Čo by mal robiť kamarát?

trollfacewow
11. júl 2021

Zdravim. Pisem tu teraz vlastne za kamarata, o ktoreho sa zacinam dost bat. Problemom je jeho vztah so zenou. Su spolu cca 10 rokov a maju 2 deti (8r, 4r). Byvaju stale spolu ale uz ani vobec nekomunikuju. Je to ten typ zeny, ktora zastava nazor, ze chlap by mal poznat len robotu a domov kde bude s rodinou nic viac. Ziadny kamarati nic. Ja sa s nim poznam prakticky odmalicka a stretavame sa iba raz do roka, kedze ja byvam 200 km od neho a mame svoje zivoty. Samozrejme ked sa stretneme, tak povymetame vsetky bary v meste. Toto ta jeho zena nikdy nevedela prekusnut, ze jej chlap si dovolil raz za uhorsky rok vyjst von s kamaratmi a bolo hned z toho peklo. Teraz je to uz v takom stadiu, ze on sa radsej zobere sam na pivo lebo pri nej uz nemoze vydrzat. Totalne ho ignoruje a tuka nonstop len do mobilu. Pravdepodobne je v tom aj tretia osoba. Vykricala mu tiez, ze sa jej uplne zhnusil a podobne veci. Sam mi hovorieva ked volame, ze to psychicky uz nezvlada a nevie co ma robit. Svoje deti miluje, dal by im aj posledne ale na zenu uz nema ani pekne slovo. Byt, v ktorom byvaju je jeho a nadobudol ho este pred manželstvom. Uz jej aj hovoril aby odisla prec ale jej slova vraj boli "ze jej to takto vyhovuje" a ked chce nech odide on do nejakeho podnajmu. Co by ste robili na jeho mieste vy? Dokazali by ste vydrzat v jednej domacnosti s clovekom, s ktorym uz vobec nekomunikujete?

andreatytler
12. júl 2021

@trollfacewow Preco sa nerozvedie?

trollfacewow
autor
12. júl 2021

@andreatytler na jednej strane by to rad spravil ale je mu luto tych deti

lintu
12. júl 2021

Dobrým otcom môže byť predsa aj po rozvode. Určite aj decká bude spokojnejšie, keď bude doma pohoda ako takéto napäté prostredie. Depky, ticho, hádky?, žiadne rodinné výlety,.... Nič moc teda vízie do budúcna.
Alebo mu je ľúto, že nemajú kam ísť?

miadi
12. júl 2021

Ja by som sa do toho na tvojom mieste nemontovala. Ty poznas len jeho verziu ich sukromneho života. Kto vie ako to je ? Ona je taka otras ze on chudak musi furt chodit na pivo, no iste to znie ako otec roka. Kamosku muz podvadzal veselo a kazdemu sa na nu stazoval aka je zla neda sa snou zit ked ju planoval opustit. . Pritom on bol ten co robil najviac zla. Takze na tvojom mieste by som ho nechala nech si to vyriesi so zenou on alebo nech sem napise on, Ale tu aj tak nic nevyriesi, musi doma poriesit.

andreatytler
12. júl 2021

@trollfacewow A ako si to predstavoval, ked posielal zenu zit inam? Ze ona necha deti s nim? alebo by mu nevadilo ze odide aj s detmi? To by mu nebolo luto tych deti?
Detom najviac skodi, ked vyrastaju v prostredi, kde sa rodicia k sebe nespravaju ako maju, lebo maju nespravne zivotne vzory. Ak tam deti budu zit cele roky, budu povazovat za normalne ze s partenrom netreba rozpravat ani mu prejavovavt lasku a budu sa presne tak isto spravat vo svojich vztahoch ked dospeju.

jaskolka
12. júl 2021

Tiež by, som sa do toho neplietla. Máš len jeho verziu, jeho pohľad a to nemusí byť vždy to jediné správne. Za rozpad vzťahu sú vždy obaja zodpovedni. Nezastavym iba ženu, ale ktovie, možno ani ten tvoj kamarát nie je svätý ideál, keď sa s ním vidís raz za uhorský rok, ťažko môžeš vidieť, čo sa tam naozaj deje a dupľom za zavretými dvermi bytu. Každá minca má dve strany.

monkasponka
12. júl 2021

@trollfacewow nečitala som všetko.. len som sa zamyslela, ak by som mala muža a dve deti a pride kamoška za chlapom a vymetaju všetky bary ... tak to by uvidel ten bešamel.. a kamoška by ostala asi bez vlasov. Kamarati su ok ,len toto je fakt z cesty.....
On je uz (teda by mal) byt trochu inde vysvelostou. V tomto veku by s jedinou zenou ktorou vymeta bary, by mala byt jeho zena, mie ty 🙂
... sorry na nazor, ale podobnu skusenost s tymito ,,kamoskami z detstva mam osobnu... a myslia si ze ked sa poznali ako deti maju dozivotne pravo riešit ich sukromnie.

