Co ste vo svojom zivote zmenili ked ste boli nespokojne? Nestastne ? Stale ste mali a pocit a vedeli kam chcete aby sa vas zivot uberal ?
Prestala som sa rýpať v minulosti, príliš analyzovať, rozmýšľať a prestala som sa správať ako matka Tereza, ktorá chce zachrániť celý svet .
Zivot bez viery, je vzdy taky...nikdy nie je vsetko dokopy celistvo dokonale...
Ale ak mas Jezisa pritomneho v kazdodennom zivote, tak tvoj zivot je plny jeho pokoja.
Ale to pochopi clovek, az ked sa vzda vlastneho zivota, a nechce ho silou mocou sam riadit... Ale necha sa viezt Bohom.
Vopred dakujem, zenam,ktore mi nebudu odpisovat, svoj nazor na vieru, vysmievat sa a podobne.
Ja som so svojou vierou spokojna a stastna.
Pretoze mozem povedat, ze mam vsetku radost, pokoj, bohatstvo ake som len kedy mohla mat...
A nie nie su to peniaze, majetky, drahe auta, handry, sperky a pozemske veci.
Priala by som vsetkym ludom tuziacim po pokoji, laske a radosti, zazit Boziu pritomnost.
Boh len caka na to, ze ho poziadas o pomoc😊
Tak závisí to od toho, s čím som bola nespokojná. Čosi sa dá zmeniť, pri čomsi som zmenila svoj pohľad na vec ja 😉. Pánbožka k tomu zatiaľ nebolo treba.
Krajinu
Vasina ludi, hlada pokoj, radost, stastie... Ale nie nedokazu ho najst. Stastie hladaju v kariere, v splnenych snoch, ale ked si splnia jeden, druhy, treti... Stale je to vlastne to iste. Cakaju, ze uz to bude ine..
Ked budem mat dom, auto, zahradu, deti, priatelov, peniaze, majetky, domace zviera.... Atd.
S istotou mozem povedat, ze nie nebude to inak.
Ani led by si si lahol na plazi v Thajsku.. Nie nenajdes tam pokoj..mnohi ludia strasne trpia, nenavidia sa, placu doma zavrety, tajne, su ustarosteni, nevladzu, nic ich netesi....
presne tu prichadza cas, kedy sa clovek moze vratit domov. Kde na neho caka jeho Nebesky Otec... Ktory mu da svoj pokoj, nie taky ktory hlada tu na zemi. Ale uzasny dokonaly pokoj, taky, ktory ked clovek raz pociti, da vsetko, a vzda sa vsetkeho len aby ten pokoj bol pritomny v nom kazdy den....tento svet nas neustale klame, tvrdi nam, ze potrebujeme hento, tamto, ze potom uz budeme citit to vytuzene stastie.... Nie nebudeme.
Ja som bola stratena 35 rokov.... "35"rokov som sa hladala. Nevedla som kto som. Na co som. Co je moja uloha...nevidela som zmysel v nicom.
Bala som sa, ze ak sa vzdam zivota a dam sa Bohu, ze sa nebudem moct zabavat, ze budem musiet byt puritanka, ze sa somna stane nejaka uboha zenska...
Vobec nie. Stale som to ja, len konecne samu seba milujem, konecne si viem stanovit hranice, konecne mi to, ze stretnem niekoho neprijemneho(kto len bohuzial nezazil Boha, pretoze ho odmieta) nepokazi cely den... Konecne neziapem na deti, nemam nervy, netuzim po hmotnych veciach, zabave, vyletoch atd.ale tesi ma len byt, v pokoji cely den.
Konecne chapem, preco sa krestania usmievaju, a raduju aj ked ich pozemstania nalepkuju za blaznov...pretoze krestania vedia, ze ich viera je prava, vedia co im dava... Vedia, ze vsetko co Jezis hovori, je pravda....ze ked uverite da Vam vsetko....pretoze jemu ide len o dobro. Nase dobro. Aby sme tu na zemi netrpeli tak ako trpime... Ale aby sme sa radovali...pretoze ked sa neradujeme v Panovi patrime zlemu, a ten sa raduje, ze nici nase duse, zivoty... Alkoholizmom, drogami, zavistou, zlobou, rozvratmi v rodinach, rozvodmi,nepokojmi....
Ak chces zit inak, staci sa zavriet v izbe, zavriet oci, a zavolat na Pana.. Pride a zmeni vsetko ako sa hovori lusknutim prstov...pisem z vlastnej skusenosti...a nikdy sa ho nevzdam. Pretoze on je ten, ktory mi dal ovela viac ako som kedykolvek mala.
Rozviedla som sa a zmenila zamestnanie.Som pozrela film The Secret-tajomstvo za rok 164x. Dcera bola chora na chemoterapii 2r, a začala som pozitivne rozmišlať, mňe to velmi pomohlo aj dcere
Pracu a tym sa vyriesilo vsetko a znova vyslo slnko v mojom zivote a zacalo sa mi darit vo vsetkych smeroch.
@anos18 presne 😊👍👍👍
@elizabet173 ano aj ja respektujem rozne nazory😊
Kazdy poradime nieco ine. A samozrejme treba prekopat vztahy, ci maju zmysel... Taktiez zmenit nieco, ked nas napr ubija praca. Nebat sa zmeny.
