Čo by ste trpeli v manželstve?

6. feb 2024

Čítam tuna diskusie a v každej jednej vždy radíte rozvod.
To ozaj neexistuje iné riešenie, len hneď rozvod?
Poznám ženy čo trpia v manželstve a neodídu ani za svet, lebo jednoducho nemajú kam ísť. Nie každá môže sa vrátiť k rodičom a tiež nie každá môže si dovoliť sama podnájom s deťmi. Ľahko sa to radi no realita je tvrdá.
Uznávam niektorým sa to podarí a dajú to sami, klobúk dolu pred nimi. No väčšina žien ostáva v manželstve a trpí.
Zaujíma ma čo je podľa vás ešte také že vydržíte spolu a čo je už cez že koniec manželstva? Aj keď vieme že niektoré sa nerozvedu aj keby ich manžel týral lebo bohužiaľ nemajú kam ísť. Nie každej pomôže rodina.

karolinakr
6. feb 2024

prehratie celeho majetku, prepisanie bytu na nebankovku by bol pre mna dóvod na okamžity odchod, vyhodenie 200-300 000 do luftu, žiadne prosby by ma neobmäkčili ani sĺuby, ani ĺútosť ani nič

avonladyba
6. feb 2024

Čiže mám napísať, že neveru by som ešte strpela či čo očakávaš? Veď vždy je to podľa mňa o okolnostiach, môže sa stať všeličo a môže sa aj nahromadit naakumulovat viac veci, pre ktoré sa rozhodnem odísť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
6. feb 2024

nič by som netrpela, čo som nejaká mučedníčka? život nemá byť o utrpení a manželstvo už vôbec nie, keďže je to niečo, čo si vyberáme. V momente, kedy prestanem byť šťastná alebo nedajbože začnem byť nešťastná alebo trpieť, tak je čas odísť. A nemám na to žiadny špeciálny zoznam, ale rozhodne by som nezniesla drogy, gamblerstvo, násilie, nadmerné požívanie alkoholu, nedostatočnú hygienu...

misinka26
6. feb 2024

Každá jedna má na výber, ostatné sú len a len výhovorky!

lilyianka
6. feb 2024

@karolinakr mojej kamoške sa to stalo. Pan manžel gambler 300 000€ v čudu.

majlo1234
6. feb 2024

@sissy27 presne, ked zacnem trpiet, je to pre mna koniec. Ja nepotrebujem byt v manzelstve, ja tam chcem byt zatial😂 ale teda strpim muzove spolocenske spravanie aj na ukor rodiny, strpim jeho deti z predchadzahuceho manzelstva, jeho podnikanie, obcasne vykyvy nalad. To su veci, ktore znasam a aj napriek tomu som relativne spokojna

autor
6. feb 2024

Gamblerstvo drogy alkohol a bitky to je to najhoršie. No sú aj také ženy čo ostávajú s alkoholikom a ospravedlnuju ho že si dal len za pohárik alebo bola to len jedna facka a on sa zmení. V prípade keď nemá žena kam odísť tak čo má robiť, ostane aj s takým manželom.
Nevera sa dá odpustiť, poznám prípady čo odpustili a žijú ďalej kvôli deťom alebo kvôli bývaniu. Takisto nedostatočná hygiena alebo príliš málo/veľa sexu to ešte ženy vydržia ostať s takým chlapom.

autor
6. feb 2024

@sissy27 Chápem čo hovoríš, no realita je iná kopa žien ostane v manželstve/vo vzťahu aj keď nie sú šťastné. Stačí prečítať niektoré diskusie

karolinakr
6. feb 2024

@lilyianka a ako to rozdýchala? ja sa priznám, že asi najhoršie pudy by sa vo mne vzbúrili..A su ešte spolu či okamžite zažiadala o rozvod?

mclissa
6. feb 2024

Tazko povedat ako by som sa zachovala v urcitej, tazkej situacii. Ja by som asi nepredychala neveru, a domace nasilie.

jesenzima
6. feb 2024

Ľudia sú rôzni. Ja poznám ženu, ktorá vedela, že muž s ktorým sa stretáva je pijan, chodí za kur*ami, na krku má exekútorov, nepracuje atď a aj tak si s ním urobila decko, lebo "sa ľúbia" a ona nechce byť sama ....

ibatanecnica
6. feb 2024

@sheila121 + psychické týranie

petra92
6. feb 2024

Ja som vyrastala s otcom alkoholikom, bil mamu a som na milión %presvedčená, že toto by som teda netrpela nikdy. Ani gemblera, s takým som sa rozišla pred tým než som spoznala svojho drahého. Takže alkohol, drogy, bitka, podvadzanie, psychické týranie sú pre mňa jasné dôvody.

martinka13
6. feb 2024

Násilie a neveru by som netrpela. Ostatné by som sa snažila vyriešiť.

