Dá sa naučiť byť kľudná?

15. jan 2024

Tie, ktoré viete ostať kľudné, nereagovať prchko a zachovať chladnú hlavu, ako to robíte? Dá sa to naučiť? Ak áno, ako? Alebo sa tak musím narodiť a navždy ostanem takáto výbušná bez štipky trpezlivosti?

viestta
15. jan 2024

Naucila som sa pocitat do desat. Zvycajne uz pri sedmicke som vedela, ze je zbytocne sa vytacat. Ano, boli situacie ked som sa dopocitala aj do dvadsat, ale teraz uz pri trojke viem, za tak ci tak uskodim len sebe ak sa necham vytocit do biela...

bloger
15. jan 2024

Treba to trénovať. Flegmatici to majú v tomto prípade ľahšie. Napočítať do 10 pomáha. Alebo hlboký nádych a výdych.

avonladyba
15. jan 2024

Toto som sa učiť nemusela, moja kľudná povaha vytáča tých prchkejsich 🤣

isis234
15. jan 2024
nikaeli
15. jan 2024

@avonladyba mám to podobne 😀 a keďže pracujem s deťmi s PAS, som naozaj trpezlivá a kľudne počkám, vysvetlím aj 5x, ak treba - a to ide mnohým na nervy.. a to rozhodne nie som flegma, vie ma naštvať veľa vecí, no viem reagovať aj inak ako krikom - o mne známi hovoria, že sa ani hádať neviem 🙈 myslím si ale, že sa to dá naučiť - z cholerika sa asi flegmatik nestane, ale mierniť tón, stíšiť hlas, použiť iné slová,.... dcéra je mojím opakom a vždy jej poviem, aby sa zamyslela nad tým, či by sa jej páčilo, keby som tak vybuchovala..

isis234
15. jan 2024

Nevšímať si toho,,, akoby sa to teba netýkalo,,, začni niečo robiť,,, uprac v skrini, ručné práce,, vysávaj.... čo ťa napadne... myslieť na niečo iné... usmej sa na toho človeka.. jeho to odzbrojí.
Ak je situácia, že musíš na niečo reagovať... spomeň si... čo by teraz urobila láska

tenerifka
15. jan 2024

ak este neberies magnezium, tak zacni...a budes sa usmievat a mat na salame.....

kluska
15. jan 2024

Rozdel si veci na veci, ktore su pre teba dolezite, na ktore budes prudko reagovat a veci, ktore su take, ze ok, to nevadi 🙂))

kluska
15. jan 2024

a ano da sa to naucit, ja som cholericka, ale po druhom dietati to tak rozdelujem a v pohode, vybuchnem fakt az pri takych tych dolezitych veciach a nie pre kazdu sporostost 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
16. jan 2024

osobne si myslim, ze to zalezi aj od situacie... urcite sa to da naucit, ako pise
@nikaeli ALE v praci je to casto jednoduchsie, pretoze nie sme citovo zaangazovani... aby som zobrala jej konkretny pripad, napriklad vychovavatelky v jaslickach to s detickami zvladaju v pohode a casto som sa bavila s par, s ktorymi mam dobry vztah a same uprimne priznali co nesmierne ocenujem, ze doma na svoje az take kludasy nie su. Samozrejme naucene zostava, ale proste emocna vazba robi svoje.

Potom zalezi aj od Tvojho rozpolozenia, ak si unavena, nevyspata, je jednoduchsie vybuchnut. Takze pocitanie do 10-20-30 je jedna z veci. Dalsia je skusit sa pozorovat a zistit, co su spustace, v akych situaciach k tomu dochadza, v akom si rozpolozeni a podobne....

nikaeli
16. jan 2024

@cookie29 keby som moje deti v práci neľúbila, nemohla by som s nimi pracovať. Často ma v amoku dosť bolestivo udrú, uhryznú, kopnú, po nohách mám modriny. Mala som chlapca, ktorý mi hlavou dával hlavičky - po treťom údere som si necítila nos. Napriek tomu nereagujem prchko, nejačím,.... ale určite to bude aj mojou povahou 😉

minenkak
16. jan 2024

Určite sa to dá naučiť,uvedom si hlavne ,že hnev škodí hlavne tebe a teda keď budeš kľudná pomáhať sebe,vždy a všetko,treba robiť hlavne pre seba

cookie29
16. jan 2024

@nikaeli urcite je rozdiel mat rada a mat rada. Ja viem, ze napriklad vychovavatelka ich ma tiez rada, s niektorymi ma vztah aj ked uz su prec z jasliciek, ale nie je to to iste co Tvoje deti. Ta citova zaangazovanost je ina.

tilly
16. jan 2024

Dá sa. Ja som bola kedysi strašne výbušná. Keď som bola nespokojná, všetci to vedeli, ale nejak sa mi to prestalo páčiť a povedala som si mám v 🍑 a je mi ľahšie. Ale fakt neviem takto s odstupom času, ako presne sa to stalo. Možno mi prestalo záležať na istých veciach. Keď som sa ukludnila ja, ukludnila sa celá moja domácnosť, aj muž aj deti a je to celkom nuda, ale hlavne, že je kľud.

petra92
16. jan 2024

Mňa paradoxne "ukludnili" až deti 🤣Pred deťmi som bola nerváčka strašná, samu seba som dokázala nasrať 🙈🤣🤣Teraz sa môžu snažiť koľko chcú, nenaseru ma 😂

mrva
17. jan 2024

Tiez pouzivam hlboky nadych a vydych. Ked je to malo, pocitam. Ked aj to nestaci, odidem na chviku inam-von z miestnosti, pripadne az von z domu/z prace.
Ak vies udrzat stimucu, zvladnes udrzat aj hnev. Funguje ti podobne. Obe sa treba naucit

mclissa
17. jan 2024

@tenerifka to by som ho musela zobrat aspon kilo denne aby u mna zabral 😂😂
Autorka, zhlboka dycham. Sklidnim sa, a potom riesim. Treba trenovat. Ale povaha je povaha. Vydrzim dlho, ale ked sa to vo mne nahromadi, mozem dychat kolko chcem.

simca06022011
17. jan 2024

Tak záleží kde, mne to s istými osobami nejde vôbec a nikdy. Kdeže by ma v tom vytoceni napadlo počítať... A to som bola taky kľudný človek:D kedysi.. tiež si myslím, že sú rôzne typy "kladných ludi". Jednak niekto ma šťastie a nema v okolí nikoho kto ho nervuje, rovnako je rozdiel praca/súkromie, ak je niečo bezn análny orace tak musím mať proste trpezlivosť na to, ak nemám, práca sa vymeni. Nevymenim deti, rôzne osobne starosti, zdravie a atď 🙂 nie je ťažké byť kludas bez záväzkov, tak ako "nervózna mama" nie je nič neobvykle

simca06022011
17. jan 2024

@mclissa v živote nepoznám nikoho komu by magnézium pomohlo, keď ho niekto vytoci.. to jedine to priamo do žily, ktoré človeka aj uspi hneď:D

jjanulienka
17. jan 2024

Kúp si Brahmi😉