Čo so zlatou retiazkou od bývalého?

8. apr 2024

Zeny , mam doma zlatú retiazku s príveskom od bývalého chlapa , taktiež aj zlate náušnice ,..mam to odložené nechcem to nosiť mam z toho blbý pocit pred terajším manželom a proste jednoducho mi to vadí ..no rozmýšľala som ze co s tým 😂 ja mam rada zlato mam Toho viac takže nechcela by som to len tak sa toho zbaviť ale napr vymeniť za inú retiazku z ktorou má nič nespája, alebo pripadne predať v zlatnictve ? Záložní? A kúpiť za to druhe? Alebo existuje dáka výmena niekde inde zlato za zlato ?
Ďakujem Vám 🙏

gabrm
8. apr 2024

@autor
A čo tak mu to vrátiť?

matana2
8. apr 2024

@gabrm to je jaky blby napad vratit. Ja som byvalemu dala retiazku aj dostala. Nikto nic nevratil a obcas ju aj nosim.

eternity24
8. apr 2024

@gabrm 😀

viestta
8. apr 2024

Vymenia to v kazdom zlatncstve, ale pocitaj s tym, ze budes doplacat, lebo odkupia to ako zlomkove zlato a za novy sperk budes platit plnu cenu

luciaruz
8. apr 2024

Je mnoho mladych umelcov zlatnikov, ktorí vyrobia z vasho zlata nieco nove. Isla by som asi do tohto. Alebo si vygooglit vykup zlata.

6mia6
8. apr 2024

V niektorých zlatnictvach majú výkup. Prípadne sa to dá stavit a vyrobiť niečo iné. Stále však budeš vedieť že je to od neho. Ale ak zbaviť tak jedine predať alebo do záložne. Atď.

viestta
8. apr 2024

@gabrm tebe ex nevratila a este stale ta to skrie? Taka investicia a nic z toho...

eternity24
8. apr 2024

V niektorých zlatnictvach existuje možnosť, že im das svoje nechcene zlato, ako protihodnotu - oni mu určia cenu a túto potom odrátajú od u nich zakúpeného šperku. Myslím, že v záložni za to veľa nedostaneš. Či?

janicast
8. apr 2024

Presne..mala som nadhernú supravu od exa..dceru s ním nemám,dala by som to jej..
Predala som to,nechcela by som to.citit na krku.Buď zálozna a kup si iné zlato..k tomu cit nebude

jarmila2010
8. apr 2024

skus si obehnut zlatnictva a aj zalozne...mala som poskodene nausnice a v zalozni som dostala o 60€ viac,ako v zlatnictve...€ mozes potom pouzit na kupu noveho sperku

lonely66
8. apr 2024

môžeš to dať pretaviť a vyrobiť z toho niečo iné, čo budeš využívať a nosiť. samozrejme, treba rátať s tým, že to nebude mať tú istú hodnotu, resp. si niečo doplatíš. jednoducho a trhovo povedané: zlatník, ktorý ti z tvojho pôvodného šperku vyrobí niečo nové, iné, si za to započíta svoj podiel (zisk). ale cesty máš rôzne. byť na tvojom mieste, ja osobne by som to odpredala. ja by som nenosila šperky od ex ani ich pretavené podoby, ak by som mala ďalší vzťah, navyše v manželstve. neviem. nejak tak "symbolicky" premýšľam.
mne by sa tiež nepáčilo, keby môj manžel, láska môjho života, nosil niečo, čo mu darovala nejaká ex 😀 😀
ale to som ja. ty si urob tak, ako ti vyhovuje. v každom prípade ty si manžela poznáš a vieš, čo mu vadí/nevadí, voči čomu má alebo nemá výhrady. podľa toho sa zariaď, ak ho miluješ 🙂

gabrm
8. apr 2024

Anooo,ľudová múdrosť neinformovaná zas nesklamala 🤣🤣🤣.

vanilkovazmrzka
8. apr 2024

Alebo si proste uvedom, ze je to len neziva vec. Pacia sa ti tie sperky? Tak ich nos 🙂

taktotedanie
9. apr 2024

Daj si z toho vyrobit nieco ine

gabrm
9. apr 2024

@matana2
Tak to máš potom dobré,ste si 1:1. Ja som mal opačnú skúsenost,ja som nedostal nič,len som dával a nevrátila ani keď som ju na to vyzval a už asi ani nevráti,keďže je to 30 rokov 😀.
Ja by som to už len s nejakej hrdosti nechcel a vrátil by som to.

stanulienkat
9. apr 2024

@gabrm to moze byt niekto taky chudak a looser, ze nieco daruje a potom to pyta spät??? OMG!!!

