Čo so vzťahom?

31. júl 2022

Ahojte,

Potrebujem pomoc. Vôbec neviem čo robiť so vzťahom, resp. viem, ale nechcem, nemôžem, neviem ako to zvládnuť. Som s priateľom rok a pol (obaja máme 30), ale viem, že ten vzťah je zlý. Sem tam si pripadám už ako totálne hlúpa, všetko čo mi vyvedie, tak si sama pred sebou nejako ospravedlňujem, nechápem už samú seba. Veľakrát mi klamal, samozrejme vždy zatĺkal kým sa dalo (aj keď sa už nedalo a bolo viac ako zrejme, že klame) a pritom to boli mnohokrát úplné hlúposti, ale aj vážne veci. Nemám v ňom dôveru, vždy keď niekam ideme tak vidím, ako sa neustále obzerá po iných ženách úplne okato a veľakrát sa radšej tvárim, že som si to ani nevšimla (k tomuto, ja viem a je mi jasné, že každý sa pozerá, ale tak keď som tam s partnerom, nepôjdem si hlavu vykrutit za druhou, už len z úcty k nemu), na sociálnych sieťach rovnako. Často mám pocit, že mu je vlastne jedno, čo ja robím, ako sa mám, ako sa cítim, keď sa aj opýta, je to len aby sa nepovedalo, lebo v podstate ho to nezaujíma a len všetko čo sa týka jeho je dôležité. Čo sa týka jeho telefónu, ja totálne rešpektujem súkromie toho druhého, ani nežiadam aby som sa mu tam mohla "hrabať", ale príde mi nanajvýš divné, aby keď sme spolu si vypínal data, drží ho vždy ďaleko od mňa a keď aj niečo na ňom robí, je nadstavený tak, aby som nič nevidela alebo na ňom je vtedy, keď si niekam odbehnem. Už som pred pár mesiacmi zistila, že si píše s inými ale sľúbil, že to robiť už nebude, lenže z tohto to celkom inak vyzerá. Taktiež som zistila, že je stále v kontakte s bývalou partnerkou, s ktorou bol dva roky (my sme sa dali dokopy rok po ich rozchode), dokonca sa počas nášho vzťahu niekoľkokrát potajme stretli. Povedala som mu, že mi to prekáža a napriek tomu to spravil zase, len si dával väčší pozor aby som na to neprišla, ale aj tak sa stalo. Nechápem preto, z toho všetkého ako sa správa, prečo mi stále tvrdí, že ma miluje, že chce byť so mnou, na čo to robí. Ja neviem, keď si to tu aj sama po sebe čítam, tak som vážne úplne sprostá, že s ním ešte stále som. Lenže ho ľúbim a keď si predstavím, že by som mala byť bez neho tak mi je zle. Nie je to normálne, vôbec, keby mi toto hovorí nejaká kamarátka, tak by som ju asi musela prefackať, aby sa zobudila. Poraďte mi prosím, ako sa z toho dostať ?

internet, predpokladám, že preto aby mu nechodili správu a aby bol vždy ten telefón čo najďalej od mňa, dokomca

mimi408
31. júl 2022

Ach jaj. Naozaj v dobrom ti radím odíď od neho. Buď rada že nie ste zobrati a nemáte deti. Vtedy si viem predstaviť takúto správu od teba ale inak nie. Na tvojom mieste by som určite zvolila rozchod, toto by nemuselo dopadnúť dobre. Vyzerá, že on si musí ujasnit niektoré veci ale ty toho súčasťou prosím ťa nebuď pre tvoje dobro.

zmrzlinka2021
31. júl 2022

Načo si vo vztahu s niekym, s kym ti to nefunguje, s kym si nerozumies, komu nedoverujes a vztah nema dobru buducnost?

Co ti na to tu kto napise ine?

Chodenie je prave nato, aby sa ludia spoznali a rozhodli, či chcu sa vziat a mat rodinu, alebo sa slusne rozlucia a ostanu kamosi ci nekamosi.

Jedine riesenie: popriat si vela stastia a ist od seba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monuska112
31. júl 2022

