Zaujíma ma Váš názor na toto:
- nie je to priamo moja vec, ale týka sa to rodiny, tak ma zaujíma názor, už je to totiž cez hranicu
- pýtam sa seriózne
Moja mama a jej sestra bývajú v rodičovskom dome. Za ich domom sa vybudovala dcéra maminej sestry (moja sesternica). Žije tam s mužom a dvoma deťmi (chlapec 9 a dievča 6).
- sesternica mala x možností kde bývať ale vybrala si toto miesto (aby bola blízko svojej mamy)
- je vychovaná, že všetko sa jej musí tolerovať a všetko musí byť po jej inak sa "urazí"
- od kedy sa tam vybudovali mamina sestra moju mamu aj tak tlačila do všetkého, "že mladým treba vyhovieť!
- ak niekto vyslovil kritiku voči sesternici, brala to zle, pomaly záchvaty, že ona je najhoršia atď.
- sesternici chodila jej mama stále pomáhať starať sa o deti, vedľa do domu hoci to nepotrebovala ale, že boli s mužom stále pracovné vyťažení (pracovala aj už počas materskej) (jej mama dala kvôli tomu dala vypoveď v práci)
ale načo sa chcem opýtať, že správanie tých detí bolo, že:
- mamina sestra brala tie deti každu chvílu k ním do domu, žeby dcéra (sestrrnica) mala kľud, často pracuje aj z domu
- deti sa tak naviazali na babku, hlavne mladšia
- stále cirkusy keď boli u babky, že nechcú ísť domov, mamka je taká a hentaká
- mladšia doslova všade chodí s babkou ako taký pes
- veľa krát okomentovala, že mamka je hnusná, zle varí atď
- babka ich brala aj každu chvílu k sebe spať
- čo ma minule úplne dostalo keď som počul, že tá 6 ročná mala histericky záchvat keď bola 4h s babkou a potom prišla domov, že si zvykla na babku a ešte bola pyšná, že bola histerická
- podobných vecí sa dialo veľa už
čo si o tom myslíte?
deti hmotne majú všetko, fyzické tresty nedostávaju len vyzerá, že málo alebo nedostatočne sa im venujú rodičia
mysliet si mozme cokolvek, ale otazka je co chces ty s tym robit ked sa ta to netyka?
@5man myslím si, že prvá chyba bola, že bývajú mama a jej sestra v jednom dome a hneď vedľa dcéra maminej sestry. Ostatné sú všetko len následky. Ak tam bývaš, tak sa rýchlo odstahuj a máš pokoj.
@5man ako si ich naučili, tak majú. Ak budú chcieť odučiť deti od babky, odučia (aj bez fyzických trestov, tie hysáky u detí sú bežné, za všetko možné). Ďalej si myslím, že počúvaš skôr jednu stranu, a druhú asi ani moc nie (alebo je tam istá averzia, výčitka voči matke detí), takže nie si úplne objektívny). A ešte si myslím, že nemáš deti. To je všetko.
@5man vieš, členovia rodiny si pomáhajú ako vedia. Na to, že niekomu sa niečo nepáči, slúži dialóg. V dome bývajú a vrátane teba sú dospelé svojprávne osoby, teda mali by byt a čo si myslia cudzí ľudia je irelevantné. Deti mávajú hysterické záchvaty aj bez toho, aby ich niekto ťahal od babky. Staci sa popýtať tu na MK.
najvacsi problem je, ze tvoja mama nema vlasne byvanie, byva v dome po svojich rodicoch so svojou sestrou. Takze musi tolerovat vnucata svojej sestry.
@5man Aky je Tvoj problem?
@5man ty neches radu, tasa pytas "čo si o tom myslíte?" Nuz nemyslime si nic, pretoze to nie su tvoje deti a ani tvoj dom. Si tam rovnaka navsteva ako tie deti, aj ked su tam tie deti mozno castejsie ako ty. A tie deti maju na vychovu rodicov, nie je tvoja uloha robit poriadok s cudzimi detmi v cudzom dome.
@5man tebe sa sťažovala mama, alebo tebe vadí, že ich je plný dom?
Sú od malička blízko babky, tak je logické, že si deti zvykli a skúšajú.Za chvíľu podrastu pôjdu do puberty ešte vydrž🙂aj moja dcéra plakala, keď sme odchádzali od babky, ale 6 r nemala.Inak je to pekné, že majú taký vzťah s babkou.Zle je, že bývate všetci spolu a asi nikto nemá kľud okrem sesternice🙂
@5man Tvoja mama sa viac-menej tiez musi starat o tie deti kedze su casto v tom dome? Uz je na dochodku? Uprimne, vadilo by mi to, ze mama musi pocuvat vreskot deti. Ak je starsia a chce mat klud, tak jej to nemam za zle. Ale pomoct sa jej asi neda. Tvoja teta ma na to jasny nazor, ze mladym treba pomahat. A este ked dala vypoved🤦🏼♀️
a aku radu vlastne chces? nevieme nic blizsie. kto je vlastnikom nehnutelnosti? tvoja mama a jej sestra kazda s 50 percentnym podielom? Tvoja sesternica postavila v "zahrade" tohto domu? ak ano, bolo to majetkovo vysporiadane? vyplatila tvoju mamu, alebo postavili na svojom kupenom pozemku? Tvoja mama a ty sa starat o deti nemusite, ale pocuvat hluk, tak tomu sa nevyhnete. Preco by si sa ty mal starať o dom?
deti mávajú rady starých rod., pretože neraz dovolia viac ako rodičia...
len podla toho co pises. Deti nie su hlupe a vedia vycitit, kto ich ma rad. Vztahy sa maju pestovat aj medzi detmi a rodicmi, nic nie je automaticke. Ak ich mama travi menej casu s nimi, je skor normalne, ze si deti vytvorili pevnejsi vztah s babkou.
Ja len, žeeee...staraj sa o seba ženská!!!