Čo je to za vzťah?

10. dec 2024

Strašne som zmetená zo vzťahu s mojím ex.manželom. Máme spolu 3 deti, často sa stretávame, narodeniny, meniny - posedenie v reštaurácii, keď je syn chorý a je uňho, tak idem poobede tam, uvarím im obed a potom idem domov. Každý deň si píšeme, je nám spolu príjemne, rada sa s ním rozprávam. Ale, každý máme popri tom vlastný život, vlastné bývanie, vlastné partie. Nie je medzi nami žiadna chémia. A ja si neviem predstaviť, žeby ten človek v mojom živote nebol. Keď mám nejaký problém volám jemu. A tak som rozmýšľala, ako by mi bolo, keby sa v jeho živote objavila iná žena a ja by som bola odstavená na druhú koľaj. Alebo možno ona? Pretože, rodina je preňho všetko, čiže by musela byť extra chápavá. Ale, to je v postate jedno. Ja sa zamýšľam, čo vlastne k nemu cítim. Predpokladám, že asi nikto nebude tu mať takýto vzťah.

7miriam77
10. dec 2024

A prečo ste sa vlastne rozviedli,keď si tak skvelo rozumiete? Z koho iniciatívy to bolo?

januska12323
10. dec 2024

Je super, že máte taký dobrý vzťah nazvala by som to kamarátsky. Chcete sa dať znova dokopy alebo žiť vlastný život? Pretože tam patria aj nový partneri.

autor
10. dec 2024

Z obidvoch. Mali sme zdravotne a pracovne náročné obdobie. Dosť sme sa hádali. Teraz, vlastne vychádzame veľmi dobre. Lepšie, keď sme boli spolu.

biba_18
10. dec 2024

my nevieme čo je to za vzťah a ako to bude ak si on nájde partnerku, to nevie ani on sám ... ako by ti bolo ak by si ty bola odstavená?? pomáhať ti môže aj tak, len nebudete tráviť čas spolu. takže ako sa budeš cítiť ty vieš iba ty 🙂

autor
10. dec 2024

@biba_18 no, my takto fungujeme už druhy rok. Jeho vztahy neriešim. Ani on moj. Mozno niekoho mal, ale nikoho domov nepriviedol.

katarinaba
10. dec 2024

Ja mam podobny vztah s exmanzelom. Sme v podstate kamarati, ale on by sa chcel vratit, ja nie. Ten vztah nebol dobry, vela veci bolo na ho..no. Mne je dobre bez neho.
On ked si nieco vynimocne navari, tak necha aj u mna doma. Alebo nieco nakupi. Ja mu robim papiere so zivnostou a platim ucty. Ano, mam pristup k jeho peniazom 🙂 Este mi aj auto kupil a zaplatil drahu dovolenku. Skor to vsak vidim nato, ze chce ulavit svojmu svedomiu. Ak je syn chory, pride k nemu. Dokonca mi robi ziarlivostne sceny, neviem si predstavit mat "normalneho" partnera. Preto som si riesila vztah tak trochu mimo. Z mojej strany ci niekoho ma, alebo nie - mne je to uplne jedno, nestaram sa, nezaujima ma to a tiez ani ako by to vnimala jeho nova partnerka. Mam dost svojich problemov.

7miriam77
10. dec 2024

Škoda, že ste to neustali, ale nie vždy sa to dá. Niektorí ľudia sú proste nie kompatibilní na spoločné žitie. Moji rodičia sa tiež rozviedli a od toho dňa sú perfektni kamaráti, spoločné dovolenky, volajú si každý deň, pozývajú sa navzájom na oslavy....

biba_18
10. dec 2024

@7miriam77 to je pekné keď je tam priateľstvo ... len bohužiaľ nie partnerská láska ...

7miriam77
10. dec 2024

@biba_18 presne tak, no vzájomne si pomáhajú, maju sa radi, no ani jeden by sa už nevrátil k tomu druhému, takto to obom vyhovuje. Niekedy len treba dozrieť a uznat že nasilu vo vzťahu sa jednoducho byť nedá.

mirola
10. dec 2024

my to mame tiez takto.

deti95060810
10. dec 2024

presne takto to mala dcéra mojej kolegyne... k nej na návštevu resp. oslavu prišla dcéra s deťmi + novým chlapom , ale aj bývalý zať s partnerkou.... vychádzali spolu všetci OK.
my s ex sa ani len nepozdravíme...