@derdia @elizabet173 Súhlasím, kľúčové je nebáť sa zmeny - to znamená vyjsť zo svojej komfortnej zóny, opustiť strachy a obavy a namiesto nich začať všetko chápať ako príležitosti sa niečo naučiť, z dobrých rozhodnutí sa tešiť a z tých zlých sa poučiť do budúcnosti, ale bez akejkoľvek zlosti, zahanbenia,
Raz som zmenila pracu a ostatne razy sama seba, svoje myslenie, konanie, pristup k niektorym veciam.
Schudla som 7-8kg,nie dramatickými diétami ale tým že tri-4 krát v týždni padám von(bike,beh).a začala som byť vďačná. Vďačná za clveci ktoré mám a nienfrflat.
@derdia poznám množstvo ľudí, ktorí sú veriaci, utiekajú sa k Bohu, "vyhovárajú sa" na Neho, ale pokoj v duši a šťastie nenašli. Hovoria o tom ich skutky... mne z toho vychádza, že je to v poriadku obracať sa na Neho, prijať ho do srdca, ale aj popracovať na sebe a na vlastnom pohľade na svet. Tým, že niekto chodí do kostola, modlí sa ešte nemusel nájsť šťastie. Hocičo teda mieni človek urobiť, musí si to upratať vo svojej hlave.
V prvom rade som odisla od muža,ktory bol uz neznesitelny a citila som sa velmi nestastna. Odisla som 380km aby som sa s nim nemusela nikdy stretnut. Až na sude. Rok naťahoval rozvod aj keď nechapem ako to mohol sudca vobec robit. Chlapca mame dospeleho . Ex ma prosil,plakal,ponizoval sa ,aby som sa vratila ale ja som sa ho velmi bala a citila k nemu uz odpor. Vsetko som prezila, dokonca som pristupila aj na dohodu majetku o ktory ma dost obral,ale povedala som si , ze peniaze niesu vsetko a moje zdravie a par rokov,ktore este mozem stravit s niekym kto si to zasluži sa oplatia viac. Nechcela som sa este sudit dalsich 10 rokov. A tak teraz zijem som ovela zdravsia hlavne psychickyaj ked som uz bohuzial dost poznacena prezila som si svoje, ale tento krok odstrihnut minulost a hlavne zit v pritomnosti a tesit sa na buducnost nikdy nelutujem a som konecne stastna nad mieru. Mam manzela malu dcerku po ktorej som tuzila cely zivot ,mame novy domcek v krasnom prostredi a uzivam si kazdy jeden den. Vzdy ked nieje clovek s niecim spokojny urcite treba spravit spravny krok nie dozadu ale vpred.
Mne zmenila život resp.pohlad naň choroba, teším sa zo všetkého z čoho sa dá, tiež som veriaca, každý večer poďakujem Bohu že som prežila deň,a každé ráno že som sa zobudila
Zbalila si kufre a presťahovala sa do iného mesta kde som si našla prácu a začala odznova 😊
Zmenila som pracu, bolo to.moje prve zamestnanie od skoly bola som.tam roky, nadriadena ma uistovala ze nikde sa nebudem.mat lepsie a co si myslim ze kde pojdem...uplne som zmenila odbor...mam pokojnejsie zamestnanie, viac casu, viac spanku 🙂. Este tento rol mam snahu schudnut, spravit si atest a postavit dom...
@elisadavinci ano toto je cista pravda,lebo ked clovek rozmysla pozitivne a sprava sa len tak ako chce aby sa spravali k nemu az vtedy vie pochopit aj Boha a uprimne sa k nemu sklaňať. Verim v Boha aj keď som mala veľke pochybnosti keď mi odišiel moj drahy synček, ale teraz viem že pan Boh ho potreboval jeho čistu dušičku ,aby pomahal všetkym, ktory pochybuju a ktory niesu vyrovnany so svojim životom. Už navždy budem mať veľku ranu v hrudi,ktoru užnezlepim ale pokoj naberam kazdym dnom ked sa mu prihovaram a citim jeho stastie.
Ja tiež poradím duchovno, ale nie konkrétne vieru. Skôr práca na sebe, meditácie, sebarozvoj. Spomalenie. (Nie, naozaj nemusis stihnúť všetko) Zdravé, kvalitné a nutrične bohaté jedlo. Veľa pobytu v prírode. Kultúra. Kvalitný spánok. Dobrovoľnícka činnosť. Pohyb. No a samozrejme v neposlednom rade obklopovať sa ľuďmi, ktorí ti energiu dávajú a nie ti ju berú.
Vypratala som byt - vyhádzala som všetko čo nepotrebujeme, nepoužívame, nemám to rada alebo to z hocijakého dôvodu už nechcem. To ma ďalej nakoplo aj na schudnutie, schudla som cez 20kg. A to mi následne úplne zmenilo život lebo mi to dodalo sebavedomie a vrátilo chuť do života.
@elizabet173 dakujem velmi pekne ,velmi mi to zmenilo pohlad na zivot a na priority a prajem to vsetkym ľuďom.
Zmenila som prácu, v ktorej som bola dlhodobo nespokojná a to vplývalo v podstate na všetko.
Muža 😁