Dobre ráno zamýšľam sa nad tým pretože je to aktuálna téma pre mňa. Niečo sa rysuje je to dobrý chlapec a okolie nám fandí. Mám ho rada je s ním sranda je starostlivý... Gentleman ako z knižky.. Pozorný rozumný láskavý vychovaný.. Nepije nefajčí. Dokonalý chlap čo? No moje vnútro nie je spokojné. Neustále som sa stretávala u chlapov s tým že ich nezaujíma môj život moje myšlienky. Uvediem príklad. Minule sa mi potreboval vyrozprávať pretože doma mal fakt vyhrotený konflikt a nezvládal to. Som typ človeka čo vypočuje aj poradí ak treba. Riešili sme to dlho do noci nakoniec to malo korene v detstve spomenula som čosi aj o svojom otcovi a svojich traumach na skole kvôli podobnej veci. Prvu správu odignoroval a pokračoval ďalej vo svojom. Venovala som sa výhradne len jemu. Znova sa nám opakovala situácia z detstva podobná na ktorú som mala riešenie z vlastného života ale žiadalo si to odkryť viac seba a viac svojej zraniteľnosti. Proste veci ktoré nehovorím každému. Pomedzi to zaspal. Vstal až ráno a vyjadril sa len k svojmu že ho to už prešlo. Zabolelo ma že správu kde som odkryla kus seba v dôvere k nemu nespomenul ani slovkom. Nečakala som konkrétnu odpoveď - je mi to ľúto alebo si silná žena alebo podobné klišé. Ale hocičo čo napovie - haló evidujem to a zaujíma ma to. Všetko je v poriadku len ma zaráža že sa ma na nič nepýta. Nič ho nezaujíma. Bolo mi poradene že nemám čakať na otázky ale tak prirodzene ako on rozpráva mne mám aj ja jemu. Lenže on ide stále svoje. Nerozvíja to. Mám pocit že rozprávať s nim o osobnom živote mňa je ako písať si to denníka.. Ani ten mi nikdy neodpovie.
A tak mi prišlo zamyslenie. Je toto vo vzťahu vôbec dôležité aby vás partner vypočul? Buď som poznala takého čo zo mňa všetko ťahal a potom zneužil proti mne alebo takých čo ich nezaujíma. On je typ že každý mu nakladá svoje problémy. Sám mi o tom hovorí. Prečo smerom voči mne neprejaví záujem počúvať? Aspoň raz za čas. Som uzavretý človek ale už keď sa otvorím rada by som cítila bezpečie pochopenie... Dá sa toto oželieť vo vzťahu? Nie som len proste náročná? Ďakujem.
Muži vyjadrite sa aj vy prečo to takto riešite. Keď vidím že neodpovie ku všetkému čo zrovna nie je otázka tak okruh tém ktoré môžeme preberať sa zo dňa na deň zužuje.
Nezneuziva len tvoju empatiu? A je to vecna obet, ktora nechce problem riesit leb lutovat
@kvetinka75 ale bolo to pred par dňami a neozval sa k tomu doteraz. Osobne to nepoznám keď niekto niečo dôležité povie možno nie úplne hneď po zobudení ale v priebehu dňa sa vyjadrím
@jan510 fuha toto neviem. Prvýkrát mal nejaký problém
tak to priamo s ním preber. Povedz mu, že sa ťa to dotklo alebo aké máš pocity a uvidíš čo ti povie. Každý sme iný. Aj muži sú rôzni
Pre mna je normalne na nieco take zareagovat, hoci len jednou vetou, ked to napriklad nie je uplne blizky clovek. Cize ano, blikala by mi kontrolka, keby nepovedal ani blbe "to ma mrzi".
Asi by som mu o tom na tvojom mieste povedala, moze byt ze to bolo fakt omylom, ale ak sa to bude opakovat aj po tom, ako mu povies svoje ocakavania, tak je sanca ze len zneuziva tvoju empatiu
@azzflo opakuje sa to v podstate často. Napíšem mu niečo čo som práve videla /počula /prečítala ale je to aktualita ktorá sa týka aj jeho a neodreaguje. Zmení tému. Je bežné že človek napíše hocičo najbližšiemu človeku a rozbehne sa konverzácia aj on tak veľakrát napíše a odpíšem k tomu. Ale keď vidí 2 správy odpise len na jednu s tým ze druha akoby tam ani nebola. Napíše potom odsek ale o svojom.
