Chlap sa po svadbe zmenil

25. júl 2023

Ahojte. Pred chvíľou som tu čítala podobnú diskusiu, že chlap sa po svadbe zmenil (k horšiemu). Bohužiaľ zdá sa to aj mne. Bábo máme na ceste a príde mi (možno aj hormóny), že je to medzi nami horšie. Príde mi akokeby už mal vo mne “istotu”, že teraz neodídem tak sa nemusí snažiť. Veľmi má to mrzí a neviem, čo mám robiť. Manželia niesme dlho, len niekoľko mesiacov a už mám tento pocit. Nebola to niekoľko mesačná známosť, sme spolu od strednej školy a samozrejme, že to nebolo vždy ružové ale vždy sme si našli riešenie a cestu aby sme zostali spolu, teraz rozmýšľam nadtým, že čo ak sme ani nemali byt spolu. Neviem čo si mám myslieť alebo som iba precitlivelá. Ak to takto bude takto, tak samozrejme, že toto celý život trpieť nebudem, mám kam ísť ale veľmi ma to mrzí lebo veľmi často vnímam, že teraz ženy zostávajú samé s deťmi.

colsami
25. júl 2023

O co sa nemusi snazit? Ako sa sprava? Je rozdiel ak su to fakt vazne veci, alebo ak sa naozaj momentalne sustredi napr na otazky ihladom prace a byvania kedze mate babo na ceste, aby bolo vsetko zabezpecene, a ty sa viac setris, pripadne si doma a ide Ti to na hlavu ze sa citis sama a si mu ukradnuta. Aj hormony spravia svoje.

majlo1234
25. júl 2023

Suhlasim s @colsami, napis nejake detaily, kde vidis, ze sa zmenil.
Z mojej skusenosti sa muzi velmi nemenia. Castokrat skor s prichadzajuciu rolou matky zacina mat zena od muza vacsie ocakavania, a tie byvaju nwnaplnene(moj pripad😄)

ellemell
25. júl 2023

Pokiaľ nemáte vážnejšie problémy ako toto, ver mi, že sa to spraví 🙂 Nič sa nedeje, zase až taká veľká zmena nenastala, som si istá, že príchod bábätka zase všetko zmení k lepšiemu. Tiež sme pred pôrodom boli na tom všelijako s partnerom, ale boli sme len obaja jednoducho nervózni, to je všetko. Utriaslo sa to.

h2
25. júl 2023

@ellemell Príchod bábätka práveže položil už mnoho vzťahov, je to jedno z najnáročnejších období a vie veľmi otriasť vzťahom.

ivangeline
25. júl 2023

Ako pisu. Je aj taky vtip.

MANŽELSTVO:
Žena sa vydáva a očakáva, že muž sa po svadbe zmení, ale on sa nezmení. Muž sa žení a očakáva, že žena sa po svadbe nezmení. Ale ona sa zmení... ;D

Ja som ina. Urcite. Ale myslim si,ze aj manzel..Ine vlastnosti sa ukazuju pri randeni,ine v blizsom spolunazivani,zas ine s detmi,pri problemoch externych i tych vnutri nas..

Zaklad komunikacia. Pochopenie. Trpezlivost. No laska..

autor
25. júl 2023

@colsami To mame vyriešené, bývanie aj prácu. Ja už som na materskej, o pár týždňov rodím. Môže byť, že aj zato, že som doma sa cítim ukradnutá keďže sa nudim, predtým som nemala čas rozmýšľať nad debilinami.
@majlo1234 No teraz by som prijala asi viac emocialne podporiť, vyznať lásku 😂 priznám sa, že koľko krát urobím dusno ja, keďže som jak taký maly slon a žiarlim a on mi povie ironicky, že jasne už aj utekám za ňou a ja by som potrebovala počuť že má nenechá. Keď to takto píšem je mi zo samej seba smiešne 🙈 ďakujem asi som toto potrebovala počuť, že aj iné ženy natom boli podobne a hormóny sú sviňa
@h2 bohužiaľ ale naozaj si toto všímam, že veľmi veľa párov sa rozide po narodení bábätka

Priznám sa, že sa aj bojím, že čo ak po pôrode sa mu už nebudem páčiť alebo niečo podobné, pritom odkedy sme spolu moja postava sa zmenila a nevadilo mu to.

