Dcéra odmieta babku, tá obviňuje z toho našu výchovu

20. máj 2024

Ahojte, so svokrou sme mali vždy dobré vzťahy a nemali sme nikdy nejaké extra spory aj keď sme dávno spolu bývali všetko bolo okej, už bývame dávno sami ale odkedy sa nám narodila dcéra (1r) tak to ide dole vodou, od začiatku mala problém s tým ako čo robím lebo takto sa nekupa, takto sa neprebaluje, prečo som ju do pol roka nemala v zavinovačke pokazila som jej chrbát, prečo som jej nedala v troch mesiacoch vývar do fľaše atď. mohla by som pokračovať do nekonečna, rady trvajú do teraz to už ignorujem ale ona ignoruje všetko o čo sme ju pri dcére poprosili. Dcéra nemá rada stiskanie a nejaké dlhé maznanie, samozrejme podľa svokry to musí mať rada, svokra si predstavovala že budú sedieť a čítať knihy čo dcéru nebaví, vždy keď dcéra niečo drží tak svokra príde daj mi prosím si a keď jej to dcéra dá tak jej to nechce vrátiť, no proste vždy musíme zasiahnuť lebo robí veci úplne mimo...dospelo to ale tam že dcéra pri ňu nechce ísť, ak si ju vezme na ruky tak plače, nepriblíži sa a ak sa svokra k nej zohne tak plače a uteká za mnou alebo mužom. Svokra nám stále vyčíta že to my malú tlačíme proti nej a to je naša blbá výchova že za ňou nejde a ja uprednostňujem mojich rodičov lebo za nimi mala ide, nedá si vysvetliť že za to môže tým že stále robí veci ktoré sa dcére nepáčia.
Muž sa s ňou x krát rozprával o tom ale bezúspešne, vždy to zaberie na pár dní a zas robí to isté, myslíte že sa bude dať upraviť ešte vzťah s ňou? Myslím že mňa už bude mať navždy za neschopnú lebo sa jej nepáči nič čo robím aj keď pred dcérou to tak nebolo, ale aspoň aby mala dcéra babku ktorej sa nebude báť

0silvia0
20. máj 2024

tak ja neviem, vysvetľujete, babka nechápe... čo viac urobiť? Jedine, že tvoj muž zdrapne babku, vystíska ju, posadí k nemu na gauč, stále ju bude držať, nepustí a bude ju nútiť sedieť vedľa neho a pozerať futbal. Keď babka od údivu nezatvorí ústa, tak jej môže tvoj muž povedať, že milá matka, toto robíš našej dcére, je ti to príjemné?

simca06022011
20. máj 2024

@januska12323 presne ma to napadlo, takmer na chlp rovnake

autor
20. máj 2024

@januska12323 nie toto je moja prvá téma tu

simca06022011
20. máj 2024

Stale dookola rovnake temy :DDD A to ju musite mat pri sebe tak casto?
Inak nie, robit s tym nemozes nic, len reagovat primerane situacii, podakovat za rady a poslat ju robit si svoje veci. A robit si po svojom. Vztah so vnucky s babkou sa bude menti cele detstvo, absolutne by som to teraz neriesila. Nechce nechce, mozno neskor bude chciet sa hrat inak s babkou, mozno budu ine veci robit.

Bohuzial ja som teraz zacala casto pocuvat, ze aka sme hrozna generacia, lebo neziadame rady od starsich a rozumnejsich (ako mam 40, ked mi povie 65rocna zena takuto tupost teraz, tak ma zo stolicky dviha.. no mam jej volat a pytat sa ako robit knedlu??? :DDD alebo nebodaj nauci nasu dceru matiku/slovencinu alebo cokolvek? no nie.. tak nehcapem.. ). Mam pocit, ze zacina prebudzat sa v niektorych na stare kolena pocit akejsi nedocenenosti, ze nepobehuju okolo deti a vnucence a nepytaju sa na rady a nerobia ako kazu a ukazuju (najma tie zastarale metody spred 30-40rokov...) .. a este sa aj urazaju a maju potrebu sa dokonca vyhrazat alebo vykrikovat nezmysly. Ja som uz pocula aka je moja sestra zla matka a treba jej dieta vziat, keby mali silu idu na socialku :DDD a ratam, ze za mojich chrbtom tiez su take reci. Reci o tom, ako sme my prezili na kravskom mlieku od narodenia, a nevymyslali sme, a bryndzove halusky v pol roku sme jedli a nic sa nestalo ked pocujem, tak mam dost este teraz. Preto moje dieta, bolo bez nas u starych rodicov vynimocne, ako taka malicka do cca 1,5r nikdy, potom chodila s otcom a postupne sama, ale to uz vsetci chapali, co dietatu davat a co nie.

