Chcem sa Vás spýtať na názor, sme s manželkou spolu už 10 rokov, máme veľké deti a myslím že až na drobné bežné problémy máme pekný vzťah.
Napriek všetkému je manželka v poslednej dobe veľmi nepríjemná, nervózna, často na mňa vybuchujú a veci ktoré v minulosti bez problémov tolerovala ju vytáčajú. Podobne mi prejavuje výrazne menej nežnosti a viac sa sústredí na seba (po materskej viac cvičí, stará sa o seba a robí prácu čo ju baví a napĺňa). Som si istý že nikoho nemá, podobne aj sexuálny život je v podobnej kvalite a frekvencii ako bol a určite sa dá označiť ako aktívny.
Toto správanie mi lezie na nervy a zároveň ma zneisťuje. Venujem omnoho viac energie tomu aby som bol k nej ešte viac láskavý a bol jej čo najlepší partner ale je to občas ťažké lebo akosi nevidieť výsledky.
Chcem sa teda spýtať hlavne žien vo veku 35 a viac, ako sú toto správanie vysvetliť? Čo vlastne prežíva? Môže po náročnej materskej mať potrebu po sebarealizáciu a vnímať má zároveň ako prekážku?
Dajte vedieť Váš názor!?
@maria7777sedem presne toto iste som isla aj ja napisat 😊
@janludvig no a koľko doma pracuješ? Staráš sa o domácnosť aj ty? Lebo možno sa realizuje v práci ale vidi,ze sa musí realizovať rovnako aj doma. Možno ma pocit, že ty malo robíš. Ide k to co ti vyčita.
@janludvig veľké deti? Deti vo veku 10 a 7 rokov nepovažujem za veľké. Manželke asi niečo vadí, neviem nepoznám ju. Možno nejaký nový kolega, ktorý sa jej páči? Nemusia mať nič spolu, len sa jej páči jeho záujem. To sa stáva. A čo robiť? Prestaň sa snažiť byť milý. Ženy majú radi poriadnych chlapov, občas buchni do stola.
Vzťah máte v pohode, ale na 100% je niekto v zadných dvierkach, kde stačí pekne reči a lichôtky a žena je namäkko, bola by som na pozore
ved sa jej opytaj, preco zacala vrcat. Nech ti vysvetli, lebo ty jej "reci" nerozumies. Co potrebuje aby si urobil aby sa citila lepsie.
@janludvig cim viac zacnes byt dobraciskom a ustupovat, by mackom chrumkavym, tym viac jej zacnu rast rohy, napokon ta mozno kpusti s nejakym cintlavym gadzom o ktoreho by kedysi ani bicykel neoprela. Zial je v rokoch, kedy chyta akosi druhy dych a teba zacala uz vnimat inaksie. Bud toto obdobie nejako prezijete s mensimi odreninami, alebo sa nachystaj na neocakavanu zmenu v zivote, kde si mohol byt v tom uplne nevinne.
a jej si sa pytal? to co zeny chcu od manzelstva a manzela je velmi individualne, od povahy k povahe
"Môže po náročnej materskej mať potrebu po sebarealizáciu a vnímať má zároveň ako prekážku?" Dobrá úvaha... Potrebuje sa žena "vyživiť" doplniť energiu tým čo ju baví. Najskôr všetko venovala deťom a teraz si sa "postavil do radu ty". Nepíšeš konkrétne kedy je na teba nepríjemná, aké sú to situácie? Spýtal si sa jej čo jej vadí?
Aj zeny maju "krizu stredneho veku"...bud tam je niekto vo vyhlade alebo skrátka a jednoducho nežije život aký by chcela. To sú, ale iba hypotézy...pritomny je len jeden fakt - nekomunikujete dostatočne. Namiesto podliezania ju dotlac do konverzácie. Lebo ak niekoho má alebo má záujem o neho, tak to podrazdenie na tvoju osobu je sposob akym si to u seba ospravedlnuje a tym, ze si este "lepsi", tak jej nehras do scenára a bude to len horsie. Ak je v tomto cista a ide naozaj o nespokojnost, tak bude mat priestor to povedat....ked nedokaze odkomunikovat co jej vadi, nema narok hnevat sa. (a to by som sa plynule vratila k variante a)
Môžu to byť aj hormóny, menopauze, prípadne frustrácia, veľké deti pocit, že sa nemá o koho starať po materinskej stránke, rutina manželstve... ...môže to byť cokolvekk.treba sa s ňou porozprávať.
