Čo si myslíte o 12-ročnom vekovom rozdiele vo vzťahu?

13. feb 2024

Ahojte, čo si myslíte môže to fungovať dlhodobo, aké môžu byť prekážky? Ja mám 20 a priateľ 32. Sme spolu skoro rok a zatiaľ je všetko super, rozumieme si, máme sa o čom rozprávať a chémia bola od začiatku extrémna.

btus
13. feb 2024

je to v pohode.

deti95060810
13. feb 2024

úplne OK... ak ste spokojní - nie je čo riešiť.
poznám aj väčšie rozdiely a manželia sú spolu už roky.

gabriela2952
13. feb 2024

Sestra ma 30 jej manžel 40, sú spolu už 7 rokov a funguje im to. Sú to partaci 🙂

babulkomale
13. feb 2024

Kazdy to vnima inac, nase nazory ti nepomozu.
Co ti pomoze vediet, ze pre mna to bol "stary chlap" uz v tvojom veku a nikdy som nemala o tolko starsieho partnera?
Pre mna by bol prijatelny rozdiel v opacnom garde, aby bol muz odo mna mladsi. Aj som vzdy mala mladsich a aj manzel je mladsi. Vek je len cislo...

ninusa221
13. feb 2024

Tak môžu tam byt problémy že on už bude chcieť dieťa ty ešte nie. Alebo že ty sa budeš chcieť ešte zabávať chodiť s kamoškami každý piatok na diskotéky.

crazy_cat_lady
13. feb 2024

dolezite je, ako to beries ty 🙂 ci mate rovnake zaluby/nazory/predstavy v zivote. ja ked som mala 21, tak som mala priatela starsieho o desat rokov. vztah vydrzal cca styri roky. teraz mam 33 a niekedy sa tak zamyslim, ze ako nam to vobec mohlo fungovat :D ja v tom veku som este studovala, on uz pracoval. moj zivot bol svet gombicka, nemusela som nic riesit, iba skolu a brigadu. s odstupom casu neviem, ze co som videla ja na nom a on na mne :D lebo keby som si ja mala teraz zacat s chlapom o desat rokov mladsim - neviem si to predstavit :D ale to je len moj pohlad/skusenost 🙂

zuzanockamt
13. feb 2024

Do istého veku to funguje, čas ukáže, či to vydrží. V istom veku ti to začne prekážať.

gabika0825
13. feb 2024

Úplne v poriadku, pokial sa máte radi a rozumiete si, vek je len číslo. Ja som mala partnera bývalého staršieho o 16 rokov a tiež to bol super vzťah, doteraz sme kamaráti

medda_beda
13. feb 2024

Máme 13 ročný.
Mala som 21 keď mal manžel pomaly 35.
Ale on celkovo žije ako mlaďas a aj tak vyzerá.
40 ročného rozvedeného gaučoseda ktorý sa už pripravuje do truhly by som veru nechcela.

Rovesníka by som tiež nechcela.

janica_
13. feb 2024

Podla mna zalezi aj na tom, ci uz pracujes alebo len studujes. Ak pracujes a rozumiete si tak nevidim problem.

diewcatqoo
13. feb 2024

V takomto mladom veku to vobec nevadi. Horsie to je neskor, ked je clovek starsi. Mam kolegynu pred dochodkom, jej manzel ma o 12 viac a tam ten rozdiel uz sakra vidno. Manzelovi sa kopia zdravotne problemy + uz je na dochodku, kym ona chodi este do prace. Z manzela sa vraj stava na dochodku zatrpknuty jedinec, kym ona si rada uziva zivot atd.

huxy
13. feb 2024

Podľa mňa je to dosť veľa. Ale to je môj názor. Ja by som tak "starého" k sebe nechcela. Nehovorím, že neexistujú pekne vzťahy so starším. Ale neskôr sa to môže ešte prejaviť, ale to sa môže samozrejme v akomkoľvek veku.

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Je mi to jedno, cudzie vztahy sa ma netykaju

autor
13. feb 2024

Vlastne mne jedine co prekaza je ze to on akoby niekedy pouzije proti mne. Ked sa ,,hadame" alebo lepsie povedane vymiename nazory tak on mi povie ze ja este neviem co je zivot a laska a tak podobne to ma vie strasne nasrat. Ale inak je ozaj vsetko fajn aj ked ja studujem a on pracuje vieme sa zosuladit

medda_beda
13. feb 2024

Tak toto na mňa manžel nikdy nevytiahol, že by sa nadomňa povyšoval kvôli veku.
Ja mám práveže odžité viac ako on.

babulkomale
13. feb 2024

To si pomyslim v praci pri davdsatrocnych ked mudruju okolo prace a to je ich prve zamestnanie.
Ale urcite nie pri partnerovi. Ked nechce mladu, neskusenu, nech si najde seberovnu, nemusi vyhadzovat na oci vek a narusat vztah.

