Neustále mi posiela hlasovky, aj 20x za sebou kde rozpráva o svojich aktuálnych problémoch s opačným pohlavím. Stále sa len sťažuje. Chalani, ktorých rozoberá sú vždy totálni chudáci čo ešte ani nedozreli a správajú sa ako by oni boli princezné, nechávajú za seba platiť, obskakovať sa atď. Obe mame niečo po 20. Nedá si povedať, keď jej poviem že také typy ju iba totálne vycicajú a ona je príliš "maskulinna" - teda že robí veci čo by mal skôr muž a necháva sa využívať. Keď jej odpíšem niečo k tomu co rozpráva, ďalších 20x hlasoviek. akonahle napíšem niečo z môjho života, nič, akoby to ani nevidela iba ďalej hovorí o sebe. Už som mala obdobie, že som jej dlhšie neodpísala a reálne sa mi uľavilo. Sme v iných etapách života, ja už čakám dieťa, môj muž je to co som vždy chcela. Ale absolútne jej o tom ani nevravím, lebo viem ze by sa zdula, že aké mam ja šťastie a ona iba smolu. Co neprišlo len tak tiež som sa musela popalit.Keď som jej povedala ze som vo vzťahu, že som sa dala s nim dokopy, bola taka ze aha to je fajn. Nie som človek co sa vychvaluje ale dlhé roky sme v kontakte tak som jej to chcela aspoň povedať, ale hneď jej to spustilo lutovanie sa, že ona dopraje každému a jej nie je dopriate. Nemám problém vypočuť a porozprávať sa, ale toto mi príde príliš jednostranne. Aj som jej to hovorila ale ona ide vždy do odporu, že ved vždy mi poradí a pod. ale pravda je inde. Je to náročná a tvrdohlavá povaha.
Ak ťa to unavuje, vyciciava, viac berie ako dáva a keď si stopla kontakt, tak sa ti uľavilo, tak nevidím zmysel to udržiavať, obmedzila by som kontakt, či jej aj chceľ vysvetliť prečo alebo ani nie, je na tebe... keď si to spravila ten prvýkrát ste sa o tom nerozprávali?
Ja som jednu takú vymazala. Normálne zo sociálnych sieti a nestretávame sa. Nijako mi neublizila len tým že strašne zo mňa vysávala energiu. V kuse rozprávala o svojom chlapovi ale v kuse. Celé hodiny. To sa nedalo. nevysvetlovala som jej nič. Skrátka som povedala že na sociálnej sieti mám už.len správy a na vysedávanie po kavičkách nemám čas.
@lindous nie, je to také zvláštne priateľstvo poznáme sa celý život, keď som sa jej ozvala a odpísala jej tak ona mi v podstate okamžite a nijak nekomentovala to ze som jej neodpisovala. u nás nikdy neboli také hlbšie debaty, nikdy nepadlo ani prepáč
@hopsas ja sa stretnutiu s nou už dlhé mesiace vyhýbam, že mám toho veľa a je to aj pravda, nemám náladu sedieť a pocuvat tie priam nezmyselné problémy ("neodpisuje mi a je online, tento je ženatý a chce ma vidiet, tu je ten ďalší co si s ním píšem" a také)
Tak toto asi naozaj nemá zmysel udržiavať 😅 ja nie som blokovací typ, takže by som vypla upozornenia a nechala to vyšumieť... ona sa zjavne iba potrebuje vykecať, ty jej na to dávaš priestor, ale zjavne jej tiež na tom nijak extra nezáleží...
Asi by záležalo na tom ako dlho sme kamaratky.. ja mam kamošku od 1.tr. teda už 30 rokov sa poznáme, a keby mi toto kecala dookola tak sa porozprávame ale tam musí byť aj nejaká rovnováha, ak sa sťažuje a kecá o sebe a mňa nepočula nie raz dva tri ale dookola, tak by som sa zrejme trochu stiahla.. ale neblokovala, mam aj kamosku ktora ma vypočuje a vzdy sa pyta a msm pocit ze hovorim iba o sebe, a ked mam ten pocit tak ja sama zacnem debatit o nej a jej zivote aby bola rovnováha… tzn. evidentne ju to nezaujima a potrebuje zo seba dostať svoje starosti, ty ju vypočuješ ale, v tvojom stave by som nenasavala problemy inych ľudí.. trochu sa stiahni , podla mna neblokuj mozno si to len neuvedomuje ale netreba hned riesit veci razne hlavne ak ste kamosky ozajstné… my sme… aj ty prežívaš svoje stastie, a nemyslim ze je vhodne o tom hovorit zrútené u cloveku kt. nevie ktorym smerom sam… teda mne z toho vyplýva nechať to volne s stiahnut sa, … nie som na mess. Sem tam jej nieco napisat.. ooooo a teraz ma napadlo no ano mala som jednu taku, nedávala som to s nou, je to kamoska a zaroven sesternica, jednoducho som sa stiahla neodpovedala… po mesiaci som sa ozvala po dvoch kym som ja nebola stabilná psychicky dovtedy som sa s nou nebavila.. fakt zalezi na situacii
Bez mihnutia oka by som ju blokla
To nie je kamarátka len nejaká známa.
