Prestahovali sme sa do nového mesta a nemám tu žiadne kamarátky. Pozvala som jednu mamku zo skolky teraz na víkend ku nám, aby sa deti pohrali a my by sme mohli vypiť kávu. Napísala že ok rada príde ale nepovedala kedy presne. Včera večer som jej písala že kedy presne príde ktorý deň a o koľko hodín a ešte stále neodpisala aj keď som videla že prečítala a dokonca si dala niečo na whatsapp story. Ja fakt nie som typ človeka ktorí sa kamaráti sama od seba, som hanblivá, ale ona mi prišla fakt sympaticky a ona si pýtala odo mna číslo tak som si myslela že som jej sympatická aj ja… čakali by ste ešte na odpoved? Alebo mam plánovať niečo iné na víkend? Nechápem to, veď ked nechce/nemôže prist moze kľudne povedať…
Čo robíš zle? Pre mňa podľa toho textu všetko. Ako môžeš sledovať aktivity cudzej ženy? Je to jej súkromná vec. A je v poriadku aj neodpovedať. Možno nechce, možno nemôže, možno zabudla, možno ma vážny problém, možno len nemá náladu. Ja presne nemám rada ľudí, ktorí sa nudia a konspiruju.
Keď ti napísala, že rada príde, tak si jej rovno mohla odpísať niečo na štýl "v sobotu o 3tej môže byť?", keď pozývam, tak poviem kedy 😊 takto bez upresnenia si možno ona nebola istá či to platí, kedy, čo a ako, tak sa zariadila po svojom... kľudne si sprav program, ak sa ozve, tak to prispôsobíte svojmu programu alebo presuniete... A ak sa neozve, tak môže byť za tým čokoľvek, uvidíš, zbytočne vymýšľať scenáre v hlave..
Uff toto mi prídu ako pubertalne problémy …. Chápem že chceš kamarátku ale netreba sa viazať na jedného človeka. Buď aktívna skus nejake kurzy možno zoznamku. Ja som si našla par kamarátiek cez sociálne siete keďže bývam v zahraničí.
Ja by som si naplánovala iný program. Nemám vo zvyku sedieť a čakať, keď niekto neodpisuje 🙂 ak by sa nakoniec ozvala, odpísala by som, že keďže som to pochopila tak, že nič z toho tento víkend nebude, medzičasom už tam mám niečo iné, ale rada ich uvidím budúcu sobotu o 16tej, napríklad.
Vies co, nic si z toho nerob, aj mne sa taketo veci stavaju, ja sa aj chcem s niekym dohodnut, ale malokedy to vyjde. Ja viem, ze by som vsetkym odpisala, keby sa mi teda ozvali a pozvali nas. Minule som tiez takto pozvala spoluziakov zo synovej skolky. Jeden spoluziak prisiel, potom sme mali ist my ku nim, uz sa neozvali 😆. Ale tak ja to neriesim uz. Uz ide syn do skoly a snad si najdeme novych kamosov.
Nič nerobis zle, je veľa ľudí, ktorí sa nevedia dohodnúť záväzne na nič, do poslednej chvíle odkladajú alebo skrátka zabudnú. Neriešia. Asi si na takú natrafila, lebo ozaj ich je dosť. Ja som ako ty, že najmä domáce navstevy alebo vikendovy program si chcem potvrdiť, dohodnúť sa vopred, ale nie vždy sa to dá aj z mojej strany a nie s kazdym. Tá pani môže byť fajn, kludne to rozvijaj, ale ber ju trochu s rezervou. Možeš sa v sobotu rano este raz milo pripomenut, či plati navsteva, ak sa doobeda neozve, tak neries ani ty. Nehnevaj sa na nu, asi je to taka povaha.
@lenka567899 mne by napríklad víkend ndvyhohovak to chce byť človek väčšinou s rodinou, partnerom.Sprav si program a možno v škôlke, keď sa uvidíte sa dohodnete.Ja si často prečítam správu v obchode, alebo mimo domu zabudnem odpisat
@jenn7 slušnosť komunikácie je jedna vec, ale táto dáma robi zo seba obeť. Čo som spravila zle??? To sa môže pýtať dieťa, nie dospela žena. A nepriamo obviňuje cudziu osobu zo zlej komunikácie. Pre mňa knižný príklad manipulácie. Robia to aj milé, hanblivé ženy, ktoré nechcú nič , len vypiť si kávu. A celý svet im ubližuje
@nique 😂😂😂
@jarnajar máš pravdu 🙂
@nique chod si dať baldrian a daj mi pokoj ty zatrpknuta trápna osoba a takáto má 2 deti.
@jenn7 to píše tá pravá 👍
@stellarstar ty prosim ta si okolo empatie ani len nebezala.....
@jenn7 no nevrav
@lenka567899 zacala by som si planovat vikend, ale zaroven by som nechala aj "miesto" pre nu, ak by sa nahodou ozvala napriklad zajtra alebo mozno este dnes vecer.
S tým ako nám dala technika možnosť meniť plány s paťminútovým predstihom toho čoraz viac ludí využíva. Mladší to už ani inak nevedia. Som stará, nemám to rada a potrebujem vedieť riadne dopredu čo sa bude diať, takže ak sa s niekým dohováram že si nejaký termín ešte upresníme, hned aj zdorazňujem dokedy to upresnenie potrebujem vedieť. Ak sa zavčasu neozvú, buď sa teda ozývam ja alebo sa už zariadim po svojom.
@lenka567899 ides na to podla mna prirychlo, nie kazdy ma hned tolko casu.
@nique no ty sa uz len nepokakaj. Nic zle som nenasla na tom ako autorka vyvyjala aktivitu. Ale ze vobec. A ked da niekto nieco na socialnu siet co je natom sukromne prosim ta???😀Pises akoby sa jej minimalne naburala do pocitaca alebo co. Troska sa beries vazne.
Autorka nic zle nespravila, to druha strana je nejaka buranka co nepozna slusnost.
@lenka567899 pozvi ju na presný čas a deň. Môžeš aj budúci víkend, keď to tento nevyjde. Ja tiež čakám na "presný termín". Poviem, ktoré dní nemôžem a v ostatné sa prispôsobím, nech ostatní údaju dátum a hodinu 🙂
@lenka567899 čo robíš zle? Že na reakciu odpovedas, aby si odpovedajúca dala lieky na ukludnenie a tebe dala pokoj. Možno preto nemáš kamarátky.
@lenka567899 no mne osobne by toto riadne liezlo na nervy. Otravujes. To robíš zle.
@lenka567899 ja mám v rovnakom termíne deti s asi 4 kamoškami.. s koľkými sme sa zdohadali a stretli? s ani jednou... stále si sľúbime, chceme, ale nie vždy to ide..
bud je chorá moja, alebo tej druhej, alebo spia, alebo niekam idú... deti majú rok a ešte stále sa nám to nepodarilo.. potom sa len na ulici smejeme, ked sa náhodou stretneme, že si stále len slubujeme a nikdy to nevyjde..
vobec to neznamená, žeby sme nechceli, alebo žeby sme vychádzali zle..proste niekedy sa dohodnúť je fakt nadľudský výkon