Chcú mi zobrať dieťa. Čo mám robiť?

28. sep 2020

Nič len výlev.. Medzi mnou a priateľom to vôbec nieje ružové a pravdepodobne pôjdeme čoskoro od seba. Včera som sa bavila s jeho mamou mame vcelku dobrý vzťah , teda mali sme do včera.
Bavili sme sa o tom čo sa medzi nami s jej synom stalo a ja som to ukončila vetou “ najviac sa bojím že mi vezme ____, to by som sa hneď obesila”
Jej reakcia nato má totálne šokovala doteraz tomu nerozumiem že aká je to sviňa, povedala mi “chuderkaaaaa , ale sak my sme kamošky furt, aj ja si myslím že to urobí” proste ako keby sa nič nestalo , ako by sme sa bavili o nejakom aute bezvýznamnom. Naznačila mi tým že teda jej synček mi vezme dieťa oni ho vtom budú naplno podporovať lebo sak ich vnúča a že my budeme kamošky tak môžem malého vidieť cez ňu. Som úplne v koncoch neviem čo mám robiť hrozne sa trápim. Ja som sama oni sú cela rodina spolu by dokázali zaplatiť takého právnika že by som mohla len šuchať nohami. Zničila som si cely život keď som sa dala dokopy s týmto hajzlom..

zuzanka.zuzu
28. sep 2020

ty by si určite podporila nevestu a nie syna, však?
nepíšeš koľko má malý rokov, ale pravdepodobne ti ho nezoberú, systém stále drží stranu matkám

fokuska
28. sep 2020

V prvom rade - nadych, vydych. Kolko rokov ma dieta? Mas kde byvat? Pracujes? Mala si nejake problemy - alkohol, drogy, zatknutia, obvienia...?

spajki
28. sep 2020

Ahoj preco by ti ho mali vziať??Pokial si matka normálna nepiješ nedroguješ vieš sa starať o dieťa nikto ti ho nevezme...Peniaze nie su všetko a na súde väčšinou dieťa vždy skonči pri maminke..tiež som bola rozvedená a dcéra ma otca pracháča a tak isto som sa napočúvala že mi ju vezme...no nestalo sa tak....dokonca v tej dobe som bola nezamestnaná a dcérku nechali mne...držim ti palce a nenechaj sa zastrašiť

evkakozickova
28. sep 2020

Určite ty dieťa nik nemôže zobrať... pokiaľ niesi alkoholička,nedroguješ,máš stabilné bývanie. To sú len silné reči nič viac,chcú ta len strašiť.

autor
28. sep 2020

@fokuska má pol roka ... tak občas som si vypila niekde na zábave pár rokov dozadu ale zato sa snáď deti neberú :( nemam kde bývať musela by som byt na nejaký čas u rodičov

fokuska
28. sep 2020

Nie, za to deti neberu :D neboj sa... ak sa riadne staras, tak sa neboj.
Podaj si navrh na vydanie neodkladneho opatrenia uz teraz.

janickacrazy
28. sep 2020

neboj sa, nikto ti dieťa nevezme, to sú fakt len reči, aby si neodišla, ty sa hlavne nezdoveruj jeho matke preboha, ked to medzi vami neklape, radšej kamarátke alebo svojej mame, mne sa tiež moja ex svokra vyhrážala, že ona mi dieťa zoberie a bude sa onho starať a vieš čo? na súde si ani neškrtla, ani tam neprišla, dieťa zverili bez problému mne, tiež som bývala u rodičov zo začiatku

mrkva1
28. sep 2020

Ste len partneri? Riešili ste výživné cez súd? Zverenie dieťaťa pri tom?

pink_lady
28. sep 2020

uz dnes si mala byt na kuratele a spisat navrh na zverenie do starostlivosti..ved to by mali mat dvaja poriesene aj ked spolu ziju a klape im to a nie su zobrati...napr ani pas som bez toho nemohla vybavit...rodny list nestacil

majkeel
28. sep 2020

V pravnom systeme na Sk ma otec "pravo" iba platit, dieta patri matke. A ty sa stresujes. :D Musel by byt bohaty ako Matus Cak trenciansky, aby dostal dieta pre seba a ty by si musela byt nikdy nikde nepracujuca fetacka so schizofreniou. Este mozno striedava by pripadala do uvahy aj to mozno tak od 3-5 rokov dietata.

kinats
28. sep 2020

@zuzanka.zuzu a to ty ako v ktorom state zijes, prachy tu vyhravaju sudy, nie spravodlivost!!!

deti95060810
28. sep 2020

oni zaplatia dobrého právnika - prečo si nezaplatíš aj ty toho najlepšieho čo si môžeš dovoliť.... Vyhráva lepší právnik - nie pravda....aj keď je to smutné....

deti95060810
28. sep 2020

@majkeel s schizofreniou? to je diagn. ktorí nebráni aby matka nemohla mať deti resp. vyhrať.... Ak je správne nastavená na lieky a lieky užíva - nie je problém....

asia83
28. sep 2020

Keď ste boli takáto naivná aj pri výbere partnera, tak to chápem, že ste kde ste. Trošku sa informujte o zákonoch, potom sem píšte. Horším matkám nechali dieťa. Furt tu nejakí muži vyplakávajú, že im, dokonalým otcom, berie štát dieťa, keďže, zákony sú na strane matky, v prvom rade.

autor
28. sep 2020

@asia83 prepáčte , som nevedela že Modry koník je len pre tých ktorí ovládajú zákony od A-Z.

