuzana76
23. aug 2024

a aku radu vlastne chces? nevieme nic blizsie. kto je vlastnikom nehnutelnosti? tvoja mama a jej sestra kazda s 50 percentnym podielom? Tvoja sesternica postavila v "zahrade" tohto domu? ak ano, bolo to majetkovo vysporiadane? vyplatila tvoju mamu, alebo postavili na svojom kupenom pozemku? Tvoja mama a ty sa starat o deti nemusite, ale pocuvat hluk, tak tomu sa nevyhnete. Preco by si sa ty mal starať o dom?

deti95060810
23. aug 2024

deti mávajú rady starých rod., pretože neraz dovolia viac ako rodičia...

5man
autor
23. aug 2024

@zuzana76 pýtal som sa na správanie deti...neriešte detaily...dalo by sa to celé rozpisať no zbytočne a na dlho....ok dobre, logicky to asi nie je ok

viestta
23. aug 2024

@5man kolko mas svojich deti?

5man
autor
23. aug 2024

@viestta nepodstatná otázka, viem aké deti sú a čo tým chceš povedať

viestta
23. aug 2024

@5man a co je podstatna otazka? Chcel si pocut, ze teta je hlupa a sesternica korunovana krava? No nevieme. Teta si do svojho domu moze zavolat na navstevu koho chce a sesternica si moze zariadit opateru deti ako ona chce.

5man
autor
23. aug 2024

@viestta no ano, napadlo mi to, len som proste zo zvedavosti chcel vedieť, čo je za hranicou správania tých detí

zuzana76
23. aug 2024

@5man stari rodičia sa bežne o vnučata staraju. Mne pride zase zvlastne, ze chces zasahovat do vztahu starej matky a jej vnučat. Ano sesternica može byt divna a jej deti nevychovane, ale divny nam prides aj ty.

gerber58
24. aug 2024

@5man poznáš tak dobre seba či len ju? Jej život, jej rozhodnutia. Nie tvoje

komplikovana
24. aug 2024

len podla toho co pises. Deti nie su hlupe a vedia vycitit, kto ich ma rad. Vztahy sa maju pestovat aj medzi detmi a rodicmi, nic nie je automaticke. Ak ich mama travi menej casu s nimi, je skor normalne, ze si deti vytvorili pevnejsi vztah s babkou.