Je to sebec
podla mna ho nezaujimas.. ma ta len na zhadzovanie svojich problemov, ma u teba pochopenie, zhodi na teba svoje problemy, jemu je lepsie, a ty co? ty si nevypocuta... toto je len jednostranny vztah, takze ano, blikala by mi kontrolka. Povedala by som mu o svojich pocitoch a pokial by sa k tomu postavil rovnako ako doteraz, tak je to len strata času s nim. Suhlasim s @darina77 je to sebec
On vidí len seba, svoje problémy, ...keď ti blikajúce kontrolky, určite ich netreba odignorovat......
Takto reaguje, ked si pisete, alebo ked sa priamo osobne rozpravate? Lebo nejako mi nie je jasne, ci su to osobne rozhovory, alebo len pisanie.
Píšeš že je starostlivý, rozumný, dobre vychovaný, dokonca gentleman ale podľa toho čo píšeš vôbec nemám ten dojem skôr naopak pretože gentleman, starostlivý a vychovaný rozhodne nebude ignorovať tvoj život a tvoje pocity a tvoje zranenia a tvoje skúsenosti
Odmlc sa na pár dní, vôbec nereaguj...a uvidíš či si vôbec spomenie že existujes a keď sa spýta (ak vôbec) čo sa deje na rovinu mu napíš dôvod.
Z môjho pohľadu je to sebec zahľadeny len na svoje a prepáč ale zaujímas ho asi len keď potrebuje on na teba vyliať svoje problémy, špinu.
A ešte jedna vec, miesto písania sms a chatu také dôležité veci hovoriť z očí do očí uvidíš reakciu alebo aspoň po telefóne...toto písanie je dosť zradné ty nevidíš jeho on teba a veľa x sa to môže podceniť či naopak byť ilúzia ako so rozumieme.
A to, čo ti vadí je niečo, na čom sa skladá láska...a nie, bez toho sa žiť nedá a je to vo vzťahu veľmi dôležité aby bola harmónia a rovnováha...veď on ťa vlastne zanedbáva ak to robí teraz na začiatku vzťahu neskôr to bude ešte horšie...povedz mu to na rovinu a hlavne by som teraz úplne ignorovala a do konca týždňa nenapísala ani slovo či chlapec pochopí aký je sebec a netaktny blbec. Toto okolo gentlmena a starostlivého chlapa ani nešlo. Prepáč.
@magic08 velmi dobre si to napisala. Ja si tiez myslim, ze on len hlada niekoho, na koho hodi svoje problemy a nic ine ho nezaujima. Absolutne neriesi cudzie problemy ani nic, len potrebuje niekoho, na koho prehodi to svoje, nech sa dotycny/dotycna trapi nad tym.
Podla mna, ked je partner pohlteny svojim problemom a ty mu pri rozhovore povies aj nejaky svoj, nie je schopny sustredit sa okrem svojho na ziadny iny. To je normalne.
Ine je, ked nic prave neriesi a ty sa mu zdoveris s nejakym svojim trapenim a on nereaguje. To by nebolo v poriadku aj ked to vzdy nemusi znamenat nezaujem. Moze to byt z toho, ze nepozna riesenie, alebo musi o tom dlhsie rozmyslat.
Pekne mu povedz, ze ta trapi, ked jeho postoj vyzera ako nezaujem a ze tak, ako sa staras v pripade jeho prablemov ty, ocakavas od neho ucast a zaujem pri tvojich problemoch.
- môj oco je taký. On stále rozpráva o sebe, celý život rozpráva/l mojej mame, čo cez deň v práci robil, čo si myslel, čo kto povedal, ako sa tváril, zasmial. Veci z minulosti, detstvo, čo práve rieši...Niekedy to boli aj 2-3 hodiny denne nonstop. (Sama sa čudujem, ako to prežila.) Niektoré príbehy poznáme tak, akoby sme ich zažili. Neexistovalo, že by sa mama oňho nezaujímala. Niekedy rozprával svoje, aj keď ona nereagovala. Ako u psychológa, čo len počúva a ty ho necháš vyrozprávať. On takto fungoval u svojej mamy, ktorá bola jeho bútľavou vŕbou a potom to isté očakával u svojej ženy. Kolegyne mame závideli chlapa, ktorý nemlčí a s ktorým sa dá porozprávať. Ale ako! Ak ona niečo povedala, to nebolo podstatné, možno trochu počúval, dal radu a išiel svoje. 10%-90%. Tiež chlap čo nepije, nefajčí, po práci stále doma, s nikým sa nestretával. Všade spolu. VŠ vzdelaný, dobrá práca...