h2
12. júl 2021

@monkasponka Ale to nie je kamoška. Je to kamoš - chlap.

monkasponka
12. júl 2021

@h2 bože fakt 😀 , .. no kazdopadne vidi ho raz za uhorsky rok, neviem či je to plnohodnotny pohlad.

sissy27
12. júl 2021

@monkasponka ehm, ja len že bešamel je omáčka 🙄😂

Inak zaujímavé, napísať túto story žena, tak by to bolo jasné - rozvod, deti do svojej starostlivosti, výživné… pre chlapa - nestaraj sa, možno je všetko inak 😃
Za mňa - ak si nemajú čo povedať, cesta na nápravu nie je, tak to zbytočne nenaťahovať. Deti potrebujú kľudné zázemie, rodičov ktorí spolu normálne komunikujú. Ak toto nemajú tak rodina svoju funkciu neplní.
Že žena ostane bez strechy nad hlavou - nepríjemné, ale na toto mala myslieť skôr.

syslik81
12. júl 2021

akopises -vidis ho raz za rok ..nevies uplne ako to tam je ... nevies ci kamaratov uhol pohladu je spravny a nie zenin .. ludia sa vekom menia a mozno sa zmenil aj priatel a mozno nie... aka si sa s nim rozpraval o rozvode a on zamietol viac spravit nemoze... okrem psychologickej poradne alebo mu najst milenku kt ho rozhybe k rozvodu 😝 alebo ho vezmi niekam na dovolenku-panska jazda a tam pride na ine myslienky ...

jankapepe
12. júl 2021

@trollfacewow vieš pre objektívne zhodnotenie potrebuješ aj názor druhej strany. S ňou si sa o ich vzťahu rozprával?
Z toho čo si uviedol je viac ako pravdepodobné že komunikácia viazane, lebo manžel sedí pri pive viac ako doma s rodinou...a ok raz za uhorský rok vymetie všetky bary, čo tiež nesvedčí zrovna o jeho abstinencii. Stretnutie s kamarátom nie je dôvod vymetať bary 🤦🤨

trollfacewow
autor
12. júl 2021

Posledne mesiace som s nim v kontakte prakticky kazdy den. Ci uz volame alebo.piseme cez messenger. Boli sme aj svagrovia kedysi, kedze som 2 a pol roka chodil s jeho sestrou a vtedy sme sa stretavali castejsie aj s jeho zenou. Dokonca som im bol aj na svadbe 😃 Dvakrat nadseny som nebol, ked si ju bral ale co uz 😃
A on sam od seba na pivo nechodil. Vzdy prisiel z roboty a hral sa s detami. Az posledne tyzdne to zacal robit, ked s nou nevedel vydrzat medzi styrmi stenami. Viem, ze nikoho nema aj ked by chcel nejaku spriaznenu dusu aby prisiel na ine myslienky, kedze jeho zena uz o neho ani nezakopne. Teraz cez vikend som bol s nim a trosku sme vyresetovali u nas na chalupe ale je vidiet na nom, ze sa velmi trapi.

lintu
12. júl 2021

Ak chcu dom aj deti obaja, potom uz zostava len nejako najst opat cestu k sebe alebo oddelene izby, v ktorych si kazdy bude byvat so svojim novym partnerom... vsak vselico sa stava 😅 neviem, ako inak by ste chceli riesit tuto situaciu. Decka si teraz este velmi neuvedomuju, co sa s ich rodicmi deje. Ked tomu zacnu chapat, je moznost, ze sa rodicom zacnu od hnevu vyhybat.

ivangeline
12. júl 2021

Ak chce nieco zachranovat,tak hor sa dotoho. Musi robit zmeny on a necakat na ne. Snazit sa o komunikaciu. Navrhovat spolocne straveny cas. Mozno nejaky vikendovy pobyt pre manzelov bez deti alebo s detmi a animatormi k nim. ;) Pomoct nejak manzelke. Prekvapit ju. Premyslat,co ona rada. Co ich vobec spojilo,preco si spolu zacali,pripomenut si tieto dobre chvile... A ked nechce,tak musi konat tiez,inak bude len v depke a este sa z neho stane alkoholik a vsetko jeho vina bude.. vsak ako obycajne,nie? :D Akoby vo vztahu bol len jeden....

miadi
12. júl 2021

@trollfacewow chcel by spriaznenu dušu? Tak nech sa najprv rozvedie. Chodit chlastat nie je riesenie iba to veci zhorsuje, nikto ho v tom vztahu nasilu nedrzi. Bud na nom popracuje alebo ho ukonci.

trollfacewow
autor
12. júl 2021

Dnes mi prave pisal, ze v septembri sa od neho zena odstahuje do podnajmu. Vravel mi, ze sa aj snazil o komunikaciu ale proste ona uplne vychladla a nestoji ani o to. Minuly vikend boli na Orave, posielal mi aj fotky a ona, ze furt len na mobile aj tam a ani slovo s nim neprehovorila.