Čo mu poradiť?

12. okt 2023

Mám kamaráta, ktorý je ženatý a neviem prečo si práve mňa vybral za bútľavú vŕbu. Sťažuje sa mi na ženu, že s ňou nie je šťastný a ide dosť do detailov, ktoré tu ale nechcem rozoberať. Ozýva sa mi raz za čas, ako sa mám a stále to skončí pri tom, že nie je šťastný. Ide o to, že poznám aj jeho ženu a na jednej strane ho chápem, ale nemôžem mu objektívne radiť, keďže poznám aj ju, ale jej názor na ich vzťah už nie. Mám pocit, že ho priťahujem, ale nepovedal mi to. Vyhnúť sa mu nedá, ani ignorovať ho a jeho žena zjavne žije v tom, že je s ňou spokojný. Čo by ste robili vy na mojom mieste?

syslik81
12. okt 2023

povedat mu sorry ale tvoj zena je moja kamaratka a nieje mi prijemne pocuvat tvoje staznosti na nu ... je to medzi vami ..mali by ste si spolu sadnut a prebrat to ako dospely ludia ..

deti95060810
12. okt 2023

vyhýbala sa kamarátovi...nech si rieši problémy najmä so svojou manželkou.

viestta
12. okt 2023

Ked nie je stastny, ma to riesit so zenou, nie s cudzimi ludmi, aj ked su to kamarati. Nerobila by som butlavu vrbu.

h2
12. okt 2023

Ja by som povedala, že po tebe ide. To sú také klasické reči ženatých chlapov, ktorí chcú oblbnúť nejakú babu na sex.

bolarazjedna
12. okt 2023

Povedať mu: prepáč Feri, to sú veci, ktoré musíš vyriešiť s manželkou. Ak s ňou nie si šťastný, musíš to riešiť s nou, sadnite si na úprimný rozhovor. Ak to neviete vyriešiť sami, choďte za terapeutom, ktorý vám pomôže.
A chcem ta poprosiť, aby si mi už tieto vaše problémy nerozprával. Pomôcť ti neviem, a zároveň mam pocit, akoby si sa na mňa začal naviazať, akoby som ta začala priťahovať, ale ja rozhodne od teba nič nechcem.

kvetinka75
12. okt 2023

No povedat to rovno jeho zene nech vie co ma doma. Ked on uz chudacik nema gule riesit lroblemy a namotava teba.

januska12323
12. okt 2023

Povedz mu, že to si musí vyriešiť sám a nie je ti príjemné počúvať jeho ponosy.

poppy22
12. okt 2023

aj mne sa moj kamarat zveruje so svojim nie stastnym manzelstvom, tiez aj s intimnymi detailami..radila som-od toho kamarati predsa su..dokonca aj povedat nieco tvrdsie-napr, ze aj on robi chyby...ale treba si ustriehnut hranicu kedy sa niekto potrebuje zverit a mozno aj pocut rady-a kedy si pre neho len odpadkovy kos na jeho problemy...lebo mna to obcas vyciciava z energie, pocuvat stale dookola to iste a aj tak neda na moje rady...ja ale nemam problem povedat mu veci priamo..skus to aj ty...a tiez som mala pocit,ze nieco by so mnou skusal,raz to dokoca "zo zartu" aj povedal-tak som ho zahriakla /velmi jemne povedane😂/ a nedvihala nejaku dobu telefon,kym sa neda do laty...jeho zena nie je tvoja kamaratka,tak s nou nemas co riesit.ale kamaratovi radu daj-a potom,ak ta to prilis obtazuje mu na rovinu povedz, ze mas svojich veci dost a nech sa neheneva,ale musis sa sutredit na seba, lebo jeho problemy ta deptaju a nechces prist do reci,ze s nim nieco mas...ze nech si zajdu do poradne...a ak aj tak bude otravovat a ty nemas odvahu ho bloknut alebo mu nieco ostre povedat,tak hned ako zavola,alebo ta niekde odchyti,tak ani necakaj co spusti on-ale zacni ty-vsetky problemy ktore ti napadnu,kludne urob zo seba drama queen, aj opakovane pri kazdom kontakte-to ho zarucene odplasi😉😂...

moonlight1210
12. okt 2023

Je na to liek, ako sa velmi ucinne zbavit aj do buducna takychto pokusov.
Dookola mu opakovat zensky pohlad na vec a obhajovat iba jeho zenu (resp. zeny celkovo). A jeho poucat, ked asi ako muz robi chybu a co by mal on zmenit.
Ziadne pochopenie, utesujuce reci. Ziadne prijatie jeho pohladu na vec.
Vzdy zacni: To mas blbe, chapem ta, to mi je luto, ALE ty toto a hento... (a ides svoju linku naznacovania o tom, ze je to vlastne cele muzska chyba, teda iba jeho chyba.).

Mas na 99,9% garantovane, ze:
1. ho to po case prestane bavit pocuvat a hajit svoj postoj pred tebou
2. prestane za tebou s tym chodit
3. dokonca skonci aj jeho pocit pritazlivosti k tebe (ak existoval)
4. zvysujes sancu, ze si uvedomi, ze to doma so zenou nema take zle a je to vlastne fajn zenska v porovnani s tebou, a teda s nuo az tak zle nepochodil, ako si mysli

Mozes si vybrat, co chces. Vyzerat ako fajn zenska u neho a riskovat nejaky nechceny (aj jadnostranny) romanik. Alebo mu pomoct sa prebrat, ze ty nie si ta spravna osoba.

Ano, da sa aj povedat: "Sorry, kamos, poznam vas oboch, toto ja riesit nebudem. Neviem byt objektivna. Najlepsie to ries so zenou. Alebo sa chod zalovat inde. Ja do tohto zatiahnuta nechcem byt."

Ale tam stale nezlikvidujes hrozbu, ze bude za tebou doliezat, lebo bude zalubeny. A dobre vies, ze je uplne jedno, ci ho ty chces, alebo nie. Akonahle sa raz prevali, ze po tebe ide, spinu mas aj na sebe. Hlavne, ak to doma u nich zacne skripat (to je ta smola. Znama si tym presla.). Nebudes predsa obiehat znamych, aby si sa hajila, ze to bola jeho akcnost, nie tvoja.
Aj tak ti polovica z nich verit nebude, ze ty si im manzelstvo nerozbila.

A za to ti pocit, aka si u neho spravna zenska fakt nestoji.

zuzinka888
12. okt 2023

Tak mu porad psychologa, terapeuta ci manzelsku poradnu.

aandrea9
12. okt 2023

Aby to, čo hovorí tebe povedal v prvom rade jej.

domkakvet
12. okt 2023

Nech to povie jej a viac si uz na neho nenajdi cas, povec, ze prave niekam ides.

zuzanna33
12. okt 2023

Riešila som ten istý problém. Nakoniec som ho už musela bloknut keďže mi to narusovalo súkromie. Vždy sa ozval keď potreboval no nedokázal pochopiť že nebudeme "kamaráti" to totiž nefunguje. Takže buď sa ozvať jeho manželke pretože chce hrať na dve strany a mal by sa spamätať alebo ukončiť kontakt