Debaty s partnerom o dieťati.

26. mar 2020

Ahojte,

Mam partnera. Sme spolu rok a pol, on ma 33 a ja po škole. Z mojho okolia iba pocuvam ako sa kazdy zasnubuje, zaklada rodinu, kamosky su tehotne, rodia...

Nezavidim, ja im to zo srdca prajem a uprimne sa tesim snimi. Ale chcela by som aj ja. Naozaj tuzim po tom aby mi moj partner povedal nech si spravime nase babatko. Mame na to vek, nezarabame malo... neviem kde je problem?

On tvrdi ze v zivote deti chce mat ale tvrdi ze on nema potrebu si tie deti presne teraz spravit.

Vzhladom na jeho vek, mi to pride strasne detinske. Chcela by som milovanie uz bez toho aby sme si museli davat pozor. Citim sa ako 16ka. Podvedome sa zacinam obzerat po inych muzoch a pride mi strasne sexy ak je chlap uz otec, manzel, alebo ma tehotnu partnerku. Lebo je uz vyspely!!! Dospel do toho ze chce mat dieta a zalozit si rodinu a postarat sa o nu! Neukamenujte ma ale neviem si pomoct s tym.

Ach, pomozte mi prosim ako sa mam na to pozriet inym sposobom?

Je mi aj luto ze sa s nim nevieme bavit o nasich buducich detoch nedajboze svadbe.

Dakujem za pomoc alebo nazory

nik_yt
26. mar 2020

Byť s niekym len rok a pol a tlačiť naňho so svadbou a deťmi? Tak to ti gratulujem 😃

janickacrazy
26. mar 2020

@nik_yt zase rok a pol nie je tak málo, my sme sa s mužom brali po pol roku a po ďalšom pol roku som bola tehotná, samozrejme plánovane, ale tak my sme chceli obaja, ked autorky partner ešte nechce, tak jej neostáva nič iné len vydržať alebo hladať iného

autor
26. mar 2020

@janickacrazy Este by som chcela dodat ze si naozaj rozumieme a aj pocas karanteny to zvladame uzasne :D 🙂 len tato jedna vec ma trochu trapi....

matqa411211
26. mar 2020

najskôr by som začala riešiť to, prečo si ťa nechce vziať, a až potom robila deti 🤷🏼‍♀️

janickacrazy
26. mar 2020

tak skús ešte počkať, koľko máš rokov?

autor
26. mar 2020

@nik_yt a ja si tiez myslim ze to neni malo sa aspon bavit o tychto veciach... ci mam v mojom veku cakat do 30 alebo 35 a potom zistim ze moj partner nic z toho co ja chcem nechce? A premrham si najlepsie roky? Hmmmm

autor
26. mar 2020

@janickacrazy 26, ale uz sa dlhsie citim pripravena na deti. Isto mi poviete ze som este mlada a casu dost......

hipuska
26. mar 2020

Vieš, ja len, že nie vždy čo vidíš je pravda. Myslím otcov s deťmi vonku, s tehotnymi manželkami. Býva to aj pretvárka. Každý vzťah má dačo. A čo keď otvoris túto tému? Ako sa k tomu stavia? Alebo vôbec sa o Tom nechce baviť?

lusika33
26. mar 2020

@nik_yt neviem čo je na tom čudné? my sme s manželom boli spolu 2 mesiace, keď sme boli rozhodnutí, že chceme spolu bábätko a to aj napriek tomu, že som študovala na výške a školu som dokončovala externe... a presne preto sme sa tak rozhodli lebo sme mali obaja za sebou vzťahy, ktoré trvali dlho ale stále bol čas na všetko aj napriek tomu, že to bola neviem aká láska... až pri manželovi som cítila, že patríme k sebe natrvalo a preto som neriešila... teraz čakáme spolu už naše 4té bábätko plánované a viem, že pred takmer 9 rokmi som sa rozhodla správne.... sú jednoducho typy mužov, ktorí nevidia nič len svoj komfort a to pri dieťati nejde... tak isto sú aj niektoré ženy také to aby som nevravela iba na mužov....