vikusjk
28. sep 2020

Nehnevaj sa, ale niektoré tvoje vyjadrenia znejú veľmi nezrelo. "obesím sa, zničila som si život, keď som sa dala dokopy s tým hajzlom..." halo, doteraz si kde bola? Máš s ním dieťa, tak asi si si ten život nezničila, nie? Asi je tvoj syn svetlom tvojho života, to najlepšie, čo sa ti v živote mohlo stať. Či? Tak hlavu hore! Kontaktuj rodičov, že si v situácii, že pravdepodobne budeš potrebovať ich pomoc, či sú ochotní. A aj keby neboli, tak sa neboj, sú matky s deťmi aj v zariadeniach, kade tade, a súd im ich nevzal. Tak malé dieťa by ti vzali možno ak by si bola drogovo závislá, alebo sa o malého viditeľne nestarala, čiže aj malého lekárka by videla, že nie je o neho postarané. Nemáš sa čoho báť. Zastrašujú ťa. Namiesto stresov sa kvôli malému rýchlo vzchop a rieš si zadné dvierka. Držím palce!

adamka25
28. sep 2020

Jasme e kazda matka podpori svoje dieta,ale kazda by si mala aj uvedomit ze mama je mama.dufam e rvoj ex vol zly a hajzel ked ho opustas a dieta ri potom daju

asia83
28. sep 2020

Ja ich tiež neovládam. Lenže žijem s otvorenými očami, vnímam okolie, správy, všade toho je plno, že matka je tá, ktorej dieťa prioritne zverujú.

arianna25
28. sep 2020

Velmi si beries reci k srdcu. Neber to tak ze mi je tvoja situacia lahostajna, to nie. Ved kazda z nas moze nemusi mat nejaky problem.
Chcem povedat, ze kedysi som tiez bola ustrachana a utrapena z reci podobnejo typu. Uz teraz nie. Mozu mi vies co. Nedaj sa zastrasit.

laskamojajeidna
28. sep 2020

Skus si vyhladat nejaké bývanie. Podpora slobodnym matkám. Skus napr. Kuffu alebo nejaké centra. Zisti si naco mas narok ako slobodna matka. Proste všetko cez urad všetko co sa len da ,aby si mala nejaky príjem. Porozpravaj sa s rodičmi dokedy by ti vedeli zabezpečiť bývanie u nich a co by požadovali resp. Koľko by si im musela platiť,aby si uz ak dojde k najhorsiemu na sude vedela povedat,ze mas zabezpecene bývanie. Vyhladaj si mediarora alebo niekoho kto by ti vedel tieto sudne veci lepsie objasniť. Drzim prsty. Zvladneš to. Modli sa za pokoj a za svoje dieťa.

petronelka47
29. sep 2020

@pink_lady to je aká blbosť, uplne stačil rodný list na vybavenie pasu

pink_lady
29. sep 2020

@petronelka47 no mne nie, musela som doniest rozhodnutie sudu o zvereni a este aj pravoplatnost musela byt vyznacena ...ale tak bolo to par rokov dozadu, mohlo sa nieco zmenit...

petronelka47
29. sep 2020

@pink_lady asi ano,ja som pas vybavovala minulý rok

kittykat22
29. sep 2020

@asia83 nemala si na nu utocit. Je zjavne rozrusena, nestastna a potrebuje pomoc, a ty tu do nej ides 🙄 Samozrejme ze ked ma obavy ze jej zoberu dieta, tak sa sprava hystericky. Ktora z nas by sa v tej situacii spravala inak. A ty tu na nu vybalis ucitelsku kazen 🙄

matapo
10. okt 2020

Dievcata, aj ja sa tu pridam s otazkou. Naozaj je to tak ze vam deti nemozu vziat? Tiez nam s muzom hrozi rozvod, teda je to uz iste, ale napriek to.u ze s nimi nijak extra netravil cas a nasa domacnost ho uz roky nezaujima, teraz sa tvari ze chce aby deti zili aj s nim, bud v striedavej starostlivosti alebo co najviac s nim. Teraz im slubuje ze ked budu byvat s nim kupi im kone, postavi bazen, no vsetko po com zatuzia, deti su vo veku 11, 9 a 2 takze ti starsi su uz kupitelni. ☹ Zasobuje ich vsetkymi vymozenostami sveta, rozmaznava ich, dopraje im vsetko na co si ukazu, len aby si ich ziskal a oni to znacne vyuzivaju ☹ Minule sa mi dcera zdoverila ze ona nechce ist byvat s nim, ale velmj chce kona a inak jej ho nekupi ☹ Manipuluje nimi, je mi z toho zle ☹ Ja ich vychovavam, staram sa o nich, ulohy spolu, vonku spolu, skratka vsetko robime spolu a on ich teraz taha na svoju stranu tymto sposobom ☹ A mne tvrdi ze pokial ma chlap zaujem k deti tak sud schvali striedavku alebo neobmedzeny styk s detmi alebo ich rovno prisudi jemu, ja som momentalne na MD. Moze takto sud rozhodnut? Vdaka diebcata za info.

mamka34
10. okt 2020

@matapo striedavka, ak je v najlepšom záujme dieťaťa. Ja by som šla do toho. A dcéra, nech trvá na tom koňovi. Ten týždeň, čo bude dcéra u teba, nech sa stará otec o koňa. Ďalší o deti aj o koňa. Niet nad to, aby bol človek dobre vyťažený. Aj chuť na sprostosti ho časom prejde.

laila22
10. okt 2020

@mamka34 😂 😂 😂

mamka34
10. okt 2020

@laila22 ja som tak navrhla striedavku a mám deti furt a chlapa k tomu. 🙂