Človek, ktorý bol na psychiatrii

26. okt 2024

Ahojte. Mali ste skúsenosť s človekom ktorý bol liečený mesiac antidepresívami na psychiatrii? Mal prítomné halucinácie a bludy. Tvrdí, že sa z toho dostal, no neviem. Cítim z neho, že je chladný, zameraný na seba, až narcisticky. Rád, keď sa o neho baby zaujímajú. Neviem, aku mal diagnózu, vyjadruje sa k tomu vyhýbavo.

luciaruz
26. okt 2024

Ja by som do takéhoto vzťahu nešla. Najmä ak nevie byť úprimný.

wolf_
26. okt 2024

Nemám predsudky voči ľuďom, ktorí boli na psychiatrii. Človek tam vie skončiť ani nevie ako.. Stačí vyhorenie z práce napríklad... Už dávno by nemala fungovať predstava, že na psychiatrii sú len "nebezpeční psychopatickí blázni"... Aj tie "halucinácie a bludy" mohli byť z xy dôvodov...
Ale za to ak z niekoho cítim, že je chladný, narcistický.. Nevie úprimne otvorene podebatovať aká diagnóza atď atď... tak 🚩🚩🚩 a bye...

vanilkovazmrzka
26. okt 2024

Pre mna je to tiez velmi zavazny 🚩

colsami
26. okt 2024

Ano poznam takeho cloveka a nemusi to znamenat nic strasne, ale je pravda ze slo o Dg. napr depresia. Ako pisu hore, su pripady kedy Ta na kolena polozi situacia v rodine, padak z prace, problemy v rodine, tazka choroba. A pekne sa z toho dostanes.
Ale.
Halucinacie a bludy byvaju casto konkretne pri schozofrenii, aj sa stavim ze to bude ono. Mozno paranoidna schiz.
V drvivej vacsine pripadov sa tie stavy (a hospitalizacie) pri schizofrenikoch vracaju a opakuju.

A nie, isto by som nesla do takeho vztahu dobrovolne. Uz dost narocne je to zvladnut, ak sa vyskytne behom zivota, ked uz je v hre dlhorocne partnerstvo ci deti... A nie ze dobrovolne do toho ist. Zial, kedze viem co to obnasa a poznam zive priklady z blizkeho okolia - nesla by som.

aandrea9
26. okt 2024

Liečba antidepresivami určite netrvá iba jeden mesiac. A s narcisom...radšej utekaj.

eliska13
26. okt 2024

Bludy môžeš mať aj pri silnej depresii.Poznam ľudí, ktorí sa liečili, ale skôr z traumy po rozvode, existenčné problémy, úmrtie dietata

sara07
26. okt 2024

halucinacie, bludy môžu byt aj nespravne alebo zle dávkované lieky ktore tam dostaval, preto sa chodi ležat na oddelenie aby to vedeli odsledovat
za mna by som do takého vztahu proste nešla

hipuska
26. okt 2024

Klame, za mesiac sa nikto nevylieči. Mohol možno byť hospitalizovaný ale určite nie chodiť k lekárovi. AD začínajú po mesiaci iba zaberať.

lija22
26. okt 2024

a nie skor antipsychotika? tak,ci tak. Tieto ochorenia maju urcite fazy, ak uz aj liekyzabrali este trva kym ta chemia v mozgu ziska spravny balanc. jednoducho trva kym bude ako pred tym. sledujem to u dietata

zero1
26. okt 2024

Taký človek ťa časom psychicky úplne vyžmýka. nie je to jeho chyba, je chorý, ale v živote toto nepotrebuješ. málokto vie "pracovať" s takými ľuďmi.

columbovazena
26. okt 2024

Neviem, o čom tu niektoré baby píšu.." Že klame, za mesiac sa nevyliecil" a pod. Haló ženy, viete čítať s porozumením? Autorka píše o tom, že bol mesiac liečený na psychiatrii, nie že mesiac bral lieky. Jasné, že antidepresíva sa neberú len mesiac, to dá rozum. A tie halucinácie kľudne mohol mať z ťažkej depresie, je to diagnóza ťažká depresívna porucha s psychickými priznakmi. Tie psychózy sa dajú potlačiť antipsychotikami, alebo sami ustúpia, ak je liečba depresie úspešná. A ako píšeš - že je narcis, to podľa mňa nemá s diagnózou nič spoločné, to je proste povahova/osobnostná crta

lindusss2016
27. okt 2024

@aandrea9 liecba AD moze pokojne trvat roky, ale hospitalizacia na psychiatrii je standardne na tei tyzdne. To im uplne staci na to, aby tu liecbu nastavili...

aandrea9
27. okt 2024

@lindusss2016 ja viem, ale z príspevku to vyznieva tak, že AD už dotyčný neberie

lindusss2016
27. okt 2024

@aandrea9 z prispevku podla mna vyznieva len to, ze uz nema halucinacie a nie, ze neberie medikamenty 🤷

vorkola
27. okt 2024

Nie,ked nie je uprimny ,tak nezacat si snim,nikdy nevies na com si.Ja zijem s narcisom,ale to je des.