Človek, ktorý hovorí blbosti

21. júl 2024

Máte niekto v blízkej rodine ( napr.mama,sestra,otec atď..) niekoho koho ľudia berú s rezervovou alebo tak ? Moja mama sa stále opakuje resp.povie za celý rozhovor aj trikrát tú istú vec ( už to tak má.cely život ) alebo hovorí blbosti aby reč nestála,že napríklad že svieti slnko a také proste veci ktoré nikoho nezaujímajú,najhoršie je že musím tŕpnuť čo povie pri mojom priateľovi pretože on je z rodiny kde nemusí na ľudí dávať pozor ,ja viem že je to banalita ale ono kto žil s niekým takým pochopí o čom rozprávam ,alebo napríklad by si dala mama palacinky alebo lievance,ale povie že sa jej nechce robiť lebo strašne sa s tým musí srať a že sú to zložité recepty a pritom vari normálne aj ovláda skoro všetky recepty 🤣 máte to niekto podobne alebo len ja mám pocit že moja rodina je niekedy z inej planéty ? 🤣

anna777115
21. júl 2024

Riešiš, blbosti.Každý, ma nejakú formu komunikácie a vyjadrovania sa načo to riešiť, pokiaĺ, dotyčný človek nie je nejaky vulgárny, alebo uštipačný s nevhodnymi poznamkami, tak nie je, čo riešiť.

viestta
21. júl 2024

Jednoducho mas pocit, ze tvoja mama nebude "dost dobra" pre tvojho priatela. Neviem akym sposobom na nu potrebujes davat pozor? Vak je aka je.
On si vybral teba, kym mama nie je uplne toxicka osoba tak nie je dolezite ci sa jej tie palacinky chce alebo nechce spravit a ako to okomentuje. (ani ja ich nerobim rada, aj ked ich ovladam, presne z toho isteho dovodu ako tvoja mama, je s nimi piplacka)

zuzana9393
21. júl 2024

Daj konkrétnejšie príklady, toto mi také hrozne nepríde. Nejde ti ona skôr tak celkovo na nervy? Kto pre teba v živote urobil viac, ona či priateľ?

marca12
21. júl 2024

Neprezivaj to rak. nech si mlady pan zvyka 🤣 Neboj v kazdej rodine to mame,ale vsetci sme si zvykli a ani neriesime.

thereisabear
21. júl 2024

Mne to tiež také hrozné nepríde, skôr, že ste si nesadli povahou. Pripadá mi, že mama by sa len chcela porozprávať, ale nikoho to nezaujíma.
A robila sú už palacinky pre rodinu? Mne by sa tiež nechcelo pri tom hodinu stáť.

lindous
21. júl 2024

Ja mám takú kolegyňku, všetko musí okomentovať, rovnaké príbehy sme počuli už miliónkrát, všetko čo musí spraviť ofrfle (ale spraví, len má okolo toho rečí ako koza bobkov) a čo ti ja viem, vôbec mi to nejak neprekáža, nerozčulujem sa, nemyslím si o nej nič zlé, zvykla som si, beriem ju aká je, aj keď niekedy počúvam jedným uchom dnu a druhým von 😅 myslím si, že je dosť možné, že tvoj priateľ to vôbec nebude vnímať tak strašne tragicky ako ty...

moonlight1210
21. júl 2024

S humorom upozorni priatela, aka mama je a ze si z toho nema nic robit. Ze uz je raz taka.
On bude v obraze a ty sa nemusis hanbit dopredu.

No daj si pozor, ak sa potom o nej vyjadri nejak dehonestujuco/posmesne. To ho pekne na mieste zaraz a vzdy sa jej zastan.
Ze vies, aka je, ale je to tvoja mama, dobre ta vychovala, vzdy sa starala a pre jednu vlastnost na nu nedas kydat.
Urob to aj preto, ze ked strpis, aby ti povedal nieco pohrdave na rodinu, postupne to rozsiri i na teba a raz by to pohrdanie mal aj k tebe. Lebo si z tej rodiny.

butterflyeffect
21. júl 2024

Vekom som prisla na jedno, ziadna rodina nie je normalna, nie len ta moja 😂 neboj, ked spoznas priatelovu rodinu aj tam bude nieco divne 🙂 ja ked som prvykrat mojho viedla na navstevu, tak som dopredu upozornovala ze su taky a hentaky, a on na mna potom ze uplne normalny su vsetci. Myslim ze kazdy z nas zvykne byt viac kriticky na svoju rodinu a vobec ta druha strana to tak nevnima.

liusa82
21. júl 2024

no vieš čo,ja mám vzdelanie som doktorka ,ale keby mňa niekedy počuješ rozprávať, to ako originál sedlaňa.Niečo také ako tvoja mamina😀 najprv tresnem,až potom rozmýšlam.Vtedy by mi fakt málokto povedal, že som študovaná.Ale na druhej strane, medzi cudzími si dávam bacha aby som nejakú somarinu netrepla aj v práci.Lebo to sme takí ludia, čo na srdci to aj na jazyku.Ja nemám rada velmi strojených ludí.Radšej takto z vesela trepnúť hoc čo🙂 my to doma máme takto všetci.Ale poznám aj rodiny, kde sa iba slušne gestikuluje,prekladá noha cez nohu..na každé slovo si treba dávať bacha.Ja by som tak nechcela žiť

danyelia
21. júl 2024

Ja Ti celkom rozumiem, tiež mám takú mamu, pri ktorej často tŕpnem, čo povie v spoločnosti 😬 Sú ľudia, ktorí nemajú ten vnútorný ,,radar,, na komunikáciu, alebo sú takej povahy či majú talent na nevhodné poznámky. Ale aj v rodine sme mali také babky, čo na srdci, to na jazyku. Bežne pri večeri začnú pred všetkými rozprávať o svojich ranných tráviacich ťažkostiach po fazuľovom guláši 😆 Do toho druhá tresne, že sa jej pokazila práčka, nech sa jej poskladáme na novú, lebo ona chudák nemá a my sme aj tak skúpi 🙄 mama, že kedy budem mať ďalšie deti (aj keď dobre vie, že po vážnej chorobe) ich mať už nechcem a potom to obráti na straaašnu srandu 🤨 Dedko 3x za deň opakuje ten istý príbeh s bratrancom kolegovho syna, ktorý poznáme už naspamäť 🤪 Alebo sme vonku a niekto začne nahlas iného ohovárať, v zmysle ,,to čo má na sebe preboha s takou postavou...,, Sú veci, ktoré idú jedným uchom dnu a druhým von, ale ak má niekto urážajúce, provokačné či posmešne reči, taktne zasiahnem a poprosím ich, aby s tým prestali, alebo že to preberieme neskôr v súkromí...

barborachors
21. júl 2024

Mozno ma tvoja mama začínajúcu demenciu. Treba ist na neurológiu. A vobec nesrandujem. Takto sa zacina choroba prejavovať. Dufam, ze nemam pravdu, ale treba to skontrolovať. Neuľahčovala by som to, no ak hovorí odveci, je to zial choroba a nie povaha alebo nižší intelekt.