Čo si myslíte o rozvode?

28. dec 2022

Áno som rozvedená. Možno preto mám na to kladný názor. Som za že keď dvaja sú nešťastný v manželstve majú sa rozviesť. Alebo keď je v manželstve alkohol,týranie,podvádzanie,automaty a pod tiež rozvod je najlepšie riešenie. Nemyslím si že by som bola horší človek len preto že nezatracujem rozvod. No kamarátka ma nechápe. Hovorí že rozvod je najhoršie zlo,že nikdy v živote by to nespravila deťom. Aj keby manžel mal x mileniek,aj keby sa každý deň hádali,že nikdy by nerozbila rodinu a neostala s deťmi sama na ulici. Že radšej bude držať ústa a krok a žiť v manželstve. Vyčíta mi že na čo som sa s ex brala,na čo som pred Bohom sľubovala mu vernosť a v dobrom aj v zlom keď sme sa aj tak rozviedli. Že na čo som klamala. Keď sme mali svadbu,ja som si myslela že ostaneme spolu už do konca života. No došla som na to že človek sa rokmi mení a nie vždy sa dá manželstvo zachrániť. Čo si myslite o rozvode vy?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
srdeenko19
28. dec 2022

Určite by som neostala s človekom, s ktorým by sme si prestali rozumieť, s ktorým by boli hádky na dennom poriadku, s ktorým by som si nevedela predstaviť už ďalšiu budúcnosť. A to nehovorím o nejakej nevere, alkoholizme, týraní psychickom, fyzickom, ekonomickom, v takom manželstve zotrvať už vôbec nie. A ani kvôli deťom, pretože šťastná, spokojná mama = šťastné, spokojné deti. A hlavne, človek sa mení a to, že všetko bolo super a dokonalé, keď ste sa brali, nemusí platiť aj o pár rokov. Určite si mala na to vážny dôvod, pre ktorý si sa rozhodla, tak ako si sa rozhodla. A tvoja kamarátka nech nekričí hop, pokiaľ nepreskočí. Nikdy nevie, čo jej život prinesie. Takže beriem to tak, ako to je, ak si niekto prestal rozumieť, nech idú od seba. Voľakedy sa pozeralo na to, čo povie susedka, farár, babky, atď. a ženy trpeli pri chlapoch celý život, k čomu to bolo dobré, neviem.

sima338
28. dec 2022

Mám rovnaký názor ako ty, ale rozumiem aj ľuďom ako tvoja kamoška, že oni si to vyberú ako svoju voľbu života.

h2o2
28. dec 2022

Pozri Ty vieš ako to bolo a nemusíš to nikomu vysvetľovať ani sa obhajovať . A tvoj ex ťa chce len manipulovať a stavia sa do ulohy obete. Vykašli sa na všetkých a nenechaj ich zase riadiť tvoj život...

lucylaw
28. dec 2022

Myslim si o tom to, ze kazdy ma pravo na svoj nazor, ale zaroven viem, ze keby sa ku mne takto nejaka "kamaratka" spravala a vyjadrovala sa voci mne takto opovrzlivo az vycitavo len preto, ze mam iny nazor ako ona a urobila som nieco, s cim ona nesuhlasi, tak uz by som to viac moja kamaratka nebola..

mandzula
28. dec 2022

Nemyslim si, ze clovek sa rozvadza/rozchadza len tak z nudy, takze predpokladam, ze vie, preco to robi a ze je to hlavne preto, aby mu bolo lepsie, takze tomu rozumiem. A co si o tom myslia ini, je mi jedno, pretoze oni moj zivot neziju.
Ja prave, naopak, nerozumiem tym, co si nechaju skakat po hlave, lebo niekomu nieco pred niekym slubili. Ludia aj okolnosti sa proste menia a sluby uz platit nemusia. Zivot mame len jeden.

autor
28. dec 2022

@elizabet173 Chápem,ja jej jej názor neberiem,nemusíme vo všetkom súhlasiť. No skôr nechapem prečo ona nesnaží sa pochopiť aj druhú stranu.
@srdeenko19 Ja tak isto neostala by som v nefunkčnom vzťahu. U mňa s exom sme sa odcudzili,jeho rodina bola preňho viac než ja a stretával sa aj s inými ženami. Kvôli tomu som podala o rozvod. Kamarátka tvrdí že to je nič,že som len zbabelo vycúvala z manželstva.

