Baby poraďte. Som vo vzťahu tri roky. Pracujem na turnusy v zahraniči. Mesiac vonku mesiac doma. Nie vždy bolo tak. Bola som aj 3 preč a 3 doma. Už rok sú to mesačné turnusy. Mám priateľa. Obaja krátko po 30-ke. Uvažujem o svadbe, dieťati. Nie teraz, tak o 2-3 roky najneskôr. Byt máme, prácu na SK mám slubenú od júna ďalšieho roka. No problém je, že priateľ sa veľmi neangažuje do tých mojich plánov. Vlastne žiadnu istotu nemám v tom vžtahu z toho hľadiska. Potrebujem nejaký posun v tomto smere. Dokedy čakať?
Ved pises ze priateľ sa nijako neangazuje, no preto,lebo s tebou do buducnosti nepocita. Tieto veci chces iba ty. Len potom na co je s tebou, ked to vnima a citi inak.
Ahoj, ja by som sa priateľa normálne a otvorene, bez nátlaku opýtala, ako vidí budúcnosť on, či si vie predstaviť zdieľať tie Tvoje plány o 2-3 roky...Ale zas, ak je vzťah v pohode, tak tie 3 roky by som počkala, ako sa to prirodzene vyvinie. Možno k tomu (svadba, deti...) príde už o rok, dva, možno po 4 vám bude dobre tak, ako je to teraz, možno o 5 zistíte, že to fungovať nebude, možno sa zoberiete o 6 rokov...je to ťažké poradiť tak všeobecne.
pokiaľ on sa neangažuje, nevynakladá nejaké úsilie, tak asi by som to s ním zabalila, myslím, že jemu bude ešte dlho trvať kým sa vôbec rozhýbe :/
Aké úsilie má teraz vynakladať, keď vie že skôr ako o 2-3 roky dieťa nechceš, si pravidelne preč, prácu máš sľúbenú... tiež by som na jeho mieste čakala, kým sa rozhybeš, lepšie povedané usadíš ty.
Ak máte okolo 30 nie je načo čakať
Ajoj , no, ja by som necakal pretoze je uplne prirodzene ze uz mas plany ako sa usadit....a čakať sa nevyplaca ...s rodinou urcite nie