S manzelom nevychadzame dobre,uz istu dobu sa nevieme porozpravat normalne,mame rozdielne nazory na vychovu, travenie volneho casu. K tomu ,ked ja musim ostat dlhsie v praci,tak ma cakaju jeho hystericke vystupy,alebo sa prestane so mnou rozpravat. Mame dve deti. chcela by som sa rozviest,len problem je ten,ze nemam kam ist s detmi. Pravdaze uvazujem nad podnajmom,len neviem,ci by ho mne prenajali. Pracu mam, manzel sa mi vyhraza,ze po rozvode,bude platit minimum na deti. Dakujem, za nazory a aj rady ako postupovat.
Manžel sa vyhrážať môže, výživné určí súd, toho sa neboj.
uvazujem preto,kedze byt je manzelov takze ja isto budem musiet ist prec. Viem,ze sud to urci,ale ja to jednoducho musim vydrzat kym si nenajdem byt a naozaj som z neho uz dost znicena.
hoci je byt manželov - do rozvodu máš nárok na zotrvanie v byte z titulu manželstva, deti vykázať nemôže. Sústreď sa na to hľadať už teraz to bývanie ak nemôžeš dočasne k rodičom - hneď Vás nerozvedú tak kľud. Keď podáš návrh na rozvod podaj aj návrh na dočasné určenie výživného na deti do súd. pojednávania o rozvode a zverenia detí - ak ti nebude na deti dobrovoľne dovtedy prispievať Potom súd rozhodne trvalo. .
Takže pracuješ nie si na RD?tak prenajať byt, určiť si styk s deťmi, podať žiadosť o rozvod Výživným sa Ti len vyhráža.Nič si neprispela k bývaniu?
To koľko bude platiť, o tom našťastie on nebude rozhodovať. Nemáš na začiatok rodinu, u ktorej by si mohla na nejaký ten čas byť? Už teraz by som si ale nejaký ten nájom hľadala, aby si bola proste predpripravená. Držím ti palce aby si všetko zvládla, čo bude treba
Ako stare su deti? Ak mal manzel byt este pred uzavretim manzelstva, sice nañ nemas narok, ale ak sa pocas manzelstva prerabal a zariadoval, tak polovicu nakladov. A nie som si ista, ci aj kvoty z hypoteky, ak ste ju splacali pocas manzelstva. Na zaciatok by bolo dobre obratit sa na pravnika, ktory ti poradi, ako treba dalej
Neprispela,kedze sme mali byt,ten sme predali, kupili pozemok a auto.tento byt je manzelov,kt.dostal od svojich rodicov. Rodicia by mi nepomohli, kebyze pomohli tak uz mam davno poriesene,kde budem s detmi. Pracujem, kym som bola na rodicovskom aspon tieto vystupy nerobil,ale uz vtedy nebol baranok.mozem povedat,ze kazdy mame svoje financie,ja casto kupujem detom veci a vsetko,co treba. On existuje ako taky clovek,co nema rodinu.do niecoho prispeje,ale uz sa mi to nechce ani pripominat,co kedy treba. Auto mame spolocne,ale viac rokov mi ho jednoducho odmietol dat a vsetky uspory ma na svojom ucte,ku kt. ja nemam pristup.
Deti maju 4 a 7 rokov. Rozmyslam,ze sa obratim na pravnika,ale pocula som,ze vtedy sa zvykne rozvod zbytocne natahovat.ja by som uz chcela cim skor byt od neho prec,kedze mam uz z toho jeho spravania stres.
Skor by som hadala, ze ak pravnik dobre poradi a podniknes rychle kroky, tak by to mohlo byt rychlejsie, alebo teda prinajhorsom to nema na proces vplyv.
A mas narok na polovicu vsetkeho majetku nadobudnuteho pocas manzelstva, polovicu pozemku, auta... Pozri si prenajmy bytov v okoli, a skus si to vyratat. Vyzivne ti musi platit aj ked sa bude branit, vypocitaju mu ho podla vyplaty
Prečo by mal byť rozvod dlhší?určite chod za právnikom sú to dobre investované peniaze má skúsenosti z praxe...a ten prvý byt bol koho spoločný čo ste predali?pozemok je na koho napísaný?
Ja len k tomu prenajmu, ja som jeden cas pozerala prenajmy bytov, nesli sme sa s manzelom rozvadzat, mame svoj dom, islo o inu situaciu a iny dovod, ale 98% prenajimatelov povedalo, ze rodine s detmi byt neprenajmu. Deti mali vtedy cca 10 rokov. Takze treba najprv skusit oslovit par prenajimatelov a zistit, aka je sanca.
Byt bol jednoizbovy, spolocny,ale predali sme ho,kedze jeho rodicia nam ponukli ich trojizbovy.pozemok na nas oboch. uspory zase mame na jeho ucte, kam sa ja nedostanem.chcela som sa s nim porozpravat,ze by sme tie uspory mohli rozdelit a tym padom by som vedela do podnajmu,ale slubuje a nic z toho.ma divnu povahu,je to vysokoskolsky vzdelany clovek,ale empatia mu dost chyba.
viem,ze mam narok na tieto veci,lenze ja sa potrebujem momentalne odstahovata aj sa postarat o deti,nie o pol roka,kym sa to cele vyriesi.naozaj s nim nedokazem existovat uz,sleduje mi fb, uplne mu sibe odkedy pracujem.
Zeny prosim vysvetlite mi,ako niekto moze urobit tolko chyb..nikto nie je dokonaly,ale tento fenomen sa tu opakuje pravidelne..
