Sťahovali sme sa na dedinu pred 6 rokmi, no stále tu nemám kamarátky. Manželstvo ide dolu vodou. Žijeme skôr vedľa seba než spolu. Cítim sa veľmi osamelá. Manžel mal pár nezhôd zo susedmi, často kričí a nadáva. Možno aj to je dôvod prečo sa so mnou nikto nechce kamarátit sa. Len potom trpi aj naše dieťa nemá sa s kým hrať, žiadneho kamaráta. Ani ja nemám nikoho s kým vyraziť von. Zo škôlky nikto teraz zo školy tiež nikto nemá záujem sa s nami stretnúť. Pýtala som sa neraz nejednej maminy. No nemajú záujem. A pri tom som úplne obyčajná žena tichsej povahy no úprimná skromná. Neviem ako sa necítiť tak osamelo?
Zlý výber bývania. Ak už na dedinu, tak keď niekoho poznám. Vám pomôže asi len odsťahovať sa, bohužiaľ.
Rozdiel medzi mestom a dedinou je v tom ze v meste mas ten luxus a mozes si vybrat okruh znamych kym na dedine mas len jednu sancu a na vyber je iba jedna skupina do ktorej musis zapadnut. Vela ludi toto pri stahovani ignoruje a znici im to zivot.
S pozdravom
Mudry jak radio
Odstahovat sa, ak je to mozne.
Dedina je fajn má komplet občiansku vybavenosť, mám tu prácu ľudia ma majú radi. V našej ulici bývajú prevažne starší ľudia nemám s nikým problém. Viem sa prispôsobiť. Len nechápem prečo nikto sa nechce kamarátit sa príklad zo škôlky a školy. Rozprávala som sa s učiteľkou hovorí že dnešný ľudia sú divný že každý je zavretý len doma nechodia von a potom ťažko spoznat niekoho. No neviem.
A v meste odkial ste sa stahovali nemas nikoho? Tiez sme sa tak prestahovali na dedinu, tu som si nikoho nenasla ( ani dako nehladala) a to so susedmi mame dobre vztahy ,ale nie ako kamosi.ale chodim do mesta za kamoskami alebo oni sem takze to je uplne v pohode
@misulka22 Bývali sme predtým u svokrovcov
V tej istej dedine kde byvas teraz? Ono v dospelosti sa tie vztahy tazko buduju. Ja mam tiez specificky okruh zaujmov takze tazko hladam niekoho na pokec 🤣ale ja som introvert ,tak ja som s tym v pohode.
Keď sme išli na dovolenku, tak som uprednostnil cestu cez malebné rakúske dedinky. Bola nedeľa doobeda, nádherné počasie, tak som očakával nejaký "život". No vonku som nikde nevidel ani človiečika. Dedinky duchov. Tak som to nakoniec vzdal a išiel diaľnicou.
@misulka22 Nie v tej istej. Bývali sme na východe a teraz sme na západe.
Koľkokrát si odniesla susede zopár kúskov koláča,koľkokrát ste zorganizovali grilovacku pre susedov,koľkokrát dieťa pozvalo k vám spolužiakov na oslavu,na prespať ie...
Ono v dospelosti to už nie je tak, ze budeš mat kopec priateľov a podobne. Obvykle ma na dedine (kto tam žije od narodenia) okruh známych, s akými vyrastal a človek prisťahovalec proste nemusí a často ani nezaoadne.
Ale v meste myslíš ze by to bolo iné? Pochybujem, ver tomu, ze ani tam by si nemala veľa kamarátok, teraz to už jednoducho nie je ako pred rokmi, ze sa susedky návštevovali, sedeli a kecali vonku pred domom, kým sa deti hrali na ihrisku.
Ja tiež nie som kontaktný typ, mám jednu kamarátku už roky a to je tak všetko. Proste ľudia už nemajú takú potrebu sa stretávať s inými novými ľuďmi. A v dospelosti zvlášť už tie vzťahy sa skrátka ťažko tvoria
nebude mat dieta narodeniny? spravit mu oslavu a pozvat spoluziakov .. alebo len tak napisat pozvanky a pozvat ich .. detske ihrisko tam nemate alebo kruzky pre deti? kazdopadne riesila by som to manzelstvo - daj si do poriadku co mas doma inak nebudes stastna s nikym - ani kamaratkami ... neda sa ti vratit sa domov k rodine starym znamym? ak nie skus tie kruzky - mozno vypomahat v skole s roznymi akciami by ti toiez pomohlo sa zoznamit
@janinah Konkrétne susedov máme starších ľudí, keď sme sa sem prisťahovali tak som im niesla koláče zo začiatku a neraz. Poďakovali a tým to zhaslo. Grilovačku no problém je môj manžel, on nemá rád ľudí je taký samotár. Tak nemôžem robiť sama grilovačku kam by som ho poslala za ten čas. Na oslavu narodenín pozvať som ešte neskúšala, prespávacky tiež ešte nie.
@syslik81 Nechcem sa vrátiť domov k rodine. A manželstvo už sa asi nedá zachrániť.
Skus sa zapojit do zivota v obci,angazovat sa pri organizovani podujati,oslav...akcii pre deti.
@jaskolka uplne presne napísané
Ako sa hovorí - Jeden sused je málo a dvaja už moc. Nepoznám povahu vašich konfliktov s novými susedmi, ale vy ste sa prisťahovali, vy by ste sa mali prispôsobiť. Pravdepodobne dobre nevychádzate s väčšinou susedov, preto tá izolácia z každej strany. Skúste hľadať chybu primárne u seba a potom u iných. Iné riešenie nepoznám. 😉