Autorka-je to len sperk, treba ho nosit. Nic viac v tom nehladaj.

mircalla
9. apr 2024

Boze ty mas problemy.....tak si to nechaj a neries....nosit to nemusis....V zalozni a pod ti za to daju smiesnu sumu

Mne vobec nevadi nosit veci od ex, je to len vec

mandzula
9. apr 2024

Daj si prerobit u zlatnika, pozri na FB Ľubi Harmann.

simca06022011
9. apr 2024

obdivujem taketo pocity, mna nikdy nic taketo netazilo :D ak nieco nechcem nosit, je to v sperkovnici. Dcera sa o to postara ked vyrastie. PRedaj sa podla mna absolutne neoplati. Ak sa mi bude hodit a budem chciet, tak to pouuzijem, ak nie, tak nikoho to netlaci v tej skatulke.

zafir01
9. apr 2024

Ja som pri sťahovaní našla plyšáka ,čo mi kúpil ex počas výletu na pumpe 😂 . Teraz sa s ním hra moja dcéra 🫣😂 .
Mám aj retiazku . Nenosím ju , nikdy som šperky nenosila . Ale mám ju odloženú . Vrátiť som ju neuvažovala , bola kúpená v danom momente pre mňa . Ani ja som nechcela naspäť dary kúpené preňho .
Aj bývalý je súčasť mojej osoby ,minulosti ,ktorá tvorí to ,aká som dnes . To ,že sme sa rozišli neznamená ,že ho vymažem z môjho života . V danom momente života to bola veľká láska ,vlastne moja prvá ,a to sa ráta . Obaja sa zdravime, pokecáme ,aj s našimi súčasnými partnermi ,a ideme ďalej , aj naše partneri sa poznajú a vedia ,že sme boli spolu dva roky . 🙂

jaond19
9. apr 2024

@stanulienkat ano sú takí, ohrdnuté ego nepustí. Moj pytal nazad aj spodne pradlo :D mozno vypral a posunul dalsej :D

doris11
9. apr 2024

Moj ex mi kupoval šperky čo sa páčili jemu ale mne vôbec 😂 takze už počas vzťahu ich nosievala moja mama lebo jej sa presne trafil do vkusu 😂 po rozchode som jej ich podarovala všetky 😃
Ale inak by som asi predala a kúpila by som si za to niečo iné 😃

smajcii
9. apr 2024

Ja mám už 6 rokov na ruke náramok od bývalého lebo som ho dostala k promócii, neriešim od koho je, ale pri akej príležitosti som ho dostala a pohoda, neodpadla mi ešte ani ruka 🤭😁 terajší tuším o tom aj vie, ale nikdy nič nepovedal, sú to len veci. Podľa mňa sa predaj šperkov neoplatí, robila som v zlatníctve a teda za výkup dostaneš minimum, ak ho použiješ ako protihodnotu, tak dostaneš málinko viac, ale aj doplatíš ešte dosť. A ak by si ho chcela dať akože pretaviť a vyrobiť z neho niečo iné, tak väčšinou ti ho vykúpia, ale pri výrobe použijú úplne iné zlato, nie toto presne a zaplatíš šialene veľa lebo to už bude výroba na objednávku. Zlato hodnotu nestráca, nechala by som si to v krabičke, jesť nepýta.

gabrm
9. apr 2024

@stanulienkat
Napísal som to v poslednej vete.
Ešte že chlapi nemajú také problémy,riešiť čo s tým čo dostali od bývalej.🤣

gabrm
9. apr 2024

@jaond19
Aj o tom ohrdnutom egu by som vedel rozprávať čo dokáže,mal som ich vyše 30. 🤣🤣🤣

autor
9. apr 2024

@gabrm si robíš srandu hej ?

jaond19
9. apr 2024

@gabrm no to nie je moc na chválenie... bud bolo s tebou nieco zle, ze to nevydrzalo ani s jednou, alebo si ako osa co pichne kazdeho kto ide okolo. Tiez odpudivé. Pardon.

7miriam77
9. apr 2024

@jaond19 😃😃😃 chápem,.prečo bývalý, to musel byť cvok

autor
9. apr 2024

Ďakujem pekne všetkým za cenné a aj zbytočne komentáre, mohla som to čakať 😂 vsak ľudia vždy majú dôvod na to aby niečo odsudzovali.
Každí to môže brat inak , po svojom ja to nikomu nezazlievam🙂 mne to proste prekáža to nosiť lebo tobvzdy bude pripomínať toho človeka a vadí mi to , a tiež si vážim môjho manžela terajšieho a nechcem to nosiť. Pre niekoho banalita pre iného nie 🙅
Pýtala som sa však na iné, čo s tým takže ďakujem ešte raz za rady ktoré bolo k veci ♥

mircalla
9. apr 2024

Zrejme ste mali ozaj zly vztah, ked to beries takto. Ja so s byvalymi kamoska. Asi prerobit, v zalozni sa to neoplati