Dobry večer,už rok nebývame u mojich rodičov bývame už sami ja priateľ a moja 8 ročná dcéra, ide o to že naša dcéra sa stále ťahá k babke bývame síce v jednej dedine ale aj tak každý týždeň od piatka do nedele tam chodí spávať keď ma moja mama voľno s prace pretože tam tak ona chce byt teraz tam bola celý týždeň pretože mama mala dovolenku dnes Som išla prenu aby už išla domov a nie začala revat že ona nejde tak tam zasa zostala u mami a zajtra pôjde domov ….neviem prečo to robí ako chápem ma rada babku áno ale toto je moc
Ja keď som bola malé dieťa, tiež som milovala byť u babky, každý piatok som tam chodila spať. A skoro každý deň na návštevu (bývali sme v jednej malej dedine).
Kamarátka má rovnaký problem a nejak vysvetlenie je, že u babky nemusi nič robit, môže cely deň pozerať telku, má navarene, čo chce, vlastný priestor a sukromie. Dôvody budes vediet až vtedy, ked sa s nou porozpravas.
Ja som vyrastala u starkej.Mama sa druhykrat vydala v mojich 12 a jej manzel mi k srdcu zrovna neprirastol a riesila by som to takto znova.
Zvykne si takto vyrevávať všetko čo chce? Takto ju to naučíte aj s babkou určite. Však ste ju nebrali do nemocnice, ale domov. Babka asi nemá partnera a cíti sa sama. Keď má voľno, tak jej vyhovuje spoločnosť, tak namotá vnučku. Dieťa nie je hračka, ktorú zmanipulujem, aby som nebola sama keď mi to vyhovuje. Veľmi rada by som sa mýlila a dúfam, že toto je len môj pocit z Tvojho príspevku. Ospravedlňujem sa babke ak ju neprávom obviňujem na základe málo informácii. Ale mne to tak fakt pripadá. Ty sa právom cítiš ohrozená. A ohrozené je aj dieťa, keď je pod vplyvom babky tak, že plače keď má ísť domov.
A ja si myslim, ze dcera ma jednoducho babku rada a citi sa s nou dobre. Bud vdacna! Co by za to poniektore dali. Neboj….pride puberta a budes ju musiet hnat, aby isla babku pozriet. Nekaz im to.
Môj syn chodí každý piatok k babine spat, rovno zo školy. Zostane do soboty... 🙂Takto už je to hádam rok. A to ide ma 15 rokov. Majú super vzťah. Ale zas ma mladú babinu, rozumejú si. Ja sa z toho tesim
a babka sa hnevá alebo prečo je to problém? lebo ja žiadny nevidím, veď to je fantastické
@zuzanka.zuzu tak zamna je problem,ze nechce byt doma. Ved predsa u babky nemoze byt denno denne
Aj ja som kazdy piatok chodila k starkej. Nebran jej asi maju pekny vztah. Babka sa jej asi venuje, a ak su rovnaka krvna skupina a babke to neprekaza nebranila by som. Tvoj Priatel je jej otec? Lebo mozno citi, ze sa jemu venujes viac, mozno ziarli a chce byt s babkou lebo ju ma celu len pre seba a mozno ma pocit ze vam zavadzia.... a mozno a mozno....
@petulda333 po prvé - od piatka do nedele (teraz mala týždeň dovolenku, tak to je iné). nespí tam denno denne... po druhé - byť denno denne prečo nie ak to babke nevadí a vnučka sa teší? ja som cca každý deň navštevovala starých rodičov cestou zo školy, asi na hodinku som sa zastavila, od 8r do cca 14r, nikdy nikdy nikdy som nebola na obtiaž resp. nikdy som to nepocítila, vždy som sa cítila vítaná a tešili sa na mňa ❤😍 ľutujem, že moje dieťa toto nezažije 😢❤ bežne tu čítavam o zlých rodinných vzťahoch, psie čumáky jedna za druhou, rozvrátené vzťahy, žiadne morálne hodnoty alebo teda riadne pokrivené, chyba všade inde len nie dotačných dám, no niečo hrôza, ani sa nečudujem psychike mladých ľudí že sú v prdeli 🙈 ja som sa cítila vždy chcená a dosť to teda vybudovalo a formovalo moju sebadôveru, že som silná a statočná, že veci zvládnem a pod.
@zuzanka.zuzu tak moment,je fajn ak babka chce vnucku a vnucka tam chce byt. To je v poriadku. Moje deti tiez teraz boli u babky,ale autorka ma podla mna trochu iny problem. To nebude len o par dnoch. Ja to chapem tak,ze dcera by najradsej ostala u babky navzdy a k mame ju to netaha vobec. A to uz problem je. Nemyslim,zeby zakladala temu,keby slo o par dni a potom v pohode pride domov. Ona vsak domov vobec nechce
@zuzanka.zuzu a my sme tiez boli vzdy u babky,vikendy,prazdniny. Ano,krasne spomienky,ale nikdy sme neprotestovali a domov sli. Moje deti tiez tak. A som vdacna,ze stari rodicia z oboch stran o vnucata maju zaujem. A deti zas chcu byt s nimi.
