Chcem sa rozviesť

taktovidimja
21. mar 2022

Ahojte, som s manzelom 13 rokov. On bol rozvedenya mal dceru (nevera manzelky a skaredy rozvod a tahanice)mame zrusene bsm, bolo to pred 10 rokmi, tvrdil mi ze ide brat velku pozicku, tak ma chce chranit. Ja som mala 20 rokov, pocas nasho zitia bolo vsetko podla neho. Mame 2 deti. Z jeho strany minimalna podpora pri vychove a uceni sa s detmi, stale je v praci a potom v zahrade. Casto pocuvam vycitky, ze niekde je chyba ked nic doma nestiham, ze ja som deti zle vychovala, ze ja som chladna a frigidna. Teraz po rokoch priznal ze tym zrusenim bsm ho chcel kamarat chranit, pretoze zo mna citil neistotu. Je strasny drzgros a diskusia s nim neexituje, on zacne stale tocit svoju verziu z ktorej on vyjde ako obet a ja som ta zla.

taktovidimja
autor
21. mar 2022

@taktovidimja myslim ze je manipulator a narcista. Najlepsie si rozumie so svojou mamkou. Aj nedavno s nou volal a vravel jej ze s dedom si musi ona tocit ako chce, myslim ze on to robil so mnou. Pred tyzdnom som vzala deti a bola som uz aj za pravnikom a chcem sa rozviest. Prosim napiste mi vase skusenosti a s takym vztahom. Najviac sa trapim kvoli detom, ze som im vzala tu istotu, oboch rodicov 🤦‍♀️ on sa mi po tych rokoch uplne sprotivil a ocudzil. Aj svadba bola kvoli tomu, ze vsetci jaho kamarati mali svadbu v tom roku ako my, tak im to chcel vratit. Ja som ho prosila nech to zrusi, chcela som svadbu v lete v stane a nie v novembri. Ziadne peniaze ani nehnutelnost mi neda. Ja som sedela roky doma s detmi zatial co on budoval firmu, prevadzky, postavil dom. Citim sa strasne. Chce striedavu, takze ani vyzivne.

anjelicek26
21. mar 2022

Tak ked nie si stastna, tak sa rozved... kazdy par ma nejake problemy, otazne je, do akej miery je jedna a druha strana na nich ochotna pracovat... ver mi, ze ked sa on vidi ako obet, je to sice mozno neobjektivne a jeho vlastne vnimanie, otazne je, preco je to tak... Ked chlap maka v praci a potom okolo domu, to je zle? Ked si ty doma s detmi, je to ok? Neni to proste, ze mate veci podelene? Vo vela rodinach bezny stav... a stiha sa... ano spravila si chybu, ze si bola cele roky doma, bohuzial, pri tak velkych detoch sa divim, ze kde je problem to zvladat... on postavil firmu, dom, prevadzky a ty si stale na bode X s minulosti, nikam si sa neposunula...

Ano s takym zazemim si zaplati opatrovatelku alebo rodicia pomozu a striedavka mu vyjde, alebo ich bude mat komplet... neviem, ako sa ty lahko zamestnas po tak dlhej dobe...

ferala
21. mar 2022

No tak vlastne to tak je, keď ty s tým nie si ok tak sa rozveď, pokiaľ si myslíš alebo myslíte že ten vzťah sa už nedá nejako napraviť a že by ste mohli spolu normálne komunikovať tak čo už.

tosomja
21. mar 2022

Mňa len zaujíma, to si vôbec nepracovala? Nemáš úspory? Ak máte zrušené bsm, tak by som automaticky šetrila pre seba. Teraz sa rozvedies, všetko je jeho a ešte aj deti budú.

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aliaray1
21. mar 2022

@taktovidimja no ty potrebujes premysliet a prepracovat escape strategiu, lebo ak uponahlas rozvod, ides s holym zadkom a deti ti ani nedaju ak nebudes mat pre ne zabezpecene riadne byvanie atd. Ak sud rovno nariadi striedavku, ides len s kuframi.

Mas vobec nejake peniaze? Mas pristup k uctom?

Ak mas adekvatny dovod pre ktory si bola doma a nerobila, mozes su poziadat o urcenie vyzivneho na manzelku. Ak si sa ale mohla zamestnat a dobrovolne si nesla robit, v tom pripade dajaku sancu moc nevidim.