klasicka zavislost na magorovi....prepac je tu toho cim dalej tym viac, ja neviem ci sa vreco vysypalo ci? niekedy ma desi ci mi vychovavame uz tie deti lepsie, alebo to tu bolo vzdy len sa o tom nehovorilo? no k teme:
je to zavislost, tak najskor si treba sama pre seba alebo so psychoogickou vyzistit, preco - co nahradzujes, co ti chyba toto pochopit a zamerat sa na povodny problem.
2. racionalizovat - racionalizovat racionalizovat a racionalizovat stale dookola, bez zbytocnych emocii zamerat sa na fakty, aka je skutocna realita, ako vyzera skutocna laska a kolko z nej naozaj mas, alebo potrebujes hladat inde, co by si odporucila svojej kamoske ak by bola v tejto situacii alebo niekomu cudziemu, nedovolit si sklzat do myslienok ktore su zakryte emociami zavislostou a klmanym pocitom lasky, len fakty!
3. rob viac veci co ti pomahaju, a vyhybaj sa veciam co ti skodia. ak je niekto zavisly na jedle vie kedy to pride napriklad ked sa nudi - cize zabranit nude, zamestnat sa spravit si program tak, aby nebolo cas na zavislost, pripadne preskumaj svoje slabe momenty a tym skus zabranit, rob to co ti pomaha, stretavaj sa s kamoskami venuj sa tvojmu hobby to je jedno, a zvladnes to!
4 nastav si presne ako musi tvojo partner vyzerat - jeho povahove crty, co vyzadujes racionalne od dalsieho tvojho chlapa, skontrolovat mozes kolko z nich splna tento a ked nic, uz sa pridrzaj len svojho zoznamu. realistickeho zoznamu, nie princa na bielom komi, ale aby to bolo pre teba ok.
drzim ti palce kludne napis ak by si mala otazky aj sukromnu spravu, rada pomozem

nika523
31. júl 2022

Ukončiť vzťah nič iné sa na toto nedá napísať

maranta_leuconeura
31. júl 2022

Asi cakas, kym pretecie pomyselny pohar, ze ho naozaj prichytis pri nevere alebo budes mat spravu ako dokaz, dovtedy si ho v duchu stale ospravedlnujes a idealizujes a nechces si to pripustit. Mozno to nie je take zle, mozno to len ty tak vidis, mozno sa nic medzi nimi nestalo... mam pravdu?

ZOBUD SA!

Ako pises, dava si pozor na telefon aj taju stretnutia, NIKDY dokaz nemusis mat, chvilu bude sekat dobrotu, ,,zmeni sa", potom sa vezmete, budete mat deti. Ale pride to zase a on bude vediet, ze uz ta ma chytenu, ze uz neodides, ze mu to budes tolerovat, lebo si k nemu priviazana emocne aj materialne. On to vidi uz teraz, je mu pohodlnejsie mat doma putku, co s nim napriek tomu ostava, pravidelny sex (mozno aj navarene, upratane-neviem ako fungujete) a mimo to si povyrazi a uziva. Teba si vobec nevazi, len je mu pohodlne ostavat vo vztahu s tebou. Alebo je to sralo co to nevie ukoncit-no nakoniec, jeho byvala je jeho byvala pre nejaky dovod, vztah asi uz nechcu, ale sex je o inom 😉

ZOBUD SA!

zuzks5
31. júl 2022

niekedy nechapem, na aky dovod zeny cakaju, aby poslali muza do haja. sami vedia, ze im to nevyhovuje, nie su proste stastne a aj tak len cakaju a cakaju, a dufaju, ze sa nieco zmeni

abbey1
31. júl 2022

Nehnevaj sa ale aké rady tu čakáš? Bez záväzkov byť dobrovoľne v nefungujucom vzťahu? Good luck!

viky173
31. júl 2022

budes stastnejsia sama a skor das aj sancu niecomu novemu ako stravit roky s idiotom, ktory zrejme o Teba ani nestoji a nevazi si Ta. neber tento koment negativne, myslim to naozaj v tom najlepsom pre Teba, a toto iste by som povedala aj svojej najlepsiej kamoske keby prisla za mnou
drzim palce na novy zaciatok ❤

monuska112
31. júl 2022

a este som zabudla, treba si uvedomit ze su veci a ludia okolo, ktorych my nikdy nezmenime, ale oni by mohli zmenit nas...nahliadni aj na tuto sferu aka si bola pred vztahom a dnes, a ako ta moze takato osoba zmenit este o desat rokov....patri pod racionalizaciu, pytaj sa seba ci si ochotna za tento vztah zaplatit tuto cenu.

danica2711
31. júl 2022

nájdi si niekoho, čo by ťa prefackal, ale poriadne, aby si sa zobudila. Zjavne tie "facky", čo ti dennodenne uštedruje tvoj partner, nestačia, naopak, ešte napíšeš, že ho ľúbiš a nevieš byť bez neho. Keď nevieš, tak nevieš, ticho trp a v budúcnosti sa ničomu nečuduj. V tvojom záujme dúfam, že ťa čoskoro opustí on a dá ti možnosť žiť normálny život

lily14
31. júl 2022

Keď sa vo vzťahu necítis dobre tak načo v ňom pokračovať? A možno vypína data a nie je na nete keď ste spolu lebo sa chce a venuje len tebe či!?

