Citový autista

simkaaaa
7. okt 2022

Mám za sebou už niekoľko nevydarených vzťahov, aj rozvod. Vždy mi život do cesty prihodil buď extrémneho žiarlivca alebo psychopata. S jedného vzťahu mám 8 ročnú dcérku ktorá je mojím hnacím motorom v tomto neľahkom svete. K veci, dôvod prečo tu píšem je že som už bola 2 roky sama a vôbec som nikoho nehľadala, pretože mi vyhovovalo byť sama a venovať sa naplno mojej dcére a práci ktorú milujem. Spoznala som človeka s ktorým sme si perfektne sadli, skoro presne ten taký tip akého som si predstavovala, úprimný, cieľavedomý gentleman ,má veľmi rád moju dcérku, ona rovnako aj jeho. Začali sme spolu žiť a aj pracovať. Pre mňa to bolo dokonalé, až do dňa kým som si nezačala uvedomovať že nevidím v jeho očiach takú tú úprimnú lásku ku mne.Keď som sa ho opýtala že prečo mi po 4 mesiacoch ešte nepovedal že ma vôbec ľúbi, odpovedal mi že to musím cítiť z neho. Od začiatku vzťahu mi však tvrdil že on svoje city tak najavo dať nevie, psychologička ho označila ako citového autistu.Ja som to prijala a povedala som si že však dobrý vzťah sa nezakladá na tom či budeš niekomu hovoriť že ho ľúbiš ale skôr mi išlo o hodnoty ako vernosť,úprimnosť a úctu keďže som v takej rodine vyrástla. On vyžaduje od ženy aby bola rovnocenná, mala svoje peniaze, on svoje a keďže zarábam nadpriemerne, bol úplne v poriadku že ja ťahám domácnosť ( On zatiaľ dával peniaze do svojho bytu kde sa v decembri máme nasťahovať s ním). Malá sa teší že bude mať vlastnú izbu a pod. Povedal mi že som úžasná žena a že si somnou vie predstaviť budúcnosť, rovnako aj ja som sním chcela ešte druhé dieťa ale ubýja ma myšlienka že ma neľúbi, že sa na mňa pozerá ako na svoju “mamu” ..
Ten čo píše hore môj príbeh je veľký stand up komik 😂
Otázka k vám… zostali by ste v tomto vzťahu a verili by ste že chlap vás po nejakom čase dokáže aj ľúbiť?

salamistka
7. okt 2022

To že ti nepovedal, že ťa ľúbi neznamená, že to tak nie je...a možno je už v takom veku, keď už nemá klapky na očiach, nerobí si ilúzie a romantické predstavy tiež nemáva, riadi sa racionálne, vekom a skúsenosťami sa poučil, ale to sa nevylučuje s tým, že ťa ľúbi, len si poriadne premyslí, kedy a ako často to bude hovoriť...ja som tiež zato, aby bolo viac skutkov ako zbytočne povedaných slov....je kopec takých, ktorý povedia 5x denne svojej priateľke, že ju ľúbia, ale dokážu to povedať kľudne do očí aj ďalším dvom ženám....keď si rozumiete všade, aj v intímnom živote, tak nie je o čom podľa mňa...prečo máš pocit, že sa na teba pozerá ako na mamu?

veronika_sk000
7. okt 2022

@simkaaaa nemyslis, ze je podstatnejsie hladat slovo "lubim ta" v jeho cinoch a spravani? robi nieco, co naznacuje, ze ta nelubi? pretoze to slovo absolutne nic neznamena..ktokolvek ti ho moze povedat..vcera tu bola diskusia, preco si ludia nevedia udrzat vztahy, alebo nieco na ten styl..presne pre toto..lebo riesia nepodstatne sprostosti..laska nie je o slovach..ja tiez nemam potrebu partnerovi hovorit stale, ze ho lubim, ale on to vie a nepochybuje o tom

zojazoja
7. okt 2022

....co ja viem,ale z tohto mi nevychádza,ze ta neľúbi.. načo by bol s tebou potom..prijal tvoju dcéru, robil pre vás spoločný byt. Véd naozaj nie každý chlap dokonca aj žena opakuje 3 krát do týždňa partnerovi ako ho ľúbi...kľudne aj opačne to bežné býva.. opakuje jak papagáj vetu ľúbim ta,vyžaduje si to aj od partnerky a pritom sa chova jak debil

7miriam77
7. okt 2022

Planuje s tebov budúcnosť, preraba byt na spolocne byvanie, rozumie si s dcerkou...vlastne,co ti konkrétne chyba? Len tie slová "milujem ťa"? Ci citis,ze ti neprejavuje dost pozornosti, neznosti? Tazko radiť...podla toho ako si opisala vas vzťah, vyzera to byt na lásku, obojstrannú

pribinak
7. okt 2022

Výmen psychologickú, tato je evidentne slepá a hlucha.
V tomto veku za človeka hovoria činy a nie reči.