Podľa mňa toto správanie nemusí automaticky znamenať, že má niekoho alebo sa jej niekto páči. Ste už viac rokov spolu a ona sa venuje konečne aj sebe a nie len deťom, čiže tá sebarealizácia tam samozrejme je ... Sú veci v manželstve, ktoré časom začnú prekážať, hlavne ak sa žena stáva mužovou "matkou". Keď mu treba hovoriť čo má robiť, ako robiť, kedy robiť a dookola. Každý máme určitú predstavu ideálneho fungovania vo vzťahu a ty by si sa mal priamo jej spýtať, čo sa deje a ako to u vás zlepšiť. Dlhý úprimný rozhovory, kde si vezmeš ozaj k srdcu čo ti hovorí. Možno sú to maličkosti ktoré jej začali až príliš prekážať, možno chce iné smerovanie, no to nevyriešiš tu, ale len s ňou. Ale zlepšiť vaše fungovanie musí chcieť aj ona
Vsetko je o komunikacii. To ze robi to co ju bavi by malo byt super. Ako aj to ze ma konecne cas starat sa o seba viac ako predtym ked boli deti male.
Ja som v tom veku padala na hubu, tie deti este nemate "velke", potrebuju ju, domacnost a praca, cvicenie k tomu a den by mal mat 40 hodin, aby vsetko stihla. Ja by som za tym nikoho ineho nevidela. Sadnite si spolu a povedz jej to, co pises tu. Mozno zistis, v com je problem a mozno ho aj vyriesite.
@janludvig nic nepreziva, normalne chce robit veci talc aby sa citila dobre. Mozes jej pomoct. Ked jej budes pomahat s domacnostou, komunikovat s nou problemy, tak uvidis ako bude o dost lepsie reagovat. Ano, zeny po 35 chcu mat z toho zivota viac a nechcu vyzerat ako ubohe handry na urieranie drezu v kuchyni. Mam skoro 40c muz tiez, ten to ale vsetko pochopil
@egonsk zasnem nad tvojimi poznatkami zenskej duse, ako vzdy😂
Súhlasím s názorom nevtierat sa, to býva dosť otravné, správaj sa prirodzene a keď bude vhodná príležitosť, opýtaj sa jej, či ju niečo trápi, či nechce o niečom podebatovať. Ženy občas majú nálady, súvisí to s hormonami, no ak je to dlhodobé,tam bude inde pes zakopaný. Najlepšie v kľude vydiskutovať, ste spolu 10rokov,tak hádam rozhovor vieš zacat
Moze to byt uplne jednoduche, ty mas pocit, ze deti uz su samostatnejsie, ale ona mozno je zo vsetkeho starania sa o rodinu unavena. Mozno cakas, ze uz ma na teba cas, ale ona ten cas fakt mat nemusi. To my nevieme. Tak isto jej mozno vzdy zalezalo na vzhlade a preto cvici, preto sa ti paci, ty si na tom ako - tiez cvicis, alebo ti uz narastlo otcovske brusko?
Dam ti navod, ako zistis, ci mate rovnomerne rozlozene ulohy:
Predstav si ze mas dve nadoby a gulocky.
Predstav si vas bezny den, a za kazdu cinnost, co robi pre rodinu ci deti zena, si da ona do svojej nadoby gulocku a za kazdu cinnost, co robis pre deti a rodinu ty, si das do svojej nadoby gulocku ty.
Ked sa pozries na tie nadoby vecer - ako vyzeraju?
