Dať vzťahu šancu?

5. nov 2023

Potrebujem sa možno len vyrozprávať, a prečítať názory ostatných.
Nie tak dávno som sa rozišla s priateľom kvôli tomu, že som pre neho nikdy nebola prioritou, po 2 rokoch sme sa nikam neposunuli, skôr naopak, stále menej času na mňa. Snažím sa z toho dostať, rozum vie, že to už nemalo zmysel. Tak to chcem úplne hodiť za hlavu, aj keď je to ťažké, keďže ako človek mi veľmi sedel.
Stretla som sa s niekým, moje pocity sú však strašne zmiešané. Nepreskocila tam u mňa iskra. Aj keď ako človek je myslím fajn, spĺňa dosť z mojich požiadaviek. Ale!!! Možno ma odsudite, ale každá žena si praje pri sebe muža, ktorý je aj chlapom a dokáže sa postarať o prípadnú rodinu. A o to ide. Neviem koľko zarobí, ale viem čo robí, čiže približne sa to dá zistiť. A teda je to o čosi menej ako zarobím ja, a to ani ja nezarabam nič extra. A nemá auto, ani vodičák, čo teda nie je úplne nevyhnutnosť. Ale na druhej strane, žiadny výlet, nikam ďalej ísť. Ja teda tiež auto momentálne nemám, ale neviem si akosi predstaviť, že by šoférovanie bolo vždy úplne na mne (nemyslím, že by mal záujem si vodičák spraviť).
A čo chlapi, čo sú príliš citliví? Páči sa mi, keď vie chlap vyjadriť city, je romantik, ale s mierou. Plus sa mi zdá, že tlačí na mňa. Ja sa ešte len dostávam z predošlého vzťahu (i keď som myslela že som za tým, no nie som). A on stále niečo pise, chce aby sme mali vzťah. Ale na mňa je to priskoro, prirýchlo.
Dali by ste takému vzťahu šancu, keď už na začiatku máte výhrady? Nemám záujem o žiadne dobrodružstvo, úlet, už som v živote premárnili dosť času s nesprávnymi mužmi. A tiež nie som úplne najmladšia, no ani zúfalá.

buberova
5. nov 2023

Nedala by som tomu šancu.. lebo ak viem že ja chcem chodiť na výlety a on LEN doma sedieť bez šance na zmenu.. tak načo sa rozchádzať v tak dôležitej veci ako je trávenie voľného času?

autor
5. nov 2023

@buberova tak on chodí skoro všade na bicykli. To je tiež fajn. Ale presne, aj niekde ďalej je sem tam dobre ísť. Aspoň pár krát do roka
Ani vtedy by si nedala šancu, keby všetky ostatné požiadavky spĺňal?
A čo sa týka zárobku, to by ti vadilo, či nie?

miadi
5. nov 2023

Kym nie si ok nemas v sebe vyrieseny minuly vztah nie je dobre zacinat novy vztah. Chlap by sa ti mal na zaciatku zdat idealny tych chyb este bude casom dost.

autor
5. nov 2023

@miadi aj ja som mu to povedala. Aj moja chyba, myslela som si, že to mám v sebe vyriešené. Ale asi nie. Teda viem, že ten vzťah už nemal zmysel. A chcela som sa pohnúť. No a teraz by tento nový chcel vzťah.
Tak ideálny nie je nik. Mňa konkrétne zaujíma, či tie spomínané veci by vám prekážali natoľko, že by ste tomu nedali šancu. Teda plat, vodičák, precitlivelost.

domkakvet
5. nov 2023

Ak nemas ukonceny v sebe prvy vztah, treba mu to povedat, uvidis ci ta pocka a podla toho sa mozes rozhodovat dalej.

autor
5. nov 2023

@domkakvet povedala som mu to, ale stále chce aby sme mali vzťah. Akože aj mi chce ten čas dať ale potom zas tlačí.
Tie ostatné veci by vám nevadili?

grof_monte_christo
5. nov 2023

Vodičák, auto a lepší plat nema preto, že je malo ambiciózny? Tiež som poznala niekoho, kto nemal vodičák, mal tiež slabšie platenu prácu, po 40 býval s mamou a hovoril, ze on toto k životu nepotrebuje. Tiež bol veľký romantik, stále niečo písal a tlačil na vzťah. A áno, vadilo mi toto všetko 🙄

domkakvet
5. nov 2023

Na to som neodpisala, lebo neviem posudit, musela by som si to dlhsie premysliet.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo ťažko povedať či je málo ambiciózny. Ešte sa dobre nepoznáme. Ale skôr ma v živote iné priority ako väčšina. Čo v podstate aj ja, ale bez peňazí sa žiť nedá. Býva sám, v byte na úver, ale to aj ja.