Chlapi väčšinou počúvajú, aby poradili. Problém? Povedz mi o ňom. Navrhnem riešenie. Na vyrozprávanie sa určite žene pomôže kamarátka lepšie ako manžel. Ale čo s takým raritným chlapom? Rozumej, nie je prirodzené pre chlapa toľko hovoriť. 🙂
Nie je ani zďaleka dokonalý a už vôbec nie pozorný, pre mňa je to red flag, zlé znamenie. Na tvojom mieste by som veľmi spozornela.
pre mna jasny cerveny signal a viac by som si to
vsimala a aj by som sa ho na to priamo spytala, ked by sme sa stretli osobne - ze toto ma zamrzelo
Fuuu a vy sa aj osobne stretavate? Lebo podla popisu mi to prislo, ze ide skor o virtualne spoznavanie ako osobne...
apolka77 to za mna dobre napisala...
A ano, vadilo by mi to, za mna je to pre vztah dolezite... Partner by mal byt ten, ktory vie vypocut aj mna a nejak mi vyjadri podporu pripadne.. jasne, to vedia aj kamarati ci kamaratky, ale hlavne by to mal byt ten, co je po tvojom boku.
Ja som s takouto osobou prerusila kontakty, bola to zena a dlhe roky som ju poznala. Lebo ma neskutocne jej problemy vycerpavali, volali mi vo dne v noci, vypisovala litanie, vsetky problemy na mna hadzala. Ja ako clovek som ju nezaujimala, ja som problemy nemala, jej to bolo jedno. KEd som nieco povedala, tak mi vysplechla "Prosim Ta, to co su za problemy? To koho ma zaujimat?" a jedneho dna mi dosla trpezlivost a skoncila som s nou. Po cca 15 rokoch sme zas v kontakte, ale velmi mierne. LEbo zase to nabera tie kontury, co to aj bolo vtedy a to uz nedovolim, aby so mnou tak zamavala.
My zeny proste taketo veci vnimame inak. Potrebujeme jasne vediet, ze nas druhy pocuva a nejak prejavi zaujem o to nam pomoct. Neviem, ci ta len vypocul, alebo mal sam problemy, ktore potreboval tak nejak spracovat. Ale nie je problem sa s tym o tom porozpravat a uvidis, ci ti to vysvetli, prejavi zaujem alebo sa ukaze, ze nie je az taky dokonaly, ako si si o nom myslela
@siska53 trávime spolu tak 8 hodín denne 😁 osobne sa rozprávame ale to skôr o práci potom o plánoch nejaké výlety atď.. Prekecame prakticky o hocičom smejeme sa atď.. Len keď niečo vážne tak dôležitý je on a ja nie
možno má tých problémov momentálne toľko, že sa nevie vžiť do tvojich. a bude aj tak trošku sebec, ktorý vidí len to svoje. Niektorí muži nevedia tak precítiť naše problémy. ja mám skúsenosť, že keď som povedala niečo z detstva (a bolo to niečo dôležité), nevenoval tomu až takú pozornosť, ako keď si vylievam srdce s nejakým súčasným problémom... do toho sa zapojí, povie návrh riešenia, alebo sa aspoň tvári zúčastnene.. a HLAVNE: pamätá si všetko (alebo veľa) vecí, čo poviem.... niekedy som až prekvapená, že veď toto som ti nehovorila (lebo ja zabudnem 🙂 )
Podobne veci som aj ja zažívala, tiez sa nam rodil vztah, ked sme neboli spolu, tak mi denne volal, ale raz to prešlo do toho, ze rozpraval len o sebe, 3 hodiny mi v telefóne rozpraval len o sebe, a ked som povedala, ze ma vobec nechce pocuvat a ze ho nezaujímam, tak zacal robit to, ze sa dve hodiny vykecal a potom mi povedal, ze “no tak teraz hovor ty”. A z pozadia som pocula ako si ťuká na klávesnici alebo sa rozpráva s kolegami v praci. Ked mi takto volal z domu, tak proste normalne zaspal v telefóne a nereagoval nijako. Dost dlho mi trvalo, kym som pochopila, ze toto nie je ok.
