Čo si myslíte o našom vzťahu?

31. júl 2023

Ahojte, keďže nemám kamošku, ktorej by som sa mohla zdôveriť, chcela by som vás poprosiť o názor na môj vzťah.. Sme spolu dva roky. Priateľ je dobrák od kosti, pozitívny, priateľský, veľmi obetavý. Moja rodina si ho veľmi obľúbila, vždy pre mňa urobí všetko, čo sa dá. Chce si ma zobrať, začal stavať dom. Tu nastáva problém, buď je v robote alebo na stavbe. Je už z toho dosť vyčerpaný a vtedy ma tendencie rýchlo vzblknúť. Hneď na to sa upokojí a je mu potom dosť ľúto,že takto reagoval... Nikdy mi nenadáva ani ma neudrel. Celkovo si neviem predstaviť,žeby to urobil... Pre mňa je to veľmi stresujúce. Moji rodičia nás často bili, kričali,hádali sa ... Neviem ako sa s týmto vyrovnať a teda či by sme mali byť spolu alebo sa rozijsť.... bojím sa,žeby sa toto mohlo časom stupňovať a nebudeme spolu šťastní... čo by ste robili na mojom meste? Riešim banalitu?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. júl 2023

@mb2021 ako? Nikdy neviem, kedy vybuchne...😔

kvetinka75
31. júl 2023

nech nejde 1 deň na stavbu a choďte niekde do wellnesu.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
31. júl 2023

spomaliť... švagor presne z takéhoto kolotoča skolaboval....dávali ho dokopy v nemocnici zopár dní...
partner nie je stroj, musí aj on oddychovať.

piece
31. júl 2023

Zrejme je toho na neho veľa, skús viac mu pomôcť alebo vziať ho niekam, nejako ho prekvapiť, lebo to je normálne, že človek, keď má toho veľa a je unavený, tak reaguje mnohokrát prehnane.

autor
31. júl 2023

@mb2021
@deti95060810 ja som práve tá, ktorá chce, aby spomalil, len on je zvyknutý na robotu...

viestta
31. júl 2023

Zober sa obcas a odnes mu obed alebo veceru na stavbu, budete spolu, pomozes, bude poteseny, ze sa zaujimas. On si moze robit svoje, ty si najdi inu robotu na stavbe, s ktorou mu pomozes a ktoru zvladnes. Dohodnite si, ze jeden vikend v mesiaci nebude stavba, ale budete vy. Ci uz doma, niekde na vylete alebo co ja viem kde.

kvetinka75
31. júl 2023

to stavia svojpomocne, či má aj firmu? Ono je lepšie niekedy radšej niekomu zaplatiť za niečo ako skolabovať a potom nebudú ani peniaze a ani na stavbu nepôjde

autor
31. júl 2023

@kvetinka75 kombinovane, ale veľa si robí sám... Ja ešte popri robote študujem, nemám veľa času mu pomáhať..

lucmirka124
31. júl 2023

Pomoz na stavbe ked aj s drobnostami, podavaj veci, nebude tam sam, budete spolu bude veselsie.. dones mu jest, pit, atd, spravte si pekny den aj pri stavbe,navarte si gulas, nieco male si porobte na stavbe. Nachystaj vylet, welnes na vikend.a nepytaj sa ho ci by s tebou siel??( odpoved byva mam vela roboty🤣) postav pred hotovu vec ideme na vylet🙂
Ta zbrkla vybusna byvam ja ked som v strese, pod tlakom, chora, unavena,, vystavena,, a nepridem si zato ako zly clovek🤷‍♀️ snazim sa niekedy ozaj na vsetku robotu vysrat aby som prehnane nereagovala..

kvetinka75
31. júl 2023

tak potom sa tak nehnať, či dostavia o rok skôr alebo neskôr, na tom už nezáleží alebo nech nájde nejakého majstra, ktorý mu pomôže. Už keď padne na ,,hubu,, bude neskoro

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. júl 2023

@mb2021
@kvetinka75 to si uvedomujem, už je hrozné vyčerpaný zo všetkého... Ďakujem za rady všetkým... 😊

kvetinka75
31. júl 2023

držím palce, ,,tlač,, naňho nech spomalí. Stavba počká

maryetta
31. júl 2023

Stavba 1-2 dni pocka.
My sme kupovali dom. Opravujeme stale. A ti poviem ze az toto preverilo neskuto ne nase manzelstvo. A to sme s muzom nejakych 15rokov z toho 10manzelia.
Povedz mu ze je sikovny. Ze si vazis co vsetko robi. Aj pre vasu buducnost. Ale nech dba na svoje zdravie. A hlavne nech sa buduje aj vztah. Nielen stavba. Lebo vytvorit dom je jedno. Ale potom spokojny domov… ak ma byt s tevou tak cez tieto krizy mozes ten dom uz teraz resp casom doslova znenavidiet.

thoughtfulweirdo
31. júl 2023

Pokecať s ním o tom, aby zvoľnil. To za neho ty neurobíš, aj keď veľmi chceš, je dospelý, tak je na čase, aby sa tak správal a ujasnil si priority 🙂 dom neujde, priateľka môže, preto s ňou treba lepšie zaobchádzať.