1.zena si je vedoma,ze na rodicov,surodencov ci inu rodinu sa v pripade problemov nemoze obratit
2.napriek tomu preda spolocny byt s manzelom,kupia pozemok a auto spolocne a nastahuju sa do manzelovho bytu,kt. mu dali rodicia a na ktory si ona v pripade rozvodu nemoze narokovat
3.zena dopusti,aby uspory sli len na manzelov ucet a nema o nich ziadny prehlad
Ja neviem,ale tie zeny vobec nerozmyslaju dopredu co ak?Ja som este ani vydata nebola ale zabezpecila som si veci tak,ze keby neviem vydrzat s muzom,mam okamzite kam ist..
A skusala si uz volat na nejake podnajmy? Mozno motyka vystreli. Inu šancu asi nemas. Zazraky sa nedeju, aj ked sa človek na ne spolieha. Zavolas na 6 prrnajmov kde ti povedia, ze be3 deti, mozno 7my ta vezme aj s nimi.
Chod za pravnikom
Alebo napíš tu na MK do právneho poradenstva pre info, ale išla by som za právnikom.Ako môžete mať v manželstve účet kde sa nevieš dostať?
@luccija tam nemusí ani písať, keďže ju tam odkazu len na čítanie a hladanie😉, ale dosť pomáha aj citanie😁
Nad nejakym zariadením pre matky s deťmi si nerozmyslala? Nasporíš si peniaze, pomôžu ti s právnymi vecami, poznajú kurátorky, dostaneš psychologickú pomoc a podporu, ….to je celkom fajn počas rozvodu
Vieš, prepáč za úprimnosť ale ty si taka hlúpa, že byt tebou, už dnes by som si hľadala právnika, lebo fakt pôjdeš s holou ritou
Aké počula si, že s právnikom sa rozvod dlhšie naťahuje? To kto ti dáva takéto rady? @
Zonjushe
Okrem toho, nárok na výživné máš za niektorých podmienok aj ty, nielen deti a dokonca môžeš požiadať o výživné aj pred rozvodom
@zonjushe
1. Suhlas
2. Predali ale malinky byt, ktory by nevyhovoval rodine s 3 detmi a kupili pozemok pisany na oboch. Tam sa jedna skor o vymenu. Nevidim to ako chybu. To auto asi potrebovali
3. Ako prinutis partnera, aby nedaval svoje uspory na svoj ucet, pripadne na ucet rodicov, ked druhy neodklada nic? Jedine skorsim odchodom s este mensimi detmi? Chyba bola skor neodkladat vlastne uspory na vlastny ucet a nemat vlastne byvanie pred svadbou. Kludne na hypo, splacat, dat tam najomnikov,... Spoliehat sa, ze vztah vydrzi na "veky" a nestarat sa vobec o vlastne financie, konci takto.
ak bývaš v meste, zbehni na mestký úrad, odbor pre rodiny s deťmi. Niektoré mestá majú k dispozícii sociálne byty.
@zonjushe Tak ti teda blahozelam. Uz si sa dnes pred zrkadlom potlapkala po pleci za to aka si rozumna a ako skvele si vies zariadit zivot? Este nie? Tak smelo do toho. Ale moment. Asi ani u teba bebude asi vsetko take uzasne, ked si potrebujes takto skrabkat ego. Nic rozumne neporadis, len sa nadradujes. Nie kazdemu boli v zivote dane rovnake moznosti. Ale dufam teda ze tvoj super komentar pomohol a budes mat krasny den.
@svetlonos ale písala k veci na rozdiel od teba. Ty sa tu síce hráš na empatickú, ale autorka z toho má tak dve veci.
@autorka, pozeraj stále podnájmy, možno sa ti zadarí. Neorientujem sa v tejto oblasti, ale aj tu kopa žien píše, že býva s rodinou v podnájme, tak niekto im to musel prenajať, nie? A rozhodne sa obráť na právnika, nerozumiem výroku, že s právnikom rozvod dlhšie trvá, to kto ti nasadil do hlavy taký blud? Možno dlhšie trvá príprava konania, ale je vždy lepšie dať právnikovi čas na serióznu prípravu než vpáliť tam rýchlo-rýchlo nevediac, kde je sever a nechať sa ošklbať a zadupať pod čiernu zem (zvlášť ak tam manžel bude s právnikom).
@zonjushe pár dní dozadu tu bola diskusia asi tak na 4 strany, kde autorka bývala v dome u priateľa (nie manžela) a vadilo jej, že jeho otec, ktorý tam má právo dožitia tam chodí denne na 5 minút obriadiť ovce, ktoré tam chová. V diskusii odmietala názory, že kam pôjde, ak sa s priateľom rozídu. Všetky nás zhejtovala, že sme chudery, ak sme mysleli aj na vlastné bývanie. Takže ver, je veľa žien, ktoré na to nemyslia, nemajú nič vlastné.
Autorke: je veľa žien, ktoré si našli podnájom aj s 3 či dokonca so 4 deťmi. Máš príjem, určite niečo nájdeš. Jasné, sú ľudia, ktorí byty rodine s deťmi nechcú prenajať, ale viac je tých, ktorí s tým problém nemajú. Tak žiadne obavy, nájdi niečo, nech môžeš odísť čo najskôr, nech máš ty aj deti pokoj a kľud. A ostatné doriešiš časom. Drž sa.
nechápem prečo uvažuješ o tom kde budeš bývať ty s deťmi - ak nie je byt manželov - hľadať ubytovanie by si mal on. A nech sa vyhráža - platiť bude podľa toho aký má príjem a prihliadať sa bude na skutočné výdavky na deti - nie je nezamestnaný bezdomovec - určite nebude platiť minimum. Proti takýmto rečiam sa obrň, lebo sa zblázniš.