Ahojte, kolegyna odchadza po 3 rokoch do novej prace. Kedze sa k tomu nikto nema, chcem kupit pre nu darcek na rozlucku, ktory jej za cely team odovzdame. Nepozname sa velmi (vsetci robime viac-menej z homeofficu), nepoznam jej zaluby, viem len ze ma dvoch malych syncekov. Cize nic osobne ma nenapada, skor nieco neutralne, cca do 150 eur. Neviete mi nieco poradit, mozno aj na zaklade toho, co ste davali pri podobnej prilezitosti. Dakujem.
Navrhujem darčekový kôš tak za 30-50e a zvyšok do obálky hotovosť. Nič lepšie ako peniaze ešte nevymysleli, kúpi si čo bude chcieť - nebude viazaná na obchod z poukážky.
Obávám sa, že po 3 rokoch práce na home office by som sa so žiadny darom na rozlučku netrápila, hlavne ak sa ani poriadne nepoznáte a nie su medzi vami bližšie vztahy. Zdá sa mi to také nasilu...
Ale ked to už musí byť, tak by som volila poukázku do velkého centra, kde je vela obchodov, nech si vyberie podla svojho vkusu a potreby. Peniaze by som nedávala.
Podla mna je toto velmi nasilu, nikto sa do toho nema a vlastne nic o nej neviete 🤷🏼♀️ ak ale nasilu nieco musi byt, tak by som jej kupila poukazku do knihkupectva/dmky plus mozno nejaku speci cokoladu nech jej nedate iba obalku (ale teda ak ju ma vobec rada).
My sme to zatial rieili spolocnym rozluckovym obedom pocas prace a dostala som aj darceky (ale ja som zatial odchadzala iba na matersku a s kolegami sme mali v oboch pripadoch dobre vztahy)
Kyticu za 30 max 40e a peniaze v obálke. Nepoznáš ju a chceš jej kupovať darček v hodnote 150eur, to sú do luftu vyhodené peniaze. Kúpi si sama čo bude chcieť.
Wow, že darček. v zdravotníctve som zvyknutá na tak častú fluktuáciu, že som nezažila žiadne dary na rozlúčku. Iba pri odchode do dôchodku.
Súhlasím s nejakou poukážkou, keď už. Ale za mňa zvláštne.
Ze 150€ 🤣🤣🤣 Robila tam 3 roky, staci drobnost. Ja som dostala knizku, ale kedze som rovnaku uz mala, sli mi ju vymenit za inu. ☺️ To podla mna uplne staci.
Poviem ti to takto, ak by si za mnou prisla s napadom sa skladat na darcek kolegyni, ktoru ani velmi nikto nepozna a robi tam len tri roky, poslala by som ta asertivne do zadku. A citis ze sa chces rozlucit, pokojne jej kup nejaku dobrnost, ale 150€ darcek to je trosku too much.
Mne to príde tiež dosť. Ja robím šperky z minerálov, aj prirodne sójové sviečky s drahými kameňmi a keď tak objednávali set nahrdelnika a náramku, alebo náramok a sviečku. A to objednávali pre kolegyne čo odchádzali na materskú, alebo do dôchodku , čiže dlhoročne alebo také ktoré sa ešte zrejme vrátia max do 30-40€
150 EUR na darcek pre niekoho, koho vlastne ani clovek nepozna??? To sa na to po kolko skladate? Je to prehnane.
U nas kedysi ludia neboli ochotni cloveku co mal vyrocie dat do 5 EUR na dar a pracovali sme spolu denne a ti ludia mali dobre platy.
Baby ja neviem, vy ste úderom Nového roka zabudli čítať a ešte s porozumením?!
Kde sa autorka pýtala či je to vhodné a či to nie je veľa?! Nikde.
Úplne jasná jednoduchá otázka.
Možno ich je v tíme 50 a každý dá 3 eur to nie je veľa. Alebo to môže byť ako i nás, my sme dali každá po 2 eur a prišiel šéf, capol na stôl stovku a vybavené.
Už troška chápete?
Darčekový kôš, môžes tam dat všetko, sladké, slane, vo ňu sviečku, alkohol, nejaké pekné ponožky,...
@martul my velmi dobre vieme, o com je rec. Pre mna to, co je napise v uvode je viac ako jasne "nikto sa k tomu nema" a "velmi sa nepozname" znamena, ze nieco sa jej teda "na silu" dava a musi to niekto zabezpecit. Nie je pisane, kto sa na to ma skladat ani kolko osob. Len nieco co ma byt neutralne. Piseme vlastne nazory, kedze toto je diskusne forum. Co je na tom, ze sa nam to zda prehnane a vacsina z diskutujucich by ani neprispela? Na co, ked cloveka ani nepoznaju, lebo sa to patri? Ked to zaplati firma OK, tak sa jej kupi poukazka do nakupneho centra a vybavene. Lebo nikde nie je napisane, ze kazdy jeden clovek z teamu prispeje sumou, ktora sa mu povie.
