Stretávam sa s niekym s kým mám úžasnú chémiu , úžasný sex , viem že by mi dal všetko a spravil všetko pre našu spoločnú budúcnosť , veľa kvôli mne už zmenil , aby sme mohli byť spolu , alebo skôr- aby som chcela byť s ním , prijal aj moje malé dieťa , no ja si nemôžem pomôcť , on keď otvorí ústa to je celé zle. Nemáme rozdielne názory , rozumieme si vo všetkom , no má také sedlácke vyjadrovanie a mne to úplne kazí celý dojem , pritom sa stretáva aj s ľudmi na úrovni, aj so známymi osobnosťami. Pýtala som sa ho, že či aj s nimi sa takto rozpráva a tvrdil že nie, že on sa vie baviť aj na úrovni , no na otázku prečo sa tak nerozpráva aj somnou mi už neodpovedal.
Niekedy dokáže takú vetu vypustiť z úst že mám pocit , že má o kolečko menej , cítim sa priňom až hlúpo a trápne, keď chcem viesť nejaký inteligentný rozhovor o niečom dôležitom, ako nejaká premúdrela krava. Po poslednom rozchode som si chcela nájsť naozaj muža na úrovni , vzdelaného , ktorého môžem obdivovať , pretože bývalý bol tiež taký , že ledva gramatiku vedel , no zas nikde nieje napísané, že práve taký akeho som si vysnívala, by prijal moje dieťa , alebo práve s takým by som mala super sex atď.
Boli by ste s takým? Naučili by ste sa s tým žiť?
@nelca0510 s bývalým sme nemali žiadny sex , takže je možné že som tým teraz trošku zaslepená
to je už posledný volný chlap na tejto planéte? lebo ak tohto nebudem mať tak budem navždy sama.... mne to tak prišlo po prečítaní tvojho príspevku...
A musíš byť vo vzťahu s niekým?
@deti95060810 ja už mám fóbiu zo spoznávania nových chlapov, jeho poznám ešte z doby keď som bola bezdetná , len vtedy žiaľ ešte nebol náš čas, dá sa povedať že namňa “čakal”
Možno sa pred ostatnými len pretvaroval že je na úrovni a pred tebou je sám sebou
Možno ide do vzťahu a je sám sebou. Proste žiadna pretvárka a je pri Tebe uvoľnený. Pretvarovať sa vie každý prvý rok a potom to aj tak skončí. Dopraje Tebe aj Tvojmu dieťaťu a Tebe sa zdá ako sedlák. Vieš koľko dokonalých chlapov chodí po vonku a doma sú úplní bastardi? Nemôžeš mať všetko vždy musíš poľaviť z niečoho...
Ja neviem možno som divná, ale neviem si predstaviť, že by som liezla do postele s niekým s kým sa nedá normálne komunikovať. Kto by nemala +- rovnaké názory, zmysel pre humor. Veď nie ste zvieratá, že hneď "vletíte" na to a potom sa začnete spoznávať.
mňa by zaujímalo, čo je to to sedlácke vyjadrovanie... vieš uviesť nejaké príklady?
@marseillefan no práveže neviem lebo to je hlavne vrámci bežných konverzácii , uviedla by som ich hneď v príspevku , ale dnes spolu budeme , tak si budem robiť poznámky a zajtra ti to napíšem 😃
@monillia my sa poznáme uz vyše 5 rokov , len vtedy som sním nebudovala žiadny vzťah , takže som si to pravdepodobne nevšímala , nebolo to premňa podstatné. Teraz nechcem ísť do vzťahu bezhlavo, ako do toho pred tým s Ex
Za 5 r si nevsimmes aký ma štýl komunikácie, ani názory?🤦♀️Bez ohľadu na to či chceš alebo nechceš mať s niekým vztah, to je nejake divné
Už teraz ti vadí, že je "sedlák" vo vyjadrovaní a zmenil pre teba veľa, toto jedno nedokáže? Nie, nebola by som s človekom, s ktorým mám super sex, rozumie si s mojím dieťaťom, ale ja sa cítim pri ňom ako krava, trápne.
