Baby, co by ste robili v mojej situacii? Kolegyne v praci su strasne chore, jedna mi s usmevom na tvari povedala ze jej muz ma covid a druha mala cely tyzden dovolenku, prisla v piatok a nebolo minuty kedy by nezakaslala. Vraj sa jej stav prudko zhorsil, ide si zajtra po lieky, ale do prace prijde. Ide o to, ze si nemozem teraz dovolit zostat chora lebo som vianoce chcela stravit u rodicov, ktori maju vazne diagnozy a covid ale aj chripka by mohli byt pre nich velmi kriticke. Rozmyslam ze budem pocas tyzdna nosit respirator a aspon tak sa chranit lebo kolegyne akoby mali v umysle ma nakazit, videla som v piatok s akou skodoradostou mi oznamovala jedna ze muz ma covid a druha ze jej je zle. Neviem, ako sa inak chranit, do prace logicky ist musim
Ony nech nosia respirator....
Povedz im nech si dajú respirator. Lebo že inak ich nahlásis vedúcemu .
@pribinak robim v statnej a tieto veci sme si museli nahlasit do 10.12 cize uz by mi sef nic take neschavlil
@elenatomasova ano mali by...ked som to povedala tej co ma muz covid tak mi povedala ze ona covid urcite nebude mat pritom bola cela zahuhnana
@1985murka8 tomu je to jedno lebo on ma davno dofcu a nezdiela a nimi office
Daj sa na PN a miesto pobytu daj u rodicov a máš vyriešené. Nahlas Dr že máš pozitívny test na covid, ta vypise. Ak teda ho už nemáš aj ty lebo inkubacna doba je rôzna.
Veď nakaziť sa môžeš aj cestou do roboty, v obchode, vo výťahu, či? ... len do roboty a domov chodíš? ... tiež robím v štátnej správe, tiež sme museli nahlásiť dovolenku do 10.12., no môj šéf bez problémov schváli dovolenku aj po tomto dátume (musí sa to ale hneď hlásiť na mzdové odd.) alebo sa daj vypísať na PN (zavolaj Dr., že máš črevnú virózu alebo si pozitívna) ... a prečo by Ťa mali chcieť úmyselne nakaziť? Nie si kúsok paranoidná? ... nie každá respiračná choroba je COVID-19.
@dzulli1980 veru ano, kedze som vedela ze idem na sviatky k rodicom co maju podlomene zdravie tak naozaj chodim uz len domov a do prace...vyhybam sa obchodom aj mhd, radsej idem pesi do prace, mam to kusok...no videla som proste ich reakciu...ta jedna co ma doma muza s covidom mi este v to rano nieco suskala a poobede mi vravi ze muz ma covid, som sa jej hmed spytala preco to urobila a ona sa mi zacala smiat ze co sa bojim ze ona nie ke ockovama a ti covid nedostanu...
A tá, čo jej muž má kovid, je tiež chorá? Lebo zase neviem si predstaviť, že ako zdravá zostanem doma, lebo môj muž, či iný člen rodiny, má kovid. Karanténa pre rodinných príslušníkov už neplatí.
@h2 je chora, samozrejme
☹️
Aj u nas sa takto v praci kovid tocil v praci. Vsetky sme zostali po pozit. teste doma, jedna si odmietla test urobit a tiez chodila chora do prace. S neohladuplnymi ludmi nic neurobis. Mozes si dat respirator, zvysit vitaminy a dufat, ze sa nenakazis.
@h2 asi budem cez tyzden sediet v respiratore, moje zdravie ale zdravie mojich rodicov mi ke prvorade a budem sa dopovat vitaminmi, co ine mi zostava...
@0silvia0 ja a tym pocitam...len kvoli rodicom sa strachujem...
@dzulli1980 nakaziš sa skôr od covid človeka.ktory 2 minúty stojí pred tebou v pokladni obchodu alebo od kolegyne.s ktorou si v jednej miestnosti 8 hodín? Aká je šanca.ze má covid.ak má doma muža s covidom? Trochu logiky v tých tvojich názoroch a je jasné či z toho je pravdepodobné...
Autorka tvoje kolegyne sú obyčajne kravy a ja na tvojom mieste by som sa s nimi tvrdo pohádala a nahlásila to písomne najvyššiemu šéfovi.ze sa cítiš ohrozená na zdraví...a aj vaši klienti.ak k vám chodia.
Ty Brdo keby sme my toto robili na oper.sale tak kam dospejeme.nakazime kolegov aj pacientov.až sa mi dvihol tlak.aki sú ľudia nezodpovední a sebecki...
Ráno zavolaj svojmu lekárovi, že máš pozitívny test a nech ta vypíše. Radšej klamať ako sa nakaziť od nezodpovedných ľudí.
Ja rozumiem, ze sa bojis kvoli rodicom. Ak sa nakazis, zial, nebudes k nim moct ist, kvoli blbym zenskym. Vela ludi bude mat pokazene vianoce kvoli kovidu. A nechces zostat radsej pn?
je uplne chrapunstvo prist do prace chory a chrchlat na kolegov. a je jedno, ci ma niekto covid alebo len obycajnu nadchu. tiez je na hlavu, ze v dnesnej dobe niektori zamestnavatelia neumoznia ludom robit kancelarsku robotu z domu ani v pripade choroby.
@janinah suhlasim s vami dievcata...nie su ochotne dat si ani rusko, skratka smeju sa tomu, kaslu, v piatok som celycg 8 hodin sedela s kolegynou co nonstom kaslala...neviem co robit...mrzi ma to lebo ani su nezodpovedne a zatial co oni budu mat pekne sviatky lebo ved dovtedy uz vyzdraveju ja budem mozno lezat v posteli sama a moji rodicia tiez sami
@kp7333 presne toto zdielam aj ja ze je to strasne chrapunstvo...tu nejde ani o ten covid ale skratka o vseobecnu chorobu
Ked uz si s nou sedela 8 hodin, zial, je pravdepodobne ze virus uz mas aj tak v sebe a uz ta nakazila.
Boze take pu.... Ja by som to normalne povedala nadriadenemu, ze ci sa s tym neda nieco robit. U nas v praci to vzdy fungovalo tak, ze este sefka poslala ludi, co javili znamky choroby, domov. Ze nech nezamoruju.
Vyber si paragrafy co ti zostavaju, alebo ako radili daj sa na pn akoze s pozitivnym testom. Chvilu sa doma izoluj a pred cestou rodicom si sprav test.
Nech tie chore marhy za teba teda robia, ked su take fit a mozu chodit chrchlave do roboty.
Daj si respirator a vela vetraj...ak nechces pn (co ta chapem), tak nic ine ti nezostáva, len pracovat s resp.
@0silvia0 no tiez si to myslim ze uz to asi mam ci uz covid alebo chripku a prejavi sa to niekedy v strede tyzdna
Nemáš dovcu? Alebo ešte nejaký paragraf?