Ahojte, rýpačky preskočte, idem po 1x niekoho navštíviť do nemocnice (staršia suseda, bude tam cca 2 týždne), ja som našťastie nikdy v nemocnici neležala a asi ani nebola, a neviem čo priniesť, čo by sa jej zišlo a potešila by som ju. Napadli mi kvety, ale vázu tam nemajú určite a neviem či by to tam mala v pohári alebo kde, takisto káva a čaj neviem či má kanvicu. Ďakujem za rady.
kvety nie - môže byť na izbe s alergikom, kvety sa nenosia, káva či čaj nie - skôr časopis, knihu, krížovky, osemsmerovky - aby si skrátila čas a možno ovocie či vodu, džús - ak vieš aké má rada.
Ak rada pestuje kvety, urcite nezabudni noveho Zahradkara 🙂 a vlhcene obrusky sa hodia.
kvety nie, budú zavadzať, zbytočná vôňa môže dráždiť alebo ich môže niekto zhodiť. Ako radili nado mnou - krížovky, časopis, nejakú vodu na pitie , a možno nejaké ovocie - podľa toho čo jej je, či to môže jesť, Kávu nie, čaj tam majú, ak niekto chce, čaj mu prinesú
Spýtaj sa ci jej nieco doniesť. Ak dobre nevaria tak možno aj nejakú donášku:D alebo ak sa nudí opýtaj sa co donies5 niečo na čítanie, ovocie. inak u nás v nemocnici kúpim všetko. Zbytočne bez opýtania by som nič extra nenosia, niečo sladké ak môže a vybavene.
Nič co vidíš v telke :D kvety, balóny, a haldy veci u nás ani nie je kam dat ;) to je vždy také úsmevné keď to.vidim v TV:D
v nemocnici je vseobecne nuda, ak vies, co rada cita, tak aj knihu. Ak ju precita a nebude chciet niest domov, moze ju nechat aj v kniznici na oddeleni. Jedlo asi podla toho, s cim ide do nemocnice. Povacsine su v nemocniciach bufety, ale ak vies, co ma rada a neda sa to kupit v bufete, tak kludne prines oblubene jedlo alebo napoj. Caje zvyknu mavat na oddeleni a pacienti si naberaju do poharov. Ale myslim, ze ak by si priniesla caj, tak by mohla skocit na pokec so sestrickami a urobia si caj spolu - ak je teda taky socializacny typ. Su sestricky, ktore aj popri praci radi prehodia slovo s pacientami.
V takej nemocnici clovek oceni aj ciste ponozky alebo mydlo - ak je na izbe umyvadlo, ktovie ci je pri nom mydlo.
@simca06022011 aj som si myslela, že je to úplne iné ako v TV 😀 pýtala som sa jej, samozrejme nič nechce len nech prídem lebo je sama a je jej smutno, ešte za ňou nik nebol, ale nechcela som ísť s prázdnymi rukami.
autorka - ja tie seriály z nem. prostredia nemôžem ani cítiť. Keď si predstavím ako ďaleko sú od reality. Jasné, je to seriál, musí zaujať, ale mnohí si myslia, že je to aj tak v skutočnosti. Samé kávičkovanie a preberanie vzťahov.
@kvetinka75 presne ako Moja sestra, tiež je zdravotník a ide ju urvat keď vidí v TV tie kraviny a estw ako to ľudia žerú
ja som niesla mineralku a casopisy na citanie
Krížovky, časopisy, knihu. Možno čokoládu, keksíky.
Kvety určite nie nemôžu sa nosiť na izbu , Ale určite by som jej zobrala niečo na pitie časopis a možno niečo malé na jedenie
Podľa mňa sa najviac potešiť tvojou spoločnosťou 🙂
a s akou diagnózou (bez detailov) tam leží? ak má napr. diabetes, tak NIE SLADKOSTI...a podobne. Minerálky sú univerzalnejsie..., ak tak, opýtať sa aj sestričiek, čo môže.
@cheeta problémy s očami a tlakom, takže knihy, časopisy, krížovky a pod. určite nie.
Zober jej kludne nieco co ju zachrani pred hladom,lebo za 1.vacsina nemocnic vari uplne nahovno a za 2. vecere sa podavaju o 17tej,kvalita naprd a o 20tej je hladna, takze nieco pod zub sa hodi. Ja som si davala priniest pecivo,keksy,ovocie,mineralku
@kvetinka75 kolko x si bola v nemocnici?
@taminka1986 ako pacient či ako sestra?
@kvetinka75 ako pacient
@taminka1986 ako doprovod niekoľkokrát. Prečo?
@kvetinka75 lebo ja ako pacient hadam aj 10x v roznych nemocniciach,je to presne tak same kavickovanie a preberanie sprostostí a na pacienta sa kaslu. A mna potom ide urvat ked pytaju vyssie platy
Džús, v DM majú kopu zaujímavých vecí na jedenie od ich značky....kúpila by som tam niečo slané a sladké.
@taminka1986 Vidíš iba to, čo chceš vidieť. Pretože ja sa niekedy a nielen ja, ani nezastavím. Ty si myslíš že sestra má prácu iba na izbe pacientov? Je kopa činností ktoré robí mimo izieb a ty ani netušíš čo. Aj ten liek, infúziu, vyšetrenie ti musí najskôr zistiť, overiť, nachystať. Samé sa to nespraví. A ak máš plné oddelenie, príp. robíš príjem, nemáš ísť ani kedy na wc.
@tamitamitami okrem toho je tam aj administratívna práca, papierovačky,
kvety nie, v tom teplo uvädnú. Zober nejakú rajec pramenitú vodu 2 fľaše (viac nie čo ak má vody plno), nejaký džús, nejaké sušené ovocie,.
Upiekla by som koláč , niečo čo vydrží v tomto teple, bublaninu, bábovku. Ak pije kávu doniesla by som do termosky, prípadne kúpila cestou. Tiež možno džús, nejaké tyčinky.
Ja by som tiez zobrala nejaky domaci kolacik (taky, co nemusi do chladnicky). Tym nic nepokazis, aj potesi, aj vecerny hlad zazenie. Lebo ako spomínali vyssie, nemocnicna strava nekonzumovatelna a este aj prilis zavcasu vecera. Ja v nemocnici vzdy prezijem vdaka fornettom a jablkovej vyzive 🤷.
Urcite daku mineralku/dzusik a cosi na zobkanie - ovocie, oriesky, susienky, idealne nieco co nepotrebuje chlad a moze to mat v stoliku a ak maju v izbe teplo tak keksiky co sa neroztopia. Ked som lezala ja, kvety boli vyslovene zakazane, navela som ukecala sestricku aby mohli byt polozene na balkone a nemuseli ist priamo do kosa
Mini rádio a slúchadlá, čo i len požičať ak ste dobré susedky, ak nemôže čítať, môže počúvať, aj audioknihy ak to vie obsluhovať.
@kvetinka75 to asi nepatrilo mne
Džús ovocie mala coko krížovky časopis
Kvety nie