Čo ak chlap nevie hospodáriť s peniazmi?

patricia255
3. júl 2023

Ahojte. Celkom by ma zaujímal váš názor. Čo ak by ste spoznali super chlapa, ktorý je milý, pozorný, zábavný, sexy, vie ako sa chovať k žene a čo jej dať aby bola šťastná... ALE nevie narábať s peniazmi. V dnešnej dobe je síce normálne že si človek ťažšie ušetrí, ale tu hovorím o chlapovi, ktorý teda zarobí cca 1000€ v čistom, nemá deti ani nejaké drahé záľuby (vlastne žiadne). Proste podnájom, jedlo, fajčenie a auto a každý mesiac sa ide na nulu a čaká na výplatu. Jediná výhovorka je, že žije na Slovensku a tu sa ťažko žije, všetko je drahé... Pričom viem, že ozaj na ničom nešetrí, skôr míňa kým má peniaze a keď nemá tak čaká na výplatu. A keby aj mal na výplate zrazu o 200€ tak aj tak mu nič neostane.. zachadza to takých extremov, že si nechá za seba platiť od ženy a nie raz, opakovane až pravidelne.
Je toto vec, pri ktorej začať radšej premýšľať či v tomto pokračovať? Či myslíte že sa to dá ľahko zmeniť?
S takýmto chlapom sa ťažko plánuje aj výlet za 100€ na osobu, nie to ešte nejaká lepšia dovolenka....

Proste podľa mňa žiť z výplaty do výplaty nie je život, ale prežívanie... Viem že to tak veľa ľudí má, ale väčšina z nich má hypotéky a deti...

dskjhfdlkdjhl
3. júl 2023

@patricia255 a uz si mu to povedala?

dadis
3. júl 2023

@patricia255 No nie je to velky zarobok, veru. No ale ak nic neusetri, tak si zije k zarobku nad svoje pomery. Prenajom, auto aj cigarety su zruti penazi.

0silvia0
3. júl 2023

@patricia255 no tak minut 1000 euro na podnajom, auto, stravu a fajcenie sa da uplne v pohode. Ak to ty vies lepsie, setrit, tak mu to skus ukazat ako sa to robi.

vler
3. júl 2023

@patricia255 mne teda fajciar ktory zije od vyplaty k vyplate a este si necha za seba zaplatit od zeny vobec sexy nepripada

brigelka
3. júl 2023

@patricia255 tak buď budeš šetriť ty, alebo radšej od takého chlapa utekať, lebo minie aj tvoje peniaze. Porozprávajte sa. Možno on nevie šetriť, ale ak ty vieš, môžeš mu s tým pomôcť. Ak ale on nechce šetriť, ani nechce aby si mu ty šetrila, tak ťa bude vyciciavať ako zlatokop.

liljana
3. júl 2023

A ty zarobis a odlozis kolko?

elisebah91
3. júl 2023

Áno fakt je že všetko šlo hore a je drahšie, ale aj z takej výplaty by som keď u nič vedela odlozit aspoň 50€...podľa mňa to nemá budúcnosť. Lebo ta prinesie aj iné stresy a bude to oveľa ťažšie

.

tiezjedna
3. júl 2023

ten by šiel ako namydlený blesk...

patricia255
autor
3. júl 2023

@liljana ja zarobím toľko isto, usterím do pohody 300€ mesačne, keby chcem aj viac... Ale nefajčím

@0silvia0 myslíš že je úplne normálne že muž len na seba potrebuje komplet celú výplatu? Že 1000€ je len tak tak na mesiac?
By ma zaujímalo či fakt každý bežne toľko na seba mesačne minie...
Mne to príde tak že dotyčný ostane PN a už neprežije...