mandzula
28. dec 2022

@autor ja zas ako zbabelcov vnimam ludi, ktori "prehliadaju" zrady. Zeny, ktore buchnu dverami, su pre mna hrdinky.

bessie12
28. dec 2022

ja som s mojim ex nastastie v manzelstve nebola. Ale neviem si predstavit, ze by som sa za neho vydala a trpela by som. A najviac by trpelo nase dieta. Bol to tyran a alkoholik a s takym clovekom by som urcite neostala zit a uz vobec by som nechcela ostat s nim tehotna. Skor ci neskor by som od neho utiekla. Vdaka bohu, ze u mna vyhral zdravy rozum.

lienka.7
28. dec 2022

Každý mame svoj názor. Ty, tvoja kamarátka, ja aj zvyšok MK.
Btw, ked niekoho bavi robit handru chlapovi, ktorí ju podvadza kade chodi, pripadne ju bije a pod.a nechce sa aj tak rozviesť, jej problem. Skor by mala navštíviť psychológa, ktorý by jej vysvetlil, ze ona tu "rodinu" uz dávno nema.

diewcatqoo
28. dec 2022

Rozvod je hrozna vec pre vsetky zucastnene strany a verim, ze vacsina ludi, ktori si slubuju, ze budu spolu az do smrti, poklada rozvod za posledne mozne riesenie situacie. Nikto sa predsa nesobasi s tym, ze ved aj tak sa rozvedieme (aspon dufam), ale zivot prinasa rozne situacie a, bohuzial, aj take, kde je rozvod vykupenim niekedy pre obe strany.
Tolerovat ponizovanie, nasilie, milenky, alkoholizmus atd, s tym, ze druha strana nema ani najmensi zaujem o akukolvek zmenu, nie je hrdinstvo, ale zufalstvo. A ak su tam deti, udrziavat chory vztah lebo nechcem detom znicit rodinu a idealy, je kontraproduktivne - pretoze deti z takeho prostredia uz davno nemaju ziadne idealy o rodine a tie zle vzorce, ktore vidia doma, si ponesu cely zivot so sebou.

miadi
28. dec 2022

Povedz jej ze si bola na potrate a budes mat od nej pokoj 😉ked sa sama nevies zbavit cloveka co ti skodi odsudzuje ta. Ja mam kamosku podla ktorej je kojit dlhsie ako rok chore a uchylne ale kedze vedela ze pre mna je to realita nic chore ani uchylne Tak si kusla do jazyka a na tuto temu sme sa nebavi lebo mà nechcela svojim nazorom urazit obtazovat no ani ho koli Mne menit. A to je kamoska . Nie ta tvoja .

miadi
28. dec 2022

Rozvod je niekedy nevyhnutnost niekedy najlepsie riesenie. A to je Moj nazor dietata rozvedenych rodicov .

tosomja
28. dec 2022

Nech si každý robí čo chce 🤔

viveglo
28. dec 2022

Su veci, ktore 95% ludi nepochopi, lebo to neprezili. Ano, ber to ako ocistny proces - zivot ti ukaze, koho dalsieho v zivote nepotrebujes/ nechce. Rozvod ta naucil povedat NIE, tak sa ho neboj pouzivat castejsie 😉💪

mikadooo
28. dec 2022

Kamošku by som poprosila, nech nerieši môj život a ja nebudem riešiť ten jej. Kľudne nech si so svojím chlapom ostane, keď je rozvod pre ňu to najväčšie zlo. Snáď v 60tke nezistí, že si domrdala celý život kvôli svojmu presvedčeniu. Ja ak by som sa vo vzťahu necítila dobre, kvôli deťom, rodine, či kamarátkam by som v ňom neostávala. Ale kamoška jednoducho kým sama nezažije tak nepochopí, takže vôbec by som si jej reči nejak extra k srdcu nebrala. Ona nech si žije svoj život, ty si ži svoj...