viem ze jej sebavedomie je extrémne nízke, miluje keď môže druhých zhadzovať, neraz aj mňa a môj vzhľad - nemám napichane pery (nevidím však na tom nič zlé), iba si ich kontúrujem aby vyzerali plnšie tak mi vravela ze som ako kačka a ze to už prehanam, komentovala ze som príliš namalovana, načo sa tak fintim keď ideme iba na kávu, že ona by sa namalovala menej, že mám nechty ako dracula a podobné nevyžiadane veci. dokonca spravila aj to ze ma odfotila a poslala to asi kamošovi obaja sa na tom z nejakého dôvodu bavili. dokázala byt veľmi krutá, stačilo ze som s nou šla von a mala som minimálne opätky, podotýkam vôbec žiadne ihličky, a začala srandovat ze chodím ako štetka úplne nahlas pred ludmi, ja som toho dovolila až príliš, lebo som vedela ze to je tým ze ona je hlboko nestastna. ona totiz neriešila makeup ani oblečenie je v podstate opak mňa, a zjavne preto ma chcela ponizovat aby sa cítila lepšie. no toto boli všetko dôvody prečo som prestala byť s ňou fyzicky. teraz keď si to premietam je mi jej vlastne dosť ľúto
Urciite obmedzit kontakt. Ked pride babo na svet vase cesty sa na 99% rozdelia. Ty budes mat uplne iny zivot aj ona. Tieto svety sa malo pravdepodobne pochopia. Vlastna skusenost a takmer na nitku podobna..🙂 budes mat absolutne ine priority ako byt butlava vrba takejto “kamoske”. Vela zdravicka prajem a vsetko dobre❤️
nielenze by som ju nenazvala kamaratkou, ale ani znamou, vsak ona ta doslova sikanuje a uraza. Vsak ona by ta utopila v lyzicke vody. Naco ti je v zivote takato osoba? Ja som tiez mala tu cest, tiez padli urazky na vzhlad, dokonca identicke s tebou, sice som nedala blok, ale dala som to do vysumenia a tam to aj ostalo. Aj to len preto, lebo na zaciatku taka nebola. Toto inak robia ludia s velmi nizkym sebavedomim. Cize neriesila by som ani tak hlasovky, ako jej urazky na tvoju osobu. Toto nerobia kamaratky, ale ludia, ktori ti chcu zamerne uskodit.
Preco mas pocit, ze musis vypocit vsetky audio mssgs a este jej aj na kazdy odpovedat? Vsak ked ma to nebavi tak si vypocujem 1 msg raz za dva tri dni a odpoviem smilom a ona aj sama prestane
@barborachors problém bol v tom ze som sa nikdy nevedela brániť a konfrontovať ju, som takej vyhýbavej povahy ze keď mi je nejako ublížene neviem toho človeka odbiť , iba sa izolovať. myslim ze keby jej to aj teraz poviem, že ma urážalo tak povie niečo v zmysle ze ved sranda
@lia2929 ďakujem krasne🫶🏻
@prasiatko30 áno už som prešla aj na to, len akoby jej to nedochádzalo. mne keby niekto reaguje na spravu jednoslovne, asi mi dopne už o sebe hovorím privela som zaťažujúca a zmením tému ale ona iba ďalej pokračuje
Mám rovnakú skúsenosť. Úplne som sa dištancovala s tým, že som jej vysvetlila, že sa cítim zahltená, unavená, ohučaná a že už sa mi nechce ani reagovať tretíkrát na tú istú alebo podobnú situáciu, keď ja riešim rodinu a ona kto sa s kým u nich v robote vyspal a koľkokrát a ani nemá záujem vedieť, ako sa má moja najbližšia rodina. Úplne ťa chápem. Ja som absolvovala nespočet niekoľkohodinovych (!!) videohovorov doslova o h*vne (podla mňa), o ľuďoch, ktorých som nepoznala, situáciách, v ktorých som nefigurovala... A keď som sa aj vyjadrila, skočila mi do reči a mlela ďalej, moje rady, názory skončili niekde vo vetre...Dlho mi trvalo, kým som nabrala dosť asertivity a "rozišla sa s ňou". Tak to ona totižto nazvala, že sa cíti ako po rozchode.
Trápilo ma to tak dva dni. Odvtedy si napíšeme trikrát za rok, zistíme čo nové a koniec. Aj to sa mi stále nominuje do domu na návštevy a neviem čo...ale už sú hranice úplne niekde inde a vždy to zahrám do outu. Neplánujem do toho spadnúť znova, bolo to pre mňa neskutočne únavné.
