Cítim sa zbytočná

yzomandias
3. dec 2023

Ahojte ja uz ani necakam rady.Nech robit co robim skusam vsetko co mi kto poradi aj tak to nefunguje.Minuly tyzdem som oslavila 16 narodeniny.Bolo to fajn som na internate a tak som bola so spolubyvajucimi.Su to sice moje kamaratky ale i tak medzi ne velmi nezapadam.Minuly tyzden cely tyzden hovorili len o chalanoch ,ktory sa im paci , ktoreho by chceli.Malo kedy sa rozpravame pretoze riesia len toto dookola no a ja sa k nim nemam ako pripojit.Aby ste rozumeli som introvert.Nikdy som nemala vztah ani takto a citim ,ze to ani nechcem.Casto placem som smutna.Citim sa zbytocna ,nepotrebna.Vsetci moji rovesnici chodia von maju kopu ludi.Ja pridem domov z internatu sedim doma.Maximalne idem niekam s momou.Neviem ci som uz naozaj tak zla alebo preco sa mu nikdy nepodarilo najst si kamaratov.V realnom zivote sa nestazujem ani nic.Na kruzky nechodim so zdravotnych dovodov nemozem.Je mi fakt zle ked pridem domov na internat je to lepsie.Ale potom mi je zasa smutno ,ze som cely vikend presedela doma s mamkou a moji rovesnici chodia po vonku.Citim stale strasne sama.Zbytocna nikym nechcena.Nikto ma nechce nikomu nechybam a nikto ma nepotrebujem.Neviem aki s tymito pocitmi bojovat.Nemam chut na zivot.

betulinka1
3. dec 2023

@yzomandias skusila nejaku pomoc v utulku, ci uz tam kde študuješ alebo tam kde bývaš. Tam dostanes tolko lasky, ze nebudes vediet co s nou. Alebo kruzok nemusi byt len sport. Moze to byt nejaka čitateľská skupina, šachy a tak. Alebo si najdi nejaku brigádu cez vikendy. Musis sa viac socializovat a najst si taku kamosku, co je podobná tebe a tvojim záujmom.

yzomandias
autor
3. dec 2023

@betulinka1 Kde studujem utululok nie je a kde byvam nehladaju nikoho.Co sa tyka kruzkov pochadzam z dediny nic okrem sportu tam nie je.

katarina092
3. dec 2023

@yzomandias
To je v poriadku ze nemas vztah, si este velmi mlada..netreba nic silit, je ovela lepsie pockat si na toho “super” ako striedat neviem kolko zbytocnych vztahov len aby si nebola sama..
Skus mysliet ako mozes pomoct druhym, ako byt uzitocna.. vtedy sa budes citit potrebna a zdvihne sa Ti sebavedomie. Podla Tvojich moznosti, ked pises ze mas zdravotne problemy. Aj si najdi nieco co Ta bavi, naplna, neviem ake mas problemy, ale najst si nejaku zalubu, citanie knih, hudobny nastroj, malovanie, spev,…? Neviem ci si veriaca, ale mna naplna viera v Boha.. tiez som sa kedysi citila bez zivota a Pan Boh mi tu prazdnotu naplnil..

katarina092
3. dec 2023

@yzomandias ani sa Ti neda dochadzat niekam ?
Aj tu na konikovi si vies najst mozno kamosky z okolia v ktorom byvas

yzomandias
autor
3. dec 2023

@katarina092 no dochadzat.Vedla mna je tiez male mesto kde takmer nic nie je.Ja si citam ale velakrat ma prepadnu myslienky ,ze som zbytacna a nikto ma nepotrebuje.Vseci moji rovesnici su von a ja doma s mamkou

katarina092
3. dec 2023

@yzomandias to sa casom zmeni..pridu nove moznosti, skola… skus si najst nieco co Ta bavi a zameraj sa na to… neskor pride vyska, alebo praca, pojdes byvat inde
Skus sa za to pomodlit, aby Ti Pan Boh ukazal co mas robit alebo poslal niekoho, nic za to nedas, mam s tym skusenosti nech si hovori kazdy co chce

h2
3. dec 2023

@yzomandias Ty už si sem písala, však? Pozri, keď chceš mať kamarátky a chodiť s nimi von, tak sa treba o to aj nejako pričiniť. Nestačí sedieť doma a čakať, kto ťa kedy zavolá von. Buď ty tá aktívna, aj keď je to mimo tvojej introvertnej komfortnej zóny.

yzomandias
autor
3. dec 2023

@h2 ver tomu ,ze sa o to snazim stale ale nikdy nie je nikto kto by mal zaujem ist so mnou von.Alebo sa stretnut.Vzdy maju vsetci svoju partiu a hlavne u nas stale chodia mladi len pit.A ked uz s niekym idem vzdy to skonci na tom ,ze sa nemame o com bavit.Pretoze stale hovoria len chalanach ,ktorych chcu alebo ,ktorych mali.