autor
20. máj 2024

@simca06022011 není sme spolu až tak často, hovorím rady už ignorujem viem že tam sa nezhodneme ale výčitky že dcéru huckame proti nej a podobne a ani za boha pochopiť že za to môže sama

bluka2
20. máj 2024

Vsak nech nechápe, že si za to môže sama. Možno raz pochopí, ale skôr nie

simca06022011
20. máj 2024

tak podla prispevku mi to pride, ze ste spolu casto, "ked po par dnoch" je vsetko ako bolo.
Obmedz kontakt, a ries si svoj zivot, kaslat na svokru a vysvetlovanie. Raz ste jej povedali, a nemusite sa viac opakovat a obhajovat.

cacianka
20. máj 2024

@0silvia0 výborný nápad, treba použiť všetky ťahy aké robí babka na vnučku. aj to naťahovanie s vecami, jedlo ktoré nechutí, výčitky, zahrať to viac x a riadne do detailov, babke vnucovať to čo sa jej nepáči. Napr. neľúbi držkovú - nútiť aké sú vnutornosti potrebné pre seniora, ked pojde na wc, objímať ju a nepustiť,
len treba vydržať hodiny a dni koľko treba ...

zelenina1
20. máj 2024

Za spravanie svokry zodpoveda tvoj muz. Ak si ju nevie upratat, je cas na krok 2: Obmedzenie kontaktu.

zuzana9393
20. máj 2024

Keby toto robí moja svokra, tak muž s ňou urobí poriadok. Ak by to nezabralo, tak by sme obmedzili kontakt. Ale zatiaľ to vždy zabralo. Len to treba tvrdšie povedať, keď nevie pochopiť. Ste dospelý, viete ako máte dieťa vychovať.

tanyan
20. máj 2024

@zelenina1 Za správanie svokry zodpovedá svokra. A ak nechce pochopiť, tak obmedziť kontakt...

tanyan
20. máj 2024

To obmedzenie kontaktu pomôže všetkým zúčastneným - ty (autorka) a tvoj muž si oddýchnete a v dcére sa nebude upevňovať negatívny vzťah. Ak sa niekedy svokra spamätá a dieťa podrastie, možno si k sebe nájdu cestu.

monicatko20
20. máj 2024

Moj malý sa do skoro roka tak bal svokry, že sa pred ním nemohla ani ukázať 🙈🤣 nebrala to tragicky.. Prišlo to 😊 postupne..

zelenina1
20. máj 2024

@tanyan myslel som to v zmysle, ze autorka prispevku nie je v pozicii, aby povedala svokre nieco hnusne 🙂 partner si to dovolit moze - a preto plati "kazdy si upratuje svojho rodica"

autor
20. máj 2024

@zelenina1 ako aj píšem, dohovára jej on aj to vždy rieši keď nastane taká situácia

simca06022011
20. máj 2024

@zelenina1 to je diskutabilne, ak by do mna hucal niekto (napr. svokra) nezmysly a mna obvinovala z niecoho, dam ju "dole" ci je to rodic partnera a ci nie... odtial potial. Ak ona bude somrat len synatorovi, tak potom jasne, nebudem riesit :DDD

princezna_bosorka
20. máj 2024

@0silvia0 asi tak... chuda diets

autor
21. máj 2024

@princezna_bosorka chudá dieťa? A to z dôvodu akého?

nelka93
21. máj 2024

Zrejme pri tvojej svokre je to chuda dieta

0silvia0
21. máj 2024

No ved ked sa boji babky, babka nerespektuje ani dieta, ani rodicov, natahuje ju ako maca,tak preto napisala @princezna_bosorka ze chuda dieta

ivanavin
26. máj 2024

Myslím že s tým veľa nenarobíš, ale ono sa ten vzťah podľa mňa časom zmení. Dieťa vyrastie a bude vedieť lepšie zvládať objatia a keď objatie nebude chcieť, bude to vedieť jasnejšie vyjadriť a babka nebude môcť tvrdiť, že to kvôli vám. Taktiež za rok - dva malú možno začne baviť aj čítanie kníh a babka sa trochu ukľudní. Možno, ak si nenájde nejaké ďalšie veci kvôli ktorým bude robiť naprieky...
Dovtedy čo sa dá skorigovať, nech manžel koriguje, čo sa dá vydržať, vydržte... A ak je to neúnosné, tak potom jedine menej kontaktu.
Moja mama tiež by najradšej naše malé stiskala, ale ony nechceli. Keď ale videla, že po zábavke s dedkom, sa za ním šli potulkat samé, tak tiež zmenila taktiku 😃
Možnože skúste niečo také vymyslieť aj vy, že napríklad za iným rodinným príslušníkom mala pôjde, a možno babka uvidí, že to je vďaka tomu, že ju ten neustále neotravuje.