On si moc šetriť asi nechce .. skúsila som mu poradiť že nech šetrí na jedle, lebo každý deň si objedná donášku a vôbec si nevarí.... Ale vraj to nič moc neušetrí a ešte aj stratí pri tom čas...🤷

dadis
3. júl 2023

@patricia255 Tolko usetris? Klobuk dole. A mas aj auto a vlastne byvanie?

patricia255
autor
3. júl 2023

@dadis áno mam hypotéku, nemám auto, do práce mi chodí MHD. Ale to aj jemu... Lenže on by do MHD nesadol keď má auto

dadis
3. júl 2023

@patricia255 A ta mhd je pohoda, mas ozaj moj obdiv, ze aj s hypotekou tolko dokazes usetrit..

elisebah91
3. júl 2023

@patricia255 tak to je paráda, že toľko odlozis...myslím že to buducnost nema, chlap to nevidi alebo nechce vidieť...keby chcel už je zmenený, uz odklada aspoň 150€

mikadooo
3. júl 2023

@patricia255 ak si nechá platiť od ženy, tak nejde do nuly, ale do mínusu. A to by mi teda sakra vadilo. Spoločné prachy na existenciu pekne na začiatku mesiaca do kasičky a tým sa zaplatia spoločné výdavky, ja neviem nájom, energie, jedlo (bežne nákupy) na mesiac, atď. A na tie by som mu nedovolila siahnuť. Ostatné - nech si míňa na čo len chce. Ale v tomto prípade sa nestane, že v polke mesiaca nemá ani na suchý rohel.

vler
3. júl 2023

@patricia255 suma za donasku za porciu jedla je viacnasobna oproti tomu kolko by stala uvarena porcia jedla z nakupenych potravin -ale to vies aj Ty, preto si mu to radila. Zda sa ze jemu nie je pomoci, skutocne

patricia255
autor
3. júl 2023

@elisebah91 no ja šetriť viem a viem si tie peniaze užiť potom niekde na dovolenke, alebo v lete, ísť s priateľmi na výlet, večer si posedieť... Nemám potom finančnú tieseň...
Nepáči sa mi, že on má na seba 1000€ a všetko utratí... A to nie na nás... To 99% vecí platím ja...
Vždy povie že ma teraz menej peňazí... Ideme niekam, ja platím a on si deň na to kúpi pivo a pizzu lebo si ide večer pozrieť film... Proste on na sebe absolútne nešetrí v ničom... Toto na fakt nahnevalo že som platila zaňho lebo mal málo peňazí do výplaty a deň na to už míňal na zbytočnosti... 😐

Či to bežné domácnosti fungujú tak že váš partner minie 1000€ len na seba?

liz_lemon
3. júl 2023

ruky od neho, uz teraz je jasne, ze sa k sebe vobec nehodite, nezhodnete sa v style zivota, mohol by ta aj do problemov dostat

akvi
3. júl 2023

@patricia255 no pokiaľ to on nevidí, tak s tým asi nič neurobíš. Môj tiež nevie šetriť, ale on si to uvedomuje a má na to mňa 😅😂 Ja kým som nepoznala rodinu môjho muža, tak som si neuvedomovala, aká je moja rodina šetrná. A ako tá jeho dokáže rozhádzať prachy na blbosti. Mňa doteraz udivujú, ako tak môžu fungovať. Takže ak to on nevidí a neuvedomuje si to, utekala by som kade ľahšie, lebo tam to vždy bude o tom, že ty budeš šetriť a on rozhadzovať a vo výsledku budeš ty tá, ktorá bude ťahať nečakané výdavky resp. ty si nedoprajes.

elisebah91
3. júl 2023

@patricia255 určite to tak nefunguje. To by sme nedali...máme spolocny príjem cca 1300-muzova výplata +rodičak na 5 členov ..
Preto píšem že to nebude fungovať. On nevie fungovať v normále čo keď príde dieťa, iné povinnosti, stresy...potom si bude kupovať somariny na stres a ty ži z materskej čo rodicaku...nieje vyzretý a pripraveny na niečo viac. Ty si pred ním v tejto oblasti 5krokov/rokov?napred...počkáš ho a budeš dúfať že aj on vyzrie, čo sa nemusí stať? Alebo....