sissy27
3. dec 2023

@yzomandias no len ked sedis doma / na intraku, tak tazko s niekym nadviazes vztah (nemyslim len chlapcov, ale vseobecne medziludske vztahy). Co ta bavi? Ako by si rada travila volny cas? Tymto smerom sa uberaj. Nemusi ta bavit sport, ale mozno umenie, hudba… aj ked ze nemozes sportovat kvoli zdravotnemu stavu je vyhovorka - paralyzovana nie si, takze ak mozu sportovat vozickari, nevidiaci, mentalne postihnuti atd, tak urcite sa najde vhodny sport aj pre teba. Proste treba vyliezt z ulity a hladat partiu s rovnakymi zaujmami, nie vsetci teenageri len piju a sexuju…

slovakboy
3. dec 2023

@yzomandias socializácia, ako písu mamičky určite pomôže. Ale potrebuješ sa aj zbaviť pocitu zbytočnosti len preto, že nezažívaš to isté čo kamarátky. Môže v tom byť aj porovnávanie sa. Oni rozprávajú o chlapcoch a ty nie automaticky to v tebe vyvoláva pocit menejcennosti aspoň čo sa týka tejto veci. Pritom pocit neužitočnosť činnosti alebo menejcennosti je len pocit. nie že by to bolo treba podceňovať ale je dobré si to uvedomiť. Keď si doma s rodičmi na dedine tak sa cítiš sama. Rodičia v minulosti boli tvoje všetko teraz si už vo veku kedy sa postupne túžiš osamostatňovať a rodičia nedokážu naplniť tvoje potreby vzťahové. Píšeš že si nezažila vzťah a ani potom ne túžiš. Určite? Pretože potom by ti nemalo vadiť že oni majú partnerov a ty nie. Podobne ako mne nevadí keď niekto je klobásy lebo ja ich nemám rád. Možno im závidíš to že sú Šťastné. Svoje šťastie si môžeš vybudovať sama a nezávisle na nich. V prvom rade je to uspokojenie sa sama so sebou. Zmierenie sa sama so sebou. To že si introvert ešte neznamená nič zlé pre teba. Je kopec introvertov aj chlapcov ale aj ľudí ktorí si rozumejú navzájom s introverta mi. A možno ani nie si introvert len si si to tak nahovorila pretože v porovnaní s nimi sa tak cítiš. Ja som tiež introvert a v minulosti mi vadili extroverti. Na jednej strane som ich obdivoval tých extrovert tou v televízii ale v o svojom okolí som ich nemal rád. Neskôr som si uvedomil že sú taký istý ako ja len v niečom iný. A je to ich vlastnosť tak ako moja je iná. Prosté netreba sa tým zaoberať a nejako to Špeciálne hodnotiť ani sa nemusíš označovať som taká alebo onaká a dávať si nejakú Nálepku. Dôležité to aby si sa zbavila týchto nepríjemných pocitov. Pomôže ti sa prijať. Prijať sa taká akási. Mať sa rada a prijať sa. To treba niekedy cvičiť a nahlas si to hovoriť. Aj keď nemám cez víkend kam ísť aj tak sa prijímam a mám sa rada. Keď sa po týchto cvičeniach prijmeš pocit neužitočnosti sa zmierni a potom budeš môcť urobiť aj prvé kroky k tomu aby si niekam cez víkend šla alebo aby si sa niečomu venovala. Môžeš si nájsť aj tam u vás podobnú kamarátku.

0silvia0
3. dec 2023

@yzomandias a aka je tvoja predstava? Ako by si chcela aby to bolo?

yzomandias
autor
3. dec 2023

@0silvia0 niekedy ist von alebi su len tak napisat.Mam jednu kamosku , s ktorou obcas idem von ale to len niekedy.A hlavne by som sa velmi rada zbavila tyxh myslienok,ze byt doma sama je nieco zle.Ze travit cas s rodicmi/ rodinou je nieco zle.Ked som doma je mi fajn ale potom ked pridem na intrak je to opät zle

katka0123
3. dec 2023

@yzomandias je to uplne v poriadku. Si introvert, je to fajn. Nemusis mat zazitky s alkoholom, ani chalanmi. Vsetko ma svoj cas. Mozno si najdes iny okruh kamosov neskor. Vydrz. Staci aj jedna kamoska. Nic nemusis robit na silu. Len aby si "zapadla". Raz sa to zmeni. Najdes si pracu, vycestujes... drzim palce!

ivangeline
3. dec 2023

Staci sa otvorit a byt uprimna. Sama sebou. Najskor sa bojis. Bola som taka.. ale v puberte postupne sa nachadzala,pretoze som sa nebala hovorit,co si myslim a citim. Bavia sa o chalanoch? Povedz svoj nazor. Spytaju sa ako mas. Pdpoved pravdivo.Mas problem,hovor o nom. Staci ozaj rozpravat... nie kazdemu sa budes pacit a budes sympaticka ale vyselektujes aj tych,ku kt skor zapadnes. ;)