@petulda333 noooo ja si nemyslím to čo ty (súdiac podľa vyjadrovania a štýlu písania autorky a celkovo podľa veľa mojich rokov na koňovi 😀 ), podľa mňa autorka považuje za problém už ten pia-ned ... toto je na štýl "nemám problém, urobím si ho"
@zuzanka.zuzu ja si to nemyslim,pretoze pise sama,ze chape ze ma rada babku ale uz to prehana. Ved tam bola tyzden a ked ma ist domov tak reve? Ved to dieta ma dost rokov aby uz rozumelo,ze musi ist. A zacina skola,treba sa chystat a pripravit
@petulda333 mám pocit, že tu sa do školy nechystá až v takom rozsahu ako inde 😉 ale môžem sa mýliť, a v podstate mi to je aj jedno, idem radšej spať 😀
@zuzanka.zuzu asi nerozumiem,ze tu sa nechysta do skoly 🙈 no uvidime co napise autorka
Prežila tam väčšinu svojho života, je to jej domov
´´´´bývame už sami ja priateľ a moja 8 ročná dcéra, ´´´´ tvoja dcera, ci spolocna?ci nebude aj tam problem..a inak nevidim problem, pokial chce byt pri babine, ved to nie je cely tyzden,,doteraz boli spolu...chce to len cas
Ja keď som mala 7-15 rokov som každý piatok až nedeľu bola u babky a chodila som tam rada. Doma som nikomu nechýbala. Možno sa aj u teba treba zamyslieť nad vzťahom dcéra a tvoj partner a dcéra a mama.
Nejdem ta súdiť, ale sama pred sebou si odpovedaj - koľko s ňou tráviš času a AKO? Kedy naposledy ste boli len vy dve samé niekde na výlete? Necíti, že ju uorednostnujes pred priateľom? Co ma dcéra u babky viac ako u teba doma? Pozornosť, lásku, či priveľa voľnosti?
Ma tam nejaké pravidlá, alebo tam nemusí nič? Nemá doma naopak príliš veľa pravidiel?
Myslim, ze autorke nevadi ten dobry vztah s babkou, skor jej je luto, ze po tyzdni u babky sa dieta netesi domov, ale reve... Na druhej strane, ona uz ma 8, preco sa s nou neporozpravas? Ved dieta v takom veku uz povie, co sa jej paci a co nie a preco, mozno by ti to pomohlo lepsie ju pochopit.
Nema 3 roky, pravidlá treba. Na mňa by rev po ceste domov nefungoval. Áno ona sa ťahá pre niečo k babke, ale je to starý rodič, predpokladám ze veľa veci tam funguje inak a ja by som teda k.tomu tak aj pristupovali. Moja by tam tiež bola v kuse, lebo niekto jej skáče okolo riti ceky deň, robí si co chce atď a doma ma aj povinnosti a aj ja mam povinnosti.
Ty vychováva, ty sa staráš. Čiže dcére by som proste zaviedla.rezim inak, ak bude robiť takéto drámy keď ste dohodnuté ze sa ide domov o týždeň, tak next tíme nejde nikam. Dohoda jedna noc a o 13tej doma? Bude to tak. A bodka.
Neboj, to prejde. Minimálne keď bude staršia. Raz oceníš, aké je to fajn, že má vnučka a babka takýto vzťah. Obe moje deti mali a majú s mojimi rodičmi pevné puto, ktoré budovali odmalička. Tiež som to oplakala, nechápala som, ako to, že nechcú ísť domov od starkých, pýtala som sa stále sama seba, čo robíme s mužom zle a moja mamina mi vždy hovorila,že neboj, to ich prejde. Dnes po rokoch viem, že mala svätú pravdu. Dnes sú už obaja rodičia osemdesiatnici a veruže bez pomoci mojich detí by sme ťažko zvládali starostlivosť o nich. Či už vozenie k lekárovi, kontrola počas dňa návštevou, či sú ok je na nezaplatenie, nakoľko ja ani manžel si to z práce nemôžeme často dovoliť. Starkí sa vždy potešia a mnoho vecí berú od nich úplne inak ako od nás, vždy pookrejú, majú množstvo spoločných zážitkov, z ktorých teraz čerpajú a je to tiež niečo, čo ich núti v tomto vysokom veku neopúšťať sa. Je úsmevné, ako môj osemdesiatročný ocino čaká na svojho dospelého vnuka, aby sa s ním naobedoval. Deťom nie je zaťažko kedykoľvek nás s manželom zastúpiť plne zastúpiť. Netráp sa nad dcérou, bože, koľko som sa ja naplakala, dnes viem, že zbytočne, dopraj jej vzťah s babkou, raz to oceníš.
Iné je chodiť niekde rád a iné plakať, keď mám ísť domov. To už normálny vzťah s babkou nie je podľa mňa. To je už závislosť. A to podľa mňa vytvára babka. Toto je rodina, tak to má človek tendenciu posudzovať, že je to v pohode. Ale čo ak by to bola teta na opatrovanie a dieťa plače keď má ísť domov. Čo ak by dieťa plakalo, že chce ostať v školke s učiteľkou a nechce isť domov? Ja autorku chápem, však aj ona chce byť so svojím dieťaťom ak jej na ňom záleží. A férová babka by mala ukludniť plač dieťaťa a pomocť mame. Lebo však s ním bola celú dovolenku. Ale keď za tým celým je babka, tak to jasné že neurobí. Lebo dosiahla čo chcela.
Tiez si myslim, ze by bolo dobre konkretizovat v com je problem, ci chces s nou travit viac casu, alebo ze tam nic nemusi robit.