A s bývalým si mala sex, či dieťa ti priniesol bocian? 😋
@vyrovnanaosoba keď je to tak ako baby pisali že je primne len sám sebou tak určite by nebolo správne aby sa pretvaroval kvôli tomu aby ja som bola spokojná , sám by sa trápil. Žila som tak s bývalým 4 roky nevedel s kým žije lebo som sa stále musela pretvarovat. Takže určite nechcem aby sa menil v tomto. Skúsim ho zapojiť keď sa budem učiť na skúšky 😄 možno sa naňho nalepia nejaké odborné výrazy a zlepší si slovnú zásobu.
nie nebola, nenaučila by som sa s tým žiť.Veľakrát som v živote počula názor, že život sú kompromisy. Za mňa určite nie. Nepotláčam v sebe, nedusím, nezatváram oči pred niečím, čo je mi proti srsti. Ja keď som stretla môjho chlapa, bolo to 🥰🥰🥰 balík all inclusive - exclusive, klikli sme si ako dve kocky Lega 👍 Žiadne hádky, ústupky, konflikty... Len láska, harmónia, súlad, tímová práca, komunikácia. Už 24 rokov.
Sedlak v tom zmysle, ze nepouziva odborne vyrazy? A co studujes, ked chces, aby sa im priucil? Co potrebujes tak odborne komunikovat na verejnosti a v sukromi?
@renab tak úplne by mi stačilo keby veci nazýval ich menom a nie “vies henta koko*ina/pi*ovina
@jamimo áno, kompromisy sú krysy a do vzťahu nepatria. Sem tam ustúpiť to áno ale nič neočakávať od druhej strany. Väčšina žien a mužov berie vzťah ako obchod. Niečo za niečo a potom plaču ako si domrvili život. Zostaň svoja, nepotláčaj emócie a seba celkovo. Chlapi sa boja ženských emócií ale nie všetci. Tí čo na sebe pracujú duševne, psychicky a aj fyzicky, uvoľnili sa na 5tich úrovniach, proste dospelí milujú bez podmienok a vedia byť žene oporou. Dnes väčšina mužov sú ešte zranené deti v mužskom tele. Čiže chápem, že to nemáte jednoduché nájsť muža z M. Daj na svoj pocit, rady ti budú k ničomu lebo ty si iná, vidíš, že každá ste iba a inak zaujímavá tak ako my muži.
Tak to uz je ina rec. Toto by som nezniesla ani ja. To je naozaj krcmova kultura... Inak kolegyna toto mala doma a tiez sa jej to nepacilo. Dala prasa a priatel hadzal do prasata, alebo musel pouzivat synonyma - ako tomu hovorili. Vravela, ze trosku to stratilo na rychlosti vyjadrovania, kym si spomenul na konkretne slovicko, ale za pol roka sa vypracoval tak, ze ho ani mama nespoznavala. A uz nenadava skoro vobec.
Niekedy ma prekvapujú ženy, sj v mojom okolí, ktoré nevedia byť ani mesiac samé. Rozídu sa,ostanú samé s dieťaťom a o mesiac majú takého istého partnera a už aj čakajú dtuhé..
Nemusíš sa dať dokopy hneď s prvým, siliť zo, aby si náhodou neostala sama.
@muzskylukas ja neverím!!! 1x v živote čítam, počujem, že niekto priznáva bez okolkov, že kompromisy sú nanič. 👏
Poznám také 40 ročné životné kompromisy na gaučoch mnohých domácností v rôznych podobách ústupkov (životné omyly) a obe strany nešťastné.
(Dobrou sociálnou vzorkou sú dnešní šesťdesiatnici, alebo vysoká rozvodovosť mladšej generácie...) Tento jav vypláva na povrch najviac pri syndróme prázdneho hniezda. Deti opustia domácnosť a manželia zistia, že ich vlastne nič nespája a fungovali v kompromisoch, zaťatými zubami len aby bolo zabezpečené technické fungovanie rodiny. Potom dôchodok a čakanie na smrť v nenávisti a odpore...
