Ahojte. Skúsim v skratke opísať svoju situáciu, ale aby nechýbala pointa 😉. Vydávala som sa mladá. Mala som niečo po 20ke a bolo z veľkej lásky. Motýliky v brušku ako vyšité aj keď už pred svadbou sa ukazovalo, že úplne všetko s kostolným poriadkom nebude. Zvykol mi už pred svadbou škaredo nadávať. Myslím naozaj veľmi vulgárne a škaredo, alebo sa uraziť a nebavil sa so mnou aj týždeň dva. Ale mladá, zamilovaná, mysliac si, že má dôvod a bola to všetko moja chyba, som sa zaňho vydala. Narodilo sa nám dieťa a všetko sa stupňovalo až som si povedala dosť a z rozumu som odišla, vravím z rozumu preto lebo srdce mi vravelo iné. Stále som ho milovala. Na moju obranu, boli aj nadherné chvíle. Kopec výletov, dovoleniek, smiechu. Boli sme ako siamské dvojčatá, stále spolu. Len tie nadávky a bohužial neskôr aj facky. Povedala som si, že tak žiť nebudem. Lenže ženy je to už 10rokov čo sme rozvedení. Ja som už v živote niekde úplne inde, ale on mi stále chýba. Stále plačem pri romantických pesničkách. Mozog ma klame riadne a spomienkový optimizmus funguje naplno a pamätá si len to dobré. Nikdy som o takomto niečom nepočula. Vždy odvšadial počúvam, že keď žena odíde od takého chlapa uľaví sa jej. Kde je tá úľava? Nepríde nikdy? A prečo ? Neurážajte prosím, ja niesom hlúpa naozaj. Rozumom chápem všetko, ale prečo moje srdce stále krváca? Užívam si život, ale občas prídu chvíle kedy by som len plakala aj po rokoch. Som jediná na svete? Ďakujem za prečítanie a možno nejaké rady.
Nemala si odvtedy žiadneho chlapa ?
Je to iba tvoja predstava a áno spomienkový optimizmus.
Keď ti bude ľúto za ním hneď si spomen na facky a čo všetko nahulakal aký bol vulgárny a ako ti to ublížilo. Žiadne utapanie sa v romantických pesničkách ..živis v sebe klamstvo a to keď podporujes iba rastie. Zrejme mas nízke sebavedomie keď plačeš za agresívnym jedincom. Ktorý ťa nemiloval.
Nemiloval!!! To si zapamätaj.
Keby áno, nikdy ti nedá facku a nebude ti vulgárne nadávať.
Choď na terapie . Lebo chcieť aj po 10 rokoch debila je fakt už dlho a niečo nemáš spracované..pravdepodobne z detstva.
Si zaslúžis lepšieho ako ozembucha.
To čo cítiš nie je láska .
Nebuď hlupa.
Lebo to bola tvoja prva velka laska. Posun sa, psychopata vymaz z mysle. Najdi si chlapa.
Stretla si ho niekedy po rokoch?Mozno ak ho stretneš, tie pocity sa zmenia.Ja tiez mam kamaratku ktora stale spomína na svoju prvu lasku i ked je dobre vydatá ale dnes ta jej prva laska je alkoholik.Mozno keby ho stretne aktualne tak zistis ze to , na co spomínas je len ilúzia.
@dobryden stretávam ho často, každý druhý týždeň keď príde pre dieťa, zvykneme aj prehodiť pár slov. Napriek tomu mám tieto pocity 😔
@apolka77 práveže boli aj iní odvtedy, ale vždy som akoby porovnávala. Tak ako naňho nikto nemal v tom zlom tak naňho nemali ani v dobrom. Ak sa k niekomu správaš takto veľmi zle tak to potom musíš veľmi kompenzovať a on kompenzoval, vedel byť veľmi romantický a starostlivý keď chcel.
On je veľmi inteligentný, charizmatický muž. Žiadny buran alebo alkoholik. Myslím na prvý pohľad. V živote by to o ňom nikto nepovedal kto s ním nežil. Možno preto je to také zložité pochopiť, že ako to.
🤦tak smelo do toho, vráť sa k nemu nech ťa tlčie, nech ti rozbije hubu a vybije zuby, veď ti potom kúpi krásnu kyticu kvetov a zavolá na výlet veď len toto vidíš na Tom tie nálepky. Nechceš aby sme ti písali že si hlúpa, ale si..
@dharmasanata ale ja sa k nemu nechcem vrátiť. Nevrátila som sa 10rokov 🙂. Ja neriešim jeho, ale svoje pocity. Že ako je možné, že to takto cítim aj keď logicky samozrejme viem aké hlúpe to je. Ja som v sebe nazbierala obrovské množstvo síl odísť a nevrátiť sa. Neviem či si vieš predstaviť aké ťažké to je a že nie každá to dokáže. Len stále cítim niečo čo by som podľa mňa logicky cítiť nemala a hnevá ma to.
Už keď som začala citat, mala som dost. ,,Nadával mi, ale ajtak sme sa vzali" Naozaj ti chýbajú nadávky a facky? Nie, chyba ti sebavedomie a sebahodnota.