autor
10. dec 2024

Ja som akurát začala rozmýľať, žeby som tomu vzťahu chcela dať ešte šancu. Ale, popravde, nie som si tým úplne istá. A ani neviem, či by to chcel on. Neriešili sme to zatiaľ nijako ani sa o tom nerozprávali

la_dolce_vita
10. dec 2024

Tiez s exom vychadzame velmi dobre. Ved je to otec mojich deti, hoci uz dospelych. Sme dlho rozvedeni, ale stale v kontakte. Moji rodicia to mali podobne, na rodinne akcie sa navzajom pozyvali.. Je to lepsie ako nenavist, ale nezvladne to kazdy.

h2
10. dec 2024

Podľa toho, čo čítam na Modrom koníku, tak chlapa s 3 deťmi by tu žiadna nechcela a už vôbec nie takého, čo má dobrý vzťah s exmanželkou a často sa stretávajú, takže môžeš byť v kľude. 😂

la_dolce_vita
10. dec 2024

@h2 no veru, toto si vystihla! 🙂

rorino
10. dec 2024

Raz mi kamarátka povedala,že škoda,že sa jej rodičia nerozviedli skôr,lebo odvtedy sa s nich stali najlepší kamaráti.Mozno aj u vás je to tak....

earlgrey
10. dec 2024

Ja vychádzam s otcom mojej dcéry oveľa lepšie teraz, ako keď sme boli spolu. Sme v kontakte denno denne, síce je cudzinec a žije v zahraničí, ale chodí na Slovensko, býva v tom čase u mňa. Nič intímne medzi nami nie je, proste tam máme hranicu a hoci by on chcel, aby sme boli spolu ale ja nechcem. Teraz mi je super, teraz vychádzame super a taký život mi vyhovuje. Nemenila by som.

lenkakravcova
10. dec 2024

Možno by ste aj ako manželia vychádzali OK keby ste to mali ako teraz - teda viac priestoru každý o samote. 🙂 Možno vám obom práve toto chýbalo a tak ste prichádzali do konfliktov kvoli banalitam.
Ktovie či by vám to takto "po novom" nefungovalo opäť aj v manželstve /v podstate by ste len raz za čas pridali intímnosti - neviem úplne či tá chémia nie je len z tvojej strany alebo aj z jeho, lebo chlapom zvyčajne netreba k chémii veľa, ktovie ktovie 🙃.. /

biba_18
10. dec 2024

@h2 možno nejaká s dvoma deťmi 🙂

autor
10. dec 2024

@lenkakravcova no, neviem o tej chémii. Proste som doteraz z mojej strany nikdy nepodporovala toto v sebe, takže neviem ako by vyzeral ten sex. Mne by možno tento vzťah + občasny sex aj vyhovoval. Ale, on je v tomto veľmi zásadový. Pojem, priateľstvo s výhodami uňho neexistuje. Akože, určite asi nebudem prvá vyvíjať snahu ale pri najbližšom stretnutí sa ho to opýtam. Ako to vníma on

lenkakravcova
10. dec 2024

Ja som to ale nemyslela ako priateľstvo s výhodami. Normálne sa vziať opäť. Len s tým, že naďalej budete žiť oddelene a takto sa stretávať ako doteraz (+ raz za čas ten sex). Možno by vám to obom padlo vhod, ak si nemienime hľadať iných partnerov a ak takto spolu vychádzate.

sisska96
10. dec 2024

Tak dajte sa dokopy zas...

romiada
10. dec 2024

Pripominate mi vy dvaja s mužom vztah Bartosku a Magalovej z filmu Libaš jako buh....moja kolegyna to ma rovnako ako vy. Dospele dcery, kazdy noveho partnera, doteraz nie su rozvedeny, ale spokojni a vsetvi sa stretavaju ako jedna velka rodina. Za mna lepšie ako ludia co sa dokrvi hadaju kvoli majetku,urazenym egam a najviac zranuju deti.

romiada
10. dec 2024

Inak mne pripominate sposob akym kedysi žili ludia na zamkoch (vo Francuzsku napr.atd). Každý obýval iné krídlo usadlosti, najedli sa spolu vo veľkej jedalni, so služobníctvom atď..... nemate žiadne "trecie plochy" lebo nie ste spolu. Otazne či Ta k nemu teraz netaha osamelost alebo spomienkovy optimizmus na ten "občasny sex"

vorkola
11. dec 2024

@mirola Ale ako?Takto?