Kedze je tu pomerne vela tem o tom, co nam na chlapoch vadi, napadlo mi ze by sme mohli rozpisat aj co sa nam paci na nich, vazime si ich za to, ako nam prejavuju lasku atd. A tiez ma to zaujima, ako to vnimaju ine zienky. Zacnem asi s tym, co vidim v partnerovi ja a ako mi prejavuje lasku. Viem ze sa mozem na neho vzdy spolahnut, co povie to plati a aj urobi. Nie su to prazdne reci. Zaujima sa o mna, ochranuje ma, vazi si ma a podporuje. Vzdy ked je to mozne napriklad ma odvezie z prace, alebo mi napise aby sa uistil ze som prisla v poriadku atd. Je taky ochranarsky v tychto veciach. Ked som u neho, spravi mi vzdy veceru/ranajky, nakupi atd. Travime spolu vela volneho casu, chpdime na vylety, vymasla vzdy nieco aby ma prekvapil. Pozve ma kedykolvek len tak ns veceru a vela dalsich malickosti.
Moj partner je uz teda moj manzel, sme spolu 20,5 roka. Vela mi pomaha, chape moje muchy, a momentálne je nas zivot fakt ako sa hovori v dobrom i zlom. Platnicky ma neposluchaju a mam strašne bolesti, mesiac sme nikde neboli - nakupy a kruzky riesi on, upratovanie tiez, psa uplne sam (a to byvala nasa spolocna psychohygiena). Snazim sa vzdy co to porobit ale uz ked ma zaleje bolest, deti aj muz ma posielaju na gauč a všetko podla instrukcii robia. Nie je to idealne lebo na toto ja zvyknuta nie som ale nemam inu moznost. Su dni ked vidim aky je vystaveny ale nepovie ani pol slova. Tak isto chape moju fobiu zo soferovania na dlhe cesty. a nikdy to neriesi
..navrhne ci soferovat nechcem a koniec, ide on. Vie ze co si zaumienim, nenam problem ist a riesit, ale dlhe cesty, parkovanie na neznamych miestach - cisty stres pre mna.
Mozno nie je ideálnym chlapom pre kaudeho, ale ja ho milujem. Ja teda na nakup hamdier casto nechodim, ale ked idem, aj vtedy ide so mnoi, pomaha vyberat, dokonca ak na ples šaty vzdy vybera so mnou, radí co sa mu paci, neriesi cenu - zarabame obaja. Jaj a co mna este tak velmi hreje...on je velmi rodinne založený, aj s detmi sa naučí, vysvetli, poradi, dokonca podla youtubu aj olej v aute vymeni. Neflaka sa po pivkach a po noviach, ale to ani ja. 1-2x rocne mame z roboty nehaky team buildong, vtedy ide, ale inak sa neflaka, nemina na nezname veci oeniaze, proste za mna top volba. Co nemam rada je ze je vybusny, ale on to vysvetluje tym ze nedusi v sebe tie nervy ako ja - pre mna prave toto kludne chovanie ale zaroven zadusené stresy su teraz spustačom mojich zdravotnych problemov.
@ibaja29 Moj ma toho vela, co si cenim, bol by to dlhy zoznam, tak spomeniem len dve veci.
Je velmi oddany svojej rodine, ma nas na prvom mieste, velmi sa angazuje aj pri synovi. Tyka sa to ale aj inych clenov rodiny, neskutocne sa staral aj o mamu, ked mala rakovinu.
Obrovske plus je pre mna to, ze sa s nim da normalne komunikovat. Neodmietne ma so ziadnou temou, nezduva sa a vieme veci rozobrat a dohodnut sa bez nejakej dramy. Samozrejme, ze sa niekedy aj pohadame, ale nemavame hadky toho typu, ze pochytime sa na blbosti a skonci to vycitanim celej minulosti, lebo ta minulost je uz poriesena.
Asi okrem vyššie spomenutého, že je rovnocenným partnerom, pozná ma, tak aj to, že od prvého dňa doteraz mi ani raz nedal pocítiť, že moja dcéra nie je jeho. Ľúbi ju rovnako, ako naše spoločné deti a chodí aj sam s nou po obchodoch 😄 aj spolu varia.
@ibaja29 na mojom manželovi priam obdivujem šikovnosť, také to ,že všetkého čoho sa chytí opraví, poskladá , bez návodu 😁 proste taká tá vynaliezavosť a šikovnosť
Je veľmi pracovitý a všetko vždy dotiahne do konca, nepozná slovo nedá sa ❤️
Sú to vlastne vlastnosti,ktoré mne chýbajú a preto si ich na ňom vážim, dopĺňame sa 🙆
Na mojom manželovi si najviac vážim to, že nemá problém zastať akúkoľvek prácu. Keď treba, uprace, keď vidí, že nestíham, netreba ho o nič prosiť, sam sa angažuje. Berie nás na výlety, venuje sa mne aj deťom,a mám pocit, že sa správa ku mne presne ako pred desiatimi rokmi. 🧡
trpezlivost♥️🫢
Ma vela much, ako aj ja 🤷🏻♀️
Ale lubim na nom:
- to aky je zodpovedny, ze mysli aj na veci, ktore mne idu jednym uchom dnu a druhym von, vzdy vsetko naplanuje, vybavi a uz len oznami, ze je to hotove
- ze sa nestiti kedykolvek robit “zenske” prace v domacnosti uplne automaticky, pri ktorych by ini chlapi frflali alebo ich odignorovali
- ked ma prist navsteva, on je ten co ma prehlad o tom co treba odlozit/urobit/pripravit, mysli aj na obcerstvenie, nakupi a pomoze s pripravami
- ze financne tahame obaja za rovnaky povraz, nikdy nemal reci typu “toto nezaplatim, lebo to chces ty a nie ja” alebo “ja uz som platil vela, teraz je rad na tebe”. Tym, ze zarobi 2x tolko ako ja aj rozumne podla toho hospodari a nemysli len na seba.
- ze nie je sebec a nikdy ma nenechal v stichu. Napr minuly tyzden som mal auto v servise, z 1 dna sa predlzila oprava na 3. Aj napriek tomu, ze zacina v praci uz o 6 a dochadza 30 min, ma kazde rano odviezol do mojej prace, ktoru ma uplne od ruky, vstaval o to skor, a rovnako prisiel pre mna aj ked som si vedela vybavit odvoz domov.
- ze som unho na prvom mieste ja ❤️ najskor ja, az potom jeho rodina, konicky, praca a vsetko ostatne
@ibaja29 že je moja istota. Čokoľvek sa deje, akúkoľvek problém a ja chytím strach, tak proste keď mi povie, kľud, to bude ok, v Tom momente si vydýchnem a som kľudnejšia.
Vo februári mi zomrela mamina, celú domácnosť mal posledný týždeň na starosti ja som bola pri nej a všetko išlo jak hodinky + poslednú hodinu bol pri mne a držal ma. Keď nastal koniec, všetko vybavil, zariadil, zapálil celý pohreb, kar, všetko.
obetavosť, trpezlivosť niekedy až taka obetavosť že sa necha využivať.A nedokáže povedať ani cudzím nie.Vždy ochotne ide.
To ako šíri pokoj. Keď som ja nervózna alebo hádavá alebo niekto iný rýpe neprilieva olej do ohňa, radšej to v sebe vstrebe a upokojí situáciu. Nie nejak nasilu ale prirodzene 🙂