cacianka
7. okt 2022

To len ja som si všimla, že tu niečo neklape ?
Ste spolu iba par mesiacov
Začali ste spolu žiť
Začali ste spolu pracovať
Nevidis v jeho očiach lásku
On vyžaduje rovnoprávnosť
On vyžaduje aby žena mala svoje € ok ale
Ty zarabaš nadpriemerne
Ty taháš domácnosť, tzn.aj jeho potreby
On vráta € do SVOJHO bytu
Vie si predstaviť budúcnosť , no bodaj by nie keď zarabaš nadpriemerne
Nevidis v jeho očiach lásku, to som prečítala že nemusí prejaviť skutkami,nemusí ťa 3x denne objímať, 5x bozkávať, ale aspoň v očiach by to bolo vidno....
Máš za sebou ťažké vzťahy a túžiš sa do ďalšieho ako rýchlik EC a IC dokopy

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
7. okt 2022

@simkaaaa a ten byt, ktorý preraba, je písaný len na neho? Vieš, aby to nebolo tak, že Ťa teraz vyuziva, Ty všetko tahas a on si zatiaľ prerobí v pokoji svoj byt, ktorý je len jeho. Teda, keď sa rozidete, ostane všetko len jemu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenadka
7. okt 2022

@simkaaaa mne sa to nezdá. Byt bude iba jeho, keď sa ukáže, že je s tebou len z vypočítavosti, budeš sa mať kam vrátiť? Svieti to kontrolka, neignoruj to!

zojazoja
7. okt 2022

@cacianka nie, nie si sama, vsimla som si to aj ja hned...v mojom veku je jasné, že už si vsímam taketo dolezite veci 🙂 🙂 hold, toto zrejme autorku netrápi...je to jej život a s ním si može nakladať ako uzná ona za vhodné. po 4mesačnej známosti šup šup do spoloeného vsetkeho...dalej...zrejme dobrovolne ťaha financne celu domacnost sama. isto dobrorvolne. ved snad sa jej nevyhráža pán priateľ. a koho bude novy byt nevieme nikto z komentujúcich, čakame na autorku.

mila23
7. okt 2022

@zoro9836 ale stale to bude jeho byt...
mila autorka....ciny su dolezitejsie ako slova....ale trosku by som bola opatrna pri tom,ze Ty tahas domacnost a vsteko on dava peniaze do dvojho bytu...ano, planuejete tam byvat spolocne - ale trosku by som bola opatrna...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simkaaaa
autor
7. okt 2022

Byt je na neho ale peniaze ktoré do toho bytu investujem ja budú na papieri poistené (ak mi ich bude musieť raz vrátiť)
Že ma neľúbi mi povedal priamo, povedal mi že ma má veľmi rád ale neľúbi ( nelubil ani žiadnu svoju ex)
Preto je tam ten nápis že je citový autista, on svoje pocity nevie dať najavo.. Sex je sním skvelý ale vždy po ňom sa ide umyť a oblečie sa, keby vás chlap miloval tak si ešte nachvíľku možno ľahne a dáva vám pocítiť tú náklonosť, pre neho je sex len “odbavenie mňa a seba” … A to som vám ešte nepovedala že platím 70% naších výletov,večere a spoločné koníčky

janetinka27
7. okt 2022

ste spolu teda 4 mesiace?
ak ano, potom po 4 mesiacoch dospely (zivotom skuseny) clovek sa nikam vo vztahoch neponahla a po styroch mesiacoch neocakava vyznania lasky a najma neplanuje druhe dieta.
u tej psychologicky ste boli spolu? alebo na zaklade coho povedala, ze je citovy autista?
ten clanok mi pride trochu pozliepany, ako keby si nemala upratane vlastne myslienky a ani zivot, si s tym muzom kratko, vela ocakavas, on kupuje byt, ma nejake vyjadrenia o rovnopravnosti, ty tahas teraz vydavky, chcela by si s nim dieta. mne to pride ako taska s nakupom v hypermarkete
po takych skusenostiach ake mas, by som sa do vztahu takto neponahlala, po styroch mesiacoch ste sa mohli len spoznavat, ale dnes je moderne hned vstupit do vztahu a spolocneho byvania a cakat, co prinesie zivot a potom byt nestastny. pritom clovek by mal vstupit do zavazku az po zrelom uvazeni.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
7. okt 2022

Je to pel mel neusporiadaných myšlienok, ale prevažujúci dojem tvoje rozprávanie vyvoláva negatívny.
@zoro9836 má pravdu, chceš len podporu v tom že ti nesedí. Ale to musíš vedieť a rozhodnúť ty, my ho nepoznáme.

zojazoja
7. okt 2022

@janetinka27 veľmi suhlasim

zmrzlinka2021
7. okt 2022

@simkaaaa
Uprimne - to ze mas uz za sebou viacero nevydarenych vztahov a dokonca aj rozvod, hovori nieco aj o tebe.
Spavas s chlapom, s ktorym sa poznas par mesiacov a pritom vadi ti jeho pristup, povaha, jeho autentickost a teraz uvazujes nad zmyslom vztahu a ci dalej vo vztahu pokracovat.

