Čo s takým manželstvom?

15. mar 2023

Pred dvoma rokmi sme mali v manzelstve krizu, manzel bol odtiahnuty, uzavrety do seba, odmietal sex a prehnane sa o seba staral. Podozrievala som ho z nevery, ale stale moje pochybnosti vyvratil, prisahal, ze ma miluje, ze v tom nie je ziadna ina, dokonca predomnou klacal a odprisahaval svoju vernost. Postupne sa to dalo medzi nami doporiadku, manzelstvo nam zacalo klapat lepsie ako predtym a vsetko vyzeralo krasne. Ja som mala ale v sebe silny pocit, ze sa v tom obdobi skutocne nieco dialo a na moje neustale otazky nakoniec odpovedal pozitivne. Bola v tom kolegina z prace. Jeho priznanie vsak neprislo s uprimnym olutovanim a kompletnym priznanim vsetkeho. Islo to postupne, priznal kusok pravdy a ked som tvrdila, ze to urcite nie je vsetko, ze citim, že medzi nimi bolo niečo viac, útočil na mňa prečo mu neverím, že on neklame. Neskôr priznal kúsok ďalšej pravdy a tak postupne na niekoľko kúskov podelil pravdy a útoky na mňa že mu neverím. Doteraz neviem či poznám celú pravdu a už ani nemám energiu nad tym rozmýšľať. Naučil ma, že dokáže zaklamat v hocičom a skrývať klamstvá a že keď mu neverím, tak obviní mňa, že je moja chyba ak mu nedokážem dôverovať a tým ničím manželstvo. Za tie dva roky sa zmenil, je to úplne iný človek ako býval, alebo to ešte lepšie hra. Ja už ani neviem. Uprosil ma aby som nasmu manzelstvu dala sancu, aj ked uz bola podaba ziadost o rozvod. Mame deti, tak to skusam. Opatovne kazdym dnom mu skusam davat sancu. Skusam mu verit, ze mi uz neklame a nepretvaruje sa. A opatovne kazdym dnom padam do zufalstva z toho, ako znicil vsetku doveru. Chcela by som aby sme ostali rodinou, lebo uz sa mozno naozaj zmenil a jeho laska je uprimna, ale mam stavy paniky, se ma môže opat zradit.

reanda
15. mar 2023

ak by sa ozaj zmenil, tak to pocitis.. nezda sa mi, ze by si nieco take citila.. daj sancu radsej sama sebe

oldcountryroses
15. mar 2023

Druhu sancu by som dala, ak by som na nom videla ze to ÚPRIMNE lutuje a hovori uz len pravdu v tejto veci a robi všetko preto, aby si mu znova verila. Z tvojho napisaneho nic take necitam. Len ze klame, ked zneho tahas tak povie nieco, aj to nie všetko. Uprosil ta na druhu sancu, aby si zachranil teple miestečko pri rodine, večeru, sexik a asi aj tvar pred rodinou. Dobry sebec.

makakova
15. mar 2023

@oldcountryroses plne súhlasím

melanta
15. mar 2023

Vyrovnaný chlap, ktorý si je vedomý, že nič zlé neurobil, nebude na kolenách prosíkať. Už to bol podľa mňa úplne jasný signál. Následne priznal pravdu na viacero pokusov a zakaždým tebe vyčítal, že si vymýšľaš. A teraz tvrdíš, že sa zmenil a úprimne ťa miluje. Tak úprimne ti poviem, nechaj tak, ostaň. Jemu je úprimne dobre, keďže má doma poriadok, postarané o dieťa, navarené, aj sex zrejme. A ak si chce vrznúť inde, tak môže, lebo už zistil, že to v podstate dovolíš. Láska je, keď partnera nepodvediem, pretože mám voči nemu úctu. On žiadnu úprimnú lásku voči tebe nemá, má akurát tak úprimnú radosť, že mu to prešlo.

mimi3008
15. mar 2023

Neviem sa k tomu vyjadrit, ale jedno viem iste, neriadila by som sa v zivotne dolezitom rozhodnuti radami na konikovi, poskytnutych na zaklade tvojho niekolkoriadkoveho (jednostranneho) opisu.

luccija
15. mar 2023

@melanta mne by sa klaciaci chlap zhnusil:(
Autorka napíš tu do vztahovej poradne tá pani veľmi dobre radi páčia sa mi jej rady nedáva si servítku pred ústa.

melanta
15. mar 2023

@luccija presne tak, čo je to za chlapa, čo prosíka na kolenách. A keď potom ešte zistíš, že na tých kolenách klamal.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pralinka25
15. mar 2023

tak jedna vec je nevera a druha dovera. ako si dovoluje ta osocovovat ze mu neveris ked ta bohapusto sustavne klame. manipuuje tebou a stavia ta do pozicie tej zlej pritom to on klame podvadza a nici doveru. ja osobne si myslim ze na svete vsetko sa da ziskat spat len dovera nie. ta bud je alebo nie je. ak niekto sklame a klame tam sa tazko vybuduje dovera znova. aj keby sme prihliadli na odpustenie nevery stale to bude o nedovere a ta vztah nakoniec aj tak rozlozi. jediny problem tychto druhych sanci je ten ze clovek nimi straca len cas. ta laska tam uz nikdy nebude bezpodmienecna, cista.... vzdy to bude skor racionalny vztah o financiach a mozno detoch aj ked ja si stale akosi myslim ze deti su len vyhovorka a ide skor o to ulahcit si zivotkym su male co zas chapem.
mohla by si si najst novy kvalitny vztah prezit este roky s niekym komu by si verila a kto by si tvoju doveru zasluzil otcom bude stale. ale tvojou laskou uz tazko niekedy bude.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
15. mar 2023

Dá sa to odpustiť, ale to ty musíš vedieť, či aj v tvojom prípade.

zorkahorka
15. mar 2023

@elizabet173 vies, pri neverach radia aj zeny, ktore ju nikdy nezazili a samy by sa neriadili svojimi radami. Podvedenu zenu automatcky oznacia za naivnu chuderu 🤦‍♀️. Okrem toho - my nikdy nepozname dotycnej situaciu natolko, aby sme jej mali radit, nech sa rozvedie... Toto je ta najcitlivejsia a aj najfalosnejsia tema na konovi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
reanda
15. mar 2023

@zorkahorka pre teba je mozno najcitlivejsia, lebo si to asi zazila.. pre ineho je najcitlivejsia ina tema.. to by sme si tu nemohli pisat ohladne nicoho.. autorka snad nie je tak hlupa, aby sa tunajsimi radami rovno riadila, snad si na ich zaklade iba bude mat moznost utvorit svoj vlastny nazor..

zorkahorka
15. mar 2023

@elizabet173 ale ved som ani nemyslela teba. Reagovala som na tvoju reakciu k mimi3008 a na nu. Tu 10-20 percent zien dokaze k problemu pristupovat citlivo a naozaj erudovane aj poradia, ale viacere si napriklad prave z podvedenej robia fackovacieho panaka. Vid tema o nevere z rana... normalne mi jej bolo luto

miadi
15. mar 2023

@melanta kamoske tiez take teatralne dramy na kolenach prisahal ze nepodviedol. Nakoniec sa ukazalo ze tych zien bokom mal minimalne 3. 🤮

jasminna
27. okt 2023

ahoj, mozem sa opytat ako ste dopadli? Ja v sucasnoti prezivam takme to iste a neviem si predstavit co bude dalej.

andigab
2. nov 2023

@jasminna u nás to isté, pokračujeme s odretými ušami, bolí to nevýslovne