Chcela by som sa trochu vypísať. Už dlhšie cítim povedzme zmenu k môjmu otcovi doslova že môj vzťah k nemu prepáčte za úprimnosť vzťah je chladný a nedokážem s ním komunikovať inak ako jednoslovne alebo cez správy keď som v škole. Táto zmena je aj kvôli tomu že otec je úplne iný keď si vypije a ja som z toho nervózna lebo neznášam alkohol a ešte viac sa mu vzdiaľujem. A dnes sa mi stala taká situácia... Otec telefonoval s kolegom z práce a chcel ma pozdraviť tak sme sa trochu porozprávali pýtal sa ako sa máš moja, či som pripravená do školy po prázdninách atď. A mňa to dojalo (v dobrom zmysle) lebo tak dávno som nič také podobne nepočula doslova ma potešil ten "otcovsky" záujem ktorý mi chýba. Nevravím, že otec sa nezaujíma to áno ale iba o moju školu ale o mňa ako osobu nie.
Nuž vzťahy, či už rodinné, kamarátske, partnerské sa musia budovať a spolupráca musí byť z oboch strán. Aby tie vzťahy boli dobre, musíme mnohokrát odpustiť, prepocut, povzniesť sa nad mnohými vecami, ale hlavne komunikovať. Ak spolu komunikujete iba jedno slovne, tak skús nájsť príčinu prečo to tak je? Bolo to tak stále? Má veľký problém s alkoholom alebo pije len občasné? Dá sa urobiť nejaký kompromis? Porozmýšľaj najprv ty nad tým celým a potom sa porozprávajte spolu. A ak bude ochota z oboch strán, tak sa dá budovať pevný vzťah. Nepíšeš koľko máš rokov, ale je prirodzené, že v puberte celkovo ten vzťah rodič dieťa je naštrbený, mení sa.
No on možno tou školou prejavuje o teba záujem .lebo aj ký dospelí keď stretneme kamarátov, tak tiež padnú skôr otázky co nove v rodine v práci atď...formulka ako sa máš je skôr taka.oficialna ale poväčšine sa do detailov nenachádza.
Odpoveď byva prevažne dobre a už sa diskutuje ďalej...takže ak sa o teba zaujima, čo nové v škole, tak sa podľa mňa zaujíma o teba, keďže škola je teraz prioritou u teba.