haley7897
31. júl 2022

Vieš, takéhoto sebestredneho hajzlika stretla každá z nás. Je ich plno. Všade. A vôbec, ale, že vôbec niesu vyberavy na partnera. Ktokoľvek I'm dovolí správať sa k nim spôsobom aký I'm vyhovuje a zostane s nimi napriek tomu je "vyvolený". Väčšina ľudí si zdravo stanoví hranicu a tým zhasla. A potom je tu druhý typ osobnosti bez ktorej by si narcissisti a podobne druhy ani neskrtli. Je na to zaužívaný term codependency. Jeden typ je na tom opačnom protipóle závislý a ste akurát v toxickom kruhu. Rozdiel je v tom, že ty si na tej strane ktorá to odnáša. Ani jeden z vás nieje momentalne schopný zdravého vzťahu. Na to aby si sa zo súčasneho nedobreho vzťahu dostala a viac ho v budúcnosti neopakovala si musíš v prvom rade uvedomiť vlastný podiel na situácii. Lebo si to ty kto si pre vlastný nedostatok sebavedomia púšťa k sebe toxických ľudí. Musis sa naučiť nastaviť pravidlá a hranice vo vzťahoch, dodržať ich. Naučiť sa komunikovať svoje potreby a očakávania bez strachu že budeš kvôli tomu opustená. Normálnemu zdravému chlapovi nič z toho nebude vadiť a nikam neujde, ujde len ten kto nemal čisté úmysly a vie ze by mu to neprešlo.
30 rokov je najvyšší čas začať oddeľovať zrno od pliev, poznať vlastnú hodnotu a vedieť co chcem v budúcom partnerovi. A môžem ta uistiť, že muž "vysokej kvality" nebude mať záujem o ženu ktorá nemá vlastné hodnoty a neváži si samu seba. Oni už tou cestou sebapoznania prešli, vybudovali si svoj život na istú úroveň a nebudú liezť dole na toxicku úroveň. Takí muži hľadajú partnerku, nie s prepáčením handru. Zvys kvalitu vlastného života tým, že nájdeš svoje miesto a začneš sa v prvom rade správať voči sebe ako chceš aby ťa vnímali iný.

54tinka54
31. júl 2022

Sama vieš že toto do budúcna nemá význam.. načo s ním strácaš čas? Čím skôr to sekneš tým lepšie. Áno bude to zo začiatku bolieť, budeš si musieť zamestnávať hlavu aby si na to nemyslela, ale s odstupom času si povieš, že si to mala urobiť už oveľa skôr. Držím palce 🍀

mladenca
31. júl 2022

@54tinka54 asi tak nejak, podla mna to tiez zbytocne natahovat nema vobec ziadny zmysel. Skonci to tak ci tak si myslim, ze rovnako

ropucha6
31. júl 2022

A cakas konkretne na co? Ze ta podvedie (a ty sa to aj dozvies), ci na to, ze sa nebodaj mozno aj po svadbe zmeni? Teba jeho chovanie trapi, jeho to zjavne netrapi, deti nemate, manzelia nie ste, tak aky mate dovod si nepovedat dovidenia?

dilino
31. júl 2022

Gratuluj si že nemate deti bolo by to horšie odchadzanie.Ked bývanie je tvoje nech si zbali veci a odide ak jeho odid TY.Miluješ ho čo na ňom miluješ že piše si s inimi, že ťa podvadza aj ked len tak že si s niekým piše čakáš že sa s nejakou vyspi a TY budeš tvrdiť že ho miluješ a mu prepáčiš.Za mňa úplne choré, neviem si predstaviť taký vzťah ,ved to nemá žiaden zmysel stracáš iba čas a roky TI idú.Nájdi si normálného chlapa s ktorým vytvorite rodinu a budete mať deti.A toto pusť k vode čo na ňom miluješ nechápem je to obyčajný zvyk a nie že ho miluješ ved to nedava žiaden zmysel.Odid a odstup s kratšej cesty kým je čas.Neskôr ak by ste mali spolu deti by robil to iste možno ešte horšie.A manipulátor ako vyšity.Toto TI treba klame ťa a ešte to obráti proti tebe že si si na vine cele zlé moja rada pre teba odstup s kratšej cesty ako neskôr ľutovať že mate deti a chceš odisť a s detmi sa odchadza už horšie pokiaľ deti niesú vždy je cesta odisť. Držim palce nech sa rozhodneš správne a kým je čas.

deti95060810
31. júl 2022

čakáš kým ostaneš tehotná? Lebo len potom sa ti život poriadne skomplikuje...začni si rozmýšľať čo budeš robiť keď od neho odídeš a hlavne kde pôjdeš bývať - ak bývate spolu... Ale ja by som bola radšej aj pod mostom ako s týmto magorom...

mairi1
8. sep 2022

Lenze ja ho milujem 🙈🙉🙊