viestta
5. nov 2023

My auto nemame, na vylety chodime, takze toto by u mna nebolo kriterium. Ine veci su pre mna dolezite. Tebe na nom vadi celkom dost veci. Je otazka ci je schopny a ochotny sa niekde posunut a ci ty si schopna a ochotna upustit z niektorych svojich poziadaviek

autor
5. nov 2023

@viestta tak s vedomím že by chcel mať rodinu,možno aj dieťa, je otázka platu podľa mňa dosť dôležitá. To, že auto nemá, by sa dalo teoreticky časom poriešiť. Ale že ani vodičák, a nemyslím, že by mal záujem si ho robiť (rád chodí na bicykli, že tak robí aj pre seba niečo). Mne v predošlom vzťahu chýbala pozornosť, no tu je jej až príliš, a to sme mali len 1 stretnutie.

viestta
5. nov 2023

Mne to vysvetlovat nemusis, musis si to ujasnit sama so sebou. A potom aj s nim, ak budete pokracovat.
Ale po prvom stretnuti riesit, ci si vobec niekedy spravi vodicak? To su veci, ktore sa vyriesia ak to bude potrebne.

autor
5. nov 2023

@viestta ja si myslím, že ten vodičák si nebude chcieť spraviť. To už z rozhovoru, písania si myslím.
Ja musím tieto veci riešiť, lebo ako som písala, nechcem ísť do vzťahu, ak to nemyslím vážne. Pre mňa sú ale tieto spomínané veci podstatne. Nečakám ani, že partner zarobí neviem koľko, ale aspoň toľko čo ja,by bolo fajn,ak plánuje rodinu. Ako som písala, nezarabam nič extra, ani slovenský priemer, ale ak partner zarobí aj cca o 300€ menej, to by bolo v prípade materskej atď veľmi cítiť.

miadi
5. nov 2023

Ak zijes v meste kde sa da ist s taxi mhd peso bike Tak ten vodicak u oboch nie je problem na vylet mimo mesto mozete ist vlakom autobusom lietadlom. Ak zijes niekde na dedine bez auta je to tazke. Nie je chyba charakteru Ked nema clovek vodicak .

viestta
5. nov 2023

Jezkovi oci, ty uz riesis vztah, deti, vozenie na vylety a este sa len spoznavate. Pribrzdi prosim ta, vsak toto nie je vobec v poriadku...

autor
5. nov 2023

@viestta preto riešim, lebo má on týmito vecami aj bombarduje. A po druhé, na čo ísť do vzťahu, ak to nechcem myslieť vážne.

autor
5. nov 2023

@miadi ja chodím mhd v meste. Ak potrebujem ísť mimo mesta, požičiam si auto od otca, ale tiež to nemôžem od neho stále žiadať .
Napríklad keď prišla reč na letnú dovolenku, tak k moru nechodí, čo tiež nie je samozrejme nevyhnutnosť. No ja by som rada šla, už si šetrím na ďalší rok. Vtedy povedal, že nemá toľko nasporené.

autor
5. nov 2023

@viestta a ešte som chcela jedno vec, on priamo povedal, že by už chcel ženu, dieťa, rodinu. Obaja nie sme už úplne najmladší, takže riešim to áno. Tiež nechcem začínať vzťah, kde to nemyslím seriózne, a nechcem zbytočne druhému tiež ubližovať. Keďže mám pocit že sa na mňa upol.

bbshop
5. nov 2023

Keď už teraz ti na ňom vadia také veci, tak kasli na to. Časom to bude iba horšie a úplne chápem tvoje výhrady voči nemu. Muži si akosi neuvedomujú, že raz budú zivitelmi rodiny, nijako nenapreduju, nezáleží im na tom koľko zarobia..potom plaču keď ich kvôli tomu ženy nechajú. Ale žiadna žena sa nechce bat o strechu nad hlavou, keď pôjde na materskú. To po prvé a po druhé myslím si (aspoň z toho čo píšeš to na mňa tak pôsobí), že je to tvoja prvá a jediná známosť po rozchode. Človek, aby mal ďalší plnohodnotný vzťah potrebuje tých ľudí spoznať ešte xy a nie sa viazať hneď na prvého, ktorý sa po rozchode objaví. Dostala si sa do bodu, v ktorom musíš len hľadať a hľadať, vyhodnocovať, porovnávať a skúšať spoznávať aj iných a rôznych ľudí.. rôzne typy. Kým nájdeš toho správneho partnera chce to čas a mnoho tych nesprávnych pred nim. Jedným z nich je aj on. Nemusis cítiť morálnu povinnosť ani záväzok voči nemu. Máš právo randiť, odmietať tých, ktorí ti nesedia a nerobiť unáhlené rozhodnutia, ktorými si nie si istá. Jednoducho ber to ako nevydarené rande a choď ďalej. Mnoho žien tak funguje a neskacu zo vzťahu do vzťahu. Sama vieš, že ešte nie si vyrovnaná s rozchodom. A on keď tlačí na pílu a neprekáža mu žena po rozchode, tak nebude úplne v poriadku. Možno sa presne toho boji, že so svojimi "kvalitami" už žiadnu inú nezbali.