U nás každý kto odchádza dostane darček na rozlúčku. Aj kolegyňa čo bola len rok. Ale boli sme veľmi dobre kamošky. Vždy sa zbierame, dobrovoľný príspevok, každý dá 2-3€, niekto viac keď sa dobre poznali. Robíme fotoknihu a do nej vpiseme venovania, vytvoríme niečo z našich výrobkov, často k tomu dáme aj darčekový kôš, kvetináč s rastlinou a obvesane žrebmi, dáždnik či tienidlo do auta s našimi podpismi, tričko, ponožky, hrnček s logom firmy, aj pije kávu tak kávový set s personalizovanou lyžičkou. Už bolo kadečo. 😉 Keď už nie je nápad, tak darčekovu poukážku či peniaze zaramovane so spoločnou foto (buď z ďalej spoločnej akcie, alebo sme cielene odfotili kolegyňu s jej tímom v kancelárii).
@muchotrafka298 furt nechápeš, ťažká noc?
@martul hlavne, ze ty chapes. U mna v praci nie je zauzivane davat ziadne darceky pri odchode ani pri sviatkoch kolegom, ze by sme sa vsetci skladali (lebo ludia by neprispeli). Niekde je to inac, to je uplne OK. Nech si kazdy robi ako uzna za vhodne. Je ale uplne ine kupovat nieco niekomu, koho poznas a s kym si v dennom osobnom kontakte. Co tam vymyslis, ked dotycneho nepoznas? Pokial by som dostala 150 EUR od vedenia na nakup darceka pre odchadzajucu kolegynu, co ani nepoznam, isla by som do nakupneho centra a kupila poukazku. Nic ine by som nevyberala.
A to mas pravdu, ze nechapem, ze preco by som sa mala skladat na kolegynu, co ani nepoznam na darcek pri jej odchode.
@muchotrafka298 nuz vela veci si si domyslela 🙂 u vas v praci to standard nie je v poriadku, autorka ale nikde nepise, ci to je standard u nich, ci to je nejaky budget, ktory skratka maju na taketo veci s lucia sa tak s kazdym kolegom, ci sa idu skladat, kolki sa idu skladat, skratka sme jej dali nevyziadane rady, na ktore sa nepytala a to je fakt a suhlasim s @martul
Autorka: ja by som jej kupila nejaku peknu kyticu a poukazku nejaku univerzalnu napr. do nakupneho centra alebo peniaze do obalky, fakt je, ze peniaze sa asi vyuziju najlepsie, ak by ste mali blizke vztahy a vedela by si, co by ju potesilo, to by bolo ine
@muchotrafka298 opakujem a naposledy...autorka sa pýta, čo by bolo vhodné v hodnote 150 eur, nepýta sa a nezaujíma ju, či niečo dať, v akej hodnote a ako to funguje i vás.... ale asi je to zbytočné vysvetľovať, každý máme nejaké kapacity na chápanie.
Pre vysvetlenie, sme velky team a skladat sa budeme po max 8-10 eur, co myslim ze je normalna suma. V praci velmi sukromne veci neriesime, preto som pisala, ze osobne vela o jej zalubach neviem, ale inak mame velmi pekne a dobre vztahy co sa prace tyka. A darcek v priblizne rovnakej hodnote davame kazdemu bez ohladu na to, po kolkych rokoch odchadza. Dakujem velmi pekne tym, ktore pochopili moju otazku a prispeli s napadmi, nieco z toho urcite pouzijem.
@muchotrafka298 nemusíme sa poznať, stačí si prečítať, čo píšeš.
Vsetky tieto informacie si mala napisat do uvodneho prispevku. Pokial sa skladate a prispievate na kazdeho co odchadza, je to uplne ina vec. Kup jej poukazku alebo jej dajte peniaze. 8-10 EUR je dost, ale zas nevieme, ako casto od vas z roboty niekto odchadza a ci naozaj je ochotny kazdy clen toho teamu prispiet uvedenu sumu.
@muchotrafka298 Moja otazka v uvodnom prispevku bola jasna a zrozumitelna, chcela som tip na darcek pre odchadzajucu kolegynu do 150 eur. A dakujem za tip.
za mna je to privelka suma skladate sa na nu ? na
to ze ide inam a po troch rokoch
ale tak mozno nejaky poukaz do DM napr ak sa nepoznate osobne a za mna by to aj mi bolo zrapne v takej hodnote darcek pri takejto prilezitosti bez osobneho vztahu