1gabriela13
26. mar 2020

No ja som mala 24 a muž 35 keď sme sa spoznali. Ja som neriešila dieťa po roku a pol a ani on. Obaja sme to začali tak cítiť po vyše 3 rokoch. Ale on to spomenul sporadicky a ja keď som už cítila že fakt chcem tak som mu to povedala. Ale skôr si myslím ze keď to ty už takto pociťujes a on ešte nie tak bud musíš počkať alebo si nájsť niekoho kto reálne to dieťa už chce.

janickacrazy
26. mar 2020

ja som mala prvé v 23, takže asi ti to nepoviem, ale tak skús načať túto tému a uvidíš, čo povie, niektorí chlapi sa boja svadby ako čert kríža a pri tom vlastne ani nemajú nejaký dovod na to, moj muž má takého kámoša, ten svadba preboha len to nie, 10 rokov chodil s frajerkou, už ho aj nechať chcela, tak teraz majú dieťa aspon, ale svadbu on ani za svet nechce 😀

autor
26. mar 2020

@hipuska najskor sa o tom nechcel ani bavit proste mu to prislo hrozne skoro. Ale mne naozaj nie??!!! No a akoze nakoniec sme sa dopracovali k tomu ze kedy si to dieta spravime. Ale strasne mi chyba nieco take ze by to bolo z tuzby mat to dieta. Tie debaty co bude ked budeme mat babatko atd atd. Take to zapalenie do toho.

autor
26. mar 2020

@janickacrazy fuha 10 rokov, maju dieta a on si ju nechce zobrat? Co to je za chlapa???? Je to strasne! Samozrejme ak po tom jeho partnerka tuzi. Ach....

autor
26. mar 2020

@lusika33 tak to ste mali super. Ja tiez pri nom citim ze to je ten pravy! Naozaj 🙂. Jedine mam pocit ze s nim treba viacej pracovat😃

c_est_la_vie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lusika33
26. mar 2020

ja som si to myslela tiež aj pri predchádzajúcom vzťahu, že je ten pravý, že bez neho to nepôjde a bolo to len o zvyku... ja som mala iba 20 rokov, keď sme čakali prvého syna a počas vzťahu s bývalým som sa zoznámila s mojím terajším manželom a s ním sa rozišla lebo sa treba zabávať a škola a iné veci čo v mojom veku bolo možno ok ale ja som to tak necítila... cítila som, že už som pripravená na bábätko na všetko s tým spojené a že keď človek chce dá sa bez všetkého doštudovať a to som dochádzala do školy cez 300 km tam a 300 km naspäť na prednášky, ale presne tak mi to vyhovovalo... veľmi som túžila byť mamou a manžel ten má o 7 rokov viac tak samozrejme mal rovnaké pocity a proste od prvého momentu ako sme sa na jednej svadbe spoznali sme vedeli, že k sebe patríme... brali sme sa keď sme boli spolu 7 mesiacov nie s tým, že sme sa museli ale s tým, že sme to tak chceli aj keď to sa dnes veľmi ťažko chápe...

autor
26. mar 2020

@lusika33 tak to je krasne, tak by som to chcela. Ale viem ze to tak nebudem mat. :(

autor
26. mar 2020

@c_est_la_vie a ako si to vydrzala? Myslim to dvojrocne cakanie? Hm

c_est_la_vie
26. mar 2020

To bolo po potrate a bol to cas ktory som potrebovala ja pre psychiku, takze som to nejak zle neprezivala. Ale mala som vela aktivit ( joga plus dalsie cvicenia), dala som sa este na exterko, narocna praca, planovanie svadby a hladanie domu. Ani moment som sa nenudila.

blunka
26. mar 2020

Podĺa mňa sa k sebe nehodíte. Keď v takto dôležitej veci nemáte rovnaký názor.
Po 1,5 roku by mi dieta ani svadba ani len nezišli na um. My sme mali svadbu po 11 rokoch a dieta po 14 rokoch spolu. Obaja sme to tak chceli a dodnes považujeme roky pred detmi za najkrajšie roky našeho života a vzťahu.
Nájdi si takého čo to cíti tak ako ty a je po probléme.

dopolbokaodrata
26. mar 2020

To, že chlap nabúcha babu, nie je znak jeho vyspelosti. Ozaj nemáš 16?