@jamimo veru áno. Kedysi to tak bolo a staršie ročníky si toho budú zastávať lebo iné nepoznajú a neboli tak vedené. Bola iná doba, iný život. Spoločnosť je traumatizovana.
Načo si s ním. Ak TI nevyhovuje. Pre sex a že prial tvoje dieťa ak by ste malý spoločne tvoje by išlo bokom .Ak si si vedomá že si môžeš vyberať skonči s tým zázrakom božím čo máš teraz a nájdi si nového. Ale takého ktorý tvoje dieťa príjme. Nie každý chlap chce ženu s dieťaťom.
@muzskylukas presne tak! Aj moja svokra stále omieľa, že život sú ústupky a kompromisy 👉😵 a že dnes mladí nič nevydržia a hneď sa rozvádzajú.
Ja som jej povedala, že si myslím, že mnoho párov sa berú zhurta, majú deti, neskôr na nich doľahne realita krutých dní ( povinnosti, hypotéka, účty, zodpovednosť, žiadny self wellbeing, frustrácia...) a už je vymaľované. V 30 zistí, že chce niečo úplne iné robiť, precestovať Austráliu a Nový Zéland... a už sa jedinec dusí... robí kompromisy. A dusí sa až do smrti. Málokto dokáže žiť spokojne a v mieri sám so sebou. Tobôž nie s okolím 👆
PS: taký jednoduchý príklad... baba si nájde chalana ktorý fajčí. Zosobášia sa. 8 rokov v zväzku a píli mu uši, ako smrdí, ako to ide do peňazí, ako má prestať... WTF? Vedela, že si berie fajčiara za muža. Úplne easy. Nežijem a nekonám tak aby som šla proti sebe. Ja by som napr. s fajčiarom nebola+ iné príklady a rôzne scénare.
Alebo vidíme to aj tu na MK denno-denne. Ľudia sa nevedia "postaviť" ani za to, aký budú mať sobáš, krstiť, nekrstiť, kojiť, nekojiť, upratať svokru, susedov...Konajú tak, ako sa očakáva, ako by sa malo, ako by sa patrilo, podľa diktátu spoločnosti. Nič pre mňa, ja som slobodný, svojprávny človek. Žijem v pokoji a mieri sama so sebou a tak aby som ja bola šťastná 😉
@jamimo 🙏 to veľmi rád počujem a podporujem. Vidím to na mojej rodine. Ale o tom nechcem. Podporujem ľudí v individuality a hlavne v tom aby spoznali prv samých seba čo dnes 99% ľudí sa nepozná. A to je základný kameň prv spoznať seba. Svoje dary a talenty, svoje tiene, poznať kam moja cesta vedie. Ako sa voláš ?
@muzskylukas pravda je. Môj múdry psychológ povedal : Jediný človek s ktorým musíte žiť do konca svojho života ste VY SAMA 😉
@jamimo Máš parádneho psychológa, pozdravujem. 🙏
Poznám aj takých že top manažéri, alebo priamo podnikatelia čo robia mega obchody a komunikácia taká že vo vete pomaly viac vulgarizmov ako normálnych slov. A keď napíšu mail či správu tak gramatika nula bodov. Takže pozor na to. Proste sa pri tebe na nič nehrá. Kebyže ho vezmeš k svojim rodičom tak si bude dávať pozor. Je to na tebe čo je pre teba priorita.
@muzskylukas moje najlepšie investované €👍 Osobne si myslím, že každý by mal mať svojho psychológa 😄
Ďakujem za pozdrav, keď s ním budem (už nechodím na terapiu) odkážem, že je 🌟 na MK!
No uz ked ma na zaciatku vztahu takuto slovnik,tak pre mna konecna. Nevravim,ze ja nezahresim,ale aby bolo kazde druhe slovo vo vete nadavka,tak to uz kde sme,niekde v krcme v piatej cenovej?
Prijal tvoje dieťa plus je dobrý sex. Bude ti toto v živote od chlapa stačiť?