autor
28. dec 2022

@miadi U nás to je opačne,ona bola na potrate. S tým som sa ja nevedela súhlasiť,no radšej sa s ňou nebavím na tú tému. Berem tak že je to jej rozhodnutie. Nikdy nič som jej nevyčítala kvôli tomu,aj preto nechápem prečo nemôže ona prijat že ja mám iný názor na rozvod ako ona.
@mikadooo Máš pravdu,no neviem čím to je vždy sa nejak dopracujeme k tej téme rozvod a keďže máme odlišné názory,tak častokrát sa so mnou hada.

miadi
28. dec 2022

No to je farizejka ona si na tebe ventiluje svoje vlastne komplexy a vycitky svedomia. Mà potrebu ta deptat a zhadzovat ze si rozvedena a ona nie aby sa potom citila lepsie sama so sebou . Chuderka.

mikadooo
28. dec 2022

Nehádaj sa s ňou, načo 🙂. Stačí nereagovať 😉. Snáď máte aj iné témy ako rozvod a potrat 😄. Ja mám kamošku dosť fanatickú antivaxerku, ja zas veselo očkujem seba aj decká, vždy si vypočujem, že aké to sú sajrajty a ako sa mi to v budúcnosti vypomstí, tak si len vypočujem a myknem plecom a ju to potom väčšinou prestane baviť, keď vidí, že nereagujem a prejde na iné témy. Akurát nechápem tiež, že vždy mi to musí "objasniť" 😄. Tak ja jej vždy poviem, že niekto musí byť aj testovacím králikom 😁. Držím ti palce... Asi by ma to dosť otravovalo, keby stále musela dookola riešiť môj rozvod, evidentne má potrebu stále si v sebe niečo utvrdzovať. Evidentne sa musí nejak robiť lepšou ako sú tí ostatní, napr. ty si v jej očiach úplný lúzer len tým, že si si dovolila rozviesť sa. Evidentne sa stále potrebuje presviedčať, že ona je tá lepšia. (A kto vie, možno sa týmto snaží zadupať vlastný zážitok a ospravedlniť sa sama pred sebou, že to, čo spravila, nebolo až také zlé, veď rozviesť sa je ooooooooveľa horšie 😉). Snáď ale rozumieš, že je to len a len jej problém - namiesto vyriešenia si vlastných problémov sa snaží riešiť problémy iných, aby sa nemusela zamyslieť nad sebou 🙂. Robí to žiaľ veľa ľudí...

kassandra25
28. dec 2022

Ja sama poznam jednu vydatu pani, ktoru muz podvadza roky a nepretrzite a moze urobit vsetko a je uplne top, len tie zeny su zle.... , ale take zeny su vzdy a vsade, opakuju sa v historii, dokola. S takymi ludmi , ktori sú vymletí, vselijakých poznám, aj muzov takých, co mozes robit? Ked nesuhlasis, zle je, ked suhlasis a inak zijes, je zle tiez. Neviem, co by chcela tvoja znama pocut, normalny clovek by bol uplne ticho pri nej. Ale ver tomu, ze raz sa dočká, niekto jej povie: jéj, jakú krásnu modrinu a podliatinu ti spravil tvoj muž, a zavidim ti zit si svoj sen o tom, byt vydatá.... , - jej, jako krasne sa cmúlal tvoj muz v restike na veceri s takou krásnou zenou, ale závidím ti tvoj sen o tom, ze ty si este vydatá... apropó, schudni, ta druha zena bola krásna a stíhla....

matabb73
28. dec 2022

Tiež som si kedysi myslela, že sa nikdy nerozvediem aj keď sme mali v manželstve problémy, že sa to vždy sa vyriešiť. Ale život ma naučil, že nie vždy to ide. Nemusia byť ani veľké problémy, stačí ak sa stratí láska a úcta k druhému a jedna strana si nájde náhradu a už sa to zvrátiť nedá. Ja som rozvedená 5 rokov po vyše 20 ročnom manželstve. Predné tri roky manželstva boli pre mňa peklo, lebo bývalý sa ku mne hnusne správal. Kvoli inej žene. Rozvod bol vykúpenie a teraz konečne žijem pokojný život. Ani tá tvoja kamarátka netuší čo ju este v živote čaká a či raz aj ona nebude rozvedená. Stačí keď jeden nechce žiť v manželstve a ten druhy sa môže aj roztrhať, nezachráni to. Žiť v nešťastnom zväzku je horšie ako žiť sama. V takých prípadoch je určite lepší rozvod.