Ak vies preukazat, ze si do majetku (dom atd) prispela aj ty, je mozne ziadat to od neho. Bezna udrzba, starostlivost, nakupy spotrebnych veci sa nerata.

Najskor by som si spravila dajake kurzy, zvysila kvalifikaciu a sla makat a obmedzila akekolvek vydavky na minimum. Az potom by som sa zacala pripravovat na rozvod.

zuzana9393
21. mar 2022

Ja trochu nechapem tej vete, ze chcel ta uchranit lebo bral pozicku.... Ved ty si aj tak nic nemala a ked chcel chranit nejaky majetok tak ho mal napisat na teba nie?

sandokanka36
21. mar 2022

mna by zaujimalo, to uz je az tak nenavratne v keli ze sa chces rozvadzat? lebo ako niekedy ja fakt pravda to co sa hovori, ze proste teraz tie vztahy nic nevydrzia lebo ludia spolu nekomunikuju.

taktovidimja
autor
21. mar 2022

@tosomja nie nepracovala, hned po skole 2 deti, teraz mam kozmeticky salon necele 4 roky, do toho korona, a za cely ten cas mi on peniaze nedaval, nemala som z coho sporit. A bral aj komplet vsetky rodinne pridavky, prispevky na deti... vsetko, pretoze bol zamestnany v CR a tak sa to oplatilo viac. Aka som bola hlupa 🤦‍♀️

taktovidimja
autor
21. mar 2022

@zuzana9393 🤷‍♀️ tak to proste bolo

nelina1
21. mar 2022

@taktovidimja Impulzom pre takéto typy je, že brat sa oženil, má deti rodinu, kamarát sa oženil... nesmiem byť horší.
Tak pánko sa zabezpečil. Ty si sa mu postarala o deti, čiže hlava čistá. Tak dobehol ťa a svojím spôsobom aj využil, pretože si sa starala aj o jeho deti.
Jednoznačne priorita je teraz pre teba príjem, na to zameraj svoje sily.
Si v ťažkej situácii. Jednoznačne potrebuješ príjem.
Urobila si chybu, že si mu povedala, že chceš rozvod, keď ešte nemáš zariadený svoj život a aké také zázemie pre deti.
Aké staré sú deti? Ako vidia otca? Ako s ním vychádzajú?
Čaká ťa veľa problémov. Deti bude proti tebe štvať. Ideálne je v tomto prípade, že by si ich mala ty, aj keď v skromných pomeroch.
To, že si hovoríš, že si bola hlúpa je klasika, to si hovoria všetky ženy, ktoré žili s narcisom, keď príde ten aha moment a pochopia s kým žili.

tosomja
21. mar 2022

@taktovidimja tak načase sa zamestnať normálne, z čoho budeš môcť žiť a rozviesť sa. Dat žiadosť o výživné aj na seba a už nenaletiet

madeline1
21. mar 2022

@taktovidimja podla mna nemas az take problemy, aby z toho bol rozvod...pripada mi to ako normalny vztah po hadke, ked si si zrazu spomenula na vsetko "zle"... Si mlada aj teraz, nie to, ked sa s tebou zenil, jasne, ze ked si mala 20 citil neistotu...on uz mal jedno manzelstvo za sebou, vybudoval aj firmu...odpovedz si na otazku, ci ho mas rada a skuste s tym vztahom nieco robit...podla mna ste vpohode rodina, otca detom naozaj neber, mohla by si zistit, ze vam bolo celkom fajn a uz by nebolo cesty spät.

janickacrazy
22. mar 2022

@taktovidimja Tak máš kam ísť, ked sa rozvedieš? Máš rodinu, ktorá ťa podporí, prichýli na nejaký čas? Ked pracuješ 4 roky, tak niečo máš hádam ušetrené či nie? Ten salón je na teba napísaný? Proste skús riešiť tieto praktické veci a predstav si, že už si rozvedená. Zvládneš to finančne sama s deťmi? Aký majú vzťah s otcom? Koľko majú rokov deti? Aj sú 10-12-ročné, tak sa budú pýtať aj na ich názor, či chcú ísť bývať k otcovi alebo k tebe.

lavinis
26. mar 2022

@taktovidimja no, načase sa rozviesť