Rozíď sa aj ty s tou svojou... Skutočné kamarátky počúvajú jedna druhú, nerobia si z druhej nemú vŕbu...
Tak ty pokracuj, co ta otravuje? Ze ti posila tolko sprav? Vsak zrusim notifikacie, hodim chat do archivovanych chatov a pozriem len vtedy ked mam naladu. Si otrokom jej sprav len tolko kolko jej dovolis. Kebyze ti chodi vyklopkavat na dvere a prenasledovat ta pri kazdej vychadzke tak este by ma to stvalo ale prichadzajuce spravy na nejakej app ma rozculuju a otravuju len do tej miery ako ja dovolim aby ma obmedzovali a otravovali
Ta kamoska je narcis. Ludia nechapu, co je narcis, myslia si len, ze clovek co sam seba obdivuje. Ale v skutocnosti mava toxicke spravanie ako tvoja kamaratka. Precitaj si niekde o narcistickom zneuzivani. A pre take pripady je naj riesenie nekontaktovat, nereagovat. Ju to prestane bavit.
Toto nie je kamoška, ale energetický upír.
Potrebuješ takéhoto človeka k životu?
Úplne všade ju zablokuj, nič iné nepomôže, ani skúšať.
No už by som ju za toto kopla do riti, to nie je kamaratka, boze ja som myslela ze ste kamaratky… tuto pijavicu si k sebe ani nepustaj.. normalne ignoruj
Bože ako keby mi zo srdca píšeš...toto je jedna z veci ktoré ma niekoľko mesiacov teraz vedia potrápiť. Mam dve kamarátky a proste mi to príde ze najviac mi píšu len keď ich niečo trápi a vtedy 1000 hlasoviek...ta jedna je aj moja naj kamarátka už roky a proste furt len všetko o sebe ako so nevie nájsť chlapa a stretáva každý týždeň iného a je naivna každému sa hodí na krk a potom len reve ale keď jej radím a snažím sa pomôcť nikdy ma nepočúvne spraví si po svojom. Mňa to už nebaví ja som v inej etape života našla som muža svojho života čakám babo a proste nebavia ma temy iných mužov a neviem čo...proste viem ako sa cítiš
Citam citam,,, a vobec nechapem, nehnevaj sa, tak to je jasne, ze asi ked sa z teba smeje na verejnosti a hovori veci, ze vyzeras ako stetka, foti ta, posiela to nejakemu chalanovi a smeju sa na tebe a pod... nehnevaj sa, ale to naozaj sa pytas, ze co mas robit, alebo tak? S takou osobou si nemas co povedat. (Ja by som ju uz poslala do riti na tvojom mieste...) preco sa nechas takto zhadzovat 😱? Na tvojom mieste jej nahram od srdca co si o nej myslim a potom ju bloknem. Po stretnuti s takou "kamaratkou" ti musi byt normalne fyzicky zle. Preco vlastne si pustas tie jej spravy? Lebo mi to nejde do hlavy. Ak ta to obtazuje, zablokuj a hotovo.
ja by som jej to rovno povedala, ze prote tie jej hlasovky su na nervy, a jej neustale stazovanie sa mi ide na nervy, plus ani nikdy nereaguje ked ja nieco riesim... bud sa uvedomi alebo ju proste budem ignorovat. Nemusis ju hned blokovat, ale napr. ak nieco napise podstatne odpisem, pripadne ak mam cas, ak nie.. neodpisem. Hlasovky si neprehram a vybavene:D a niekedy je naj uvedomit si, ze priatelstvo skoncilo a uz si nemame co povedat viac.
napises jej, nech si zacne so mnou pisat a po par dnoch bude tak uzasnuta, ze sa zavesi na prveho chlapa, ktoreho stretne na ulici a ty budes mat pokoj 😁🤣🤪
Ja som sa od jednej takejto kamosky odstrihla. Vzdy to bolo len o nej,jej staznosti. Nikdy sa neopytala ako sa mam. Vzdy sa ozvala,len ked sa chcela vystazovat. prestala som jej odpisovat a ostali sme na bode mrazu. Ja som ani nemala silu jej povedat,nech ma nekontaktuje,lebo by to otocila na to,ake je ona chudiatko a aj tak by to nepochopila,ze svojimi staznostami vyciciava okolie.
Ja o hlasovkach neviem nic😅to sa jej nejak oznacuje, videne, pocute, lebo ked ti too po siela ty ich neotvoris, nech ti ich naposiela a 100,ked neotvoris, nezareagujes, mas ju z krku, nie? Uz ste kazda inde, tak to s nou skrat. Ked dojde k rozumu a budete obidve matky, mozno sa znova zmojkate.
Ahoj, obmedzit dostratena...
Bloknúť.