Da sa zit s muzom, ktoremu totalne chyba empatia? On si to nechce priznat, tvrdi, ze je extremne empaticky a potom hodi do priestoru par prikladov naucenej empatie. Ale vidno, ze to je len naucene na niektore situacie (aj idiot vie, co ma povedat, aby vyzeral, ze je empaticky), ale v beznom zivote to proste pouzivat nevie. Prirodzene mu ta empatia chyba. Napriklad, ze ho vobec nezaujima, ako je mne, riesi len seba a svoje problemy, obtazuje ho, ba az prism nasiera ked som chora, pripadne z niecoho smutna/nesvoja...vtedy je hnusny... ale ked je vsetko ok, tak je normalny, niekedy posobi aj starostlivo.
Nie je asperger? Dalo by sa tak žiť, keby ti to neprekážalo, čo asi nie je tvoj prípad.
chcem s nim byt, ma ine kvality, ktore sa mi na nom pacia a lubim ho. Ale v tomto je hrozny, niekedy az kruty. Hlavne casto mi splechne do tvare hnusne veci, ze aka som, ale ktore vobec nie su pravda, ale uplne sedia nanho (ze presne taky je on). Ak sa od neho ocakava nejaka emocionalna podpora tak je ako kus ladu, este k tomu hnusny. Alebo nasvane odide, lebo ho to otravuje.
niekedy mi pride ako autista
@thereisabear vacsinou sa to snazim brat ako jeho sucast, ale niekedy mi chyba, ze ho nezaujima co ja, ze sa ma nieco dotklo, aky som mala den a podobne.
Na co ti je taky clovek, to je jedno, ci to je diagnoza, alebo povaha, proste to nie je clovek na vztah, tebe je zle a on ti este prida.
Skus pozriet, ci nie je "len" problem vo vasej vztahovej vazbe podla tohoto navodu: https://www.instagram.com/p/CxiwcyaItc5/?igsh=O... ⬅️⬅️⬅️
Co to je sheldon z TBBT? Skus si pozriet zo par dielov 😅
Môže mať naozaj aspergerov syndróm a "naučenú empatiu". S takým človekom sa dá žiť, ale chce to veľa veľa pochopenia z tvojej strany a polopatistickej komunikácie... Na druhej strane, že je na teba hnusný, keď si napríklad chorá, alebo že ťa obviňuje z vecí, ktoré objektívne nie sú pravdivé (objektívne-to je dosť dôležité), to mi príde skôr na nevyzretého jedinca, nie na aspergera 🤔. Lahodné
Každopádne, prečítaj si čo to k aspergerovi a uvidíš, či to vôbec je asperger, alebo sa časom z neho vykľuje proste sebestredná osobnosť, ktorú druhý človek jednoducho zaujíma len vtedy, keď "nerobí problémy" 🤷.
Môj ex bol taky istý, nikdy viac a žiadne také správanie vo vzťahu nie je ospravedlnitelne.... odporúčam kašľať na to a nájsť si niekoho kto je empaticky
moj ex bol taky a zivot s nim hrozny...napriek tomu som ho milovala a stale dufala v zmenu .. ta sa nekonala a tak aj vyzeral koniec- proste mi ho zabudol povedat .. len mi oznamil ze uz nema dovod chodit a zablokoval ma kde sa dalo ... takze pocitaj s tym,ze ak ty taka niesi a auz teraz ti to vrta v hlave tak s nim proste stastna nebudes a stale budes dufat v zazrak
Nemusí byť nic zo spektra autistického.
Môže to byť len strašný sebec alebo aj osoba s narcistockou poruchou
Och. Vedela si ze odoby s narcistickou poruchou osobnosti nemaju empatiu? A reaguju tak ako tento tvoj. A ver mi s clovekom tejto poruchy zit nechces. V jednej knize sa pisalo ako autor pisal od takejto osoby sa nebezi prec ale uteka.
Musíš byť s takým človekom?