domkakvet
31. júl 2023

Stavba domu je velka zataz, poznam vela ludi, ktori toto neustaly, tak ze velky pozor ako sa to bude vyvijat, na jednej strane chce mat clovek rychlo hotove, na druhej tym vela straca.

miadi
31. júl 2023

Mà velky stres ty ho popri tom trochu otravujes svojimi poziadavkami on vybuchne Lebo mà pretlak no hnet to lutuje. Ty si nanho prenasas traumu z detstva. Mozno Skus riesit aj seba . Pokecat s rodicmi ako ta to do dnes boli ako sa k tebe chovali a hladat odpustenie - ulavy sa ti. S priatelom ak mu nepomahas na stavbe - tak tam nechod ale si najdite cas len pre seba . Mozno menej casto ale kvalitnejsie.

zmrzlinka2021
31. júl 2023

Prečo si práce robí sám, ak chodí aj do prace? Ak na dom nemá,nech sa do toho nehrnie

andreatytler
31. júl 2023

Urcite neriesis banalitu, ak ti jeho spravanie sposobuje velky stres. Ale ak mas velky stres z toho ze na teba vybehne tak bud je ten vybuch extremne silny, alebo mas ty nespracovane traumy z detstva. Bezne vybuchy partnera vacsinou nie su dovod na rozchod. Opis viac ako taky vybuch prebieha.

Radia aby si mu pomohla. Neviem. Je dospely clovek, ma si sam organizovat svoj zivot. Ak raz vidi ze je unaveny a je toho na neho privela a nezvlada to, tak on sam by mal spomalit. Vravis ze je zvyknuty na robotu. Zda sa ze je tiez zvyknuty si stres komepnzovat tak ze na niekoho vybehne.
Mam muza co krici cas od casu a je to velmi neprijemne. Riesim to uz roky a nic nepomaha. Naucil sa to od otca.
Kukni sa na to ako sa spravaju k sebe jeho rodicia. Je dost pravdepodobne ze sa bude spravat ako jeden z nich.

saraxyz
31. júl 2023

Vie partner o rodičoch? Ako kricali, bili vás a pod.?

aandrea9
31. júl 2023

A povedala si mu všetko o svojom stresujúcom detstve?

autor
1. aug 2023

@saraxyz
@aandrea9 áno vie o tom, veľmi mi už pomohol sa z toho uzdraviť, len niekedy to aj on nezvláda...

autor
1. aug 2023

@andreatytler dôvod je väčšinou, keď nie som spokojná s niečím, čo ho stojí veľa úsilia a obety, ale tak myslím, že zato, že človek do niečoho vloží veľa snahy ešte neznamená, že sa mi to hneď musí páčiť. Išlo o to, že som mu povedala, že som nešťastná, že náš pozemok,na ktorom stojí dom, je úzky a máme hneď blízko susedov, ktorých je stále počuť. Ja pracujem s ľuďmi, práca je pre mňa psychicky dosť náročná a rada by som doma zažívala aj ticho... 😊 Ani som to nemyslela nejak zle, len sa ho to asi dotklo. Ono ten "výbuch" trval max 5 minút a hneď si uvedomil, že jeho reakcia je trochu prehnaná...neviem či sa dá s tým niečo robiť, je to proste jeho povaha. Ja som aj z práce zvyknutá držať si emócie na uzde, som dosť pokojná povaha a tomuto veľmi neviem prísť na "chuť". Určite má na tom veľký podiel aj stres z domu. Veľmi ma táto reakcia vystresuje... Ináč sa ku mne správa naozaj dobre a som s ním šťastná. Ešte by som dodala, že sa to nestáva často, možno tak raz za dva mesiace... Ako si sa ty vysporiadala s týmto? Nepoznačujú tieto situácie vaše manželstvo?

saraxyz
2. aug 2023

Podľa mna sa s tym da pracovat. Vzdy keď dôjde k tejto situácii, tak si povedať o svojich pocitoch ako ty, tak aj on. Ten pozemok/dom mal pred vašim vzťahom? Prečo si mu to povedala až teraz? Tvoje emócie musíš, či chceš držať na uzde? Lebo niekedy je dobre vypustiť paru.

andreatytler
2. aug 2023

Brala som to tiez ze je taka povaha a nikto nie je dokonaly. Mali sme o tom rozhovory, slubil ze nebude kricat ale vobec nic sa nezmenilo. Skusili som aj take ze mi bude platit za kazdy vybuh s krikom aby ho to financne motivovalo, Ale ked prislo na platenie, tak sa tvaril urazene ze ci som to myslela vazne taku blbost. Po narodeni dietata to beriem 10x horsie. Neskutocne ma to uraza ked na mna zvysi hlas pred synom. A hlavne to syn vidi a uci sa to od neho. Uz neverim ze sa to zmeni. Tiez je to nie casto a netrva to dlho... par krat do roka ale je to hrozne neprijemne.
Ak si v takom stadiu ze uvazujes o tom ze sa rozidete, tak to asi nemusi byt zly napad.