Čím to je, že ma ľudia nemajú radi?

19. jún 2024

Zlým pohľadom, výzorom, chovaním? Snažím sa, no nikde som nikdy nezapadla ani v rodine ani mimo nej.

sisa_s
19. jún 2024

A to mame odkial vediet, ked ta nepozname? Opytaj sa niekoho uprimneho v okoli

gribka1
19. jún 2024

Opýtať sa priamo známych, aj za cenu, že ti to nebude príjemné.

zildo
19. jún 2024

A ako sa chovas ? Ako reagujes na druhych? Vieš pomôcť? Si mila, vtipna? Usmievaš sa?
Zamysli sa nad sebou..my ťa nepoznáme.

thirstymonk
19. jún 2024

Ani mňa nemajú ľudia radi. Zvykol som si mať to u prdele :D

gribka1
19. jún 2024

Každý máme okolo seba ľudí, ktorí nás majú radi (možno) a aj takých, ktorí nás nemajú radi.

stanislavicenka
19. jún 2024

Ja si myslim, ze je dolezite sa oslobodit od toho, ze ta maju mat ludia radi. A este kolko z toho je skutocne tak, mozno si to iba domyslas. Ty sa nemusis nikomu zmestit do nazoru, nie je to dobre meritko toho, aby si sa citila dobre

autor
19. jún 2024

@stanislavicenka už mi to povedali dvaja vedúci že sa s rým ešte nestretli aby kolektív takto extrémne nemal niekoho rád. Nie sú to len moje domnienky.

gribka1
19. jún 2024

No keď celý kolektív, tak to by potrebovalo viac vysvetlenia. Ako si sa správal, keď si tam prišla pracovať. aké boli prvé dni?

ysseba
19. jún 2024

U nás v práci jednu kolegyňu vo všeobecnosti ľudia nemajú v láske. Je svojská, to je pravda (ja s ňou sedím v kancelárií), ale nikomu nič zlé neurobila. S ňou majú problém ten, že pôsobí a vystupuje arogantne až namyslene. V skutočnosti ale vôbec nie je. Len to nie je ten typ čo k pozdravu pripojí úsmev, niekedy pozdraví len tak cez zuby, keď sa sústredí na prácu a niekto príde do kancelárie, tak ani zrak nezdvihne a musím povedať, že pri nadriadených vždy "ožije", vždy sa smeje až tak trochu koketne a toto ľudia veľmi vnímajú. Skús nám opísať nejakú situáciu, kedy si si pomyslela, že fakt ťa nemusia.

autor
19. jún 2024

@ysseba u mňa je to paradox podla mňa. Snažím sa tmeliť kolektív, slušne sa chovám, pozdravím, aj small talk zvyknem hodiť… akoby sa ma báli, že som lepšia hlavne nadrriadení a kolegovia ma po krátkom čase vždy úplne vyčlenia z kolektívu. Niekde som počula, že som vážna, ale to nie je pravda. Vôbec netuším prečo ma ľudia masovo nemusia. Snažím sa chovať nevtieravo, nerušivo, ničím na seba nepútať pozornosť a zažívam roky dookola to isté. Po nástupe cca rok ok a potom ma úplne vylúčia, ignorujú.

gribka1
19. jún 2024

Si dobrá v tom, čo robíš? Či aj lepšia, ak si tam dlhšie? Mohla by si postúpiť?

autor
19. jún 2024

@gribka1 tu ide o každú jednu prácu krorú som kedy v živote mala, o rodiné vzťahy ba dokonca o ľudí, ktorí ma osobne nepoznajú no z princípu ma nemusia. Bolo mi povedané viac krát, že nechápu ako ma všade ľudia nemusia.

gribka1
19. jún 2024

Aj v rodine? A rodina má aký dôvod, nevieš?

karolinakr
19. jún 2024

no však ked skenuješ samu seba musiš vedieť..chod bod po bode...a ked budeš uprimna sama k sebe, žiadne medove motuzy, tak na to prideš..
a neverim, že ti to nevmietol niekto do tvare, minimalne mama, sestra, frajer museli ti povedat nejaku vec, čo si viac krat v živote počula...

danica2711
19. jún 2024

a ty máš ľudí rada? Ale tak úprimne, nie že usmejem sa, pozdravím, lebo sa to patrí, ale aj tak si myslím, že som lepšia ako všetci ostatní...Vieš, ono to vo vzťahoch býva tak, že koľko dáš, toľko dostaneš

barbora01
19. jún 2024

Vobec to nie je paradox ved si to precitaj po sebe sama: “Snažím sa tmeliť kolektív, slušne sa chovám, pozdravím, aj small talk zvyknem hodiť… akoby sa ma báli, že som lepšia hlavne nadrriadení a kolegovia ma po krátkom čase vždy úplne vyčlenia z kolektívu” nie si prirodzena a sama sebou, takych ludi co sa snazia, samozrejme nikto nema rad, ved bud sama sebou a svoju skupinku si najdes. Nikto nema rad falosnych ludi, co sa snazia tmelit kolektiv tym, ze sa citia lepsi