23121974
26. mar 2020

To,že chlap má dieťa,alebo vedľa seba tehotnú ženu,neznamená,že to dieťa on aj chcel.Inak by tu toľko nevyplakávalo,že ostali samé tehotné,alebo s deťmi na krku a chlap sa nestará,ani neplatí...Treba sa zobudiť do reality a nežiť v bubline,ktorú si si vytvorila...

blondtana
27. mar 2020

Muži potrebujú dospieť k pocitu otcovstva. Vo svojom okolí som mala kamarátky, ktoré si zažívali niečo podobné a ja tiež. Sme s partnerom 14 rokov a 10 mu trvalo, kým dospel k tomu, že chcel dieťa a dnes máme mesačného synčeka. Netvrdím, že toľko treba čakať, len u nás to bolo tak, že mal krátko po 20 tke, keď sme spolu začali, čiže mal kopu času 😉

pieksamaki
27. mar 2020

Chlapi su detmi dlho...kym dozreje k tomu mat rodinu....ani sa mozno nemusis dockat...🙂
Je to diskutabilne..neradi su do niecoho tlaceni.
Moj si ma bral ako 32 rocny...ale vidim az teraz ze bol nedozrety....len naozaj si myslim ze by vlastne nikdy nedozrel kym by som ho od mamicky neodtiahla.....kazdy to ma inak...
Netlac na neho velmi....skor sa snaz spytat..ci si to vie predstavit...ze by ste mali dieta...?

.

lucinka1988
27. mar 2020

Ja Ťa úplne chápem, tiež som sa vydávala v 26, ale boli sme spolu už 6 rokov. Potom sme si chceli užiť manželský život vo dvojici a pre dieťa sme sa rozhodli až v mojej 30-tke, ale od začiatku sme na tom boli dobodnuti, teraz čakám druhé a aj po 12 rokov vzťahu môžem povedať, že mám pri sebe úžasného manžela a moj syn skvelého otca, lepšieho si ani nemohol priať🙏Takze existujú aj šťastné vzťahy a ja byť na tvojom mieste, otvorene sa s priateľom porozprávam a v prípade, ak nie je v najbližších rokoch pripravení na rodinu tak si nájdi iného, načo strácať čas..

jaskolka
27. mar 2020

Ťažko ti radiť,nikto mu do hlavy nevidí, či ozzaj len momentálne nechce dieťa, alebo ho nechce vôbec.Ak trebárs ma novu prácu, či cestuje pracovne, ok, ale nech sa vyjadrí, kedy teda by chcel svadbu a dieťa. Možno viac problém by som videla, že vravíš, ze sa, s nim nevieš rozprávať o takých veciach ako deti, svadba, rodina atď. Rok a pol nie je veľa, ale ani malo. My sme sa po roku už brali, čiže plánovať svadbu sme začali po 5 mesiacoch vzťahu. Od začiatku sme si jasne hovorili, čo chceme a co nechceme. Teraz mi pripadá, že mnohí muži sa necítia zreli ani v 40 na deti. Bohužiaľ, nikto ti neporadí, čo urobiť.je to o vašej komunikácii. Ak budeš vidieť, že on sa vykruca, nechce sa o tom ani baviť, pripadne ani po ďalšom čase sa nič nezmení, a nebude aniat chuť to riešiť, tak si daj ty otázku, či to budeš ďalej chciet znášať, alebo pôjdeš inde 🙂. Samozrejme, ak si rozumiete v iných veciach, to je super. Ale ver mi, že toto je veľmi dôležitá vec, v ktorej ak sa nezhodnete, nebude to klapat, jedno z vás bude večne nespokojné.

bujnakmich001
27. mar 2020

Píšem ti správu 😇

bujnakmich001
27. mar 2020

Ja som bola so svojim priateľom cez 8 rokov.. taktiež som bola v situácii ,že som sa chcela stať manželkou a matkou .. zo začiatku sme to brali že študujem na VŠ externe tak aj po finančnej stánke by ro bolo náročnejšie a že počkáme kým skončím školu, potom začali výhovorky že postavíme si dom a potom si urobíme bábo, pozemok kúpený tak som myslela že sa to pohne.. zrazu na ôsme výročie má požiadal o ruku a začali sme vybavovať svadbu , začali sme sa baviť o bábätku , že už aj pred svadbou začneme na tom pracovať predsa to môže byt dlhší proces ...a jedného dňa prišiel za mnou že nič z toho tak necíti čo sme si plánovali a že sa chce rozísť 😒
A až časom som prišla na to že vždy ale vždy to boli len výhovorky aby to oddialil ... nechcem ťa strašiť ani nabádať na zle , no otvorené sa porozprávať o všetkom aby si nestrácala čas s osobou , ktorá je na tom inak ako ty 😾
Ale každopádne držím prsty ✊

basska_b
27. mar 2020
humajnicek
27. mar 2020

Podľa mňa to chce ešte čas. Ja ťa chápem, keď to takto vidíš vo svojom okolí, no ber to tak, nie ste spolu ešte tak dlho. Možno chce najskôr poriešiť svadbu a potom deti. AK ho ozaj miluješ tak tomu daj čas