Ahojte, otázka na tých čo sú dlhšie single. Čo vám pomáha aby ste sa cítili lepšie keď pociťujete samotu? Som síce obklopená ľudmi ale aj tak to na mňa dolahne a som dosť citlivý človek :D
knihy , šport, dobry film , len tak ist prejst kludne aj po meste
nebat sa sama ist do divadla, kina na obed, na festival ....byt sama pre seba , je to celom fajn
ja v tatrách na turach bežne stretavam baby čo su samé , same si idu turou . na welnes atd
je to v tebe ...všetko..
mne na to pomaha starnut. cim som starsia tym viac mi pocit samoty nevadi.
a hodne mi pomaha prechadzat sa dlhe km v prirode.
Koníčky, zamestnať hlavu, študovať, cvičiť, turistika, fotenie, starostlivosť o zvieratá, dlhšie byť v práci, čiže nadčasy, musíš proste zamestnať hlavu, myšlienku vieš nahradiť len inou myšlienkou, čím zložitejšia vec, tým lepšie, toto všetko a ešte zopár ďalších vecí pomáha mne
Sport, hudba, knihy, moja praca a magnezium.
Mne pomáha aspoň trochu šport, dlhšia prechádzka, trochu vypadnúť z bytu. Prečistiť hlavu miernym adrenalínom a pod. Funguje to veľmi krátkodobo ale aspoň niečo. To s tým cítením sa osamelo aj medzi ľuďmi to plne chápem. Každý človek sa túži stretávať s ľuďmi s ktorými by sa cítil naozaj dobre, s ktorými by si naozaj rozumel, s ktorými by mohol prežiť pekné chvíle. Nie vždy sa mu podarí takých nájsť alebo možno ani nevie ako hľadať. A s vekom sa to bude asi len zhoršovať.
Presne ako píšu aj ostatní: vypadnúť z bytu, ísť na bicykel, prechádzku, turistiku, venovať sa koníčkom, občas sa len tak pomotať v plných obchodných centrách – a hneď potom si svoju samotu budeš vážiť viac. Choď s kolegami alebo kolegyňami von (aspoň raz mesačne), zúčastni sa firemných akcií, výstav, galérií či koncertov. Jednoducho si užívaj život, ktorý si môžeš organizovať podľa seba. Nemáš na nikom závislosť, neriešiš zlú náladu inej osoby a podobne.
Skús sa na samotu pozerať pozitívne – dáva ti voľnosť, priestor dýchať a venovať sa samej sebe. Ak ťa niekto zaujme, nebráň sa tomu, no to ešte neznamená, že to musí hneď skončiť vzťahom. V dnešnej uponáhľanej a povrchnej dobe nič nie je nastálo. 😉
Na druhej strane, viem, že to, čo občas chýba v takomto samotárskom živote, je objatie – pritúliť sa k niekomu, keď pozeráš film, alebo sa schúliť k tomu druhému večer v posteli. Tento pocit blízkosti a vzájomného tepla vie byť nenahraditeľný. 😊
Ja sa práveže až ako single konečne cítim šťastná.
S partnerom som pociťovala samotu.