A dokonca sa hrabes k nemu byvat.

Na take veci aj co len spolocne byvanie, mali by ste mat ujasnene, ci si vyhovujete, a ci je tam ta laska alebo nie. 4 mesiace je vlemi malo na taketo zavazky.
KOnas uplne nelogicky, naucenymi sposobmi spravania sa ale pozri na vysledky ktore mas v zivote? Prestriedanie niekolkych chlapov a teraz vo vztahu, kde sama pochybujes.

jaskolka
7. okt 2022

@simkaaaa prepac, ale máš za sebou vzťah so ziarlivcom a psychopat om a ty sa dáš dokopy pre zmenu s citovym autistom?
Necítiš sa milovaná, sam ti povedal, že ťa milovať nebude. Žijete spolu, ty ťahás všetko, a on pekne peniažky dáva len na seba a svoje bývanie, vyžaduje, aby si bola úplne samostatná, čiže inak povedané, od neho v budúcnosti nečakaj nikdy finančnú pomoc, aj keby si bola chorá ci prišla o robotu...
To fakt sa chceš "doraziť" 3x vo vzťahu?

zojazoja
7. okt 2022

@simkaaaa a ty ho lubis? miluješ? mas ho rada? ..k otazke: nie, nikdy by som nebola s človekom ako s partnerom, ktory ma nemiluje a chová sa tak ako si napisala vo fore prvy prispevok. sak to je jeden pruser za druhym...čo na takom sa dá vlastne lubiť? ten sex s nim maximalne.

ankare
7. okt 2022

No ja by som v tomto vzťahu neostavala.

cacianka
7. okt 2022

@simkaaaa 🤦🤦🤦

cacianka
7. okt 2022

@zojazoja ona ťahá takmer všetko, on si buduje SVOJ byt, a ona mu ešte prispieva na byt, po toxických vzťahoch sa po 4 mesiacoch známosti vrhne do tohoto
🚨🚨🚨🚑🛸🧭

drzaopica
7. okt 2022

@simkaaaa neplat vacsinu vyletov, vecere...
Inak nevidim problem iba to, ze uz pises o 2 dietati po par mesiacoch.Ked budete spolu 3 r byvat potom sa rozhodni.Ze sa umyje po sexe a nelezi s tebou v objati je take zenske rypanie sa v h...e.

zojazoja
7. okt 2022

@cacianka ale ma to na papieri spisane😃😃....

jana_eyre_2
7. okt 2022

Môj muž mi povie že má ľúbi asi raz za uhorský rok, prvý krát mi to povedal asi ja neviem po akom dlhom čase.. možno roku? Netuším.. ja tiež neinklinujem k týmto slovným vyznaniam, omnoho viac je premna dôležité ako sa ľudia k sebe správajú.. nepochybujem že môj muž ma ľúbi, lebo viem čo všetko somnou vydržal, preskákal, čo robí a ako sa správa.. a 100% ma neľúbi ako mamu, ale ako ženu, aj keď mi nehovorí "ľúbim ťa".. to ako sa človek chová je láska, nie to koľko krát vysloví nejaké slovo.. slová sú len slová nič viac
.

danieli
7. okt 2022

Jajaaaaaj tak asi tolko by som az netolerovala, toto nejde dobrym smerom pre teba...

mandzula
7. okt 2022

Píšeš "Že ma neľúbi mi povedal priamo, povedal mi že ma má veľmi rád ale neľúbi ( nelubil ani žiadnu svoju ex)
Preto je tam ten nápis že je citový autista, on svoje pocity nevie dať najavo". Iné je nevedieť dať najavo a iné neľúbiť. Ak by mi chlap povedal, že ma neľúbi, viac by nebolo o čom. Platíš 70 % vašich výletov, večere a spoločné koníčky... To sú peniaze, ktoré už neuvidíš určite a či uvidíš tie, čo si dala do jeho bytu a sú "poistené na papieri", je veľmi otázne.
Zrejme si po toxickych vztahoch taka citovo vyprahnuta a zufala, ze sa uspokojis s malom, to nie je dobry zaciatok vztahu.

liusa82
7. okt 2022

Nemám z toho dobrý pocit.To je tak všetko čo by som k tomu napísala.A pocity aspoň mňa ešte nikdy nesklamali