Spomienkovy optimizmus. Toto pocituju aj starsi ludia za socializmom. Spominaju len na to pekne, co bolo. To zle vytesnuju.
@stanulienkat no asi tak 😀. Plus vtedy boli mladi tak jasné, že sa im zdal život krajší 😀. Možno som to len potrebovala niekomu povedať a hneď mi je ľahšie. Jasné, že normálne sa takýmto niečím nikomu nepochválim. Držím tieto pocity v sebe a občas vybuchnú. Sama na seba sa hnevám. Som pyšná, že som odišla, ale toto, je mi zo samej seba až smiešno občas.
Pises, ze dalsi chlapi nanho nemali, ani v dobrom ani v zlom.
Bolo to presne naopak. ON nemal ani nema na to byt normalny chlap.
Normalny chlap nenadava zene a nebije ju a nepotrebuje si ten extrem vyvazovat prehnanymi firlmovymi gestami mimo beznej reality.
ty si sa nevedela z neho preorientovat na bezneho muza. Takeho, co nehraje sarmantne divadlo a uzasnost, uzasnost byvaleho bola len sucast hry nasilnika, nie jeho dobra stranka, udrziava to obet pri nom, je to len funkcna sucast nasilia. Mas spomienky na jeho fejkove romanticke chvile.
Nauc sa vazit si samu seba...mas na viac, viac ako hrubian s maskou sarmantneho zvodcu. Na normalneho uprimneho chlapa s kladmi aj chybami.
Bola si obeťou manipulatora a toto čo prezivas je úplne normálne, oni dokážu tak oblbnut človeka že si budeš naozaj myslieť že je úžasný romantik a charizmatický a pod. Pritom to bolo celé len divadlo určené na to aby si bola ľahšie manipulovatelna. Jemu je úplne jedno na koho to divadlo hrá, nikdy mu na tebe nezáležalo a nikdy ťa nemal rád, lebo tieto osoby to nedokážu. Nájdi si špecializovanú poradňu pre obete sociopatov, tam ti to vysvetlia a pomôžu ti s tým pracovať, sama to zjavne nevladzes spracovať tak radšej nech ti niekto pomôže.
Mne sa veľmi páči ako si pekne pomenovala a vyjadrila svoje pocity, nech sú akékoľvek. Nie je sa začo hanbiť a ani ospravedlňovať. Častokrát stačí svoje pocity vyjadriť nahlas, aby si sama seba počula ako “absurdne” to vyznie. Je to proces spracovania, liečenia. Prajem ti, aby tvoje srdce našlo to, po čom túži.
nezaložila si si ďalšiu rodinu, nemáš stáleho partnera? popr. ďalšie deti? ak nie, tak asi to bude aj tým...
"On je veľmi inteligentný, charizmatický muž. Žiadny buran alebo alkoholik. Myslím na prvý pohľad. V živote by to o ňom nikto nepovedal kto s ním nežil.".....
A presne o tom to je...navonok ideál a doma mláti ženu....
Mne teda ten môj vôbec nechýba....
v prvom rade klobuk dole, ze si z toho kruhu usla, v druhom rade za to, ze si uvedomujes schemu jeho spravania, aj to, ze to dobre malo byt vykompenzovanie toho zleho, uz len pochopit, ze v dalsom vsztahu, kde to zle nebude, tak to prehnane dobre ako kompenzacia tiez nemoze byt .... resp ak to vyzadujes, musis si to "zrezirovat" sama - romanticke vylety a pod... nepomohlo by ti rozanalyzovanie s terapeutom? mozno by ta naviedol/a na cestu, ako neporovnavat ...
Zjavne nemáš v sebe spracovaný ten vzťah. Pozri si napríklad techniku EMDR. Nájdi si odborníka, ktorý má toto vyslovene. Ja akurát tento týžden tiež nastupujem na liečenie traumy. Tiež je tomu 7 rokov čo som si to uvedomila teraz
Zakazdym ked ti zacne chybat spomen si na tie urazky a facky, ktore ti ten "charizmaticky a inteligentny" blbec ustedril. Nechapem, preco si si na to za 10 rokov nespomenula zakazdym, ked sa ukladas k spanku, ze mas za sebou dalsi den, ked si sa necitila ako handra a fackovaci panak.Preco kazdy vecer nedakujes sama sebe za najlepsie rozhodnutie svojho zivota. Za to, ze si uz 10 rokov slobodna ludska bytost.
Dobre ťa zmanipulovali a stále ťa drží v šachu🤦.Nie je to láska,to je čistý manipulátor a ty buď rada,že v tvojom prípade rozum vyhral nad srdcom,lebo to tvoje srdce by ťa stiahlo hooodne hlboko.
Kedze mate spoku dieta, je ti tych 10 rokov na ociach, ci nie? Ako si zije on, ma novy boxovaci pytel, ci druhy, treti (zenu) 😅
možno ti pomôže psychológ 🤔
Nechýba ti on.chyba ti chlap a láska.
On zrejme nadáva dávno inej.inu fackuje.tak dakuj Bohu.ze to nie si ty.