17alexis
25. júl 2023

Možno by len stačilo sa s ním porozprávať ako to vidíš a možno by si zistila, že to tak vôbec nie je. A teda dieťa naozaj vzťahom zamáva. Máme doma ročné a veľmi som sa zmenila. Manžel nie, ale ja som často nervózna, podráždená a môj manžel to všetko znáša a robí čo môže, aby som sa cítila fajn. Ak je to medzi vami ale naozaj zle, dieťa to ešte zhorší. Treba komunikovať, nedusiť pocity v sebe. Možno aj on má ten istý pocit ako ty.

zmrzlinka2021
25. júl 2023

@h2 položí to vzťahy bez základov, ktoré nikdy dobré nefingovali

dianka3
25. júl 2023

Uvidíš ešte po pôrode jak sa časom zmení...

zuza265
25. júl 2023

Ja by som len chcela, ze hormony su ozaj “svina”. A ty si sa momentalne zrejme zmenila a on ma preto ine reakcie nez ocakavas. Ked sa zmenis ty, meni sa aj pristup ludi okolo. Tak ako sa zmenil na zaklade tvojho spravania manzel, sa nasledne zas menis ty. Je to zacarovany kruh. A taketo nase zenske reci s inymi zenami - joj to chlapi su “stastni” ked to pocuju😂😂😂♥️ a s tym, ze sa mu po porode nebudes pacit - toto je ale akoby problem teba momentalne, tvoj strach v tvojej hlave, on ti podla mna nic take nikdy nepovedal a nenaznacil-podla toho co pises. Tak ani neries keby bolo keby🤗

colsami
25. júl 2023

"priznám sa, že koľko krát urobím dusno ja, keďže som jak taký maly slon a žiarlim a on mi povie ironicky, že jasne už aj utekám za ňou a ja by som potrebovala počuť že má nenechá"

Tak mas pravdu, toto je smiesny dovod. Hormony. Ukludni sa. A kvoli takymto blbinam ani neuvazuj nad vecami typu "mam kam ist".
Ved to muzovi ked tak povedz. Ze co teraz potrebujes pocut, a vybavene...

majlo1234
25. júl 2023

Vidis, je to bezne a caste😀tehotenstvo je pre mnoho zien narocne obdobie, a potom este sestonedelie byva pecka😄 treba si povedat, ze je to v tvojej hlave, a zaroven treba vysvetlovat pocity aj muzovi, oni to nemaju ako chapat, pretoze to neprezivaju. Proste mu povedz, ze sa citis zle, vyzeras ako slon a preto takto obcas vyvadzas.

h2
25. júl 2023

@zmrzlinka2021 Nemám z autorkinho príspevku dojem, že jej vzťah má také pevné základy, aby to ním neotriaslo. Dieťa ešte ani nie je na svete a už sú problémy.
A ináč, aj vzťahy, ktoré sa javili ako ideálne a dobre fungujúce, môžu dostať zabrať po príchode dieťaťa, hlavne, ak je náročné, či má nebodaj nejaký zdravotný problém. Toto by som nepaušalizovala, že len tým, čo mali aj pred dieťaťom problémy, sa to môže stať a iným nie. Nikdy nevieš... ☹️

majlo1234
25. júl 2023

Presne ako pise @h2. S prichodom dietata sa zmeni dynamika kazdeho jedneho vztahu a je to obrovska zataz aj pre muza, aj pre zenu. Na to, ci vztah vydrzi v rovnakej kvalite, ma volyv viacero faktorov, povaha oboch, celkove zenske zdravie(mentalne a psychicke) ale hlavne schopnost byt empaticky, toleranty a dobre vediet konunikovat. Uz len to posledne je obrovsky problem v mnohych vztahoch

zmrzlinka2021
25. júl 2023

@h2 Mas pravdu, urcite to netreba vyslovne pausalizovat. Len napr. neraz sa nam vyslovne "javi" vztah ako idealny pred detmi, ale vobec to tak nemusi byt aj v realite.

evickuska
25. júl 2023

Hormóny 🤗 v tehu ocakavas vselico a chlap je len chlap ci si alebo nie si tehotna. Keby s nim nemas byt, necakate spolu babatko 😊

dianka3
25. júl 2023

@evickuska Nie tehu hormóny ale veľa mužov sa zmení, koľkí sú taký čo sa zmenia a ženy opustia práve v tehotenstve alebo po narodení dieťaťa, to ze s mozom čaká žena dieťa neznamená že s ňou aj ostane.Tym chcem povedať každý chlap nie je rovnaký a bohužiaľ niektorý sa práve zmenia práve keď je žena v očakávaní alebo s príchodom dieťaťa 😕

domkakvet
26. júl 2023

Teraz to neries a uvidis aka bude situacia po porode.