hankm
3. júl 2023

@patricia255 "co jej dat aby bola stastna" tz, ze ti vie vysukat mozog z hlavy? Nic ine totiz na tomto mladom panovy zaujimave nevidim. Ma nejake ambicie? Bez ziadnych zalub? Viete sa bavit aj o hlbsich temach ci ta len ohlupuje lacnymi vtipmi a ty vlhnes? To ze minie uplne vsetko je u muzov v zasade bezne. Toto je potvrdenie jedneho vyroku, co mi pred rokmi povedala kamoska "vies, zene staci povedat tie spravne slova". 😁

tanyag
3. júl 2023

Myslím, že ťa len využíva. Ukázala si mu, že mu za všetko zaplatíš, a on si to užíva. Si si istá, že si neodkladá nejaké peniaze?
Vieš ako zistíš, či to má budúcnosť? Prestaň za neho platiť, prestaň s ním chodiť na výlety. A potom uvidíš, či je ochotný s tebou tráviť rovaký čas, aj keď len doma pri telke alebo na prechádzke, kde netreba minúť ani cent. Ale myslím si, že s takým človekom budúcnosť nie je, pretože ak by prišli deti, tak by si sa o ne finančne starala sama, keďže on nemá teraz, nebude mať ani potom. Vek odhadujem tak do 30?

hopsadobrandejsa
3. júl 2023

Ak by som vedel, ze za polroka zomriem alebo pride koniec sveta, tiez by som viedol taky bohemsky zivot, ale inak nevidim dovod rozslahat celu vyplatu na ucty a donaskovu sluzbu.

Nechat si vsetko platit od zeny lebo vlastne peniaze potrebujes len pre seba je podla mna trocha ubohe. Toto mi pride jak alibizmus na steroidoch.

S clovekom ktory nevie nakladat s peniazmi by som sa dokopy nedaval.....

elmivelmi
4. júl 2023

@patricia255 Taka 1000e nie je velky zarobok na muza.K tomu najom auto,a kde tak rozhadzuje,na com?Tak mu sku ty navarit,mozno tam usetri,muzi to tak asi nevedia,neviem ale tak ak si objednava menicka za 7€ to nie je az tak drahe.Strava je draha.Skus mu navrhnut radsej brigady este .A ro nech odklada.A nvm moznonkeby mal rodinu tak sa inak sprava ale zasa sa na to spoliehat nieje tiez najlepsie.

akinomel
4. júl 2023

@patricia255 Prečítala som si Tvoje odpovede na otázky do konca diskusie. Dievča, ja som zrelá žena. Tento typ ,,chlapa,, očarí ženu akurát tak svojimi rečami a dotyčná si vysníva zvyšok. Utekaj preč, to nieje človek do života. Len by si sa trápila a on by mal STÁLE na všetko výhovorky, ako sa ,,to,, nedá. Veľa šťastia Ti prajem pri niekom inom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
komplikovana
4. júl 2023

Dobre, ze premyslas. A rovno poviem, nie nezmeni sa. A moze sa to zhorsit. To je ako liat vodu do hrna bez dna, nikdy nie je dost. Toto su dost podstatne veci vo vztahu. U neho vobec nefunguju a nema ani ochotu nieco zmenit. Vyuziva ta. Asi teda vies, co by si mala urobit.
@patricia255

januarova
4. júl 2023

@patricia255 kopni ho do prdele. To nemá budúcnosť. Ty si zdravo rozmyslajuca a on nula bodov... S ním nebudete mať nikdy peniaze, minie všetko. To sú také typy

simca06022011
4. júl 2023

Zbytočne sa pýtaš, ty sama vidíš ze to nie je ok. Tak sa s tým netráp. Predpokladám ze s nim rec o tom nie je. Jemu je takto dobre. Mňa by chlap takto fungujúci, svojim životným štýlom veľmi nezaujal, nemá snahu aby mu bolo lepšie len prežíva zo dňa na deň a v kľude sa nechá dotovať frajerkou..

cubo2
4. júl 2023

No, z toho, čo píšeš, to vyzerá tak, že muž je buď blbeček, čo nemá ani základnú finančnú disciplínu (keď budeš mať dieťa s ním, budeš živiť všetkých troch ty sama?), alebo ťa využíva. Ani v jednom prípade to nie je vlastnosť vhodného partnera do budúcnosti.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz