Ahojte prosím vás ako by ste riešili keby vám cudzie deti chodili zvoniť na zvonček. Bývame v bytovke zvonia aj ostatným susedom keď sa spýtame ale oni to neriešia ja to riešim keďže vždy zvonia neskoro večer o 9 pol 10 a mne vtedy spia uz male deti zvonček je dosť silný že sa zlaknem aj ja. Zajtra ho pôjdem vypnúť lenže zas nebudem počuť ked bude zvoniť poštárka alebo niekto iný. Zajtra určite volám starostovi nefh si to rieši. Mal niekto podobne problemy ďakujem
@kornelies nech si potuka a nech si myslí co chce keby zvonili cez deň nech si zvonia
Keby som stihla tu vodu vyliať ale koľko krát som šla k oknu a nestihla som ich
Starosta nebude riesit blbosti 8-10 rocnych deti...vecer vypinaj zvoncek a vybavene... ked neuvidia reakciu, prestane ich to bavit...
Podobne problemy som nemala, ale aj ja som bola to decko, co vyzvanalo 😀
Priprav si sáčok s vodou a keď zazvonia, šups ho dolu z balkóna 😉. Alebo raz môj muž si ich počkal dole, mali sme trošken šťastie 😂. Ja som mu pipla že zvonia a on sa vynoril z brány. Skoro sa posrali. Odvtedy už (nám) nezvonili. Ale ono sa to periodicky opakuje, tak čakám, kedy zas začnú. Poštárke daj tel.č. a vysvetli situáciu, možno to pomôže. Kuriéri tiež volajú na telefón. Ostatných by som neriešila. Nečakaná návšteva mala holt tiež zavolať dopredu.
nam robia to iste, ale este sa mi ich nepodarilo zastihnut. Uz sa chystam na to, ze otvorim dvere a poviem im, ze este raz ked zazvonia, tak bude kazdy z nich platit 10€ 😀
ved vypni na noc...postarta vtedy nechodi
@amelie2017 ja tak isto :D to vola zábava vtedy
No niektoré baby, ešte hádam autorka je zlá , že ju to rozčuľuje a chce to ukončiť!.... A tiež, aby vypla zvonček na noc... To akože každý deň to má vypínať a zapínať a pamätať si to kvôli nevychovanym deckom???
Ja chápem detskú srandu, na 1-4. ZŠ sme aj my párkrát zazvonili na bránach cestou domov zo školy a v schránke sme im nechali pomarančové šupky 😃
Ale o 9-10tej večer malé deti by mali byť v posteli a nie byt bez dozoru vonku po tme, takže tyto budú pubertiaci asi, a tí zas by mali mať už viac rozumu.... Aj mňa by to neskutočne rozculilo, keby zazvoní keď moje bábo už spí (minule cez deň zazvonili a chudák sa tak zľakol, že sa celý triasol a kričal)
Ja by som nechala nemilý odkaz pri zvoncekoch, že priestor je monitorovaný kamerou a keď ešte raz za zvonia, bude to mať svoje dôsledky.
A tiež, ak to robia pravidelne v rovnakom čase, tak ich asi treba raz počkať a prekvapiť.
@bolarazjedna ďakujem pekne aspon niekto ma tu chápe a veruže je tu kamera keďže oproti je hneď škola a ona ma kamery kde nám vidno akurat do dvora lenže neviem ci by riešila obec takéto "blbosti". Človek sa nemôže opýtať ani na radu lebo ho hneď vysmeju
Ja si myslím, že by to neriešili na obecnom, ale hádam stačí ich odplašiť a nie reálne to nahlásiť.
Na druhej strane, ak podas písomnú sťažnosť, myslím si, že musia sa s tým zaoberať aspoň na oko a poslať ti odpoveď. Ale reálne, není to ani prečin ani zločin, tak veľa s tým nespravia, ak by aj vedeli ich totožnosť, no maximálne sa porozprávajú s rodičmi.
Skola ti neposkytne kamerovy zaznam, zo zakona nemoze. Naozaj iba vypnut zvoncek, ine riesenie nie je. Rodina ma telefon, kurier tiez, na postu si mozes ist pre zasielku.
Zajtra ho pôjdeš vypnúť? Kam? Tebe sa to nevypína v byte? To sa vypína priamo na zvončeku. Nie na tom tlačítku dole.
Presne - mne sa zda, ze tieto moderne zvonceky maju moznost vypnutia na “telefone” uteba doma. Ak nemas taky tak by bolo dobre investovat do takeho a budes mat pokoj. Vecer o 20.00 vypnes rano o 8.00 zapnes a je to. Postarka po 20.00 uz asi chodit nebude
Ved ten zvoncek na noc vypni a rano zase zapni.
Každý večer vypínam zvonček. Ráno ho zapínam. Vypínam aj keď odchádzam z bytu aby pes neštekal, keď niekto zazvoní. Poštárka má od.vchodu klúč a keď nesie doporučenú zásielku hlasno klope na dvere, ale mám elektronické oznamovanie zásielok a viem, kedy ju čakať.
U nás robia decká to isté. Zazvonia, utečú, ale väčšinou sa vrátia. Keď vieš kedy cca chodia treba si ich odchytiť pri zvončekoch. Prípadne na okne/balkóne s ľadovou vodou. Skôr ako na starostu sa písomne obráť na správcu bytov.
Takéto 'zabavky' som nechápala ani ako dieťa, nemam pre ne pochopenie ani ako dospelá..
Ojoj. Ja son to robila s kamosmi tiez ako mala 😀 a este sme s bratom na dovolenkach na hoteloch otacali karticky nerusit a upratat 😅
Ja by som si ich pockala a vycistila im zaludok. Pripadne si zistila koho to su deti, a slusne poprosila, nech im dohovoria.
Take ze vypinat si zvoncek kvoli niekomu cudziemu.. ok parkrat, ale nie donekonecna.
@amelie2017 ja tiež, aj moja dcéra a aj nám vyzváňali. Tak som vystrčili hlavu, pohrozila sa, lebo to je ohromná sranda pre ne, a časom ich to prešlo. Keby som nereagovala, nemali by zábavu.
Ak je to večer, vypla by som zvonček na noc, vtedy ani poštárka nechodí a hotovo. Ich to prejde.
Zvonček je v dnešnej dobe mobilov zbytočný.
Zo žltým lístkom na postu. 🤣
Počkať si ich vo vchode a vyfackat. Viac do vášho vchodu zvoniť neprídu, to ti garantujem, aj susedia sa ti môžu poďakovať 😄
Večer vypnúť,ráno zapnut
Ak chodia kazdy vecer, pockala by osm si ich :D so zapnutou kamerou. To su urcite decka z okolia, treba vymaknut kto a koho a dohovorit cez rodicov. Patricne prehovorit hned aj deotm do duse. Nam toto robili susedia ale to boli male deti... cize nie o 9-pol10tej... alebo na noc vypinat zvoncek...ak sa ti da, nam sa domovy nedal... my sme ho odpojili normalne, a na dverach som mala potom ten elektronicky na dilakove ovladanie, nastavila som si ho tichsie a na zvoenienie ake som chcela. TO sa dalo aj vypnut hocikedy.
Nám chodila (celej ulici, nie len náš dom) tiež vyzvanať taka nasprostasta banda. Niekto zavolal po pár dňoch policajtov, na spratkov si počkali a potom neviem. Ale už viac nezvonili.
Hej, to sme robili aj my 😁 zazvonili na všetky zvončeky a zdrhli. Dospelákov slaktrafoval, dedkovia a babky ziapali z okna 😁 čím viac sa rozčuľovali, tým viac nás to bavilo 😂
Niekedy by som to urobila zas 😁 bola to sranda
@zirafienka nuž, nepatrila som medzi dievčatka v sukničkár s prelozenymi nozkami poslušne sediaca v kresle a cesajuca bábiky. Bola som malý divoch. A zvonenie na zvončeky patrili medzi najmenšie vylomeniny, ktoré sme ak deti vyvádzali. Spomínam na to rada. A ten pocit šibalstva by som občas ešte rada zažila.
Preto som pripečená? Či prečo?
@mrva presne ja som bola tiež čistý chalan
My sme volali aj do t-comu keď boli búdky😂
Starosta si potuka po cele a poviem, ze nie si normalna. Prepac, ale co si myslis, ze da nariadenie, aby ludia nezvonili? Deti hraju zvoncekovu. Priprav si vedro so studenou vodou a polej ich. Viacej to robit nebudu. 😆