0silvia0
3. dec 2023

@yzomandias ako introvertovi by som ti poradila vela citat, posunie ta to. A najst si kamosku medzi niekym starsim. Ja som si tiez ako introvert vzdy rozumela so starsimi.
Ale to je taky vek, mas pocit, ze musis robit to co ostatni. Ono sa to casom zmeni, zistis, ze byt iny je zaujimave, inspirujuce. A nehanbi sa za to, ze kamoskou je tvoja mama, ved to je uzasne, ze mate vyborny vztah. Skoncis strednu, pojdes na vysku, do prace, zmenis kolektiv, stretnes inych ludi... dobre bude, neboj.

betulinka1
3. dec 2023

@yzomandias nehľadajú nikoho??? Nepotrebuju dobrovoľníkov na venčenie, starostlivost? Taky utulok aj existuje, co nepotrebuje pomoc zadarmo?! Tazko je radiť, ked si smutna a v depke.

yzomandias
autor
3. dec 2023

@betulinka1 ja som tam volala neprijemna pani mi odpovedala ,ze oni nehladaju nikoho oni maju vsetko co potrebuju.

bbshop
3. dec 2023

Počas rozhovorov skús ty otvárať témy a možno nebudú len o chlapcoch a dievčatá zistia, že ich zaujíma aj niečo iné. Pokus sa byť aj aktívny člen rozhovoru a nielen pasívny. Môžeš vždy zmeniť smer debaty len treba otvoriť ústa a nielen počúvať čo sa oni rozprávajú. Treba sa chytiť príležitosti a prísť s niečím iným, novým čo ich možno zaujme. Čo sa týka aktivít, tak to ti už bolo radené vyššie čo vsetko môžeš skúsiť robiť. Ale zvláštne je, že si introvert, ale prekáža ti, že si sama a doma..možno nie si až taký introvert, keď túžiš po spoločnosti..len nevies im prísť na chuť a naladiť sa na jednu vlnu s nimi

yzomandias
autor
3. dec 2023

@bbshop takto mne nevadi byt doma do je v pohode.Ja sa len citim zle ked pridem na internat.Co sa tyka zmenit temu nikdy to nejde lebo sa stale vratia naspät k tomu.

bbshop
3. dec 2023

@yzomandias musíš nájsť tému, ktorá ich zaujme. Aj keď uznávam v tomto veku ťažko viesť hlboké rozhovory s dievčatami, ktoré sa zaujímajú len o chlapcov..ale aspoň to skúšaj.

jakubrianka
3. dec 2023

@yzomandias zrejme si vyzretejša ako ony. Buď rada, že sa v tak mladom veku neflákaš, lebo keď som ja bola v tvojom veku, veľa takých otehotnelo. Píšeš že ideš s mamkou, to je super že ju máš a že ste si blízke. Ani nevies ako ti iné baby možno závidia. Neviem aký máš zdravorný problém, ale chodíš na ss, zvladaš cestovať, internát… nejaký krúžok/ hobby teda isto zvládneš.

yzomandias
autor
3. dec 2023

@bbshop jasne snazim sa.Len ja si uz potom pridem nejaka detska ,ze este nechcem chalana alebo takto.

riick
3. dec 2023

Odkiaľ si? Ja som mal niečo podobné v živote, určite by som ti vedel poradiť

yzomandias
autor
3. dec 2023

@riick z kalinova

riick
3. dec 2023

@yzomandias napisal som ti ss

taga
3. dec 2023

Srdiecko, je to uplne v pohode!
Dnesna doba socialnych sieti priam nuti kazdeho byt "vonku", "cool", byt videny... ale, nie je nic zle na tom, ked je clovek introvert! Nemusis byt podla sablony! Si jedinecna, ocen svoju jedinecnost, nenut a netrestaj sa za to, ze nie si rovnaka ako ini! Maj sa rada, najdi si cinnost, ktoru mas rada, tes sa z veci, ktore mas rada. A kasli na to, ze nie si rovnaka ako 100 dalsich, naozaj

hankm
5. dec 2023

Mohla by si skusit aj iny druh dobrovolnictva, nez len utulok. Existuje mnozstvo zdruzeni, ktore robia rozne aktivity. Castokrat idu cez Erasmus+ a stym suvisia aj workshopy kade tade. Medzinarodne prostredie. A su to hlavne mlady ludia, ktory maju aj ine v hlave a nie len muzsko-zenske vztahy a palenku.
Skus si pozriet tuto organizaciu. A veselo im napis, ze hladas nejaku aktivitu v tvojom okoli. Ked sa do toho dostanes, nebudes vediet co skor 😉
https://inex.sk/?lang=sk

yzomandias
autor
5. dec 2023

No ja uz aj ked idem niekam von napriklad s babami na intraku tak sa bavia tri spolu a mna vzdy vybechavaju.A takto dopada vzdy.