aeruginosa
13. feb 2024

Myslim si, ze to nema perspektivu, ked mas potrebu sa o vasom vztahu uistovat od cudzich ludi na internete.
Tieto velke vekove rozdiely su mne osobne cudzie. Nemohla by som mat pri sebe niekoho o 10r starsieho/mladsieho… ale su ludia, ktorym to neprekaza a klape im to roky… Jednoducho je to individualne, nezavisi to len od veku… Ale ako pises vo svojom poslednom prispevku, ze ti pri hadke vyhadzuje na oci, ze nic nevies o zivote, lebo si mlada, tak toto by mne prekazalo a nenechala by som si take poznamky. Partner ti ma dat pocit, ze ste si rovnocenni, ze ta respektuje a toto tak nevyzera a to ste, predpokladam, este ani neriesili skutocne problemy…

neviditelnypes
13. feb 2024

Percentuálne bude ten rozdiel stále menší, teraz si mladšia o 37 percent a on starší o 60 (to je dosť), ale keď budeš mať 70 a on 82 tak to bude iba 15 a 17 percent. 🙂

tilly
13. feb 2024

My s mužom máme 10,5 roka rozdiel, sme spolu takmer 24 rokov 😉

autor
13. feb 2024

@medda_beda akoze aj ja niekedy tak zasrandujem ze ked nepoznal tiktok a tak ze je stary dedko ale ano on to akoby pouzije ako argument v hadke na ktory ja uz nemam co povedat potom a to ma kusok stve lebo ja si nepridem kvoli tomu hlupa alebo co ze som este nemala predtym 8 rocny vztah a pracu a neviem co vsetko

babulkomale
13. feb 2024

Tak co ho provokujes s tik tokom? Este sa mu vysmej ze neskusal vyzvy ako sa zaskrtit ako tvoja hlupa generacia - to si moze mysliet zasa on.
Proste taketo narazky su hlupe z jednej aj z druhej strany. A ano, to, co si neprezila, ti ocividne chyba, ani nie tak roky, ale skusenosti. Posobis hlupucko, prepac.
On asi chce mladu, ale tiez nevie v tom chodit.

autor
13. feb 2024

@babulkomale a ty posobis ako zatrpknuta zena pretoze vyrazy ako tvoja hlupa generacia a posobis hlupucko z par viet na mk su jasnym ukazovatelom toho ze sa ti so stupajucim vekom asi nezmieruje najlahsie

autor
13. feb 2024

@babulkomale btw ja ho neprovokujem bezne srandujeme o tom

zuzanockamt
13. feb 2024

Autorka
Podľa príspevkov v diskusii si myslím, že to bude vzťah na chvíľku. Chémia pominie, on sa vyšantí pri/na mladej. Ty naberieš akú - takú skúsenosť, ale zakladať rodinu si nebudete. Uži si, keď sa dá. Skôr pôsobíš ako nezrelá žena, resp.ešte dievča.

babulkomale
13. feb 2024

😂😂😂
Tak srandujte, ja si idem uzivat svojich mladych, ty zatrpknuta dvadsiatka.
Keby si vedela citat s porozumenim, tak vidis, ze to pisem ako priklad, co si moze o tik toku pomysliet on.
Nie ze ja si myslim, ze ste hlupa generacia.
Omrzis ho velmi skoro. To ti pisem len preto, ze si chcela nazory. Ale asi ti nevonaju...

janica_
13. feb 2024

Mozes vediet lubit, ale nemusis vediet co vsetko dokaze laska ustat a takisto vies zit, ale nepresla si si vsetkym co zivot prinasa. Ma pravdu a ty sa mozes na to hnevat kolko chces, ale je to nieco co sa neda bez skusenosti pochopit. Rozumiem mu, ked ti to povie, asi nechape, ako mozes o veciach uvazovat tak ako uvazujes, zabudol ake je to zit bezstarostny zivot.

autor
13. feb 2024

@janica_ ano to je pravda.. ja som mala predtym len jeden vztah s rovesnikom a to sme sa zabavali chodili kadetade spolu ...len on si ma sam dobrovolne vybral tak preto mi vadi ze mi to potom povie

zmrzlinka2021
13. feb 2024

Pravdaze moze.

Ma to len jednu podmienku - musi byt medzi vami laska a zavazok. Zamilonovast a chemia nestacia. Skutocna laska vsak vie prekonat vselico.

sandrasstini
13. feb 2024

My mame rozdiel 11 rokov a 11 rokov sme spolu, ked sme zacinali mala som 22. Stale je medzi nami laska a som stastna ze mam po svojom boku prave jeho, nevidim zasadne rozdiely v zmyslani, alebo ze by bol “dedko”, na viac energie nez ja 😀
To ci vam to casom bude fungovat ti nikto nezaruci, tak ako prestanu fungovat vztahy aj rovesnikom, ludia sa schadzaju a rozchadzaju, uzivaj si pritomnost

tilly
13. feb 2024

Také podpichovanie a srandovanie v rôznych formách je snáď v každom vzťahu. Rozdiel je len v tom, ako sa k tomu postavíte.
Môj muž tiež hovorí deckám, že keď on už robil niečo, ja som ešte ťahala kacicku alebo nosila plienky... dnes mi zas povedal, že som ako stará žena, keď som si spisovala lekárov, kam by sme mali ísť na preventívky...
Zas netreba ten život brať tak vážne 🙄