Čo to robím, je to sebavedomím?

7. jún 2024

Ahojte.Som tak v sociálnych situáciách neuveriteľné divná,že nechápem už.Som veľmi citlivá na každý negatívny pohľad,nespravodlivé či len minimálne arogantne správanie niekoho voci mne.Nie som ľuďom moc sympatická,málo sa usmievam a keď sa snažím,je to nasilu a vyzniem jak saso al.lahkomyselna.Uz ma to nebavi stále tŕpnuť a strhnúť,ako sa kde správam,lebo bez toho sa zachovať často tak,že sa odpíšem už takmer úplne.Proste ako podivin.Trapi má nízke sebavedomie...mám pocit,že nikam nezapadam,všade vytrcam,potom som v krvi ,ak je pár ľudí,čo im nevadim a vlastne pôsobím asi ako suchár nejaký.Neverím si,už neznášam tie pohľady ľudí,keď zas traposim a som v krvi a tak.Koniec vylevu,aspoň som sa Vám vyžadovala.Podotykam...mam už 40rokov a som aj matka a riešim toto..

autor
7. jún 2024

nie v krvi,ale v krvi malo byt

mk1111111111
7. jún 2024

Troska sa uvolni a moc sa nepozoruj a budes v pohode.

mk1111111111
7. jún 2024

Co je to byt v krvi? Nemalo byt v krci?

autor
7. jún 2024

@mk1111111111 áno😄,v krci,aj som to opravila a mobil zas po svojom

autor
7. jún 2024

@mk1111111111 no to si musím asi niekde napísať,nech na to myslím.Totiz najviac som rozrušená,keď si neverím..To je veľmi často a reakcie,čo mi niekedy dávajú ľudia,sú nepovzbudive

wokokoza
7. jún 2024

Keď som to čítala, tak som mala pocit, že to píše nejaké 16 ročné dievča. Vtedy by som to ešte aj pochopila, prečo sa takto cíti. Ale myslím, že si vo veku, kedy by si niektoré z tých vecí nemala absolútne riešiť. Nepretvaruj sa, buď sama sebou, nájdi si nejaké hobby.

nini1978
7. jún 2024

Pracuj na sebavedomí
V 40 by si mala byt vi fáze sebapoznania ,aké sú tvoje prednosti,už by si mala mať pod kontrolou aj všetky tvoje nedostatky a akceptovať sa presne taká aká si
Žiadny kŕč, obklopuj sa ľuďmi,ktori ta poznajú a majú ta radi presne pre to,aká si
Keď nemáš rada samu seba, nebudeš určite nikdy sebavedomá žena,je to každodenná práca mysle
Sebalaska sa považovala za prejav egoizmu,ale ono to je úplne naopak
Musis začať od seba

mk1111111111
7. jún 2024

Mozno si len namyslas, ze su nepovzbudive. Ako pise
@wokokoza, najdi si nejaky skupinu ludi, co maju rovmaky konicek ako Ty, tam bude o com rozpravat, budu temy, v com si doma a hned to pojde lahsie. Troska sa otukas a potom aj v inych situaciach si budes verit.

danica2711
7. jún 2024

príliš sa sleduješ, usmievaš sa nasilu, berieš sa príliš vážne... uvedom si, že celé okolie nesleduje len teba, uvoľni sa a správaj sa prirodzene, aby si nebola v kŕči. Neprirodzení, kŕčovití ľudia s neprirodzeným úsmevom (aj tam, kde ho netreba) fakt veľa sympatií nevzbudzujú. Keď sa zbavíš tohoto zlozvyku, vykryštalizuje sa z tvojho okolia skupina ľudí, ktorí ťa budú mať radi takú, aká si. Ostanú aj takí, ktorým si nesympatická, ale nikto, ani ten najusmievavejší, najmilší človek nie je sympatický všetkým

autor
7. jún 2024

Ďakujem pekne,idem na sebe popracovať...

simkima
7. jún 2024

no u teba si nie som ista, ci je to sebavedomim, ale u mna toto rozhodne bolo. mala som to podobne ako ty, mne sa uz normalne s ludmi ani nechcelo stretavat a pretvarovat sa 😀 ale tak to vtedy som mala take aj dost depresivne obdobie, uz je to za mnou. kazdopadne, vsetko sa da naucit 😀

autor
7. jún 2024

@simkima 😊

mantilka
7. jún 2024

Choď ku psychológovi. Čítaj viac psychológom gickej literatúry. Hľadaj príčinu tvojho nedozretia. Môžu to byť zranenia z detstva, prílišná prísnosť, nelaska, uprednostňovanie niektoreho člena rodiny, veľké očakávania rodičov alebo naopak rozmaznávanie, prílišné ochranovanie, nedostatočny záujem o iných, maly záujem o okolie a naberanie skúsenosti, nezáujem o život a vnímanie iných.

autor
7. jún 2024

@mantilka dakujem

autor
7. jún 2024

Viete mi nejakého odporučiť? Som z Ba