Vies, casto sa muzom zda, ze su uz velke deti, ze sa o ne starat netreba a pritom - mama rano vstane, ponahana deti, aby sa obliekli do skoly, nachysta im veci do skoly na oblecenie, ak treba pomoze s oblecenim, nachysta im ranajky, da veci do mycky, nachysta im desiate, odprevadi do skoly, poobede casto mamy vodia deti na kruzky, stavia sa v obchode, daju detom olovrant, nazenu ich do uloh, ak je treba nieco do skoly, napriklad na vytvarku, zas to musi ist mama kupit, potom robi veceru, mycka, pradlo, skladanie pradla, vesanie pradla, nahnanie decak do postele... ked ide do obchodu, urobi mentalny vylet do chladnicky, co tam asi je a co nie je a naplanuje nakup, naplanuje, co asi deckam na desiatu, co asi bude varit, nakupi to. Aj naucit deti upratovat si svoju izbu je cinnost. Aj naucit deti, aby nebolo popluvane umyvadlo od pasty, alebo aby bola zasrobovana pasta na zuby, aj to je cinnost, ktora cloveku ubera energiu. Vsetky tieto veci sa nedeju bez premyslania, bez vedomej pritomnosti - mnoho zien ma pocit, ze na toto vsetko su same, muzi nad tym nepremyslaju, nevidia to. Nezucastnuju sa.
Povedala som - ze ty sam si urob inventuru - a skus, aby to vyslo tak, ze vecer mate obaja nadobky plne rovnako. Mozno mnoho cinnosti z toho robis, opakujem, to je len namet na zamyslenie, nie kritika. Uloha na vsimavost 🙂
My mame sice len 1r a 2r dieta ale zacinam byt ako tvoja zena. Proste chcem sa zacat o seba starat a zacina mi liezt na nervy ako je vsetko na mne. Vsetko. A to nechodim este do roboty ako tvoja zena.
Ale moze za tym byt hocico, ale ak vrci asi jej nieco na tebe vadi
@jumama super si to popisala
Píšeš, že máte veľké deti a manželka je po materskej, ako staré sú deti? A ďalšia vec, ako sa podieľal na prácach v domácnosti? Pýtam sa preto, lebo u nás to bolo podobné, nastúpila som do práce, ale deti som vozila ja, vybral ich síce ale keď som prišla domov, tak myčka nevyšlo žena, smeti nevynesene a plný drez, takže cvičiť som síce šla, aby som sa dostala do formy, ale domáca čakal Saigon, takže môj muž sa mohol na mňa usmievať koľko chcel, a mohol byť milý ako mačiatko, ale ja som tiež vrcala, potom povedala co treba urobiť a nakoniec kričala lebo akosi nedoslychal že doma nás žije viac a ja nie som neplatena slúžka. Došlo mu to v hodine 12, a dlho sme sa z toho dostávali.
No ja kebyze nenahanam 11 a 9 rocne deti, tak same od seba si ani zuby neumyju. To je vecne staranie sa, to nie su ani nahodou velke deti. A mam este 3,5 a 1,5 rocne, padam na hubu. Ale padala by som aj pri tych starsich dvoch. Mozno by manzelke prospelo, keby si sa o tie "velke" deti staral Ty a ona by si sama uzila poriadnu dovolenku, ked nic nemusi, len "byt". Alebo moze mat zdravotny problem - menopauza, stitna zlaza...
Tak podla mna taka zena chce silneho neodbytneho chlapa, ktory ju prevalcuje laskou a dobrou naladou a neda sa len tak sundat zenskou 🙂 ale tak to je moj pocit, mam 36r, 3 deti, takze zadanie splnam :D
@hugger vy dvaja s egonsk ste sa našli. To si fakt myslíte, že treba buchnut po stole, ukázať, kto je tu pánom a žene sa rozpravu kolená?
Najjednoduchšie je spýtať sa, čo sa deje. Ja som stále v tom, že keď sú dvaja rozumní a záleží im na sebe, budú sa rozprávať a analyzovať, co treba. Mna by moj muz týmto asi neohuril. Tou rozhodnosťou akurát v posteli, a nie takto😁
@hugger neskutocne… fakt si myslis, ze toto zena potrebuje?! Namiesto opory a pomoci?!
@hugger súhlasim s týmto "potrebuje mať pocit že má vedľa seba rozhodného a sebaistého muža ktorý ju dokáže viesť a môže sa o neho oprieť." Ale to sa neukazuje búchaním po stole, "nosením nohavíc", a vytváraním tlaku na ženu. Tlak vytvára proti tlak (odpor) a sú v začarovanom kruhu.
@janettdamian preco zena potrebuje muza, “co ju dokaze viest”? Zena je nesvojpravna?
@hederamonstera je mi to luto,ze to mas doma take naprd. Nejak mi tvoje prispevky vzdy utkveju v pamati.
určite niekoho stretla, ale časom zistí že si lepší, daj tomu čas 🙂