Dnes mam muža, ktory ma pocuva a pocuva ma rad, reaguje na vsetko a normalne sa so mnou rozpráva 🙂
A ano, aj ten opis sedi. Dokonalý chlap, ktorého maju vsetci radi… pozor na to, tam musi byt háčik.
(A hlavne, no a co, ze on ma problemy, to neznamena, ze ta hned odstrčí na druhu koľaj, problemy mame vsetci a motajú sa okolo nas cely zivot, takto budes na druhej kolaji stale)
Potrebuješ k sebe sebca? Tak ako ti to vadí teraz, bude ti to vadiť vždy. Tak isto, ako on je zahľadený do seba teraz, bude aj v budúcnosti. Chceš spriaznenú dušu a máš iba parťaka, ktorému je s tebou asi dobre, ale nedochádza mu, že empatia je vo vzťahu veľmi dôležitá. Nie je dobre, ak niekto problémy blízkych ľudí si síce vypočuje, ale jedným uchom dnu a druhým von, bez reakcie. Je to ľahostajnosť, ktorá je niekedy oveľa horšia ako hádka.
vies tazko povedat, to je len kusok z mozaiky
ale ber to tak, kolkokrat sa potrebujes len vyrozpravat, bez toho, aby Ti niekto ponukal riesenie? Takze moze to byt uplne normalne, pokial inokedy vypocuje on Teba. Pokial je to vzdy jednostranne ber nohy na plecia
@muchotrafka298 toto ako cez kopirak som zazila...este keby sa jej krstne meno zacinalo na V, tak si myslim ze je to ta ista 🤭
ja by som napriklad bez vypocutia nemohla fungovat. je to pre mna velmi dolezite a ked ma partner nepocuva alebo ho vobec nezaujimam, tak je to dost velky problem. naco taky vztah?
Ahoj. Nečítala som všetky komentáre. Ale niečo podobné, som mala so svojím mužom keď sme spolu začali chodiť. Prišiel mi akoby ho nič nezaujímalo, nešlo síce o takého vnútorné veci, skôr také bežné v živote o prežitím dní a tak... Raz som mu to povedala, porozprávali sme sa a on to zase videl tak, že mu mám také veci sama povedať. Koľko chcem, toľko poviem. Bolo mi to divné, ale poviem ti, dnes on o mne vie hádam viac ako ja sama o sebe 😁 niekedy sa až blbo cítim, že ja jeho tak moc nepočúvam. Ale on vie ozaj všetko a všetko si pamätá. Obzvlášť z takých citlivejsich veci. Keď som nasratá, tak to do minúty zistí, aj keď sa to snažím zakryť. Takže možno sa stačí len porozprávať.
Tato oblast je velmi dolezita, aby ste jeden druheho aspon vypoculi...zeny skor potrebuju len vypocut, ziadne chlapske rady im netreba...to treba muza naucit...len pocuvaj, nedavaj rady. Povedz, ze si pri mne, aj tak ma lubis...
Ked ja ci manzel riesime nejaky vnutorny problem, tak ver tomu, ze riesi len jeden z nas, nemoze k tomu druhy pridat este to svoje. Ak su tam aj emocie, tak clovek je pohlteny svojim problemom a nema kapacitu riesit aj druheho...teda podla zavaznosti problemu. Teda skus ked je on v pohode sa vratit k svojim veciam, ci bude rovnako nezaujaty. A rovno sa opytaj, ci ho to nebavi pocuvat, ci len nevie co povedat, ci bude vtedy inak...komunikovat, komunikovat, komunikovat je zaklad vztahu lebo casto je muzsky a zensky pohlad na rovnaku vec iny a tam su nedorozumenia...
my ženy to vnímame inak. Možno to bude riešiť neskôr, zobudil sa a hneď z rána niečo také reišiť? Niekomu trvá kým sa preberie a nie riešiť hneď vážne veci. A ak si uzavretejšia, možno mal pocit, že si sa vyrozprávala a tým to pre teba hasne. Povedala si jemu to, čo si teraz napísala sem? Pretože ak nie, tak nechápem, prečo neriešiš problém s ním ale tu.