Ahojte. Podarilo sa vám zmeniť vo vzťahu nejaké zaužívané zvyky alebo ako to povedať, pravidla? ( myslím tým veci ktoré každý vzťah Ma nejak nastavene napríklad niektorý pár si dajme tomu vždy vola o 8 večer, ini majú odjakživa svoje hesla na socialne siete či dokonca jeden spoločný účet atd použila som príklady čo mi prvé napadlo) tak takéto veci keď majú roky nastavene a potom jeden z partnerov to z nejakého dôvodu chce inak, tak či sa to dalo zmeniť ( či už vy ste chceli meniť alebo partner).
Neprosím si teraz teórie a príucky co by ako malo byt ale prax, ktorá vieme že býva častokrát iná.
Samozrjeme že áno, vždy je to o dohode a kompromisoch
@pribinak vieš aj o niečom konkrétnom napr zo svojho vzťahu či niekoho iného? Nemusí to byt jasne nič súkromne ale či je to len názor alebo niečo overené
Samozrejme, že náš vzťah sa mení a vyvíja, väčšinou to vyplynie zo situácie a nemáme problém zmeniť aj zaužívané veci 🙂 my sme napríklad nedávno prehodnotili a zmenili systém financovania domácnosti a šetrenia na spoločnú budúcnosť 🙂
Napr ak je niekto maniak do cvičenia a chodí 5x týždeň e cvičiť, som ochotná ísť s ním 1-2x do posilky ale ako kompenzáciu žiadam zas podporu vo svojich hobby
A financie, tam treba vyslovene vydebatovat svoje postoje
Zauzivane veci vo vztahu sa menia, lebo aj vztah sa vyvyja. A nielen vo vztahu ale aj v ziviote. Niektore k lepsiemu, niektore k horsiemu. Ale aj to patri k zivotu
Určite ano. Minimálne deti dosť “pravidiel” vo vztahu pomenia. Ale naprikald, keď si spomeniem na ex, tak s im sa nedalo nič meniť. Napríkad nejak sme oo rokoch vztahu spohodlneli, nechodili sme už nejak ani na nejaké kultúrne vyžitie a to mne osobne veľmi chýbalo, no z jeho strany ta zmena už nebola mozna, nechcel. Tak sa naše cesty rozisli, nie kvôli divadlu samozrejme ale aj toto bol jeden z mnoho iných dovodov preco vzťah ďalej nerozvíjať
toto je vseobecna otazka o vsetkom a nicom...aku odpoved cakas? samozrejme, ze vsetko sa da, ked sa chce
No jar na riad chcel na pravo zrazu...tak je to zatial v strede od povodneho miesta a miesta,kde ju tuzi mat.. Pocita sa to? ;D
Zmenil si heslo? Je to normalne, chce mat svoje sukromie a to ze ho partnerka dovtedy vedela mu nikdy nevyhovovalo len nechcel robit problemy.
A ked rozmyslam o mojej rodine? Tak sa to vzdy nejako vyvija tak ako ide zivot. Zatial sme nenarazili na nieco co by jeden chcel "odrazu" zmenit a druheho by to nejako vyrusilo natolko ze by si to vsimol alebo to mal potrebu riesit.
Urcite ano, ked ti dvaja spolu vedia spolupracovat, tolerovat nazory partnera, a nie navzajom bojovat.