samimami777
19. jún 2024

A nemáš ty napríklad "resting bitch face" . Lebo bývalá kolegyňa s tým tiež mala problém. Úplne v pohode žena , šikovná, múdra, neskutočne dobre sa s ňou mne robilo ale mala tento resting bitch face, pochop akoby neustále nasraný, taký vážny výraz tváre a preto ju ľudia nemali radi a málokto sa s ňou bavil. Ona mala k tomu krátke vlasy , ostré črty tváre a nosila dosť výrazný make Up , plus bola trochu staršia tak pôsobila výzorom ako neustále naštvaná prísna pani učiteľka 😅. To veľa ľudí od nej odpudzovalo a ona pritom bola fajn žena a sama dlho o tom nevedela až jej to ktosi raz povedal. Niekedy aj to stačí aby ťa ľudia nemali radi . Vieš ono sympatie sú zvláštna vec. Máš ľudí čo sú tak sympatický že aj bez snahy sú ako magnet na ľudí a to nemusia byť žiadny fešiaci ani nič (poznám viacerých a väčšinou sú to pupkáči v strednom veku ale kam prídu tam si urobia kamošov do 2 min) a máš ľudí ako ty čo sa môžu aj na hlavu postaviť ale ostatných akosi podvedome niečo na tebe odpudzuje .

regina22
20. jún 2024

To máš v hlave, skus psychologs

autor
20. jún 2024

@samimami777 môže byť, nad tým stále uvažujem či mám. Slušne taký face. Bola som upozornená na to viac krát, snažím sa, ale asi mi to moc nejde ako vidím.

@regina22 Skúsila som. Nie je to tým. Vždy skončím vyčlenená z kolektívu v práci, kedysi v škole od ZŠ po VŠ a ani rodina ma neberie. Mnohí to vidia okrem mňa, takže to nie je len v mojej hlave. Som zrejme ľuďom veľmi nesympatická.

katka700
20. jún 2024

Príliš sa snažíš. Začni mat na háku či ťa majú alebo nemajú radi. Do práce chodíš kôli peniazom nie na kamarátsky pokec. Neverím že nemáš 1-2 veľmi dobre kamarátky. Radšej dobrá kamoška než milión super znamich čo na teba vlastne kašlú.

karolinakr
20. jún 2024

no, ale to by ta musel človek poznať osobne, aby ti hned povedal, kde je problem, kde je chyba..takto cez internet nikto nepovie na diaľku
ako som ti povedala, ty možno aj tušíš, ale nechceš si to pripustiť
1. čo ti vytykali na zakladnej najviac? čo si sa o sebe za chrbtom dopočula, aku si mala prezyvku?
2. čo ti rodina vytyka najviac, mama, sestra, otec? akú máš prezyvku? čo take strašne robiš, že to nikto nevie prekusnúť?
3. čo si sa o sebe dopočula na VŠ?
4. ja absolutne neverim tomu, že si bezuhonna a každý ťa bezdôvodne nenávidí a za 25 rokov si sa ani raz nestretla s nazorom, prečo ťa druhí nemusia? to nedava logiku ani zmysel,..musela si po tom pátrať už dávno predsa

samimami777
20. jún 2024

Vidíš , takže to v pohode môže byť tým že skrátka ako tá kolegyňa vyzeráš príliš prísno a preto na ľudí pôsobíš negatívne. Ono kopu krát naozaj takáto hovadina stačí a nieje to ani v tebe . Zdá sa mi že je na to nejaký kozmetický zákrok aby si nemala taký výraz tváre ale myslím že by sa to dalo aj naučiť pôsobiť prívetivejšie. Skúšala by som pred zrkadlom príjemný výraz tváre a cez deň v práci sa snažila chodiť s ľahkým nenúteným úsmevom .

mantilka
20. jún 2024

Skús naozaj psychológa, niečo v tom bude. Aj mne povedia že či som učiteľka...vraj mám prísny výraz tváre ale ešte ma nikto nevylúčil z kolektívu. Asi mám prísny výraz tváre, ale viem aj poriadne posrandovat. Všade si nájdem nejakú kamošku ale je pravda, že sa nájde aj závistliva zena. Hlavne je byť empatický a netvarit sa na myslene, nadradene. Tiež hneď akože "otvorené" povedať keď sa mi na niekom niečo nepáči...lebo to dotyčného môže zaboliet. A pravda je relatívny pojem. Ohováranie tiež v kolektíve môže byť problémom. Otvor uši a počúvaj, opýtaj sa niekoho komu doverujes. Možno sa ťa obávajú, lebo si urazliva, vztahovacma. Možno pôsobis ako človek, ktorý všade bol a všetko vie...ku všetkému sa vyjadrujes. Alebo správaš sa tak umelo, že vytvárať dojem falosnosti. Toto všetko sú typy. Opýtaj sa súrodencov, čo im na tebe vadí alebo mami, otca. Zápis si to a chod s tým k psychológovi. Určite nemáš zmeniť celú svoju osobnosť, ale asi trochu popracovať na niečom.