pralinka25
6. feb 2024

Kazdy si je strojcom svojho stastia. Manzelstvo je nastastie v dnesnej dobe a v nasich koncinach dobrovolna institucia. Kazdy ma svoje dovody preco v nom zostava. Tiez manzelstvo nepotrebujem ale chcem v tom mojom byt. Ak by som v nom zacinala trpiet skusim to zmenit a ak to nepojde tak v nom dobrovole dlhodobo trpiet nebudem pokial by od toho nejako zasadne nezavisel moj zivot.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mclissa
6. feb 2024

@sheila121 prosim ta netrep a nehadz vsetko na zeny. Nevidis a nevies dovody preco dokazu trpiet.

autor
6. feb 2024

@sheila121 Prečo by to bolo len chyba žien? Ja čo poznám každá žena pracuje má usporiadaný život, no zarobené peniaze si míňaju na stravu na deti oblečenie zážitky do domu atď dopln čo uznas za vhodné. No žiadna žena s tým neráta že chlap bude im robiť zle a budú trpieť nikto na takú možnosť nemyslí, takisto nikto nespori na horšie časy čo ak by sa rozišli.

mclissa
6. feb 2024

Autorka hej asi poviem manzelovi ze treba tri sporiace ucty, jeden spolocny, jeden pre neho a jeden pre mna pre istotu keby sa rozvedieme. Vsak clovek nikdy nevie. Potom sa spolocny rozdeli 😂😂 do prdele by ma poslal 😂😂😂

subartic
6. feb 2024

Určite by som nežila s násilníkom , s jednorazovou neverou by som sa dokázala vysporiadať a vysporiadavam sa aj s gemblérskou minulosťou môjho exmanžela ( dufam že minulsťou ). A odtieklo viac ako 300 000 , -EUR .
@karolinakr . A zrejme ešte odtečie cez dlhy .

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka26
6. feb 2024

@sheila121 Ja tomuto nikdy nepochopím... odísť síce nie je ľahké ale ani nie je nemožné... je to len o rozhodnutí a ak sú vo vzťahu deti tak hlavne kôoli nim...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
6. feb 2024

@sheila121 no niekedy sa naozaj nedá . Bráni tomu psychický blok , hlavn keď sa strieda to dobré s tým zlým . Niekedy tá žena je už tak vyčerpaná , že ni eže by nechcela , nevládze.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mclissa
6. feb 2024

@sheila121 nie na nic si mi nestupila. Len neznasam ked spolocnost a dokonca zena dokaze zenu odsudzovat. Prave preto ako spolocnost odsuduzuje zeny ktore trpia domace nasilie, velmi vela zien nepovie pravdu von a trpia dalej. Z obeti robime vinnikov.
Preco dobrovolne trpia? Pretoze je jednoduhsie zostat ako odist. Vela zien je zavisle financne, maju domov, otca pre dieta, nemaju kam ist, spolocnost ich bude odsudzovat, ked odidu mozu stratit vsetko a hned, priatelov, rodinu, manzela, peniaze, zazemie, dopravu atd atd. A ak odide? Je to sice pekne ale nik tej zene na 100% nezaruci ze ta zena bude hned v bezpeci, ze rodina a priatelia budu na jej strane, ze bude mat hned pracu a bude financne nezavysla, ze vlastne deti sa nepostavia na jeho stranu, ak zena bola dlhodobo pod domacim nasilim, niektore zeny sa nevedia za seba ani rozhodnut ci kupit jahodovy, alebo marhulovy dzem, kto jej zaruci 100% istotu, ze chlap ju nebude prenasledovat a este bude mat horsie peklo ako mala doma, nik jej nebude verit. Po odideni zena strati vsetko, a nema 100% istotu do buducnosti, ked zostane je to lahsie pre nu. Lebo vie o nasledkoch. Zial nie vzdy vie zena preukazat fakty o domacom nasili. Domace nasilie zeny ovplyvni na cely zivot a nie kazda je silna a vie to hodit za hlavu a ide dalej.

subartic
6. feb 2024

@sheila121 ano , najprv s amusí zotavit , preto sa často spomína tá psychologická pomoc , len to ju musí ona vyhľadať. A keď týmto prejde , potom môže hĺadať úniky.

sissy27
6. feb 2024

pýtala si sa, čo by sme trpeli my - tak som odpovedala za seba. že iné ženy trpia s násilníkmi, alkoholikmi, tyranmi a idiotmi - nuž, ja hovorím, že za druhú a každú ďalšiu facku som si mohla sama, lebo som mala odísť už po prvej. ano, aj ja som žila s magorom a násilníkom, dokonca s ním mám dieťa, takže mne zbytočne bude niekto rozprávať, že "sa nedá" a "kvôli deťom" odísť. Dá. Nehovorím, že je to jednoduché, urobiť ten krok do neznáma ja ťažké, ale dá sa to. A práve kvôli dcére som ten vzťah definitívne ukončila, pretože v tomto prípade je lepšia voľba vyrastať len s jedným rodičom.