slavomira236
5. nov 2023

Nemam vodicak mam 45 a ani moj chlap nema vodicak nemame k autam vztah. Na vylety chodim vlakom autobusom lietadlom

marianaaoa
5. nov 2023

Ja som to mala trošku obrátene. Mala som vzťah s mužom, podobným ako opisuješ. Bol dosť citlivý, nemal vodičák, prácu slabo platenú, ale páčilo sa mi že je taký pozorný, hoci časom mi to už aj išlo na nervy. Ale dá sa povedať že to bol harmonický vzťah, ani sme sa nehádali, na všetkom sme sa vedeli pekne dohodnúť, žiadne nezhody. No postupne som ho už vnímala viac ako kamaráta, akokeby bol pre mňa málo mužný, cítila som, že potrebujem niekoho dominantného, ten vzťah ma nenapĺňal, nebola som šťastná, spokojná, rozišla som sa s ním. Za necelý rok som si našla muža, ktorý tieto veci čo mi chýbali spĺňal, ale zase tam sa postupom času vytratila pozornosť, nebola som pre neho prioritou a to už som myslela že by sme si spolu mohli vytvoriť domov, založiť rodinu. Toto bolo pre mňa obrovské sklamanie a bolesť, občas som si povedala ako dobre by mi bolo keby som ostala s bývalým, ale viem, že je to blbosť, že aj tam som trpela aj keď iným spôsobom. No topiaci sa aj slamky chytá. Tým celým chcem povedať, že treba dať na svoje pocity a nenaťahovať to, keď vidíš, že to nemá zmysel a veľa vecí ti nevyhovuje. No zase vy sa ešte tak nepoznáte, takže možno by som tomu dala ešte šancu, všetko je individuálne. Len som prispela svojou skúsenosťou.

slavomira236
5. nov 2023

Ty neriesis vztah lasku ale matetialne veci..no neviem ak niekoho lubim nepozeram ci ma alebo nema vodicak.

drake122
5. nov 2023

A aké to požiadavky spĺňa? Lebo už zrejme 2 minimálne nespĺňa- nemôže ti robiť šoféra a nie je zazobaný, aby si mohla dovolenkovať neprerušene.🙄

topgabo
5. nov 2023

Klasika, zeny cakaju v cieli na vytaza ale vytaz im prsten neda 🙂
Kasli nato najdi si 50 rocneho co bude tvoj zivotny stil dotovat.

oranzovyvevericnik
5. nov 2023

@drake122 Preco tak zvelicene? Kazdy ma nejake naroky poziadavky.

miadi
5. nov 2023

Nemam z teba najmensi pocit ze by si mu chcela dat šancu .😃Tak Neviem co vlastne riešiš. Uz viac ho sama sebe nemusis znechutit 😜

autor
5. nov 2023

@drake122 čítaj s porozumením, ja si už teraz sporim na dovolenku na ďalší rok, tak ako som si sporila aj minulý rok, a to platím za dvoch (mám dcéru). Ja vôbec nečakám, že ma na dovolenku pozve, alebo zaplatí. Ale teda mi to prišlo zvláštne, že on by teda s nami nevedel napríklad ísť. A tiež nezarobim toľko, aby som ja vedela niekomu ďalšiemu tu dovolenku zaplatiť.

autor
5. nov 2023

@slavomira236 2 x som bola vo vzťahu z lásky, kde som nepozerala na nič iné. A dopadlo to, ako dopadlo. Preto chcem pozerať už trochu aj rozumom.
Tu ešte nemôžem hovoriť o láske. Práveže tam nie je zatiaľ nič.

autor
5. nov 2023

@miadi ja viem. Asi máš pravdu. Chcela som dať šancu. Ale asi to nedokážem. Aj kvôli nevysporiadané sa s bývalým. Asi musím dať sama sebe čas.

autor
5. nov 2023

@topgabo nikdy som nemala chlapa na dotovanie. Ale taktiež nedokážem chlapa dotovať ja. Mám ešte aj dcéru.