elizita
28. dec 2022

ja si myslim, ze je strasne vela parov, ktore sa rozvadzaju pre blbosti. nekomunikuju spolu, nemaju snahu budovat vztaha a cakaju, ze vsetko bude ako kedysi s motylikmi v bruchu. nechaju vela veci kvasit, cim sa problemy hrotia a nabaluje sa to. tym ale rozvod neodsudzujem, len si myslim, ze castokrat je to cele urychlene a nepremyslene. Jasne, su vztahy co uz nejdu zachranit, alebo je fakt uz neskoro na zachranu. Ak nie je vztah ok, treba vycuvat. Nezostala by som kvoli detom. Pokial nemame pekny vztah, ideme detom zlym prikladom a potom sa im bude zdat, ze to tak ma byt. Dolezite je si co najskor uvedomit problem, aby sa to podchytilo co najskor.

heln
28. dec 2022

myslim, ze v danej situacii si urobila to najlepsie co si mohla. tvoja kamoska to nevie pochopit, lebo nic z toho nezazila. radsej si zachovat dostojnost a rozviest sa, ako zostat otrokom pre tyrana. aj detom bude lepsie, ked budu so spokojnou, stastnou matkou.

autor
28. dec 2022

@mikadooo Áno máme aj iné témy,no príklad aj za očkovanie sa vie so mnou pohádať sa. Ťažko to keď nemáme na všetko rovnaký názor.

autor
28. dec 2022

Maličkosti sa dajú vyriešiť a hlavne keď obidve strany chcú. No keď je tam závažnejší problém tak nasleduje rozvod.

bluka2
28. dec 2022

"nikdy by nerozbila rodinu a neostala s deťmi sama na ulici. " tak keby som musela zostať s deťmi doslova na ulici, možno by som aj ja zotrvala v otrasnom vzťahu, ale to v našich končinách už fakt nikto nemusí, najhoršia možnosť je azylovy dom, nie? A to ako prechodné riešenie kľudne beriem. Kamoška je divna a nech sa stará o seba a nie o voľby iných ľudí. V podstate odsudzuje aj teba - potrebuješ takých ľudí vo svojom okolí. Po rozvode by som sa ešte rozišla aj s tou kamarátkou 😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
huxy
28. dec 2022

Píšeš, že sa tvoj ex stretával s inými ženami. Podvádzal ťa? Tak sorry, ale tvoja kamarátka je trošku divná. Pred Bohom ste si sľubovali byť spolu v dobrom i zlom, ale sľubovali ste si aj vernosť. A keď to teda tvoj ex porušil, aj tak si mala s takým človekom zostať? Názory niektorých žien má fakt udivujú. Byt s chlapom len kvôli deťom, len kvôli bývaniu atď. Však nevadí, že tá jeho žena je pre chlapa len obyčajnou handrou,že? 🤦‍♀️

nikaeli
28. dec 2022

Nepotrebujem nikomu nič vysvetľovať, oni s nami nežili a nevideli, ako si on dva roky váľa šunky a ja makám v dvoch prácach, aby sme mali na účty. Nevideli, že nie je schopný ani navariť, či povešať prádlo, či nedajbože vybrať dieťa zo škôlky. A keď som neskôr zistila, ako trávi svoj voľný čas, nebolo o čom. Jeho mama mi vykričala, že som prisahala v kostole, no asi zabudla, že on dal rovnaký sľub a ja som nikomu nesľúbila robiť mu slúžku. Takže som ho vrátila mamičke. Vďaka rozvodu som zároveň zistila, kto sú moji priatelia. Tí, od ktorých som čakala podporu, sa mi otočili chrbtom, lebo bla bla reči tvojej kamošky. A paradoxne tí, ktorých som považovala len za "známych", mi veľmi pomohli a som im za to dodnes vďačná. Myslím, že každý žije najlepšie ako vie a nik nemá právo súdiť ho a rozoberať jeho rozhodnutia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz